Gönderen Konu: Yeni Corolla 1.4 dizel Aracımla İlgili İlk İzlenimlerim  (Okunma sayısı 2869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
arkadaşlar merhaba , geçen cuma günü 1.4 dizel advance donanımlı corollamı bayiden teslim aldım.yaklaşık 100km'lik bir kullanımdan sonra yaşadığım şehre geldim.yol boyunca aracın çekişinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.yakıt ortalamam da 4.6 litre olarak gerçekleşti.genel olarak aracın özellikle ön konsolunda ve kapı üstlerinde kullanılan yumuşak malzemeleri beğendim.müzik sistemi,bluetooth ve geri görüş kamerası iyi çalışıyor.gösterge grubunun aydınlatması da gayet yeterli.Özellikle torpido üzerinde yer alan led aydınlatmayı çok beğendim.araçta bazı alman rakiplerine göre eksikleri olduğunu gördüm.öncelikle sadece sürü tarafının cam açma düğmesinin tam otomatik olması bence hoş değil.ayrıca ne arkadaki ne de öndeki düğmelerde gece aydınlatması mevcut.Kapılar hareket halinde otomatik olarak katlanmıyor.yan aynalar ve camlar anahtar kumandası üzerinden kontrol edilmiyor.En kötüsüde vitesin bulunduğu alt bölüm oynuyor  :blink: forumda birçok kişi trim seslerinden şikayet etmiş,inşallah ben aynı sıkıntıları yaşamam  :(
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla 1.4 dizel Aracımla İlgili İlk İzlenimlerim
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2014, 02:04:13 »
Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın aracınızı.
Corolla'nin alman arabalarına göre incik boncuk özellikleri eksiktir ama Genel olarak iyi arabadir tekrardan hayırlı olsun arabanız.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2014, 07:11:41 »
Kubilay bey, hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız. Allah kaza bela vermez inşallah. Antalya'da nerede yaşıyorsunuz? Benim de yeni corollam var. Ben Manavgat'tayım.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 6700
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2014, 08:43:34 »
Kapılar hareket halinde otomatik olarak katlanmıyor.
derken ne demek istediniz ben anlayamadım.
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '06
  • 65 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2014, 09:02:35 »
derken ne demek istediniz ben anlayamadım.

Otomatik olarak kilitlenmiyor yazacaktı galiba  :tamam:
1-Fiat Marea Liberty 1,6  2004
2-Opel Corsa Essentia 1,2 2011
3-Tofaş Şahin 1,6  2000  :)
4-Corolla 1,4 D-4D MMT 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2014, 09:12:08 »
Arkadaşım 1,33 Benzinli 2014 model corolla aldı.Bende de 2008 1.4 D4D corolla var Güney Afrika imalatı comfort donanım. Karşılaştırdığımda kapı eşiklerinde koruyucu yok.Ön kaput altında izolasyon yok.Araba orta  konsol sabit ileri geri gitmiyor. Silecek kabındaki seviye göstergesi kaldırılmış. böyle basit şeyleri 2014 model corollaya koymamışlar. Artıları tabii ki var .Ancak donanımın daha ileri gitmesi gerekirken Türkiye'de üretilmesi nedeniyle mi donanım düşük tutulmuş bilmiyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2014, 09:18:28 »
 Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 6700
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2014, 09:18:42 »
Otomatik olarak kilitlenmiyor yazacaktı galiba  :tamam:
Eğer öyleyse arkadaşım buna çok takma bunlar incik boncuk şeyler. Teknoloji geliştikçe bizim seçiciliğimiz negatif yönde artıyor. Bir arabadan neler beklerim diye düşünüyorum az yaksın tipi şemali güzel olsun beni rahatlatacak teknik donanımları olsun yeter. Çok şey aramamak lazım arabalarda en azından ben böyle düşünüyorum. Çünkü arandıkça daha çok şey gözüne batar insanın.
Arabanız hayırlı uğurlu olsunn Kubilay Bey güle güle kullanın.

Ahmet Bey son cümlenize hak vermemek elde değil...
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2014, 22:15:53 »
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bugün aracımla akşam vakti dolaşmaya çıktım.genelde eşim kullandığı için araba neler olup bittiğine bakmak istedim.Radyoyu kapatıp aracı dinlemeye başladım.iki garip sesle karşı karşıya kaldım:
Birincisi; aracın arka bagaj kısmından -yakıt deposu ağzına kadar dolu- çalkantı sesine benzer bir ses duydum.Forumu takip etmeye çalışıyorum ama daha önce yakıt çalkantı sesinden bahsedeni görmedim.acaba başka bir sorun mu var  :huh:
İkincisi ise, aracım dizel.Düşük devirde hızlanmak için gaza bastığımda aracın enjektörlerinden "şırr" diye bir ses geliyor.aracın yeni olmasından mı kaynaklanıyor yoksa d4-d motorun genel bir özelliği mi bilemiyorum  :(

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2014, 22:18:36
Kubilay bey, hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız. Allah kaza bela vermez inşallah. Antalya'da nerede yaşıyorsunuz? Benim de yeni corollam var. Ben Manavgat'tayım.
Salih Bey,ben de Manavgat'ta yaşıyorum :-)
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2014, 22:48:10 »
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bugün aracımla akşam vakti dolaşmaya çıktım.genelde eşim kullandığı için araba neler olup bittiğine bakmak istedim.Radyoyu kapatıp aracı dinlemeye başladım.iki garip sesle karşı karşıya kaldım:
Birincisi; aracın arka bagaj kısmından -yakıt deposu ağzına kadar dolu- çalkantı sesine benzer bir ses duydum.Forumu takip etmeye çalışıyorum ama daha önce yakıt çalkantı sesinden bahsedeni görmedim.acaba başka bir sorun mu var  :huh:
İkincisi ise, aracım dizel.Düşük devirde hızlanmak için gaza bastığımda aracın enjektörlerinden "şırr" diye bir ses geliyor.aracın yeni olmasından mı kaynaklanıyor yoksa d4-d motorun genel bir özelliği mi bilemiyorum  :(

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2014, 22:18:36
Salih Bey,ben de Manavgat'ta yaşıyorum :-)

O "şırrr" sesi turbo sesi... ;) Çalkantı sesine bir şey diyemiyeceğim. Yetkili servise 1000 km ücretsiz kontrolde söyleyin. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2014, 00:05:35 »
O çalkantı sesi sanırım bir çok Corolla da var  forum sitelerini inceleyin ayrıca aracınız hayırlı olsun
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2014, 00:28:55 »
Kubilay bey iyi gunlerde kullanin aracinizi.O calkalnma sesi onceki kasa corollada da mevcut idi.Forumda cok bahsedildi.Depoda dalgakiranmi ne ondan dolayi full olunca o ses duyuluyormus.Eksildikce duyulmuyor.Sikayetlerde vardi.Servislere iletilmistir.Ancak mecburi birsey ki fabrika bu konuda degisiklige gitmemis.
Ayrica diger marka araclardada bu depo full iken calkanti sesleri mevcutmus.Dizele ozgu bir durum herhalde.Sikayetvar com dada bu sikayetler mevcut.Gerek toyota gerekse diger markalar icin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2014, 08:43:53 »
Opel astra sedan ve skoda octavia'da da duymustum bu sesi.keske depoya dalga kiran koysalarmis.isin kotusu arac az yakiyor zaten,bir depoyu bitirinceye kadar epey bi zaman gececek :-)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 08:57:11
Arkadaşım 1,33 Benzinli 2014 model corolla aldı.Bende de 2008 1.4 D4D corolla var Güney Afrika imalatı comfort donanım. Karşılaştırdığımda kapı eşiklerinde koruyucu yok.Ön kaput altında izolasyon yok.Araba orta  konsol sabit ileri geri gitmiyor. Silecek kabındaki seviye göstergesi kaldırılmış. böyle basit şeyleri 2014 model corollaya koymamışlar. Artıları tabii ki var .Ancak donanımın daha ileri gitmesi gerekirken Türkiye'de üretilmesi nedeniyle mi donanım düşük tutulmuş bilmiyorum.
Ne yazik ki ahmet bey,Turkiye ic piyasasina satilan araclarda ciddi anlamda donanim ve kalite farki var.youtube'de avrupada satilan corollalarin tanitim videolari var.o videolarda donanim eksiklikleri gozume carpiyor hep.bizim arabalarda bos bulanan donanim dugmeleri avrupadaki araclarda dolu.basit bir ornek vermek istiyorum:bizde premium ve advance donaniminda yer almayan koltuk isitma donanimi avrupa da satilan corollalarda standart ne yazik ki  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 24, 2014, 09:09:15 »
Güle güle kullanın, bazı detaylar can sıkıcı olsa da genel anlamda sizi üzmeyecek bir araç.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 24, 2014, 09:15:50 »
Güle güle kullanın arabanızı. hayırlı olsun. Bazı küçük detaylar maalesef yok. Ama çok takmıyorum şahsen. Mesela cam butonları siyah düz buton olup üzerinde bir işaret vs. yok. Gittim bende geçen haftalar da beyaz yuvarlak nokta şeklinde sticker alıp yapıştırdım ve dün 1000 km ücretsiz kontrole gittiğimde servis danışmanı "iyi fikir olmuş bunlar" dedi. Mesela bir önce ki arabam 2005 Symbol'de kapılar hareket ettikten 8 saniye sonra kilitleniyordu (istersem devre dışı bırakabiliyordum) ama bu Corolla'da yok. Eğer unutmazsam kapıları kendim kilitliyorum kapı kolçağında ki düğme ile.

