Gönderen Konu: 2011 avensis lastik sesi  (Okunma sayısı 6961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
2011 avensis lastik sesi
« : Aralık 01, 2014, 14:47:02 »
dün yeni konu açmamak adına eski konumda sordum sağ olsun cevap veren üyeler oldu ama daha fazla fikire ihtiyacım var : ) sorunum şu araç seyir halindeyken aşırı derecede lastik sesi alıyor bunu önlemenin bi yolu var mıdır ?

dün forumda lastik sertliğinden  dediler ama onu daha alalı 15.000 oldu değiştiremem başka bi çaresi yok mudur ?

saygılar..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

2011 avensis lastik sesi
« : Aralık 01, 2014, 14:47:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis lastik sesi
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2014, 14:52:57 »
Lastikleriniz sert hamurlu ve basınçları da yüksek ise ses rahatsız edici olabilir. Bunun yanında kapı fitillerinin aşınması gibi izolasyon sorunu varsa da kabin içi ses artabilir. Ancak belli hızlardan sonra aracın içine ses almasının maalesef çözümü olmuyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2014, 15:59:01 »
Lastikleriniz sert hamurlu ise sesten kurtuluşunuz yok.Yeni lastik alırken desibeli düşük ve yumusak hamurlu lastik tercih ederseniz bir nebze sesten kurtulursunuz.Ben kışlık lastiklerimi ug8 performans aldim 68 desibel ve ses nerdeyse hiç yok.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2014, 16:03:59 »
dün yeni konu açmamak adına eski konumda sordum sağ olsun cevap veren üyeler oldu ama daha fazla fikire ihtiyacım var : ) sorunum şu araç seyir halindeyken aşırı derecede lastik sesi alıyor bunu önlemenin bi yolu var mıdır ?

dün forumda lastik sertliğinden  dediler ama onu daha alalı 15.000 oldu değiştiremem başka bi çaresi yok mudur ?

saygılar..

Ses uğultu şeklindemi yoksa lokurtu tarzı mı ? Jantlarınız orijinal mi ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2014, 16:35:19 »
bence tekerlek bilyalarına baktırın. avensisde yol sesi rahatsız edici olamaz.

sert lastik evet ses yapıyor ama araba içine almıyor ki  ?  ben bir olay yaşadım. petlas almıştım. dişleri arasında çok boşluk olduğu için uğultu yapıyordu. belki kış lastiği varsa sorun bu olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2014, 18:56:03 »

sert lastik evet ses yapıyor ama araba içine almıyor ki  ?  ben bir olay yaşadım. petlas almıştım. dişleri arasında çok boşluk olduğu için uğultu yapıyordu. belki kış lastiği varsa sorun bu olabilir.

benimde kumho ku31 ler 2.5 seneden sonra ses yapmaya başladı. tek çözüm yeni lastik almak...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2014, 20:07:07 »
Lastikleriniz sert hamurlu ve basınçları da yüksek ise ses rahatsız edici olabilir. Bunun yanında kapı fitillerinin aşınması gibi izolasyon sorunu varsa da kabin içi ses artabilir. Ancak belli hızlardan sonra aracın içine ses almasının maalesef çözümü olmuyor.

100 km/h dan sonra ses baya belirginleşiyor çok sağ olun bilgilendirniz ..

Lastikleriniz sert hamurlu ise sesten kurtuluşunuz yok.Yeni lastik alırken desibeli düşük ve yumusak hamurlu lastik tercih ederseniz bir nebze sesten kurtulursunuz.Ben kışlık lastiklerimi ug8 performans aldim 68 desibel ve ses nerdeyse hiç yok.:)

işte bunlar hep tecrübe ..  tecrübesiz olduğumuzdan ucuz olsun diyerek aldık sert hamurlu mu bilmiyorum kumho marka sağ olun önerileriniz için ..

Ses uğultu şeklindemi yoksa lokurtu tarzı mı ? Jantlarınız orijinal mi ?

jantlar orijinal uğultu şeklinde bi ses var ..

herhangi bir lastikçi bakar mı teker bilyasına ? yok araçta yaz lastiği var o ses yapıyor

benimde kumho ku31 ler 2.5 seneden sonra ses yapmaya başladı. tek çözüm yeni lastik almak...

biz alalı 5 ay oldu lastikleri yaklaşık 13.000 km yaptık ama ses cidden rahatsız edici rot la falan bi alakası var mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2014, 20:43:51 »
bilya için herhangi bir ustaya gidin yeter. şikayet varsa o teker sesi değildir. aracın kaldırılıp bakılması lazım.

usta idare eder bişey yok derse oradan kaçın.
usta bunda pek bişey yok masraf etme derse kaçın.
usta bunlarda böyle derse hemen kaçın .
usta evet biraz ses var ama tam bozulmamış , bozulunca gel derse kaçın.

hangisi evet bu bilya ses yapar derse orada arabayı söktürün. 80 lira veya arka teker ise biraz daha pahalı bir parça değişimi gerekiyor demektir.
umarım sadece lastik sesidir. düşük hızda uğultu varsa lastik değildir. yada belli bir hızda kaybolup tekrar başlayan bir ses varsa lastik sesi değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2014, 20:55:03 »
100 km/h dan sonra ses baya belirginleşiyor çok sağ olun bilgilendirniz ..

