Gönderen Konu: Dikiz Aynası Kapaklarını Boyamak  (Okunma sayısı 15347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42300
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Dikiz Aynası Kapaklarını Boyamak
« : Kasım 29, 2014, 10:42:10 »
Merhaba arkadaşlar Aurisin dikiz ayna kapaklarını sprey boyayla boyasam zamanla yağmurdan vs.. aşınarak soyulma yapar mı ? Yapan var mıdır ?
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Toyota Club Türkiye

Dikiz Aynası Kapaklarını Boyamak
« : Kasım 29, 2014, 10:42:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikiz Aynası Kapaklarını Boyamak
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2014, 10:56:05 »
Sanırım Zımparalamanız ve sonrasında boya atmanız lazım biraz usta işi gibi bunun yerine Folyo ile kaplatabilirsiniz şahsen ben öyle yaptım
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2014, 11:05:05 »
Merhaba arkadaşlar Aurisin dikiz ayna kapaklarını sprey boyayla boyasam zamanla yağmurdan vs.. aşınarak soyulma yapar mı ? Yapan var mıdır ?
Folyo kaplattır gerektiğinde geri dönme şansın olur hemde ucuz olur.Boya işi sıkıntılı olur sana geri dönme şansın daha masraflı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2014, 11:19:02 »
Sanırım Zımparalamanız ve sonrasında boya atmanız lazım biraz usta işi gibi bunun yerine Folyo ile kaplatabilirsiniz şahsen ben öyle yaptım

Öyleyse baya zahmetli ben bi güzel silip direk boyamayı düşünüyordum :) Kaplatmak daha mantıklı sanırım

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 11:31:39
İstanbulda Anadolu yakasında nerede kaplatabilirim acaba ve fiyatı ne olur bilgisi olan  :-\
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2014, 13:44:00 »
üzerinde vernik olması lazım orjinal boyanın. zımpara atmadan boyamanız zor olabilir.  kaplatma işi hem daha kullanışlı hem daha ucuz. herhangi bi tunning dükkanına sorabilirsiniz. %90 hepsi yapıyor kaplamayı.

anadolu yakasında bildiğim eliftunning ve maltepe köprüsünden minibüs yoluna inerken yol kenarında bir yer var fakat adını hatırlamıyorum. bostancı sanayide cam filmi yapan yerlerede sorabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '23
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2014, 15:03:44 »
Benim arakadaşın arabasının aynalarını piano black kaplattırmıştık Maslak sanayide. 50 tl di fiyatı yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2014, 15:17:45 »
Arkadaşlar yardımcı olmak istemişler ancak bizzat tecrübe var hiç gerek yok o tarz masraflara kapagı kastırarak tırnaklarından kurtar ve al sanayiden en ucuzundan 2,5tl ye Best Sprey boya al :D sonra hayrını gör :D En fazla temas sürtme vs olursa sorun olur. Şu an aynalarım siyah maviyi sadece deneme için yapmıştık en az 6 ay oldu sorun yok...

Hani diyelim ki benim gibi yaptın baktın olmadı zararın 2.5 tl olur en fazla :lol: :lol:

Buyrun bizim aracın fotosu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2014, 16:02:39 »
Plastidip te uygulanabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2014, 19:42:41 »
üzerinde vernik olması lazım orjinal boyanın. zımpara atmadan boyamanız zor olabilir.  kaplatma işi hem daha kullanışlı hem daha ucuz. herhangi bi tunning dükkanına sorabilirsiniz. %90 hepsi yapıyor kaplamayı.

anadolu yakasında bildiğim eliftunning ve maltepe köprüsünden minibüs yoluna inerken yol kenarında bir yer var fakat adını hatırlamıyorum. bostancı sanayide cam filmi yapan yerlerede sorabilirsiniz.

Teşekkürler kemal bey

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 19:43:37
Benim arakadaşın arabasının aynalarını piano black kaplattırmıştık Maslak sanayide. 50 tl di fiyatı yanlış hatırlamıyorsam.

50 TL bencede ideal forumları araştırdım da biraz 2 sene önce o fiyata yapıyorlarmış şimdi belki de daha da uygun yapıyor olabilirler Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 19:46:56
Arkadaşlar yardımcı olmak istemişler ancak bizzat tecrübe var hiç gerek yok o tarz masraflara kapagı kastırarak tırnaklarından kurtar ve al sanayiden en ucuzundan 2,5tl ye Best Sprey boya al :D sonra hayrını gör :D En fazla temas sürtme vs olursa sorun olur. Şu an aynalarım siyah maviyi sadece deneme için yapmıştık en az 6 ay oldu sorun yok...

