0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence hararek müşürü arızalı veya kabloda kısa devre var.
hafta sonu ilk işim o zaten:) peki hararet yapınca sesli uyarı var mı?
Aracın Fonksiyon Testi'ni beklemek iyi olur çalıştırmadan. Senin durum ise dayanıklılık testi olmuş Yüksel.
Fırat bey merhaba Ahmet Güve abinin de dediği gibi aracınızda ısı müşiri arızası veya kablosunda kısa devre olabilir . Yazdıklarınızdan çıkan sonuç bu gibi araç hiç çalışmazken kontağı çevirir çevirmez hararet tavana vuruyor ise başka bir şeyden şüphe etmek yanlış olur .Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2016, 09:50:53Süleyman bey size de geçmiş olsun aracın klimasını açınca fan çalışır eğer fan o şekilde devreye giriyor ise klimayı açın servise kadar öyle gidin
Umarım sorun olmamıştır Toyota hararetli araç değildir ama fan çalışmayınca durum değişiyor . Aracın eksi kutup başını sök 5 dakika bekle geri tak benzinde 1 gün kullan muhtemel normale dönecektir. Ama e12 kasalarda titreme genel sıkıntı aracın motor karakterinde var titreme 0,650 rpm rölanti çalışma prensibi . Buda aracın titremesine neden oluyor
Benim devir göstergesi de hafif yukarıda idi hep, 700 rpm civarı, ibrede ve arabada titreme olmuyordu. Şimdi ibre de araba da titriyor, vurur gibi hissediliyor arada.Akü eksi kutup başını söküp 5 dk bekleyip takayım dediğiniz gibi. İnşallah düzelir.
Hararet sorununu çözmenize sevindim.Titreme olayı ile ilgili en büyük neden LPG gösteriliyor genelde.vvt-i motorların subap ayarını kendi yaptığı söyleniyor ama bence LPG li vvt-i motor subap ayarını kendi yapamıyor.Titreme çok ciddi boyutlarda değilse çok fazla kurcalamamak bana göre en mantıklısı.Çünkü aynı araçtan bende de var ve araç 37 bin km dir hafif titreme yapıyor ama bu titreme 5dk rolantide çalışınca geçiyor mesela.Ama araç zangır zangır titriyor ise subap erime/yanma olayına gidiliyor.Bu durum için @Okan Faik YILDIRIM (32310) arkadaşımız bu sene üst kapağı açtırdı,bir görüş istersen Süleyman kardeşim.durum farklı olabilir