Gönderen Konu: pasta cila hakkında bi sorum olacaktı  (Okunma sayısı 10386 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
pasta cila hakkında bi sorum olacaktı
« : Aralık 07, 2014, 23:25:49 »
öncelikle iyi akşamlar .. forumda bu konuda araştırma yaptım pasta cilanın ne demek olduğunu çizik giderme mantığını vb.. ama bi konuda çok bi ilgi bulamadım soruma geleyim

aracımı bugün bıcı bıcı diye tabir edilen cihaza soktum (çok pişmanım ) baya bi çizildi hatta boyanın çıktığı beyazlaştığı yerler bile var ..

1-bu beyazlıklar illa rotuşla mı gider
2- en önemlisi diğer sitelerdeki araştırmalarımda pasta cilanın kötü uygulama sonrasında expertizde aracı boyalı olarak gösterdiğini okudum bunun olasılığı nedir

3-bide bir çok yorum pasta cilayı desteklemiyor sizlerin fikri nedir (en az mikronlu olanını düşünüyorum derin çiziklerde varda napalım geçmeyi versin )

saygılar..

not:Ankarada'daki saygı değer üyeler dikmen caddesindeki p.o da bulunan yıkama sistemine girmeyin en azından şahsi görüşüm aracım baya çizildi
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

pasta cila hakkında bi sorum olacaktı
« : Aralık 07, 2014, 23:25:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: pasta cila hakkında bi sorum olacaktı
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2014, 23:57:03 »
Evet beyazlıklar için mecbur rötuş yapılacak.
Pasta hafif bir zımparadır ve sürekli yapılırsa boya incelir. Cila daha mantıklıdır, renkli cilalar vardır hem çizikleri kapatır hem beyazlamış yerleri biraz düzeltir hem de parlatır ve boyayı korur. En iyi çözüm bu.
Bu arada pasta-cila ile araba boyanmış demez işi bilen kimse. Ölçüm cihazları var, alır kalınlığını ölçersin öyle konuşursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2014, 00:12:06 »
http://youtu.be/ZioQ4aI3wPk

bunu atlaya atlaya izlersiniz boya inceltme ile ilgili sorunuza cevap olacaktır..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2014, 00:40:41 »
Evet beyazlıklar için mecbur rötuş yapılacak.
Pasta hafif bir zımparadır ve sürekli yapılırsa boya incelir. Cila daha mantıklıdır, renkli cilalar vardır hem çizikleri kapatır hem beyazlamış yerleri biraz düzeltir hem de parlatır ve boyayı korur. En iyi çözüm bu.
Bu arada pasta-cila ile araba boyanmış demez işi bilen kimse. Ölçüm cihazları var, alır kalınlığını ölçersin öyle konuşursun.

teşekkür ederim en ince mikronlu pasta uygulamasını düşünüyorum bi sefelik ama olmadı belirttiğiniz diğer seçenek daha mantıklı buralara yakın bi sonax bayisi var oraya bi sorcam : )

Mesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2014, 00:41:05
http://youtu.be/ZioQ4aI3wPk

bunu atlaya atlaya izlersiniz boya inceltme ile ilgili sorunuza cevap olacaktır..

