Gönderen Konu: YAYLARIM kesikmi - spormu - orj mi bi bakıverin  (Okunma sayısı 3224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
YAYLARIM kesikmi - spormu - orj mi bi bakıverin
« : Aralık 07, 2014, 10:11:50 »
1 aydan fazladır bu konuya ufak ufak zaman ayırıyorum. Emsallerine göre alçak duruyor. Kıyasladıklarım benzinli. Benimki dizel. Farkı orj den mi var bilmiyorum.

Hatta başka birinin aracıyla yan yana getirip bası resimlerini çekip foruma atmıştım ama cep telefonum eski model olduğu iin resimler anlaşılır olmadı. Ben de tekrar resim çektim. Bu sefer yaylarında resimlerini çektim.

Kesik mi baklaları sayalım diye buraya atacağım.

Şimdi önce çıkmacıların satılık diye ilan verdiği yayların resimlerini paylaşayım. İlanlarda t25 yada 2005 gibi yıl model verilmiş ama dizel benzinli vs geniş açıklama yok.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 10:16:51
Bu resimdeki yaylar satmaya çalışanların orijinal yay olarak ilan verdiği yaylar. İkiside başka satıcıdan.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 10:18:56
Yayın birinin üzerinde renk kodları var. diğerinde yok. ebatları aynı gibi duruyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 10:27:43
Bu resimlerdeki yaylar da benim SAĞ taraf ön yay
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

YAYLARIM kesikmi - spormu - orj mi bi bakıverin
« : Aralık 07, 2014, 10:11:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: YAYLARIM kesikmi - spormu - orj mi bi bakıverin
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2014, 10:53:45 »
Baklalara göre bakarsak aynı duruyor. Fakat yine de sökerek bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2014, 11:22:16 »
Zamanla biraz yaylardan dolayi cokme de olur bence o yuzden.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2014, 11:38:33 »
Bu yaylarda benim SOL ön yaylar

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 11:51:33
Bunlarda arka yaylar. çıkmacıda satılık olan yay de belli oluyor zaten

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 12:07:44
bu da arabanın resimleri

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 12:11:40
Bu da daha önce resimlediğim yüksek olduğunu fark ettiğim avensisin teker görüntüleri.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 13:35:07
Mesaj birleştirme uygulaması konuyu anlaşılması güç hale getirdi galiba. Ancak benim yapabileceğim bir şey yok.

Şimdi satılık araçlara tekrar baktım.

2.0 dizel olup da benimkinden daha yüksek olana rastlamadım. Demekki bu modeller böyle.

İyi güzelde ben süspansiyonu daha yumuşak hatta benzinlisinin ki gibi olmasını istiyorum. Piyasada KYB orijinal diye yay satılıyor. Taksam olmaz mı acaba. 85 TL teki. En azından sadece öne takayım. Az yumuşasın ve az da yukarı kalksın arabanın ucu diye düşünüyorum. Dik rampaya çıkacağımızda tampon sürtüyor resmen. Dik rampadan inerken de sürtüyor. Kaldırıma yanaşırken sürtüyor. her yere sürtüyor. Arabanın altı sürtmüyor tamponun ucu sürtüyor. Sürtmekten alt kısmı yamuk yumuk oldu artık. Alttaki motor alt muhafazası da düşmüş kaybolmuş.

Hepsini geçtim sert biraz. Yani sırf otoyolda gitsek iyi 160 dan aşağı düşmeyen hızlar için çok iyi. Ama ben 120 yi geçmem onu da yılda 2-3 kere uzun yola gidersem denk gelir. Genelde şehir içi kısa mesafede bineriz arabaya.

Benim sert süspansiyona katlanmama gerek yok diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 13:39:55
Satılık araçların resimlerini atacağım buraya da çok resim attığım için site kuralları gereği araya birinin msj yazması gerekli.

Sağ ön yay biraz değişikmi bana mı öyle geliyor. Sağ ön yay da renk kodu yok. Ama satılık diye ilana çıkmışlarda da bazılarında yok. sağ komle amortisör yay satan birininkisi renk kodu var.

bir de genelde renk kodu KIRMIZI - YEŞİL olarak gördüm. Benimkisi KIRMIZI - MAVİ hatta turquaz mavi.

