0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün yeni konu açmamak adına eski konumda sordum sağ olsun cevap veren üyeler oldu ama daha fazla fikire ihtiyacım var : ) sorunum şu araç seyir halindeyken aşırı derecede lastik sesi alıyor bunu önlemenin bi yolu var mıdır ? dün forumda lastik sertliğinden dediler ama onu daha alalı 15.000 oldu değiştiremem başka bi çaresi yok mudur ?saygılar..
bence tekerlek bilyalarına baktırın. avensisde yol sesi rahatsız edici olamaz. sert lastik evet ses yapıyor ama araba içine almıyor ki ? ben bir olay yaşadım. petlas almıştım. dişleri arasında çok boşluk olduğu için uğultu yapıyordu. belki kış lastiği varsa sorun bu olabilir.
Lastikleriniz sert hamurlu ve basınçları da yüksek ise ses rahatsız edici olabilir. Bunun yanında kapı fitillerinin aşınması gibi izolasyon sorunu varsa da kabin içi ses artabilir. Ancak belli hızlardan sonra aracın içine ses almasının maalesef çözümü olmuyor.
Lastikleriniz sert hamurlu ise sesten kurtuluşunuz yok.Yeni lastik alırken desibeli düşük ve yumusak hamurlu lastik tercih ederseniz bir nebze sesten kurtulursunuz.Ben kışlık lastiklerimi ug8 performans aldim 68 desibel ve ses nerdeyse hiç yok.
Ses uğultu şeklindemi yoksa lokurtu tarzı mı ? Jantlarınız orijinal mi ?
benimde kumho ku31 ler 2.5 seneden sonra ses yapmaya başladı. tek çözüm yeni lastik almak...
100 km/h dan sonra ses baya belirginleşiyor çok sağ olun bilgilendirniz ..işte bunlar hep tecrübe .. tecrübesiz olduğumuzdan ucuz olsun diyerek aldık sert hamurlu mu bilmiyorum kumho marka sağ olun önerileriniz için ..jantlar orijinal uğultu şeklinde bi ses var ..herhangi bir lastikçi bakar mı teker bilyasına ? yok araçta yaz lastiği var o ses yapıyor biz alalı 5 ay oldu lastikleri yaklaşık 13.000 km yaptık ama ses cidden rahatsız edici rot la falan bi alakası var mıdır ?
bilya için herhangi bir ustaya gidin yeter. şikayet varsa o teker sesi değildir. aracın kaldırılıp bakılması lazım. usta idare eder bişey yok derse oradan kaçın.usta bunda pek bişey yok masraf etme derse kaçın. usta bunlarda böyle derse hemen kaçın .usta evet biraz ses var ama tam bozulmamış , bozulunca gel derse kaçın. hangisi evet bu bilya ses yapar derse orada arabayı söktürün. 80 lira veya arka teker ise biraz daha pahalı bir parça değişimi gerekiyor demektir. umarım sadece lastik sesidir. düşük hızda uğultu varsa lastik değildir. yada belli bir hızda kaybolup tekrar başlayan bir ses varsa lastik sesi değildir.
evet teker bilyası bir ihtimal ama 13.000 kmde ki bir aracın bilya dağıtması çok zor. rot balans ile alakası olamaz. kışlık lastik kullanıyorsanız oda ses yapar. normal lastik kullanıyorsanız hamuru sert ise ve lastik dişleri geniş aralıklı ise ses yapar. kumho markasını ben tavsiye etmiyorum. 2.5 sene sonra lastikleri ön arka yaptıktan sonra ses ortaya çıktı. benimki uğultu şeklinde. 20-30 km civarlarında sanki plastik sürtünme sesi gibi ses gelmekte. 120 km civarına çıkınca daha çok uğultu şeklinde ses geliyor.ben zamanında bir araştırma yapmıştım. 215 55 17 ölçüler için yakıt, ıslak ve ses olarak en iyi lastik aşağıdaki linkte;http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/binek-otomobil-lastikleri#type=type_3&width=215&ratio=55&radial=17&load=94&speed=w&selectedFitment=complete&selectedFilter=summer
sağ olun dediklerinize göre haraket edecem.. sizin dediklerinize göre bendeki lastik sesi galiba düşük hızlarda ses yok gibi 80 km/h sonra geliyor gibi Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2014, 00:43:29sağ olun eğer lastik alırsam linktekini yerinde inceler alırım sanırım bi yanlış anlaşılma olmuş araç 62.000 de şuan.. lastik 13.000 de umarım sadece lastik sesidir ..
@Ramazan ışık (30557) Ramazan Bey, önce lastiklerin üzerinde yoğunlaşın. Gerekirse geçici lastik kullanıp test edin, daha sonra bilya rot vs baktırın aracınızın km'si az bilya problemi olacağını sanmam.
hız arttıkça uğultu artıyorsa lastik olabilir. araba sanırım 2011 ve sıfır km alınmadıysa belkide 100 bin yapmıştır 15 bin km önce lastikler değiştirilmiş.
lastik bridgestone dur kesin bizde de vardı bridgestone idi üzerindeki 120 den sonra başlıyordu
Aynı durum bende de var. Araç 30.000'de ve 2 yıl, 3 aylık lastikler var üzerinde. Michelin Primacy HP, görece yumuşak lastikler. 90 km/s hızdan sonra arka koltuktaki biriyle konuşmak için sesimi yükseltmem gerekiyor. Ses o derece yüksek. Ben umudumu kestim, bilya vs. gibi bir şeyden değil, Toyota'da yalıtım bir yere kadar. Günlük hayatlarında kullanmayan arkadaşlar, Avensis ses almaz gibi şeyler söylemişler. 30.000'e kadar bir fiil kullandım, 1000 km'de de böyleydi, 30.000'de de. Yani lastik ömrünün o kadar da etkisi yok. Gittiğim yoldaki çakıl taşlarının tıkırtısından, büyüklüklerini hesaplayabileceğim bir yalıtıma sahip aracın, lastik sesini içeri alması gayet normal bence. Tabii siz yine de baktırın Ramazan Bey, ekstrem bir durum da olabilir. Lastik durumu, bilya, ön takım kondisyonu,... Daha farklı bir şey de olabilir ama tek sizde yok bu durum, en azından bunu bilmelisiniz.