Hani diyelim ki benim gibi yaptın baktın olmadı zararın 2.5 tl olur en fazla :lol: :lol:

Buyrun bizim aracın fotosu

Sağolasın benimde düşüncem oydu aslında elimde casati sprey boya vardı birde ayna kapağının çıktıgını bildiğim için pratik şekilde çabucak boyarım diye öyle düşünmüştüm ama kaplama işide mantıklı eskiye dönme şansımızda var  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Kilometre: 46
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2014, 20:02:57 »
Piano Black kaplama aldım yanlış hatırlamıyorsam 7-8 Tl gibi birşeydi kapağı sökmeden fön makinesiyle yapmıştım buda uygulama sonucu :)

Buda ekstra amblem
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Just Smile :)
    • Onur ÖZYURT | Kişisel Web Sitesi
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2014, 19:47:21 »
Plasti dip sprey ile boya bence ilerde sökme imkanın olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2014, 21:09:46 »
Plasti dip sprey ile boya bence ilerde sökme imkanın olur

Evet plasti dip bu ara baya gündem de hatta arabayı komple boyatmak için fiyat bile aldım  :D Baktım da anadolu yakasında yapan yer bulamadım ondan folyo daha mantıklı geldi ben plasti dip sprey boya alsam kendim yapabilir miyim acaba pek güvenemedim bir kaç kat atıyorlar filan  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2014, 00:01:03 »

Evet plasti dip bu ara baya gündem de hatta arabayı komple boyatmak için fiyat bile aldım  :D Baktım da anadolu yakasında yapan yer bulamadım ondan folyo daha mantıklı geldi ben plasti dip sprey boya alsam kendim yapabilir miyim acaba pek güvenemedim bir kaç kat atıyorlar filan  :huh:
çok kolay yaparsınız.Yanlış yaptınız mı sökün baştam başlayın. youtubeda yapım aşamaları ile ilgili videolar var izlerseniz yardımcı olur size.
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2014, 00:03:32 »
Sprey boya mi yapmayin allahini severseniz boyucam illa derseniz bi boyaciya verin 50 100 liraya boyar plasti dip kullanin folyo kullanin arabanin uzerine sprey boya ne demek
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2014, 02:25:04 »
Piano black folyo forever benim için
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 03, 2014, 06:55:14 »
Sprey boya mi yapmayin allahini severseniz boyucam illa derseniz bi boyaciya verin 50 100 liraya boyar plasti dip kullanin folyo kullanin arabanin uzerine sprey boya ne demek

Ne alakası var Allah aşkına?  6 aydır kullanıyorum bi Allahın kulu anlamadı ???  Arabanın üzerine derken gidip metal aksamı kaportayı boyamadım avuç içi kadar ayna kapaklarından bahsediyoruz sonuçta sökülüp boyanan parça...

50-100lira gökten yağıyosa bilemem ama şahse 3 lira varken gidip o paraları vermem daha önceki corollada da folyo kaplamıştık piano black onunda max maliyeti 5 tl....   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 03, 2014, 08:22:29 »
Aynen bende piano black'de karar kıldım öyle yaptıracağım ön panjur ve aynaları kaplatacağım belki tavanıda kaplatırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2014, 17:56:37 »
Aynen bende piano black'de karar kıldım öyle yaptıracağım ön panjur ve aynaları kaplatacağım belki tavanıda kaplatırım
Yalnız tavanı da kaplatırsanız bu çift renge girer ve muayeneye girip ruhsata işletmezseniz muayeneden geçmeyecektir araç. Bir de çok kaliteli bişey yapmazsanız çok dayanmaz ondan da öte boyaya ciddi zararı olur
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 03, 2014, 19:07:45 »
Ne alakası var Allah aşkına?  6 aydır kullanıyorum bi Allahın kulu anlamadı ???  Arabanın üzerine derken gidip metal aksamı kaportayı boyamadım avuç içi kadar ayna kapaklarından bahsediyoruz sonuçta sökülüp boyanan parça...

50-100lira gökten yağıyosa bilemem ama şahse 3 lira varken gidip o paraları vermem daha önceki corollada da folyo kaplamıştık piano black onunda max maliyeti 5 tl....

Nalburda satilan sprey boyayi aracin orjinal ayna kapagina sıkmaktan bahsediyoruz  plastik parça dogru ama araba boyasi değil sonuç hüsran olucaktir  o boya aticak ve  igrenç bir goruntu oluşcak atmaya baslayinca tek cozum boyatmak olucak yine 50 100 lira vericeksiniz fiyatida ornek verdim 25 liraya bile boyanabilir sonucta 2 tane kapak  , ben pacaliklari sprey boyayla boyadim atti boya  igrenc oldu kapakta nolur allah bilir , folyonun maliyeti 5 lira alip yaparsaniz,  başkasina yaptirirsaniz 25-50 civari tutar

Isteyen yapabilir tabi sanki benim arabam ayrica folyo işi yetenek ister istici olamdan zor yaparsiniz 5liralik malzemede hata yaparsaniz 5lira çöp olabilir  5lirada gökten yağmıyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 03, 2014, 19:32:31 »
3m kaplama veyahut plasti-dip daha isabetli olacaktır. şahsen sprey boyayı tavsiye etmiyorum. sonradan pişman olma durumları olabilir. ben arabamın herhangi bir noktasına kesinlikle sprey  boya sürmem sürdürtmem.