işte bunlar hep tecrübe ..  tecrübesiz olduğumuzdan ucuz olsun diyerek aldık sert hamurlu mu bilmiyorum kumho marka sağ olun önerileriniz için ..

jantlar orijinal uğultu şeklinde bi ses var ..

herhangi bir lastikçi bakar mı teker bilyasına ? yok araçta yaz lastiği var o ses yapıyor

biz alalı 5 ay oldu lastikleri yaklaşık 13.000 km yaptık ama ses cidden rahatsız edici rot la falan bi alakası var mıdır ?

evet teker bilyası bir ihtimal ama 13.000 kmde ki bir aracın bilya dağıtması çok zor. rot balans ile alakası olamaz. kışlık lastik kullanıyorsanız oda ses yapar. normal lastik kullanıyorsanız  hamuru sert ise ve lastik dişleri geniş aralıklı ise ses yapar. kumho markasını ben tavsiye etmiyorum. 2.5 sene sonra lastikleri ön arka yaptıktan sonra ses ortaya çıktı. benimki uğultu şeklinde. 20-30 km civarlarında sanki plastik sürtünme sesi gibi ses gelmekte. 120 km civarına çıkınca daha çok uğultu şeklinde ses geliyor.

ben zamanında bir araştırma yapmıştım. 215 55 17 ölçüler için yakıt, ıslak ve ses olarak en iyi lastik aşağıdaki linkte;

http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/binek-otomobil-lastikleri#type=type_3&width=215&ratio=55&radial=17&load=94&speed=w&selectedFitment=complete&selectedFilter=summer
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2014, 00:41:18 »
bilya için herhangi bir ustaya gidin yeter. şikayet varsa o teker sesi değildir. aracın kaldırılıp bakılması lazım.

usta idare eder bişey yok derse oradan kaçın.
usta bunda pek bişey yok masraf etme derse kaçın.
usta bunlarda böyle derse hemen kaçın .
usta evet biraz ses var ama tam bozulmamış , bozulunca gel derse kaçın.

hangisi evet bu bilya ses yapar derse orada arabayı söktürün. 80 lira veya arka teker ise biraz daha pahalı bir parça değişimi gerekiyor demektir.
umarım sadece lastik sesidir. düşük hızda uğultu varsa lastik değildir. yada belli bir hızda kaybolup tekrar başlayan bir ses varsa lastik sesi değildir.

sağ olun dediklerinize göre haraket edecem.. sizin dediklerinize göre bendeki lastik sesi galiba düşük hızlarda ses yok gibi 80 km/h sonra geliyor gibi

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2014, 00:43:29
evet teker bilyası bir ihtimal ama 13.000 kmde ki bir aracın bilya dağıtması çok zor. rot balans ile alakası olamaz. kışlık lastik kullanıyorsanız oda ses yapar. normal lastik kullanıyorsanız  hamuru sert ise ve lastik dişleri geniş aralıklı ise ses yapar. kumho markasını ben tavsiye etmiyorum. 2.5 sene sonra lastikleri ön arka yaptıktan sonra ses ortaya çıktı. benimki uğultu şeklinde. 20-30 km civarlarında sanki plastik sürtünme sesi gibi ses gelmekte. 120 km civarına çıkınca daha çok uğultu şeklinde ses geliyor.

ben zamanında bir araştırma yapmıştım. 215 55 17 ölçüler için yakıt, ıslak ve ses olarak en iyi lastik aşağıdaki linkte;

http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/binek-otomobil-lastikleri#type=type_3&width=215&ratio=55&radial=17&load=94&speed=w&selectedFitment=complete&selectedFilter=summer

sağ olun eğer lastik alırsam linktekini yerinde inceler alırım sanırım bi yanlış anlaşılma olmuş araç 62.000 de şuan.. lastik 13.000 de umarım sadece lastik sesidir ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2014, 01:53:08 »
sağ olun dediklerinize göre haraket edecem.. sizin dediklerinize göre bendeki lastik sesi galiba düşük hızlarda ses yok gibi 80 km/h sonra geliyor gibi

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2014, 00:43:29
sağ olun eğer lastik alırsam linktekini yerinde inceler alırım sanırım bi yanlış anlaşılma olmuş araç 62.000 de şuan.. lastik 13.000 de umarım sadece lastik sesidir ..

büyük bir ihtimal lastikten kaynaklı
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2014, 09:13:53 »
@Ramazan ışık (30557) Ramazan Bey, önce lastiklerin üzerinde yoğunlaşın. Gerekirse geçici lastik kullanıp test edin, daha sonra bilya rot vs baktırın aracınızın km'si az bilya problemi olacağını sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 02, 2014, 10:43:56 »
hız arttıkça uğultu artıyorsa lastik olabilir.

araba sanırım 2011 ve sıfır km alınmadıysa belkide 100 bin yapmıştır :) 15 bin km önce lastikler değiştirilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2014, 12:06:56 »
@Ramazan ışık (30557) Ramazan Bey, önce lastiklerin üzerinde yoğunlaşın. Gerekirse geçici lastik kullanıp test edin, daha sonra bilya rot vs baktırın aracınızın km'si az bilya problemi olacağını sanmam.

sağ olun kışlık lastikleri taktırmaya gittiğime ustaya bi sorcam bu başka lastik olayı benim aklıma da geldi ama sanmıyorum bulabileceğimi ..