Türk pazarında ki tüm arabalar ile yurt dışında satılan arabalar arasında ki donanım farkı zaten tüm markalar da var. Bu yüzden pek takmamak gerek. Mesela bende otomatik ayna katlama özelliği yok. Açıkçası olsun diye de bir isteğim yok. Bazen bir sürü elektronik aksam ileri de olası bir arızada can sıkıcı hale de gelebiliyor. Varsın olmasın bazı şeyler de. Olmasın derken cam butonu gibi basit şeyleri kastetmiyorum.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2014, 10:04:48 »
Hayırlı olsun, iyi bir tercih.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2014, 10:43:10 »
Opel astra sedan ve skoda octavia'da da duymustum bu sesi.keske depoya dalga kiran koysalarmis.isin kotusu arac az yakiyor zaten,bir depoyu bitirinceye kadar epey bi zaman gececek :-)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 08:57:11
Ne yazik ki ahmet bey,Turkiye ic piyasasina satilan araclarda ciddi anlamda donanim ve kalite farki var.youtube'de avrupada satilan corollalarin tanitim videolari var.o videolarda donanim eksiklikleri gozume carpiyor hep.bizim arabalarda bos bulanan donanim dugmeleri avrupadaki araclarda dolu.basit bir ornek vermek istiyorum:bizde premium ve advance donaniminda yer almayan koltuk isitma donanimi avrupa da satilan corollalarda standart ne yazik ki  :(
Avrupa bize nazaran daha soğuk ve bu soğuk hava süresi daha uzun olduğu için standart.
Bizim ülkemizde de bir çok marka bunu standart haline getirirse toyota'da bunu yapacaktır.
Avrupada bir çok markada standart çünkü.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2014, 19:22:37 »
Bagajin altindan gelen sesi servise sordum.yakit deposundan geldigini soyledi.ne yazik ki depoda dalgakiran olmadigi icin bu sesi yapiyormus.70 bin tl verdigim arabamdan bu sesin gelmesi canimi sikti :-(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2014, 20:13:14 »
Depo çalkantı sesi daha önceki modellerde de vardı sanırım kronik bir sorun ve özellikle dizellerde çünkü E15 makyajlı 1.6 benzinli en azından benim eski aracım Corolla da yoktu fakat yeni modelde bunu çözmüş olmaları gerekiyordu demek ki bu şikayetleri dikkate almamışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2014, 20:16:15 »
Bagajin altindan gelen sesi servise sordum.yakit deposundan geldigini soyledi.ne yazik ki depoda dalgakiran olmadigi icin bu sesi yapiyormus.70 bin tl verdigim arabamdan bu sesin gelmesi canimi sikti :-(
Bu sorun E140 kasada da vardı. Yeni Opel'lerde de bu sorun var. Opel servisleri depoya dalgakıran takıyordu diye biliyorum. Belki Toyota'da da aynı şey geçerli olabilir.