0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Duman atması ilginç değilde ara ara atması ilginç, duman beyaz renkli ise antifrizi falan kontrol etmekte fayda var. Bence önemli bir şey yoktur ama kontrol edin antifriz seviyesini.
Evet Murat bey garip bir şey. Sanki dururken klima açıyorsun da araba arasıra duman atıyor ya öyle oluyor ama rölantide yükselme olmaması da ilginç
Enes kardeşim conta yanmış olabilir falan demiş ama 2bin km sıfır arabada imkansız öyle bir şey
yüzde doksan hava ısısından kaynaklanıyor. araçta bir şey olduğunu sanmıyorum.bu arada hocam diyarbakırda göreviniz nedir?
Soğuktandır. Ara ara görüyor olmanız, rüzgardandır. Gideceğiniz yere ulaştığınızda araba çalışır vaziyette kalsın. Arabadan inin (tabii el frenini çekerek) ve aracın arkasına geçip duman atıp atmadığına bakın. Gideceğiniz yere ulaştığınızda araç olması gereken ısıya ulaşacağından en güzel bu şekilde doğru teşhisi koyarsınız.Bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Bunda rüzgar ve diğer araçların konumu vs. de etkileyebilir. Aracın içinde otururken arkayı gözlemlemek yanıltabilir.Enes kardeşim conta yanmış olabilir falan demiş ama 2bin km sıfır arabada imkansız öyle bir şey telaşlanmayın boşuna, bence hiç bir şeyi yok, ayrıca 7 derece de olsa havadaki bağıl nemi bilemezsiniz, yapabilir beyaz dumanı ki o da su buharıdır. çok telaşlanıyorsanız servisinize gidip danışın.Yakıt-hava karışımını da motor zaten ayarlar kendisi, ama makine-elektronik sonuçta hata da yapabilir, uzun süre sonra sensörlerin yanlış çalışması yüzünden ya da lpg nin hatalı ayarı yüzünden hava-yakıt oranı değişebilir. Ama dediğim gibi aracınız sıfır, takip etmenize gerek yok.Yaşınızı ve yerinizi de profilinize yazarsanız, hitap konusunda daha iyi olur.
Teşekkürler Mutlu bey Yaş ve yaşadığım yeri ekledim. Şu anda Diyarbakırdayım. Soğuktan olabilir ama hiç rüzgar yoktu.
Korkulacak bir durum yok, egzostdan su buharı çıkıyor.Motor ne kadar sağlıklıysa o kadar beyaz su buharı çıkar.
Hocam bir kamu kurumunda çalışıyorum. Denetim elemanıyım
anladım hocam öğretmen misiniz? diye merak etmiştim.
öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun aynadan baktığınızda arkayı görememe olayı benimde başıma geldi telaşlanmadım çünkü her kış olur..sizinkide havalardan kaynaklanıyordur.Bu arada mavi duman atan corollanız kaç bin km deydi acaba
abi o iş de bir iş olmasın, 82 binde en kötü dizelin dahi başına kolay kolay iş gelmez..Peki garanti olayı?
Beyfende bence gereksiz yere endise duyuyorsunuz.Soguklardandir o.Rahat olun binin arabaniza.