0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BANDIRMA'da BANVİT(BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SAN. A.Ş), ŞEKER PİLİÇ, BU PİLİÇ, BOZLAR TAVUKÇULUK(kapandı) gibi tavuk tesislerinin ana üretim ve depolama merkezleri var. Şehrin büyük bir çoğunluğu bu tesislerde çalışıyor zaten.Tesislere kamyonla mal götürdüğümüzden dolayı çok kez girip çıktık.BANDIRMALILAR bilir, BANVİT ile BU PİLİÇ'in tesisleri yan yanadır ve o yoldan geçtiğinizde aracınızın içi leş gibi kokar.BOZLAR TAVUKÇULUK kapanmadan önce, BURSA'nın dağlarına çıkardık, oradaki mermer ocaklarından mermer tozu yükleyip, alenî ve gayet normal bir şekilde BOZLAR'a boşaltırdık. Küçüktüm o aralar, tavuk üretim tesisinde mermer tozuna anlam veremezdim. Sonradan öğrendim ki yumurtaların beyaz olmasını sağlamak için tavuklara mermer tozu yediriyorlarmış.Yanlış hatırlamıyorsam BANVİT'e de mermer tozu çekiyorduk.Hayvanı şişirmeyi falan geçtim, iş mermer tozuna kadar gidiyor...
işte bunları gördükçe küçük şehirde yaşadığıma binlerce kez şükrediyorum... Rabbim hepimizi kalbi mühürlenmiş insanlardan korusun...
Bu videoyu izledikten sonra hiç birini yiyesi gelmiyor insanın.Her ne kadar videoda Müslümanlar neden helal gıda yer desede ülkemizde de malesef güvenmiyorum, hayvanları nasıl yetiştiriyorlar ne kadar değer veriyorlar vs vs vs... Kurban bayramlarında bile malesef eziyet ederek kesiyoruz hayvanları. Allahu teala affetsin.
Balık en sağlıklısı.Ama doğal balık.Mesela şu ara sarıkanat favorim hem ucuz hem kaliteli.Renkli su ile ohhhhhh