Kırmızı yeşiller benzinlinin az yüksek ve yumuşak, kırmızı mavi dizellerin ve alçak ve sert olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2014, 15:23:40 »
Yaylarınız araç dizel olduğu için farklı olabilir.  Birde zamanla yay özelliğini de kaybetmiş olabilir.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2014, 15:50:19 »
 Arkadaşlar zaten cevaplamış. Aracınızın yayları zaman ile belli oranda deforme olmuş olabilir ki bu normaldir. Diğer yandan araçların azami yüklü kullanım ağırlığı da kitapçığında mevcuttur, bu değerlerde uzun süre ya da aşırı yüklü şekilde kullanımlar oldu ise de yayın özellikleri de paralelinde ebatta daralma olabilir. Eğer oturma yaptı ise amortisörlerin de sağlığı zamanla olumsuz yönde etkilenir.
 Eğer aracınızın fabrika verisi yüksekliği bu şekilde ise sorun yoktur zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2014, 18:53:20 »
Resimde 8 farklı satılık ilanı verilmiş dizel ve altta bizimki var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2014, 19:24:55 »
Benzinli ve dizel yaylari muhtemelen aynıdır ama sizin ön tarafın biraz daha basık durmasının sebebi dizel motorun benzinliye oranla daha ağır olmasından kaynaklı diye düşünüyorum zamanlada yaylar oturmuş zaten ağırlıktan  kaynklı bir basıklık var bence.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2014, 19:43:17 »
Hadi diyelim ki benimkisinde oturma var. Bütün ilanlara baktım diyebilirim. Dizellerin tamamı alçak.

Tamam olsun varsın sıkıntı yok da, ben az yüksek olsun istiyorum. Tampon kaldırıma sürtüyor rampalardan inerken düz yola sürtüyor, her yere sürtüyor. Onu bırakın süspansiyon şehir içine göre sert.

Benim merak ettiğim şimdi bu araca benzinlinin yaylarından alsam az yükselip yumuşama olmazmı. Bunun yayları resmen 3-5 cm indirme oranı olan bildiğiniz orta sert spor yay gibi. Belki de sert sınıfta.

Sayın Ufuk SÖnmez ve Ahmet Güve bey yada başka deneyimi olan arkadaş var ise düşüncelerini almak istiyorum.

Az önce araç kaldırılmamış halde iken resimlerini tekrar çektim yayların. ve iki tarafında yaylarında sertlik derecesini gösteren renkleri gördüm. Kırmızı mavi.

Yaylar kesilmemiş bunu anladım. Orjinalde böyle. Ben de hız meraklısı değilim. Varsın virajlarda 20 km daha yavaş dönsün.

Bu iş olmaz mı ?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2014, 20:05:27
resimlerde benzinlilere örnek fotolar var.

Böyle olsun istiyorum ama dizel olsun.

Satılık ilanlardan benzinli ve dizellere siz de bakabilirsiniz. Benzinliler böyle. Ben hepsine baktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2014, 02:00:20 »
Tevfik  bey bence dizel motor ağırlığından kaynaklı ön rçtaraf basık duruyor arkalar orjinal yüksek  yani ön tarafa 3 cm takoz konulursa olayı çözersiniz bence ama ne kadar doğru bir uygulama olur birşey diyemem. Servise gidip  sorun demek geliyor  içimden ama bazen bizdende bilgisiz olabiliyorlar.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2014, 02:59:12 »
Tevhik abi bence bu yay olayını fazla problem yaptın. Yayları değiştirip arabayı yükseltsen bu sefer de yol tutuşundan kaybedeceksin. Ki araban şuanda çok da güzel görünüyor. 1.6 lar biraz da leylek gibi kalıyor bence. Sürtme ve kaldırıma yanaşma olayı büyük bir problem ama avensislerin karekteristiği bu burnu alçak arabaların. Yenileri de o şekilde.

