0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne renk bir duman bu?
havalar soğuk baya, havada nem oranı da yüksek olunca ve motor soğuksa bembeyaz çok fazla dumanmış gibi çıkabiliyor. bundan kaynaklı olabilir mi? ses gelmiyorsa, yağ eksiltmiyorsa, hava yakıt oranı 14.7 ise sıkıntı yoktur. yakıt hava karışımının oranını öğrenmek için ELM327 bluetooth cihazı alabilirsiniz, telefonunuzdan anlık takip edebilirsiniz.
Motor suyu mu? Ona hiç bakmadım Enes bey... Sıfır arabada olurmu ki öyle şey? Motor suyu eksiliyorsa Conta yanmıştır demi...
Evet conta yanmis olabilir. Soğukkanlılıkla periyodik olarak suyu kontrol etmeniz yararınıza olur.
[emoji33]
Yakıtınızdan olabilir mi ki?
Telaslanmaniza gerek yok. Belki de soğuk havada her araçtan çıkan dumandandır sizinki de.
Ben inip bakayım arabaya... ya Lojmanda oturuyorum insan utanır zırt pırt kaput açmaktan... millet diyecek ki sıfır araç ne diye bakıp duruyorsun motora diye çekiniyorum....
Duman nasil bilmiyorum ama lpgli t27 avensiste isiklarda beklerken yan aynaya baktigimda eksoz dumanindan arkayi goremiyorm. Yillardir bu boyle. Eksozdan su buhari cikiyor. Yaz gunu belli olmuyor ama kis gunu havalar soguk oldugundan yogun duman seklinde goruluyor. Ayni sekilde nefesinizi verdiginizde kisin buhar ciktigi belli olur ama yazin belli olmaz. Hemen telaslanmayin sifir arabanin conta yakacagini sanmiyorum ama emin olmak icin servise veya ustaya baktirabilirsiniz.