Gönderen Konu: 2011 avensis lastik sesi  (Okunma sayısı 6960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Ynt: 2011 avensis lastik sesi
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2014, 13:18:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2014, 14:14:48 »
Belki de üzerindeki berbat Petlas'lardan da olabilir, Vectra'da da stabilize yolda ses var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2014, 23:32:05 »
D sınıfı da olsa, her araç belli bir hızdan sonra içeri rüzgar sesi alır ancak lastik sesi doğru lastik kullanarak ve basınçlarını ayarlayarak azaltılabilir.

doğru lastik mi bilmiyorum ama basıncıma sürekli bakıyorum ama sonuç olumsuz : )

Bozuk yolda benim aracımda lastik sesini içeri alıyor.Ne kadarda D serisi bir araç olsada japon arabalarının izalosyonu pek iyi değil.  fakat siz uzun yolda demişsiniz kaymak asfaltta bende hiç ses yok belkide kışlık lastiklerimin yeni olmasından kaynaklı olabilir.Kışlık lastiklerim UG8 performans ve ses düzeyi 68 db.Yazlık lastiklerimde goodyear excellence kışlıklara göre biraz daha fazla ses var lastikler iki senelik biraz sertleşme var buda ı sesin artmasına sebep oluyor. ;)

bendeki lastik kumho büyük ihitmal desibelide yüksektik (ucuz etin yahnisi : ) evet kaymak asvalta da yol sesi bariz var malesef

passat bile bir çok konuda şikayet var arkadaşlar premium araç almadıktan sonra bu sesi duyacağız diğere markalarda da durum farksız

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/4747-b7-passat-tatminsizlikler.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/1495-yol-sesi-sorunu.html

http://www.passatturkiye.com/teknik-bilgiler/2352-yeni-passat-16-tdi-sol-kapi-ruzgar-sesi-tikirti-sesiyol-bilgisayarinda-ariza.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/5938-b7-16-tdi-passat-trendline-ruzgar-sesi.html

http://forum.donanimhaber.com/m_72488493/tm.htm

Ali hocam haklısınız da ne bilim eski corallamızda da vardı  araç avensis olunca beklentiler yükseliyor :) aslında istediğim çokta bişe değil ama : )
Belki de üzerindeki berbat Petlas'lardan da olabilir, Vectra'da da stabilize yolda ses var.

bene kumho var : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2014, 15:36:59 »
Yalıtım konusunda ufak bir eleştirim olmuştu bu konuda Avensis için. Bir itirafta bulunayım, geçtiğimiz salı günü sol arka lastiğim yanaktan yarıldı ve hiç kullanmadığım yedek lastiği takmak zorunda kaldım. Bilmiyorum, psikolojik mi yoksa gerçekten öyle mi ama kabin içi sesinde hissedilir bir azalma oldu. Sadece 1 lastiğin değişmesi ile bu kadar fark olur mu, yorum sizin ama demek istediğim, lastiklerin kondisyonu en önemli faktör sanırım. Galiba araç o kadar da içeri ses almıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2014, 15:51:55 »
Yalıtım konusunda ufak bir eleştirim olmuştu bu konuda Avensis için. Bir itirafta bulunayım, geçtiğimiz salı günü sol arka lastiğim yanaktan yarıldı ve hiç kullanmadığım yedek lastiği takmak zorunda kaldım. Bilmiyorum, psikolojik mi yoksa gerçekten öyle mi ama kabin içi sesinde hissedilir bir azalma oldu. Sadece 1 lastiğin değişmesi ile bu kadar fark olur mu, yorum sizin ama demek istediğim, lastiklerin kondisyonu en önemli faktör sanırım. Galiba araç o kadar da içeri ses almıyor. :)

hocam kumhoları yazın ilk alınca araca inanamamıştım araç kaymak gibi olmuştu ha kumho da sessiz lastik değil ama oldukça iyiydi bridgestone good year falan alabilsek daha sessiz olur.

en iyi lastik bu ülke şartlarında 30-40 bin km yi geçtikten sonra katılaşıyor ve eski halinden eser kalmıyor haliyle yol sesi artıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2014, 18:05:18 »
hocam kumhoları yazın ilk alınca araca inanamamıştım araç kaymak gibi olmuştu ha kumho da sessiz lastik değil ama oldukça iyiydi bridgestone good year falan alabilsek daha sessiz olur.

en iyi lastik bu ülke şartlarında 30-40 bin km yi geçtikten sonra katılaşıyor ve eski halinden eser kalmıyor haliyle yol sesi artıyor

Haklısınız Ali Bey, bu kadar etki edeceğine inanmazdım geçtiğimiz haftaya kadar. Benim lastiklerin de son demleri. Yaz sezonuna yeni lastiklerle gireceğim. Desibel olayını, zaten araç sesi alıyor diye umursamıyordum ama artık o değerlere de bakarım.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2014, 21:18:38 »
Can bulustugumuzda araclara bu yöndende bakalım.benim kışlıklar yeni ug8 performans.ıslak zeminde aşırı su tahliyesinden dolayı iceri su sesi geliyor fakat kuru zeminde cok sessizler.Bozuk yoldada desen yapısı cok dişli oldugundan içeriye ses veriyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2014, 21:34:14 »
Can bulustugumuzda araclara bu yöndende bakalım.benim kışlıklar yeni ug8 performans.ıslak zeminde aşırı su tahliyesinden dolayı iceri su sesi geliyor fakat kuru zeminde cok sessizler.Bozuk yoldada desen yapısı cok dişli oldugundan içeriye ses veriyor.

Tamam Cavit Abi.  ;) Önümüzdeki hafta son sunumumu yapıp, rahatlıyorum umarım. Mini bir buluşma organize edelim. Benim de aklımda bir kaç soru var, vites geçişleri, trim sesleri gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2014, 21:49:37 »
Tamam Cavit Abi.  ;) Önümüzdeki hafta son sunumumu yapıp, rahatlıyorum umarım. Mini bir buluşma organize edelim. Benim de aklımda bir kaç soru var, vites geçişleri, trim sesleri gibi.

Ok haber bekliyorum can. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler