0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaslar bılgılere olcumlere saygım var. yalnız bısey paylasmak ıstıyorum düz mantık... arac yokus asagı gıderken mesala 120 km ıle seyır edıyorsunuz onunuzdede 3-5 km bır yokus var . aracı bosa atarsanız devır saatı 1000 devıre duser ve arac 80 km,90 km hıza dustugunde 5. vitese taktıgınızda ve debriaj dan cekerken hafıf gaza basarsanız (2000 devır cıvarı ) araç zorlanmadan yola devam eder . yanı 4 . vitesten 5 e atar gıbı. aynı aracı aynı yolda ayak gazda tutarsanız 1. devır saatı 3500 civarında durarak asagı ıner. ee zaten 90 km yi ( 2700 devir civarı) gecınce arac yakıtı artıyor. 3000 ve cıvarı devirle gitmek yakıtı artırmazmı. ben niğdeden istanbula giderken uygun yol bulunca bu sekılde bosa atarım ve uzun yol yakıtından gayet memnunum. bu arada karbirötörlü bir corollayla arkadasın bırısı yakıtını yazmıs. 40 tl ile 260 demişti sanırım. şehir içiyse.büyük ihtimalle yalnıs olcmus arkadas. eger dedıgı uzun yol ıse ben de tam tersını yaparım bosa atarak. 32 ,50 tl ıle uzun yol yapılabılır.
vitesi boşa atmak tehlikeli biliyorum ama.. benim evime giderken 1km ye yakın bir yokuş var çok dik değil... ve ankaralılar bilir konya yolu çıkması zahmetli bir yol... ben trafiğin yogun olmadıgı zaman vitesi boşa atarım... ama türkiyenin koşulları şuan buna müsait.. akaryakıta her dakika zam yapılıyor.. heralde en çok vergi veren millet biziz... o paralar nereye gidiyor çok merak ediyorum.. bukadar para alıyorlar ve hala imf ye başvuruyorlar..
arkadaslar bılgılere olcumlere saygım var. yalnız bısey paylasmak ıstıyodar rum düz mantık... arac yokus asagı gıderken mesala 120 km ıle seyır edıyorsunuz onunuzdede 3-5 km bır yokus var . aracı bosa atarsanız devır saatı 1000 devıre duser ve arac 80 km,90 km hıza dustugunde 5. vitese taktıgınızda ve debriaj dan cekerken hafıf gaza basarsanız (2000 devır cıvarı ) araç zorlanmadan yola devam eder . yanı 4 . vitesten 5 e atar gıbı. aynı aracı aynı yolda ayak gazda tutarsanız 1. devır saatı 3500 civarında durarak asagı ıner. ee zaten 90 km yi ( 2700 devir civarı) gecınce arac yakıtı artıyor. 3000 ve cıvarı devirle gitmek yakıtı artırmazmı. ben niğdeden istanbula giderken uygun yol bulunca bu sekılde bosa atarım ve uzun yol yakıtından gayet memnunum. bu arada karbirötörlü bir corollayla arkadasın bırısı yakıtını yazmıs. 40 tl ile 260 demişti sanırım. şehir içiyse.büyük ihtimalle yalnıs olcmus arkadas. eger dedıgı uzun yol ıse ben de tam tersını yaparım bosa atarak. 32 ,50 tl ıle uzun yol yapılabılır.
ne kadar gaza basarsan o kadar yakıt yakmaz mı arac. devırle alakalı.
Evet, ancak gaza bastığınızda hemen devir değişmez Benim demeye calıştığım, 2000 devirde tam gaz hızlanırken atıyorum 3500 devirde sabit hızda yarı gaz ile gittiğinizden daha fazla yakıyor olursunuz.