Hani bu daha iyi bir servis var dediğiniz yerde mi bunu dediler. Yuh yani, arabayı orada iyi yakmamışsınız. Geçmiş olsun hocam ya, inşallah hakkınızda hayırlısı olur
Hocam benim fitil sesi 4 kapıda da var. Çukura girince falan aşırı gıcırtı yapıyor. Bir de sanki cam açıkmış gibi ses alıyor içeri. Cam açık mı diye her defasında kontrol ediyorum. Sanırım fitillerden. Bu sorunu çözümü için takip ediyorum sizi 
En son takip edilecek adamı takip ediyorsun Burak

Geçen gün köyde bir el atayım dedim, o kapının karşılığı hani kapak alıp takılan yere, yanlış uç kullanmışım anında yalama oldu oradaki vida

Ben sadece hanım tarafındaki sesi duyuyorum yani sağ ön yolcu tarafı, belki arka taraftan da geliyordur ama sağ ön deli edecek beni

Ama aynen bende sanki cam açık gibi seste duyuyorum. Şuna dikkat ettim cam açma kapama düğmesini kapalı olsada kaldırma kısmına getirince sanki ses azalıyor gibi. Dur bakalım bir daha deniyeyim bu olayı olmazsa o son kısma yumuşak boru fitil koyulabilir belki sesi keser.
Ama diğer arkadaşlardaki gibi sağından solundan direksiyondan, kaliperinden, emniyet kemerinden şükürler olsun ki ses gelmiyor.
Direksiyondan gelen o ses benimde çok canımı sıkıyor servise gittim. Usta soğuk havada gelmesi normal. illa kurtulayım diyorsan dedi. Direksiyon kutusunu değiştirmemiz lazım dedi. 1200 TL'imiş. Çok para vazgeçtim. aracı yarım saat kullandıktan sonra o ses gidiyor. bende ilk yarım saat volum 30'larda müzik dinliyorum.
Benim Avensis'te direksiyonda bozuk yollarda gelen tıkırtı kendini geliştirdi maalesef:( artık manevralarda direksiyonu çevirdiğimde vinlama gibi bir ses aliyorum. Daha önceki araclarimda bu gibi sesler direksiyon hidroligi bittiginde cikmisti bir kez. Ama yanlis hatirlamiyorsam avensiste hidrolik de yok. Bu is cok canimi sıktı benim
Benim Avensis'te direksiyonda bozuk yollarda gelen tıkırtı kendini geliştirdi maalesef:( artık manevralarda direksiyonu çevirdiğimde vinlama gibi bir ses aliyorum. Daha önceki araclarimda bu gibi sesler direksiyon hidroligi bittiginde cikmisti bir kez. Ama yanlis hatirlamiyorsam avensiste hidrolik de yok. Bu is cok canimi sıktı benim 
Gökhan Bey, yetkili servise gidip sordunuz mu hiç aracınızın üstünde bakım onarım yenileme kampanyası var mı diye?
Sizdeki sıkıntı neden bilmiyorum, ama şöyle bir kampanya var DİREKSİYON MİLİ DEĞİŞİMİ gibi bir kontrol ettirin derim
Gökhan Bey, yetkili servise gidip sordunuz mu hiç aracınızın üstünde bakım onarım yenileme kampanyası var mı diye?
Sizdeki sıkıntı neden bilmiyorum, ama şöyle bir kampanya var DİREKSİYON MİLİ DEĞİŞİMİ gibi bir kontrol ettirin derim
abi bu kampanya t25'ler için geçerli degilmiydi. bende de ses geliyor. Direksiyon ara milindeki mafsallardan diye düşünüyorum
Haklısın Burak Hocam,
Ben 06 diye okumuşum Gökhan beyin modelini
Murat bey selamlar, servis ile konuştum böyle bir sorunun varlığından haberdar olduklarını ama garanti kapsamında olmadığını direksiyon kolonu değişmeli başka şekilde düzelmeyeceğini 5 yilda bu parcada bozulmanın normal olduğu bilgisini verdiler. (yenisahra natas) değişimin işçilik hariç 1500-2000 tl arası olacağı bilgisini verdiler.
Resmen kendi markalarını kotulemisler. ne demek 5 yılda bozulması normal bir durumuş

toyotaya mesaj atın servisin cevabını bildirin. her 5 yılda bir 2000 tl ha. Sanıyorlar ki araçtan anlamiyoruz, parayı bayılıp yaptırıcaz.
Evet sonunda sorunum çözüldü. Nice servisten sonras TEM Toyota'ya aracımı götürdüm sorunumu çözdüler sağolsunlar. Direksiyonda boşluk olduğunu ve bunu sıktıklarını söylediler şu anda aracımda tık yok. Valla ettiğim duanın haddi hesabı yok TEM Toyota
hayırlı olsun diyelim. darısı başıma
gökhan bey selamlar. bende de benzer direksiyon sesi var. ancak istanbul'a ufuk beye gidebilme ihtimalim yok maalesef. tam olarak nereyi sıktıklarını biliyormusunuz? masraf ne çıktı?
@Burak Ulubir (32698) bey, Gökhan bey'in direksiyon kolonu ile direksiyon kutusu arası ayarı yapılarak üst mafsal cıvataları sıkıldı, ancak sizin aracınızda da aynı sorun olup olmadığını tespit ettirmeden kolon/kutu arası ayarı kurcalatmamanızı tavsiye ederim.
@Burak Ulubir (32698) bey, Gökhan bey'in direksiyon kolonu ile direksiyon kutusu arası ayarı yapılarak üst mafsal cıvataları sıkıldı, ancak sizin aracınızda da aynı sorun olup olmadığını tespit ettirmeden kolon/kutu arası ayarı kurcalatmamanızı tavsiye ederim.
ben edebildiğim kadar direksiyon altını kontrol ettim. ara direksiyon milinin kolona bağlantı yeri gayet sıkı oynatamadım yerinden civatayı. bana ses direksiyon milinin mafsal geçmelerinden kaynaklanıyor gibi geldi. araç dururken de direksiyonu hafif sağ-sol yaptığımda tıktık vurma sesi duyuluyor. avensisimdeki tek ses problemim bu.