sağ olun inceleyim : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2014, 01:07:42 »
Ilk once araciniz kac model boya zamanla incelmez ustundeki vernik incelir beyazlama bundan olur arac baya eskiyse boya bakimi olmadiysa  olur veya gunes yaniginin bir belirtisidir  2.sorunuz pasta cila eksperde boyali diye gostermesini ilk defa sizden duyuyorum  sadece pasta cilayi yapan kisi makinayla boyayi yakarsa  o parca boyanmak zorunda kalir bundan bahsediyorsaniz eger forumda konu okuduysaniz sizin ciziklerinize burdan bir yorum yapamayiz fotograf cekin bol bol paylasin yorumlayalim  o makinalar cogu yerde kalkti onlari gorunce  hayalet gormus gibi oluyorum genelde arabasini umursamayanlar veya sirket araci kullananlar giriyor o makinaya  , pasta cilanizi kendinizide yapabilirsiniz burdaki bir cok kisi oyle yapiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2014, 01:15:49 »
Ramazan bey iyigeceler yine  :) sorularınıza genel cevap vericem.öncelikle kastınız nedir beyazlıktan bize bir foto atın hep beraber bakalım şahsen ben anlamadım.görmek lazım ona göre konuşmak lazım bence.çiziklere gelince onlar büyük ihtimalle hareler oluyor ve giderilmesi hiç zor bir işlem değil ankara ekibi zaten sürekli bu işle uğraşıyor  :) makina edinen arkadaşlarımızda oldu işimiz dahada kolaylaştı.bu çizikler için pasta çeşitleri var ve makina kullanmadan maalesef çıkmıyor.illa makina desteği istiyor.aldığınız pastanın kalınlığına göre ve aletin düzgün kullanılıp kullanılmamasına göre boyada hatalar olabilir veya olmıyabilir.bu tamamen el becerisine ve malzemenin kalitesi ile boyaya olan etkisinin oranına bağlı.yani doğru ürünü seçip doğru bir uygulama olmalı.gelelim cila konusuna elinizle çok rahat atabilirsiniz.hiçbirşeyden korkmanıza gerek yok çünkü cila tamamen koruma işlemidir ve boyaya bir zarar vermez.ped yardımı ile veya makina yardımı ile yapabilirsiniz.

Bunları yapmadan önce yanılmıyorsam aracınız 2011 model ve kil işlemi ile başlanmasını şiddetle tavsiyeederim.çizikleriniz harelerinizin ve boyanın duruma bence kil işleminden sonra bakmalıyız.duruma göre pasta(tavsiyeetmem şahsi düşüncemdir hare gidericiler daha mantıklı)cila işlemine geçebiliriz.çok yoğunum bu aralar ama uygun bir zaman bulursam @Oğuzhan Taş (16567)  arkadaşımız gibi sizide garajıma beklerim bakarız ilgileniriz ama önce bir aracın fotolarını paylaşın birlikte bakalım derim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2014, 22:55:24 »
öncelikle çok sağ olun ilgilendiğiniz için resimleri çektim yorumlarını bekliyorum :

araç 2011 model granit gri

aslında bu yıkama cihazlarına karşı biriyim ama işim acele olduğundan girdim oldukça pişmanım ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2014, 23:00:02 »
Kromajin oldugu cizigin gitcegini sanmiyorim usteki yerde tas sicramis gitmez boya kalkmis tamamen
Ilk resim icin konustum  ince sullu boya fircasiyla rutus yapabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2014, 23:02:50 »
Kromajin oldugu cizigin gitcegini sanmiyorim usteki yerde tas sicramis gitmez boya kalkmis tamamen

taş sıçraması olsa içim yanmıcakta o yıkama cihazından sonra oldu bunlar ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2014, 23:05:15 »
taş sıçraması olsa içim yanmıcakta o yıkama cihazından sonra oldu bunlar ..
Kapi icin sulu boya fircasinin ucunu boyaya degdirip  kapiya degdirin direk kapanir kucuk bir bolge kabut icinde oyle sizin beyazlik dedigini bunlar galiba altan astar cikmis oyuzden  rutus yapmazsaniz ilerleyebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2014, 23:07:35 »
Ilk resim icin konustum  ince sullu boya fircasiyla rutus yapabilirsiniz

gider gitmez diye bisey yok.ramazan abi nekadar para gozden cikarabilir bakmak lazim.araci taniyamaz ama asla aşık olur cikar
Ama sahsi dusuncem sadece bunlar firca izleri degil bunlar tas izi gibi yani ondanda emin degilim nasil bir tas izidir ki o kaputta kume halinde rötuş da bu işi gorur guzel bi fircayla
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2014, 23:10:21 »
gider gitmez diye bisey yok.ramazan abi nekadar para gozden cikarabilir bakmak lazim.araci taniyamaz ama asla aşık olur cikar
Ama sahsi dusuncem sadece bunlar firca izleri degil bunlar tas izi gibi yani ondanda emin degilim nasil bir tas izidir ki o kaputta kume halinde rötuş da bu işi gorur guzel bi fircayla
Abi rutus dahil bir girilir araca pasta cila kildi  arac kusursuz cikar cikmaz diye bisey yok dedigin gibi para emek zaman lazim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2014, 23:11:45 »

hocam çok sağ olun pasta cila ortalaması ne kadar bilmiyorum kaliteli biyere yaptırmayınca sonuçlar pek iyi olmuyormuş taş değil o yıkama sistemi var bu sıradanlardan değil araç kuru halde çıkıyor en son evrede kurutma bezi tarzı bişey geçiyor onun eseri adamlara gidip söylicektimde nerden bilelim önceden olmadığını falan diyecekler diye sormadım bile .. bu rotuş direkt boya değil dimi ? bide ne kadara çıkar ki bu işlemler :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2014, 23:15:15 »
hocam çok sağ olun pasta cila ortalaması ne kadar bilmiyorum kaliteli biyere yaptırmayınca sonuçlar pek iyi olmuyormuş taş değil o yıkama sistemi var bu sıradanlardan değil araç kuru halde çıkıyor en son evrede kurutma bezi tarzı bişey geçiyor onun eseri adamlara gidip söylicektimde nerden bilelim önceden olmadığını falan diyecekler diye sormadım bile .. bu rotuş direkt boya değil dimi ? bide ne kadara çıkar ki bu işlemler :/
Abi disarda yaptirma bi yerde cok para istiyolar 300 400 liraya sen kendine set dizersin bildigin boya fakat 5 liraya kutunun icinde aliyosunuz  forumda  uygulamalari ornek olarak bakabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 08, 2014, 23:18:11 »
Abi disarda yaptirma bi yerde cok para istiyolar 300 400 liraya sen kendine set dizersin bildigin boya fakat 5 liraya kutunun icinde aliyosunuz  forumda  uygulamalari ornek olarak bakabilirsiniz

haklısın da oturduğum bölgede malesef bu işleri yapmak için uygun mekan yok hatta aracı park etmeye bile yer bulamıyorum bazen bide bu resimler haricinde fırça izleri var kılcal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2014, 23:22:00 »
Ramazan abi hic yapmadiysan ugrasmak istersen ister kendin bi usta bul ister ben seni yonlendiriyim sana biraz ters kalir ama.
disarda 10tl ye rotus boyalari var ozel servislere git verirler boya koduna gore  kucuk bi tupte ben daha gecen ufak yerlere yaptim.kendim yaptim.fircayla.rotus yapilip guzel bi cila atilmasi bence kis icin.haa paraya gercekten kiyarim diyosan pasta cilani aticak yer var ama aracini taniyamazsin o kadar diyim.
Rotus boya atip guzel bi cila kafi gelir ama daha ucuz butceli bir yer istersen benim garage beklerim yenimahallede
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2014, 23:26:43 »
Ramazan abi hic yapmadiysan ugrasmak istersen ister kendin bi usta bul ister ben seni yonlendiriyim sana biraz ters kalir ama.
disarda 10tl ye rotus boyalari var ozel servislere git verirler boya koduna gore  kucuk bi tupte ben daha gecen ufak yerlere yaptim.kendim yaptim.fircayla.rotus yapilip guzel bi cila atilmasi bence kis icin.haa paraya gercekten kiyarim diyosan pasta cilani aticak yer var ama aracini taniyamazsin o kadar diyim.
Rotus boya atip guzel bi cila kafi gelir ama daha ucuz butceli bir yer istersen benim garage beklerim yenimahallede

ya aslında eski corollaya 3 saat uğraşıp bişeyler yapmıştım ama öyle çokta fark etmemişti :D hocam vala yönlendirisen iyi olur hem bu rotuş için hem pasta için benim garage derken mekan ismi mi yoksa garajınız mı var :d keçiörende ertaş oto diye biyerden bahsediyorlar ama siz daha iyisini bilirsiniz ..

not:paraya kıymayı planlıyorum lakin makul bi miktar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2014, 23:32:44 »
ya aslında eski corollaya 3 saat uğraşıp bişeyler yapmıştım ama öyle çokta fark etmemişti :D hocam vala yönlendirisen iyi olur hem bu rotuş için hem pasta için benim garage derken mekan ismi mi yoksa garajınız mı var :d keçiörende ertaş oto diye biyerden bahsediyorlar ama siz daha iyisini bilirsiniz

bakimlarina nereye gidiyorsunuz? Tanidik ustaniz varsa minnacik rotus boya versin size olmadi bi sasmaz dortnala ugramaniz lazim minnacik bi kutuya koydursaniz yeter.senelerdir bi fiil arkadasimin yaninda takilirim kucuk islerim icin iyi bir esnaf ben kendi arabami yapmayi severim dokundurmam ama el isciligini severim durustlugunu vs adam gibi adam.ertasi bende duydum ama orta sinif bi yer.pisman olmiyim uzun sure gitsin diyosaniz adresiniz Dby detailing.pahalidir bilginiz olsun ama mest olursunuz
Sahsi dusuncem rotusunu atalim sadece cila yapalim yazinda kil pasta cila

Mesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2014, 23:34:21
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 08, 2014, 23:41:47 »
bakimlarina nereye gidiyorsunuz? Tanidik ustaniz varsa minnacik rotus boya versin size olmadi bi sasmaz dortnala ugramaniz lazim minnacik bi kutuya koydursaniz yeter.senelerdir bi fiil arkadasimin yaninda takilirim kucuk islerim icin iyi bir esnaf ben kendi arabami yapmayi severim dokundurmam ama el isciligini severim durustlugunu vs adam gibi adam.ertasi bende duydum ama orta sinif bi yer.pisman olmiyim uzun sure gitsin diyosaniz adresiniz Dby detailing.pahalidir bilginiz olsun ama mest olursunuz
Sahsi dusuncem rotusunu atalim sadece cila yapalim yazinda kil pasta cila

Mesaj Birleştirildi: Aralık 08, 2014, 23:34:21

toyana gidiyordum aracın garantisi bitti önceki sahibinden kalan ekstra garantiyi almadım bile  :D son bakımımı dörtnal 'da yaptırdım tanıdık ustam yok ama dörtnalla ilişkilerimi sıkı tutmayı planlıyorum  ..bu Dby detailing nerededir bide çok mu pahalıdır : ) hocam aslında biraz bilgim olsa dediğinizi yapalım da dediğim gibi eski corollaya o kadar uğraştıktan sonra hiç bişeyin fark etmemiş olması korkutuyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 08, 2014, 23:54:26 »
Dortnal anlayisli bi servis ya cok cuzi fiyata yada hic para vermeden cok kucuk bi kutuya rotus boya ihriyacinizi hallederler ben sahsen ordan aldim.dby detailing fiyatlarini bilmiyorum ama hafif pazarlik yapin el isciligini oldurmemek lazim o adamin 700-600 diebilir tum araba jantlar ve dusunemediginiz en ucra kosesine kadar yapar belki rotus boyaya bile ihtiyaciniz olmaz internet sitesinden bi bakin calismalarina anlicaksiniz demek istedigimi.pasta isine makinaniz yoksa bulasmayin hic yapilmadigini dusunursek bi suredir el ile yapmada faydasini gormessiniz tct galeride benim arabanin calismalarini gorebilirsiniz fotolarla onlarda bizim yaptigimiz isler.asla dby detailing kadar iyi yapamayiz biz onu soliyim rotuslama yapariz cilasini pastasini atariz ama kisin bemce pasta atmayin prof yerler disinda.degerlendirme size kalmis auto king var meguiarsin yeri var sonax var dby detailing var gmg garage var (oneririm) kendi adima bi siralama yapacak olursam
1-dby detailing
2 - meguiars
3-gmg garage
4-sonax gelir
arkasindan bizim arkadas ve ertas gibi yerleri siralarim
muhakkak bi dby detailingin sitesini inceleyin anlicaksiniz
2002 corolla sol vvt-i