Gönderen Konu: Dikiz Aynası Kapaklarını Boyamak  (Okunma sayısı 15345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikiz Aynası Kapaklarını Boyamak
« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2014, 20:42:08 »
Değerli üstadlar;

sakın ha sprey boya öyle göze görünen önemli yerlere olmaz. Çok denemelerim oldu. Özellikle eğimli parçalarda çok akıntı yapar. Kısa zamanda aşınır. Vernik atsanız rengi değişir. Sıkıntılı bir boyadır. Sadece beyaz eşya, sandalye, yada çok hassa olmayan yerlerde sorun olmaz. Yoksa çok zor eskiye dönersiniz. Hassas zımpara yapıp boyayı temizlemek sonra tekrar tekrar boyamak vs. sizi bıktırır. Sonra sonuç sizi mutlu etmez ve karbon fiber vs kaplayarak durumu kurtarmaya çalışırısınız. En iyisi direk karbon yapın. Desenli hoş olmaz rengi tutmaz derseniz plasti dip deneyin. Hiç değilse eskiye zararsız dönebilirsiniz. Profesyonel kalıcı ve göz alıcı sonuç isterseniz tek çare oto boyacıya masrafına katlanıp boyatmak.

Sprey boya bu işlere uymaz.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2014, 20:42:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 04, 2014, 03:04:24 »
Nalburda satilan sprey boyayi aracin orjinal ayna kapagina sıkmaktan bahsediyoruz  plastik parça dogru ama araba boyasi değil sonuç hüsran olucaktir  o boya aticak ve  igrenç bir goruntu oluşcak atmaya baslayinca tek cozum boyatmak olucak yine 50 100 lira vericeksiniz fiyatida ornek verdim 25 liraya bile boyanabilir sonucta 2 tane kapak  , ben pacaliklari sprey boyayla boyadim atti boya  igrenc oldu kapakta nolur allah bilir , folyonun maliyeti 5 lira alip yaparsaniz,  başkasina yaptirirsaniz 25-50 civari tutar

Isteyen yapabilir tabi sanki benim arabam ayrica folyo işi yetenek ister istici olamdan zor yaparsiniz 5liralik malzemede hata yaparsaniz 5lira çöp olabilir  5lirada gökten yağmıyor

Ben anlatamıyorum galiba sonuçç hüsran olur diyorsunuzda  Allah bilir demeyle olmuyor forumdan bilen kullarda var 6 aydır gram sıkıntı yok diyorum araç burada forumdan da gören en az 15-20 kişi var.

Ayrıca 5 tl ile 100 tl arasında ki farkta iyiymiş yani ;)

Normalde bende kaplama tavsiye ettim zaten kendi yeteneğimiz yoksa bile artık her köşe başı modifiyeci denilen dükkanlarla dolu 15 tlye kaplarlar aynaları...

Arkadaşlar emin olun aracımıza en az sizin kadar özen gösteriyoruz zaten severek binmenin şartıda budur... Bahsettiğim gibi metal aksama gidipte hayatta sprey boya vs bende sürmem ama ayna kapakları denk geldi öylesine sıktık ve 6 aydır yaz geçti kışa girdik bi sorun yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 04, 2014, 09:31:19 »

Ben anlatamıyorum galiba sonuçç hüsran olur diyorsunuzda  Allah bilir demeyle olmuyor forumdan bilen kullarda var 6 aydır gram sıkıntı yok diyorum araç burada forumdan da gören en az 15-20 kişi var.

Ayrıca 5 tl ile 100 tl arasında ki farkta iyiymiş yani ;)

Normalde bende kaplama tavsiye ettim zaten kendi yeteneğimiz yoksa bile artık her köşe başı modifiyeci denilen dükkanlarla dolu 15 tlye kaplarlar aynaları...

Arkadaşlar emin olun aracımıza en az sizin kadar özen gösteriyoruz zaten severek binmenin şartıda budur... Bahsettiğim gibi metal aksama gidipte hayatta sprey boya vs bende sürmem ama ayna kapakları denk geldi öylesine sıktık ve 6 aydır yaz geçti kışa girdik bi sorun yok....

Benden sonra 2 kiside benimle ayni gorusu bildirmis  6 aydir sikintiniz yoksa allah sikinti cikarmasin karsiniza cunku kar yagicak yagmur yagicak o boya atmaya baslarsa  veya geri donmek isterseniz boyatmak zorunda kalicaksiniz  modifiyecilerin kapladigi ayna kapagindan nolur 2 gun sonra baslar atmaya protec gibi firmalarda kaplatirsaniz 150 200 den cekiyolar 2 ayna kaplamaya :) dedigim gibi kim naparsa yapsin  çokta umrumda konudan cekiliyorum sizde bisey yazmasaniz sevinirim herkes kazasiz belasiz binsin aracina :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2014, 09:43:55 »

Benden sonra 2 kiside benimle ayni gorusu bildirmis 1000kişi fikir bildirse benim söylediğim gerçeği değiştirir mi?  6 aydir sikintiniz yoksa allah sikinti cikarmasin karsiniza amiiin cümlemize inşallah  cunku kar yagicak yagmur yagicak o boya atmaya baslarsa  veya geri donmek isterseniz boyatmak zorunda kalicaksiniz yağmur yaklaşık iki aydır var çokta uzun yola gittik boyanın renginide değiştirdik sıkıntı yok  modifiyecilerin kapladigi ayna kapagindan nolur 2 gun sonra baslar atmaya  protec gibi firmalarda kaplatirsaniz 150 200 den cekiyolar 2 ayna kaplamaya :) maşallah hiç birşeyi beğenmiyorsun adam iyi kötü dükkan açmış hemen 2 gün sonra atarmış,önce ki corollayıda kendimiz folyo kapladık 1 sene durdu öyle sattık sen 150-200 vermeye devam dedigim gibi kim naparsa yapsin  çokta umrumda konudan cekiliyorum sizde bisey yazmasaniz sevinirim herkes kazasiz belasiz binsin aracina :) aminnnn inşallahhh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 04, 2014, 10:51:53 »

Sizin soylediginiz gercegi degistirmez benim soyledigim gercegide degistirmez herkesin kendi fikri sonucta hiç birşeyi begenmiyorum diye bişey yok zamaninda atv m vardi arka 2 camurlugu 4 saate kapladik folyoyla,   yaşadigim ve yaptirdigim seyler edindigim deneyimler ucuz ve kalitesiz birsey yapmamam gerektigini ogreti  nasil cin mali telefon  çakma telefon almiyosak buda onun gibi birsey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 04, 2014, 15:28:40 »

Sizin soylediginiz gercegi degistirmez benim soyledigim gercegide degistirmez herkesin kendi fikri sonucta hiç birşeyi begenmiyorum diye bişey yok zamaninda atv m vardi arka 2 camurlugu 4 saate kapladik folyoyla,   yaşadigim ve yaptirdigim seyler edindigim deneyimler ucuz ve kalitesiz birsey yapmamam gerektigini ogreti  nasil cin mali telefon  çakma telefon almiyosak buda onun gibi birsey

Kendi kendini düzeltmen çok güzel olmuş Okan, nasıl senin gerçeklerin varsa benimde var ve ortada ama sen ısrarla karşısında duruyorsun ;)

Ucuz iş peşinde değilim aynı olay ucuz bir şekilde olabilecekse peşindeyim,  olayın çin malı telefonla alakası yok olay şu ki telefonla feysbuktan başka işi olmayan Türk halkının daha iyi özelliklere sahipk 1600tlye LG G3, ve ya 1200tl lere Huawei telefonlar varken 2600 tlye iphone 6 alması gibi ;)  Param çok mu kardeşim polemiğe girmem alırım 6yı geçerim.

Hayır işin garibi ben normalde sprey boya yı savunuyormuşum moduna düştüm benim savunduğum yaptım oldu çokta memnunum kısmı ;) 

Gerçi sen folyo kaplatmayada karşı çıktın ama :D En iyisi GMG ye filan gidip 150 lira vermek başka türlü rahat edemeyeceksin sen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 04, 2014, 18:24:51 »

Kendi kendini düzeltmen çok güzel olmuş Okan, nasıl senin gerçeklerin varsa benimde var ve ortada ama sen ısrarla karşısında duruyorsun ;)

Ucuz iş peşinde değilim aynı olay ucuz bir şekilde olabilecekse peşindeyim,  olayın çin malı telefonla alakası yok olay şu ki telefonla feysbuktan başka işi olmayan Türk halkının daha iyi özelliklere sahipk 1600tlye LG G3, ve ya 1200tl lere Huawei telefonlar varken 2600 tlye iphone 6 alması gibi ;)  Param çok mu kardeşim polemiğe girmem alırım 6yı geçerim.

Hayır işin garibi ben normalde sprey boya yı savunuyormuşum moduna düştüm benim savunduğum yaptım oldu çokta memnunum kısmı ;) 

Gerçi sen folyo kaplatmayada karşı çıktın ama :D En iyisi GMG ye filan gidip 150 lira vermek başka türlü rahat edemeyeceksin sen :D

Kendimi düzeltim derken o kismi anlamadim hic birseye karsi cikmiyorum yaptiysaniz olduysa memnunsaniz size en basindan beri  dedim gule gule kullanin fakat siz ustune baska renk gectim dediniz diyelim ki simdi orjinale donmek istiyosunuz napicaksiniz ? Veya  burda birisi boyadi boya atti igrenc bir goruntu olustu bu ihtimalleri anlatmaya calistim  ve dedigim gibi  atv nin tek camurlugunu 2 saate kapladim  folyoyla  ayna falan kaplatmayida dusunmuyorum ben hic bir yere bostan yere vercek 200 liram yok cunku gmg de de kaplatsan aticak o folyo illaki uzun omurlu olmuyor  , ayrica sizin aracinizida çok begeniyorum turkuaz kacan bir renk vardi galiba aracinizin aynalarinda o renk sprey boyamiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 04, 2014, 19:04:40 »
Makine bunlar bizle bir mi yaşayacaklar ;)

Şimdi evet jantlar ve aynalar da sprey diyeceğim yıkım olucak herkese :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 04, 2014, 19:28:40 »
Makine bunlar bizle bir mi yaşayacaklar ;)

Şimdi evet jantlar ve aynalar da sprey diyeceğim yıkım olucak herkese :rofl: :rofl:
Janti sprey boyayla nasil boyadiniz akma falan yapmadi mi  lastik falan söktünüz mü aralara falan baya zor olmuştur diye dusunuyorum ben 4 tane pacalik boyadim bide jantlari boyadim sac jantlari jantlarda akma pacaliklarda atma oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 04, 2014, 19:30:07 »
Valla sen bişeyler dedikçe şaşırıyorum, hiç akma vs olmadı sökmeden yaptık hatta birşey söyliyim bildiğin evde salonun ortasında yaptık :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 04, 2014, 19:33:01 »
Valla sen bişeyler dedikçe şaşırıyorum, hiç akma vs olmadı sökmeden yaptık hatta birşey söyliyim bildiğin evde salonun ortasında yaptık :rofl: :rofl:
Iyiymis :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 04, 2014, 19:38:18 »
Bahce evi var kullanmadıgımız orada takılıyoruz :D

Hatta RC aracmın aynı jantlarıda boyamıştık aynaya astım onuda :D

Mesela burada aynalar beyaz bundan önce koyu mavi idi sprey boya ile atma vs olmadı sonra tinerle cıkardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Aralık 04, 2014, 19:42:04 »
Bahce evi var kullanmadıgımız orada takılıyoruz :D

Hatta RC aracmın aynı jantlarıda boyamıştık aynaya astım onuda :D

Mesela burada aynalar beyaz bundan önce koyu mavi idi sprey boya ile atma vs olmadı sonra tinerle cıkardım.

Güzel boya atmişsiniz vernik falan attiniz mi uzerine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 04, 2014, 20:45:00 »
Evet güzel çalışma. Yalnız kullandığınız boya plastik yoğunluğu fazla olan bir renk olduğundan sizi pek yormamış.

Bu tür ana renkleri kırmızı mavi siyah beyaz ben de çeşitli yerlerde kullandım. Sorun çıkmıyor. Ömrü de iyi. Ama Bazı özel ve daha çok Aliminyum, altın sarısı gibi istenen renklerde ciddi sorun çıkıyor. Aşınma dayanımı da çok zayıf oluyor. Sağlamca bezle silseniz bile çıkabiliyor. Gümüş vs renkler çok sinirimi bozdu bir zaman.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 05, 2014, 02:24:56 »
Güzel boya atmişsiniz vernik falan attiniz mi uzerine

Yok hayır sadece boya.

Evet güzel çalışma. Yalnız kullandığınız boya plastik yoğunluğu fazla olan bir renk olduğundan sizi pek yormamış.

Bu tür ana renkleri kırmızı mavi siyah beyaz ben de çeşitli yerlerde kullandım. Sorun çıkmıyor. Ömrü de iyi. Ama Bazı özel ve daha çok Aliminyum, altın sarısı gibi istenen renklerde ciddi sorun çıkıyor. Aşınma dayanımı da çok zayıf oluyor. Sağlamca bezle silseniz bile çıkabiliyor. Gümüş vs renkler çok sinirimi bozdu bir zaman.

Evet aynen dayanıklılığı biraz kafasına göre oluyor bazen boy bez ile çıkıyor bazen uzaktan tabancayla su bile tutuyorum. 

Bu arada bunda paraya kıymıştık :P Casatai olması lazım marka bi sprey 10 filandı :P