0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burak Bey jant işi zevk meselesi ama bence madem aracin orjinali jantsiz orjinal jant almak yerine başka modellere de bakardim. Hem aracın görüntüsü daha da bi iyi olurdu zaten arabayi en fazla gösteren şey jantlari.
Profilinizde jantın 17 yada 18 i var mı?
Yok çok dikkat çeksin istemiyorum. Advance jantları çok fazla fark edilmez ve evde ki patron yani annem "sen jantları mı değiştirdin" demez. O yüzden advance jantları benim için biçilmiş kaftan. ü bile aynı idi.Burak bey benim aracım Advance.Ankara'dayım ben.Kışlık lastik taktırırken aynı cant varmı diye sordum,var deyip hemen getirdiler aynısından.750 Tl. dedi satıcı.Kışlık lastikler için almayı düşünmüştüm.Cantların görünümü aynı.İnternette daha ucuzu vardır kesin.
Jantların orijinal olması taraftarıyım fakat gerçekten fiyatlar uçmuş kaliteli markaların modellerini ve fiyatlarını araştırmanızı öneririm ama Corolla için çok fazla seçenek yok gerek bijon aralıkları ve gerekse de et değerleri açısından zor bulunuyor ve ya seçenekler çok kısıtlı. Ben 2011 yılında Turbine jantları servisten 4 adet 1300 tl almıştım fiyatlar nerelere gelmiş.
Sevgili arkadaşlar, sizlere bir şey danışmak isterim..İş yerimin karşısında kendimi bildim bileli Göztepe Lastik var. 93'den beri burada oturuyoruz ve 22 yıldır bu lastikçi var. Evime ve işime yakın yani. Az önce gidip bana uygun 4 jant sordum. 900 lira fiyat verdi 4 jant için. Tip olarak Athena jantları andırıyor. Yani kollu bir jant. Mesela bir önce ki kasa AURIS'lere takılan jantları gösterdi onları beğenmedim. Advance donanım üzerinde ki jantları gösterdi onlara da 900 lira dedi. Ama göz doydu artık ADVANCE donanım üzerinde ki jantlara ve bu beğendiğim jant Athena ve Suriya jantlar gibi kollu tip. Şimdi size sorum, bunlar tabi ki servis de ki jantlar gibi CMS üretimi değil. Adama sordum üreticisi nedir diye ve bana bunlar Çin ve Taiwan'da üretim yapan bir kaç firmanın ürünü. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Sökmesi, takması, balans ayarı dahil 900 lira. 2 yıl da garantisi var. Bu gün sipariş geçersem yarın bende olur ve hemen de takarım dedi. Sizce bunlar bana ileri de sorun yaşatır mı? Servis de ki CMS ürünü Athena veya Suriya tip jantlar daha mı uzun ömürlü olur? Onlar da 2200 lira 4 tanesi. Yani arada 1300 lira fark var. Ne yapayım arkadaşlar, bir akıl verin.
İnternetten bakıyorum 800 - 850 - 950 ve 1000 lira civarlarında. Birde Bostancıya gidip bakmam lazım. Vallahi karışık ve zor durum.
Valla gittim bir daha baktım katalog'dan jant'a ve verdim siparişi. Çarşamba günü taktırıyorum. Toyota logolu orta göbek ve bijonları ile geliyor. İnşallah lastik basınç sensörü sorun çıkartmaz. 10 kollu ve Athena'yı andıran tip de. 900 lira..