0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ekonomi istersen birinci şart bağımsızlıktır.
Bence egitimde radikal kararlar alinmali.bir ogretmen olarak cocuklarin gereksiz bilgilerle dolduruldugunu neredeyse bir sey bilmeden liseden mezun oldugunu ve bu boslukla universiteye gittiklerini biliyorum.keza disiplin kulturumuzde hic yok.uzun vadede en akilli yatirimin egitime olacagini dusunuyorum
Yaşım küçük burdaki abilerim benden iyi bilir ancak ben ekonomiyi ve milli kurumları tam bağımsız yapmamız gerekir diye düşünüyorum.Bu da eğitimin ilk düzeltilmesinden geçer.Ülkenin en acı gerçeği beyin göçü vermemizdir.
Doğru, ve ülkemiz için 1. şart o kadar çok ki, hepsinin kısa aralıklarla peşpeşe yapılması gerekiyor.Eğitim sistemimiz tamamen sömürü ülkesi eğitim sistemi, ekonomisi bitmiş ülkelerde meslek sahibi olmak veya okumuşluk oranının değeri yoktur, eğitimde gereksiz, yük, engeller çıkartılarak insanlar elenir. İnsana değer verilmez. Oysa, eğitim sistemimiz acilen reform geçirmeli, lise çağında uzay mühendisleri yetiştirmekten vazgeçilmeli. Türkiyenin bu kadar uzay mühendisine ihtiyacı yok. Üniversite bitirebilmenin ödülüde başkanlık falan olmamalı. İşte kalifiye eleman ve üretimde verimliliğe ancak böyle ulaşılabilir. Bağımsızlık, Hukuk, AR-GE, Yerli Üretim, Kaliteli Eğitim (Almanya örneği), Kalifiye Eleman. Yerli teknolojisi olup yerli üretim ile ihracatçı olan ülkeler beyin göçü vermez.
Türk ekonomisini en az bu forum ahalisi kadar düşünen, kendi ekonomisinden önde tutan 550 kişi bulduk mu gerisi kolay. Başka bir şeye ihtiyacı yok bu ülkenin.