0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O başta bahsettiğiniz direksiyon sesi ben aracı ilk aldığımda da vardı. Hatta servise çözüm önerisi için bakımda incelemelerini söyledim. Bana sistemin komple değişmesi gerektiğini söylediler. Daha sonra başka bir Corolla araç denk geldi. Aman Allah'ım! O tanıdık ses Bilmezden gelip nedir bu ses diye sordum aynı şeyleri söyledi ama çözümü olarak da bir parça kaynatıyorlarmış arasına geçiyormuş diye bir bilgi edinmiş. Neyse umursamadan arabamı kullanırken debriyaj balatası değişimi için iyi bir usta arayışında 2000'lerden beri sadece Avensis kullanan bir ustadan bahsettiler. Gittim buldum adamı. Dedikleri gibi adamın tamirhanesinin etrafında ki bütün komşularında Avensis Herkese aşılamış. Neyse balatayı değiştik sonra deneme sürüşünde direksiyonda da ses var onuda yapalım dedi ve yaptı Direksiyonu boş konuma alıp alttan birşeyleri sıktı gitti. Bu kadarmış.
Arkadaş bu ne ya.... Orhan pamuğun son kitabından heyecanlı bir yer okumuş gibi oldum... vay beee... ama sonuç kısmı olmamış... ben sonucun söyle bağlanmasını beklerdim: "arabayı sattım sesten kurtuldum"[emoji56]
Allaha şükürler olsun elhamdulillah arabamda ses seda yok maşallah, Allah nazarlardan muhafaza etsin
Denizlide yollar çok iyi galiba yada siz kaymak asfalttan çıkmıyorsunuz.işin şakası tabiki benim direksiyondan ses yok fakat ya emniyet kemerinden yada söför kapısından bozuk yolda ses geliyor hala çözebilmiş değilim.Emniyet kemeri yükseklik ayarı ile oynayınca bir nebze azalıyor.Bakım zamanı yaklaşıyor gidince göstereceğim inşallah problemi çözerler
Hocam benim direksiyondan da aynı ses geliyor... Sıfır araba... aldığım ilk günde vardı. Direksiyonu öne doğru itiyorum o sesten kurtulmak için. Bazen de şefkatlice bir tokat atıyorum biraz susuyor yine aynı....Direksiyona tam olarak ne yaptı birazcık daha anlatırrsanız ben kendim yapabilirim. Çünkü benim bulunduğum bölgede kesinlikle öyle bir usta yoktur...
Hocam dediğim gibi direksiyonu boş pozisyona aldı. Sonra altına yatıp ışıklar vasıtası ile içeriye elini uzatıp (tornavidaydı heralde) sıktı. Aslında öyle ustalık isteyen birşeymiş gibi de gelmedi bana. Herhangi bir ustaya söyleseniz direksiyonun alttaki cıvatalarını sıkarmısınız diye yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sonuçta düzenek belli. İşin teknik kısmı sorunun tespiti olsa gerek.
Direksiyon kutusunda zamanla aşınma oluyor. Dişlilerin aşınmasını absorbe etmek için her direksiyon kutusunda boşluk aarı var. Çok sıkılırsa direksiyon baya ağır olur. Az sıkılırsa direksiyon boşluğu hissedilir. Aşırı boşlul olsa da ses yapacağını sanmıyorum ama yapa da bilir belki. Usta o ayarı sıkmış olabilir. Benim direksiyon da biraz ağır gibi. Ama hassas bakacak adam yok. Ben kurcalamaya niyetleniyorum bu aralar.
Sizin direksiyon tıkırtı burcunuzda bir ayar yapmış gibi gözüküyor.
arkadaşlar bu tıkırtı burcu nerede hangi ayar vidası bu sıkılan. benim gösterdiğim hiç bir usta servis de dahil bu ayar yerini bulamadı. şunu bi tarif etseniz veya bi fotograflasanız. aslında ses çok az ve sadece soğuk iken geliyor ama sanki kafamın içinde zongluyor gibi oluyor.