0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
15 günde iğneyle büyütülen hayvandan ne hayır gelir.. Organik tavuk almak lazım kendini belli ediyor eti sert ve geç pişiyor. Sabah sabah kadın programı gibi oldu biraz
Maalesef baya kötü, youtube ta bir sürü Türkiye'den de görüntüler var. Zaten ben bu videodan ve diğerlerin den sonra pek hayvansal ürün alasım gelmedi.
tavuk yemeyin yedirmeyinşimdi diyeceksiniz ki neyde hormon yok evet haklısınız ama dünyada da doğumdan 32 gün sonra yenilir hale gelen başka bir şeyde yoktur sanırım.2 hafta önce çatalcada her zaman yumurta aldığım teyzeden tavuk da aldım eve getirdim (fotoğrafını çekmiştim ama sildim keşke silmeseymişim) bildiğin rengi kırmızı,pişirmesi ise 4-5 saat sürdü ki ona rağmen çok hafif but kısmında vardı çiğlik ve etin rengi piştikten sonra bildiğin kuzu eti kıvamına döndü.tamam doğalı pahalı heryerde bulunmuyor ama bulabilen hergün yiyeceğine daha az yiyebilir.evdeki tavukları verdim başkasına eve de söyledim ayda bir gider alırım 2 tavuk en azından renginden yorum yapabiliyoruz,diğerinde ne koku ne bişi ve hemen pişiyor Bir kaç gün sonrada şöyle bir yazı okudum tarihler ve rakamları tam hatırlamadan yazıyorumAmerika veya kanada da belli bir tavuk cinsine ait civcivi alıyorlar 1950 de aynı yem ile besliyorlar ve olgun çağına geldiğinde 700 gram oluyorbu testi sonra 1980 de yapıyorlar aynı cins civ civ aynı yem ile 1 kilo oluyor2010 tekrar yapıyorlar yine aynı yem ile 1.4 kilo oluyor buradan şu sonuç çıkıyortavukların genetikleri değiştiriliyor
BANDIRMA'da BANVİT(BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SAN. A.Ş), ŞEKER PİLİÇ, BU PİLİÇ, BOZLAR TAVUKÇULUK(kapandı) gibi tavuk tesislerinin ana üretim ve depolama merkezleri var. Şehrin büyük bir çoğunluğu bu tesislerde çalışıyor zaten.Tesislere kamyonla mal götürdüğümüzden dolayı çok kez girip çıktık.BANDIRMALILAR bilir, BANVİT ile BU PİLİÇ'in tesisleri yan yanadır ve o yoldan geçtiğinizde aracınızın içi leş gibi kokar.BOZLAR TAVUKÇULUK kapanmadan önce, BURSA'nın dağlarına çıkardık, oradaki mermer ocaklarından mermer tozu yükleyip, alenî ve gayet normal bir şekilde BOZLAR'a boşaltırdık. Küçüktüm o aralar, tavuk üretim tesisinde mermer tozuna anlam veremezdim. Sonradan öğrendim ki yumurtaların beyaz olmasını sağlamak için tavuklara mermer tozu yediriyorlarmış.Yanlış hatırlamıyorsam BANVİT'e de mermer tozu çekiyorduk.Hayvanı şişirmeyi falan geçtim, iş mermer tozuna kadar gidiyor...