Bu işi problem etmeden arabanın keyfini sür derim ben. He illa yapacam dersen tüylüoğluna bi sor ellerinde dizel yayı varsa deneme amaçlı taksınlar serviste bir gör fark oluyor mu olmuyor mu?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2014, 08:17:48 »
 Bahsettiğiniz sorun araçtan değil yollardaki düzensizlikten bence. Yollar, eğimler, kaldırımlar yapılırken normalde bunlar hesaplanmalı!.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2014, 09:12:36 »
İlginize teşekkürler arkadaşlar. 1 - 2 ay daha düşüneyim. Sanırsam bi deneyeceğim yükseltip süspansiyonu yumuşatmayı. Böyle sert kalıyor benim için.

Dediğiniz gibi yol tutuşu çok mükemmel. Viraj dönmesi muazzam. Tamam da şehir içinde kütük gibi. Biz de şehir içinde biniyoz buna. Niye eziyey edelim arabaya ve kendimize. Orijinal yayları saklarım durur köşede.

1-2 ay düşüneyim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2014, 09:22:12 »
Tevfik Bey 1.6 benzinliyi test ettiniz mi bilmiyorum ama 2 litrelik motorun yayları 1.6 ile aynı amortisörleri değişik yani muhtemelen daha sert.Öte yandan şehir içinde bence 1.6 Avensis te çok yumuşak değil sert bir kullanımı var.4 tane amortisör alıp takabilirsiniz 1.6 olanlarınkini.
Ben Adana da çıkmacıdan tanesi 50 liraya buldum mesela.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2014, 10:36:46 »
 Yay ile amortisör uyumu önemlidir, yay sert, amortisör yumuşak yapıda olursa amortisör ömrü düşer. Yay; yoldan gelen darbeyi araca sönümleyerek ulaştıran aparattır. Bu sırada gerilmeye maruz kalır ve enerji ile dolar. Eğer amortisör olmasa idi bu enerjiyi geri tekerleklere ve diğer taraftan araca iletecek ve aracı salınıma sokacaktı, amortisör ise bu geri salınımı sönümleyen aparattır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2014, 11:11:55 »
2000 motor ile 1600 motor Avensis ler aynı yayları kullanıyor.Ama 2000 motorların ön ve arka amortisörleri farklı ve daha sert.2000 motor Avensis lere 1600 lerin amortisörleri takılırsa yay ve amortisör tıpkı 1.6 Avensis gibi olur ve uyum sorunu yaşanmaz ama daha güçlü motora ve fazla ağırlığa sahip 2 litre motorlu Avensis yol tutuş ve güvenlik sorunu yaşayabilir.Bence 1.6 Avensis ler (benzinliler) daha konforludur diye düşünüp yürüyen aksamı değiştirmeyin çünkü o da çok sert aksi halde en küçük bir harekette araç savrulup kaza yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2014, 18:14:03 »
Tevil bey hatanız var.

Benzinlinin yaylarındaki renk kodu kırmızı yeşil.

Dizelin renk kodu kırmızı mavi

yayların bu tür detay bilgileri renklerle kodlanır.

servis tamir kitabı vs olsa detay değerlere ulaşabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2014, 23:18:30 »
Benim bu bilgim kesin olarak doğrudur diyemem ama bu renklerin anlamı da farklı olabilir.Yaylar her iki motor için farklı olarak satılmadığından bu şekilde yazdım.Renk kodlamasını duymamıştım daha önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2014, 21:07:44 »
http://www.ebay.co.uk/itm/Front-Coil-Spring-To-Fit-TOYOTA-AVENSIS-KYB-RC3447-/231145945105

Şu linkte en altta uyumlu model teyit etmek için tablo gibi bir sistem koymuşlar.

Düşündüğüm yaylar 1,6 dan 1,8 vs hepsine uyumlu bir tek 2.0 d4-d dizele uyumlu görünmüyor. Yani KYB nin RC3447 kodlu yayı 2.0 dizelin alçak ve sert yayları değil diğer yüksek ve yumuşak yaylarla uyuşuyor. Amortisörler hepsinde aynı. Demekki yaylar yerine uyacak.

Diye düşünüyorum. 60 TL den buldum yayları sipariş edicem galiba. Denemek iyi olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2014, 21:54:12 »
YAYLARIMI  YALVARIRIM olarak okuyan benden başka birileri var mı :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...