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2014, 12:09:31
hız arttıkça uğultu artıyorsa lastik olabilir.

araba sanırım 2011 ve sıfır km alınmadıysa belkide 100 bin yapmıştır :) 15 bin km önce lastikler değiştirilmiş.

evet 2011 model ... 100 bin ihitmali yok araştırıp aldık  her 10.000 km de servis bakımına girmiş : ) lastikleri ben değiştirdim üzerindeki kışlık diye sağ olun değerli fikirleriniz için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2014, 12:19:53 »
lastik bridgestone dur kesin :)
bizde de vardı bridgestone idi üzerindeki 120 den sonra başlıyordu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 05, 2014, 02:39:16 »
lastik bridgestone dur kesin :)
bizde de vardı bridgestone idi üzerindeki 120 den sonra başlıyordu :)

bridgestone muuu nerdeee:D kumho alabildik tekeri ben ona bağlıyorum ama umarım bi çözümü bulunur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 05, 2014, 05:44:38 »
Aynı durum bende de var. Araç 30.000'de ve 2 yıl, 3 aylık lastikler var üzerinde. Michelin Primacy HP, görece yumuşak lastikler. 90 km/s hızdan sonra arka koltuktaki biriyle konuşmak için sesimi yükseltmem gerekiyor. Ses o derece yüksek. Ben umudumu kestim, bilya vs. gibi bir şeyden değil, Toyota'da yalıtım bir yere kadar. Günlük hayatlarında kullanmayan arkadaşlar, Avensis ses almaz gibi şeyler söylemişler. 30.000'e kadar bir fiil kullandım, 1000 km'de de böyleydi, 30.000'de de. Yani lastik ömrünün o kadar da etkisi yok. Gittiğim yoldaki çakıl taşlarının tıkırtısından, büyüklüklerini hesaplayabileceğim bir yalıtıma sahip aracın, lastik sesini içeri alması gayet normal bence. Tabii siz yine de baktırın Ramazan Bey, ekstrem bir durum da olabilir. Lastik durumu, bilya, ön takım kondisyonu,... Daha farklı bir şey de olabilir ama tek sizde yok bu durum, en azından bunu bilmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 06, 2014, 18:56:02 »
Aynı durum bende de var. Araç 30.000'de ve 2 yıl, 3 aylık lastikler var üzerinde. Michelin Primacy HP, görece yumuşak lastikler. 90 km/s hızdan sonra arka koltuktaki biriyle konuşmak için sesimi yükseltmem gerekiyor. Ses o derece yüksek. Ben umudumu kestim, bilya vs. gibi bir şeyden değil, Toyota'da yalıtım bir yere kadar. Günlük hayatlarında kullanmayan arkadaşlar, Avensis ses almaz gibi şeyler söylemişler. 30.000'e kadar bir fiil kullandım, 1000 km'de de böyleydi, 30.000'de de. Yani lastik ömrünün o kadar da etkisi yok. Gittiğim yoldaki çakıl taşlarının tıkırtısından, büyüklüklerini hesaplayabileceğim bir yalıtıma sahip aracın, lastik sesini içeri alması gayet normal bence. Tabii siz yine de baktırın Ramazan Bey, ekstrem bir durum da olabilir. Lastik durumu, bilya, ön takım kondisyonu,... Daha farklı bir şey de olabilir ama tek sizde yok bu durum, en azından bunu bilmelisiniz.

önceki yorumlarda bi üye avensis içeri yol sesi almaz diyince düşündüm bizim araçta mı sıkıntı var diye bana da avensis gibi aracın içeri yol sesi alması saçma geldi ama sağ olun bi baktırcam artık aynen uzun yolda arkadakiyle konuşmak için biraz ses yükseltmek lazım : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Aralık 06, 2014, 21:02:59 »
D sınıfı da olsa, her araç belli bir hızdan sonra içeri rüzgar sesi alır ancak lastik sesi doğru lastik kullanarak ve basınçlarını ayarlayarak azaltılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 06, 2014, 22:21:05 »
Bozuk yolda benim aracımda lastik sesini içeri alıyor.Ne kadarda D serisi bir araç olsada japon arabalarının izalosyonu pek iyi değil.  fakat siz uzun yolda demişsiniz kaymak asfaltta bende hiç ses yok belkide kışlık lastiklerimin yeni olmasından kaynaklı olabilir.Kışlık lastiklerim UG8 performans ve ses düzeyi 68 db.Yazlık lastiklerimde goodyear excellence kışlıklara göre biraz daha fazla ses var lastikler iki senelik biraz sertleşme var buda ı sesin artmasına sebep oluyor. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler