0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun. Xenon olayını tasvip etmemekle birlikte 8000k'nın yüksek olduğunu düşünüyorum, Kelvin değeri arttıkça aslında aydınlatma görüşü düşmektedir. Yerinizde olsam 4300K tercih ederdim.
Kelvin değeri yükselince ışık mavileştiğinden mi aydınlatma düşüyor? Yoksa başka bir nedeni mi var?
Kelvin renk sıcaklığı aslında. Kelvin arttıkça ışığın rengi beyazdan başlayarak daha da mavileşir. Işığın şiddetini belirleyen Lümen'dir.4300K = 3200 lümen 6000K = 2800 lümen 8000K = 2300 lümen 10000K =1800 lümen
hayırlı olsun güle güle kullanın
Karşınızdan gelen arabalara acıdım.
Arka koltuga 3 kişi oturuncada öylemi?http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58170.0
Mercekli farlarda göz alıyor bence. Mercekli Xenon olması bu durumu masum kılmıyor.
Daha sonradan takılan Xenon'ları bilemem ama fabrikasyon Xenon'larda aşırı bir göz alma problemi yok.
Bunun da nedeni, görünüş için 6000-8000K değil de 4300K sıcaklık veren uygun xenon ampullerin kullanılması. Karşıdan da gelse, arkadan da gelse fabrikasyon xenon hiç bir şekilde göz almıyor, yormuyor, yol görüşünü etkilemiyor. Ta ki bi-xenonlar uzunları çakasıya kadar, anlık çakma çok fena göz alıyor.Öte yandan sonradan takılanlarda 6000K ve üstü ampullerin çok fazla olması yasaklanmalı bence. 4300K gibi bir sınır belirlenmeli ve üstündeki ampullerin satılması yasaklanmalı.