Gönderen Konu: Corolla hakkında birkaç soru..  (Okunma sayısı 9020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla hakkında birkaç soru..
« : Aralık 09, 2014, 20:58:02 »
Merhabalar,

Aranıza 1.33 Life Corolla ile katılma niyetim var ancak aklıma takılan birkaç soru mevcut yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir corolla sahibi dostunuz daha olmasına az kaldı çünkü :)

Öncelikle sırayla sormak gerekirse;

- Aracın motor kısmından seyir halindeyken seslerin gelmesi sorunu kronik midir? Çeşitli forumlarda çokça kişi bu sorundan bahsetmişlerdi.

- Aracın vites geçişlerinde özellikle ilk 3 viteste rahatsız edici gelen sesler her corollada mevcut mu bu da bir sorun mu?

- İnci beyazı renginin serviste dahi tutturulamaması sorunu yaşayan birisi vardı, serviste boyanan yer yeşile çalan ve bariz farklı bir renk olarak ortaya çıkmıştı.. İnci beyazında renk tutturması zor mu? Malum illaki boya gerekecek :)

- Bagaj kapağının kapanması sorunu mevcut mu? Sadece ortadan bastırılarak kapatılması gerektiğini okudum. Bugüne kadar tüm araçlarda nereden kapatırsam kapanıyordu. Bu sorun bütün corollalarda var mı?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler  :)

Toyota Club Türkiye

Corolla hakkında birkaç soru..
« : Aralık 09, 2014, 20:58:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla hakkında birkaç soru..
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2014, 21:08:30 »
Soylediginiz sorunlari ilk defa sizden duyuyorum  oncelikle ilk soru toyota araclari sesizdir motorun calistigini dahi anlamazsiniz   seyir halinde iken her arac gibi ses cikarir gaza yuklenip  devir yukseldigi zaman alcaginiz arac e14 kasa sanirim  otomatik mi alicaksniz manuelde 3.vitese gecerken sorun olmasi garip geldi renk tutmamasida ilk defa duyuyorum burda bir suru kisi var araci beyaz olan   bagaj kapagida kapaniyor yani gayet rahat yoksa konularini gorurdum ilk defa
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2014, 21:13:03 »
Evet bir ara İnci Beyazı'nda tamponlarda ton farki olabiliyordu.

İlk 3 vitesteki sesi daha önce Ahmet abi aciklamistı. ABS ile alakalı bir şeydi sanirim.

Bagaj kapanmama olayi gerçekten çok saçma. Showroom'da kafayı yedirtecekti bana. [emoji4]

Motordan gelen ses vites değişimlerindeki sesle ilintili olabilir. Tam olarak nasil bir ses acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2014, 21:23:51 »
Soylediginiz sorunlari ilk defa sizden duyuyorum  oncelikle ilk soru toyota araclari sesizdir motorun calistigini dahi anlamazsiniz   seyir halinde iken her arac gibi ses cikarir gaza yuklenip  devir yukseldigi zaman alcaginiz arac e14 kasa sanirim  otomatik mi alicaksniz manuelde 3.vitese gecerken sorun olmasi garip geldi renk tutmamasida ilk defa duyuyorum burda bir suru kisi var araci beyaz olan   bagaj kapagida kapaniyor yani gayet rahat yoksa konularini gorurdum ilk defa
Okan Bey,

Sorunlar gerek bu forumda gerekse Türkiye'nin büyük forumlarından bir tanesinde sayfalarca tartışılmış.. Toyota araçları genel olarak öyle olabilir ancak bu araçta bu sorunları yaşayan mevcut kullanıcılar olmuş onun için sordum..

Renk tutmaması konusunda bir üye fotograf da paylaşmıştı bariz yeşile çalan bir renk vardı tamponda..

Bagaj kapağı soruları da zira bu forumda birkaç kez tartışılmış..

Günlerdir gece gündüz araştırıyorum tüm yazılan kullanıcı yorumlarını okudum, tüm videoları izledim..Bu söylediklerim birebir bu aracı kullanan ve en az 2-3 kişinin yazdığı sorunlar olduğu için sorma gereği duydum. Teşekkürler, saygılar

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2014, 21:25:22
Evet bir ara İnci Beyazı'nda tamponlarda ton farki olabiliyordu.

İlk 3 vitesteki sesi daha önce Ahmet abi aciklamistı. ABS ile alakalı bir şeydi sanirim.

