Gönderen Konu: YAYLARIM kesikmi - spormu - orj mi bi bakıverin  (Okunma sayısı 3225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: YAYLARIM kesikmi - spormu - orj mi bi bakıverin
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2014, 22:21:43 »
Öle okumak da mümkün çünkü kelime yalvarırım kelimesine şekil olarak benziyor. Beyin resimsel olarak benzediği için hızlı bakışlarda öyle algılayabilir.

Hatta ilginç bişey söylylm:

Arabayı bilinçli olarak kullanmıyoruz  !!!

Arabayı otonom sinir sistemi kullanıyor. Eğer beyin ile düşünerek arabayı biz kullansak varya trafik felç kazalar hat safada vs.. olurdu

Beyin çok yavaş kalıyor.  :P

Sinir sistemi öğrendiği ve ezberlediği işleri beyini devre dışı bırakarak çok hızlı bir şekilde vücuda yaptırıyor. Ama sisteme kayıt edilmemiş exterm bir durum olursa beyin devreye girip düşünmeye başlıyor ve yeterince hızlı sonuçlar üretip uygulamaya konulmadığı için kaza oluyor.  :asikadam:   vs.

Bu tür otomatik işlemler her konuda var.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2014, 22:21:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Aralık 13, 2014, 18:14:47 »
Bu gün sabah KYB nin 1,6 avensis için satılan spor olmayıp normal yay olarak standart yaylarını aracımın ön yayları ile değiştirdim. Orijinal yaylarım duruyor tabii.

Sonuç  :asikadam:

Araba daha da alçaldı  !!!

En azından süspansiyon yumuşadı. 30 ton yük atılmış kamyon gibi geçmiyor kasisleri. Çukura girsem araba yıkılacak ortadan kırılacak gibi darbeye maruz kalıyordu.  Süspansiyonda ses vuruntu vs değil şikayet. Esnemeyen bir yapı ile tümsek ve çukur geçtiğimi hissediyordum. Şimdi ön süspansiyon çok güzel oldu. Öyle iyice yumuşamadı ama gayet güzel oldu. Arka taraf orj hali duruyor. Ön ile arkasının süspansiyon farkı hissediliyor. Biraz deneyip arkaya yay alıp almamaya karar vereceğim. Ama ön taraf istediğim gibi oldu.

Tamam da araba en az 1cm daha alçaldı.

Bu arabayı yükseltemeyecem galiba ben. Hiç değilse yumuşatmayı başardım.

Bu işe bir çözüm önerisi olan var mı ?

Şu an araba amortisörün miline takılan toz körüğünün içindeki yumuşak takozun üzerine oturmuş duruyor. Bu takoz süspansiyon sona dayandığında vuruntuyu engellemek için kullanılmış bir parça ama benimkisi şu an sürekli devrede. Araba en fazla alçalabileceği ölçüden 3-4 cm kadar yüksek. O takozun boyu 12 cm .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 13, 2014, 18:44:16 »
Low is good :lol: herkes alcaltmak ister siz yukseltmek istiyosunuz ,amortisor degistirin belki sonuc degisir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2014, 20:03:03 »
en güzeli air ride yaptırın kurtulun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2014, 22:57:17 »
Low is good :lol: herkes alcaltmak ister siz yukseltmek istiyosunuz ,amortisor degistirin belki sonuc degisir

Oraya buraya ön tapon sürtmese uğraşmaya gerek yok. Ama ön tamponu 2 kere düzgün dursun diye düzeltim. 3. de hanım kaldırıma taktı geri çılarken tampon komple çıktı yerinden gene düzeltip taktım monte ettim. Sitenin önünde yattım yere tekerleğin arasına sıkışan ön teker davlumbazını yerinden kurtarana kadar göbeğim çatladı. Şehirlerimiz PC oyunu gibi tuzak dolu.

Ön süspansiyon yumuşadı. Tahta gibiydi resmen. Tamam yumuşatmayı başardık.

Yüksekliği ya kabül edeceğiz yada araştırmaya devam.

Avrupa sitelerinden bakıyorum teknik özelliklere yerden yüksekli 150 mm diyor. İyi de zaten 150 mm var bizimkinin yüksekliği de. Öyle ise bu benzinli modeller niye at gibi yüksek duruyor. Türkler AT sever diye buraya yüksek model yollamışlarsa onların yayından aldım taktım bizimki iyice çöktü  :asikadam:

Süspansiyonda parçalar orijinal olmasa anlarım da bu ne iş böyle anlamadım yau.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2014, 22:58:12
en güzeli air ride yaptırın kurtulun :)

Bir araştırayım bu nedir bakalım olabilir de yani çözüm olacak sa neden olmasın.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2014, 23:16:56
Türkçe kullanma kılavuzu yada verilerde aracın yerden yüksekliği belirtilmemiş. TR de ne yaptıkları belli değil.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2014, 23:31:35
Benim alçak kalıyor diye çıkarttığım yayları benzinliye taksak ne olur acaba  :rofl: :rofl: :rofl:

Herhalde tam leylek olur  :rofl: :rofl: :rofl:

Bu ne ya sinirimi bozdu bu toyota benim. elime geçirmiyim sorarım bu ne diye  :nija:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 18:32:57
Yol tutuşunda viraj dengesinde özelliklerinde bir tık azalma oldu. Belki de daha çok tık azalma vardır ben hızlı sert kullanmadığım için anlayamamış da olabilirim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 20:29:46
Öğlen mahalle arasında yolda küçük bir dalma vardı. Tabii farketmedim. Girdim çıktım ön tampon caarrşşş  etti. hemen inip baktım. Bir sorun yok. Allahtan karlık kısmı esniyor.  Az önce de kapalı otoparka girdim. dik inişten düz zemine inerken ön tampon karlık kısmı faşş diye yavaşça zemine sürttü. İyice yavaş inmesem tampon orda kalacaktı.

Herhalde eski yaylarımı takacağım gibi görünüyor.

Benzinli yüksek diye onun yaylarını taktım ama iyice alçak oldu. Aynı olsa yine yumuşaklığından kabül edeceğim ama olmaz böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 20, 2014, 23:39:09 »
Bu gün aracın orijinal yaylarını tekrar taktırdım.

2 cm kadar yükseldi. Yani alçalmadan önceki haline geldi. Alçak diye yükseltmek için yay değiştirmiştim daha da alçak olmuştu.

Arazici avcı ekiperinin yaptığı çalışmaları buldum. Herhalde onlardan uygulama deneyeceğim gibi duruyor.