Bagaj kapanmama olayi gerçekten çok saçma. Showroom'da kafayı yedirtecekti bana. [emoji4]

Motordan gelen ses vites değişimlerindeki sesle ilintili olabilir. Tam olarak nasil bir ses acaba?
Merhabalar,

Ahmet Bey'in o bahsettiği konu aracın ilk kalkışında gelen ses.. benim bahsettiğim o değil; motordan takırtı şeklinde vuruntu benzeri ses gelmesi ve ilk 1-2-3. viteslerde vites geçişlerinde rahatsız edici geçme sesi olduğundan bahsediliyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2014, 21:30:14 »

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2014, 21:25:22
Merhabalar,

Ahmet Bey'in o bahsettiği konu aracın ilk kalkışında gelen ses.. benim bahsettiğim o değil; motordan takırtı şeklinde vuruntu benzeri ses gelmesi ve ilk 1-2-3. viteslerde vites geçişlerinde rahatsız edici geçme sesi olduğundan bahsediliyordu.

Anladım. 1-2-3 viteslerdeki sesi bilmiyorum fakat renk tonu, bagaj kapağı gibi sorunlar doğru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2014, 21:47:32 »

Anladım. 1-2-3 viteslerdeki sesi bilmiyorum fakat renk tonu, bagaj kapağı gibi sorunlar doğru.
Beyaz renk tercih edilecekse Kar Beyazı daha mantıklı o zaman, ya da metalik gri.. en azından daha rahat tutturulur diye tahmin ediyorum. yanılmıyorumdur umarım.. inci beyazında hiç boya sorunu yaşayan yada yaşamayan var mı acaba ilk ağızdan duymak daha iyi gelirdi. :hoş: :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2014, 21:57:12 »
Arac hakkinda sorunlari kenara koyarsak 1.33 motor  corolla icin yeterli gelmiyebilir ben forumda bir cok problem okudum sizin saydiklarinizi ilk defa duydum sahsen  insallah gonlunuzdeki araca sahip olabilirsiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2014, 22:12:40 »
Beyaz renk tercih edilecekse Kar Beyazı daha mantıklı o zaman, ya da metalik gri.. en azından daha rahat tutturulur diye tahmin ediyorum. yanılmıyorumdur umarım.. inci beyazında hiç boya sorunu yaşayan yada yaşamayan var mı acaba ilk ağızdan duymak daha iyi gelirdi. :hoş: :-\

1.33 atmosferik motor c sınıfı bir araç için yeterli değil.Diğer sorunlardan ziyade bu kısıma yoğunlaşmanızı  tavsiye ederim.

Ayrıca 1.33 life modellerde inci beyazı yerine normal beyaz renk kullanılıyor diye biliyorum
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2014, 22:13:22 »
Arac hakkinda sorunlari kenara koyarsak 1.33 motor  corolla icin yeterli gelmiyebilir ben forumda bir cok problem okudum sizin saydiklarinizi ilk defa duydum sahsen  insallah gonlunuzdeki araca sahip olabilirsiniz
Çok teşekkürler..

Referans olması açısından birkaç örnek..

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63083.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61864.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55486.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54939.0

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2014, 22:14:33
1.33 atmosferik motor c sınıfı bir araç için yeterli değil.Diğer sorunlardan ziyade bu kısıma yoğunlaşmanızı  tavsiye ederim
teşekkürler, araştırdım ancak kullanıcıların yeterli geldiği görüşleri mevcuttu onun için tekrar gündeme getirmek istemedim. 1.33 kullanan arkadaşlar varsa eğer bu konudan rahatsızlarsa belirtebilirlerse sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2014, 22:17:28 »
1.33 life araçlarda inci beyazı kullanıldığına eminmisiniz
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2014, 22:22:06 »
eminim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TMMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '06
  • 27 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2014, 00:31:08 »
Türkiye 1.33 inci beyazı (070 renk kodu) var.Ancak onarımı cok zor bir renk olduğu için kesinlikle tavsiye etmem.
1,6 avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2014, 07:49:47 »
Türkiye 1.33 inci beyazı (070 renk kodu) var.Ancak onarımı cok zor bir renk olduğu için kesinlikle tavsiye etmem.
renk tutturulamama sorunu var galiba onarimdan kastiniz bu sanirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2014, 10:05:16 »
1.33 life araçlarda inci beyazı kullanıldığına eminmisiniz

1.33 Life'de inci beyazı var. Canlı örnek ve tap taze örnek benim arabam. 20.11.2014 günü aldım ve inci beyazı, bej renk döşeme.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2014, 10:11:13
20 günlük 1.33 motorlu bir Corolla kullanıcısı olarak ;

Henüz 672 km deyim. Arabayı övmüyorum, abartmıyorum ama "yok yahu 1.33 gitmiyor" denecek kadar da kötü değil. Fişek gibi de uçmuyor. Eh yani kalkıp da 150 HP'lik veya 200 HP'lik bir arabanın hızlanmasını ararsan doğal olarak 1.33 motor o performansı da vermez. Bu pazar Anadolu Kavağı / Yoroz Kalesine de gittim ve Beykoz'dan Yuşa'ya çıkan yokuşu 3. vites ile çıktım. Yoroz Kalesine 2 ile gayet rahat çıktım. Babamın 12. ölüm yıl dönümüydü pazar günü ve Hekimbaşı mezarlığının meşhur dik yokuşunda 2. vitese attım. Vites uyarı işaretine göre vites büyütüp vites küçültüyorum. Yani ilk 1.000 km'ye kadar fazla yüklenmiyorum. Ama gitmemezlik de yaşamıyorum. 6. vites ile 120 - 130 km/h hıza çıktım en fazla. O da arabaya fazla yüklenmemek adına 130'u geçmedim.

Yakıta gelince, 8.1 - 8.2'ler de geziyorum. Geçen hafta 7.9'a düştüğümde oldu. Daha yeni motor, zamanla düşer.

Bagaj kapağının kapanmama durumuna gelince. Henüz yaşamadım. Ancak bagaj kapağını yan taraftan bir iki kere kapatmaya kalkmıştım kapanmamıştı. Bende ortadan kapadım ve kapandı. Hatta bagaj kapağının içinde sağ tarafa doğru bir kolçak var. Oradan tutup kaparsanız kapanıyor. Elinde kapağa değmemiş olup kirlenmiyor.

1. vites'den 2. vitese geçerken bir ses geliyor. Arabayı aldıktan bir gün sonra bunu telefon açıp sormuştum ve parçaların birbirine alışma devresi olduğunu ve km. yaptıkça ileri de o sesin kesileceğini söylediler.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2014, 10:15:02 »
Şehiriçi tüketim 7-8 civarında oluyor genelde şehir dışında sakin kullanımda 5,5 litreyi görebilirsiniz. 1 den 2 ye geçerken gelen ses ise zamanla azalacak.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2014, 10:17:15 »
Şehiriçi tüketim 7-8 civarında oluyor genelde şehir dışında sakin kullanımda 5,5 litreyi görebilirsiniz. 1 den 2 ye geçerken gelen ses ise zamanla azalacak.

O ses ilk gün ki gibi gelmiyor şu an. İlk gün ve km'ler de belirgindi. Ama şimdi ses az geliyor. Ve bana göre bu arabanın gaz ile debriyajı çok hassas. İlk bir iki gün bocalamıştım ama artık çözdüm. Ritmik ve hassas kullanınca sorun olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2014, 10:19:05 »
çok teşekkürler arkadaşlar,

vitesten gelen ses dışında motordan lakırtı sesleri geliyor mu birkaç kişi de bundan bahsetmişti.. sizler yaşadınız mı böyle bir şey?

araçla ilgili başka karşılaştığınız bir sorun var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2014, 10:40:56 »

vitesten gelen ses dışında motordan lakırtı sesleri geliyor mu birkaç kişi de bundan bahsetmişti.. sizler yaşadınız mı böyle bir şey?

Bende Auris var ama motordan garip sesler duymadım şimdiye kadar. Lakırtı derken ne kast ediliyor? yeni aracın motorundan anormal sesler gelmesi normal değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2014, 10:47:17 »
Arkadaslar toyota fabrikasi gövde bolumunde calisan biri olarak arka bagaj kapanmama sorunu yaklasik 3 Ay kadar once halledildi eylulden sonraki uretimlerde bagaj yandan bastirinca da kapaniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2014, 10:53:36 »
Arkadaslar toyota fabrikasi gövde bolumunde calisan biri olarak arka bagaj kapanmama sorunu yaklasik 3 Ay kadar once halledildi eylulden sonraki uretimlerde bagaj yandan bastirinca da kapaniyor

O zaman ben arabanın kenarında dururken yandan kaparken kapatamaığımdan kapanmamış olabilir. 13.11.2014 de üretilmiş benim ki de.  :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2014, 10:54:37

Motor'dan garip bir ses gelmiyor bende de. Vites geçişleri de bana göre yumuşak geldi.