Gönderen Konu: İş çıkışı Arabamı Bu halde Buldum  (Okunma sayısı 5500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
İş çıkışı Arabamı Bu halde Buldum
« : Kasım 24, 2014, 11:57:01 »
Herkese merhaba!
Cumartesi günü iş yerine geldiğimde park yeri sıkıntısı olduğu için misafir olduğunu düşündüğüm (binadan birinin aracı değildi) bir aracın arkasına park ettim, ön cama da kart bıraktım telefon, iş yerini adresi falan vardı, akşam iş çıkışı arkasına park ettiğim aracın olmadığı iş yerinden arkadaşla fark ettik, abi nasıl çıktı bu oradan diye sordu benim ilk tepkim inşallah çarpmamıştır oldu, sonra arkadaş aboooooo deyince bir şeyler olduğunu anladım gidip baktığımda araç resimdeki halde idi, Bildiğim tüm iyi dilekleri araç sahibine saydım. Etraftaki kamera kayıtları var mı diye bakmaya başladık bölge çoğunlukla işyeri olduğundan kamera çok ancak direk kaza yerini gören bir yer var bu gün ona bakıp plaka göre bilir miyiz bakacam, araç füme rengi golf onu hatırlıyorum ancak plakaya bakmadım hiç.
Polisi aradım, 2 saat beklemeden sonra trafik polisi geldi, tutanak tutup gittiler, tutanağa araş renk ve modeli yazdık ancak plaka yok, plaka bulamazsak kaskodan yaptırcam, kaskoda ik sene olduğundan hasarsızlık indirimi yapılmamıştı.
Sinir olduğun aracı 15/01/2014 de ikinci el almıştım ve aracın üzerinde hasar boya yok diye 1-2bin TL diğer araçlara göre fazla vermeyi çok görmedim. Bu iki ayaklı insan kılığına girmiş mahluklar sayesinde bu 4 kez vurup kaçma oluyor diğerleri ufak tefek tampon sıyrıkları o kadar olur trafikte diye herhangi bir işlem yapma gereği görmedim. Ama git gide kaza ve hasar büyümeye başladı.
Bunlar sayesinde arabadan nefret etmeye başladım.
Konu çok uzun oldu çok özür diliyorum sizden

2011 Corolla D4D MMT

Toyota Club Türkiye

İş çıkışı Arabamı Bu halde Buldum
« : Kasım 24, 2014, 11:57:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: İş çıkışı Arabamı Bu halde Buldum
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2014, 12:11:58 »
Geçmiş olsun,bu gibi durumlarda aracı bırakırken emniyet için yandaki aracın plakasıni fotoğraf çekiyorum testi kırılmadan önlem alıyorum.
Birde aklınızda olsun bazı firmalarda kasko koruma diye bir şey var yıl içerisinde hasar olsa bile indirmi bozmuyor
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2014, 12:18:34 »

Teşekkrüler eyüp Bey!
Arkadakinin oradan çıkacağı hiç aklıma gelmezdi, Adamın önü duvar. Park yerini sınırlayan yerlerde demir bariyer var 10-15cm yüksekliğinde. Aracın sağında bir araç vardı onun plakası hala aklımda bende bakıyorum bu durumlarda ama dediğim gibi çıkmasına ihtimal vermediğim bir araçtı sadece park yaptıktan sonra baktım araç renk ve modelini hatırlıyorum.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2014, 13:09:12 »
Valla Antalyada aynısı yaşamıştık 6 sene önce arabayı aldığımız sene gitmiştik.Otelin havuzundan günlük yararlanmak için ( nazar otel antalya kesinlikle gitmeyin ) girdik.Akşam 4.30-5 gibi çıktık arabanın ön taraf sağ tarafı, ön farım altın göçmüş haldeydi . Otel o kadar vurdumduymaz o kadar iğrençtiler ki yazamıyorum buraya öyle.Kamera kayıtlarına bakmak istedik Göstermediler.o gün gittik karakola kamera kayıtlarının gösterilmesini istedik böyle bir yazı aldım.Sonraki gün otele bu yazıyla gittik.Kayıtları gösterdiler ancak kayıtlarda görüntü atlaması var.Arabamızla geliyoruz 5-6 dk geçiyor(hızlandırılmış şekilde izledik.) araç birden yok oluyor.Sonrasından araba tekrar geri geliyor va böyle saçma sapam görüntüler var.Biz dedik ki bunlarla oynanmış dedik.Hayır oynanmadı cevabını aldık.Tahminimiz orada çalışam servis araçlarından birisi yapmış.Çünkü farın hemen yanında yani yüksek bir araç yapabilir.Velhasıl onura kendş cebimizden ödedik.
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2014, 13:28:46 »
Gecmis olsun, Insallah bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2014, 14:04:25 »
Gecmis olsun park ettiginiz sekil bir aracin cikisini kapiyorsa numara birakmak en mantiklisi  bunu da yapmiyanlar var onlara ayar oluyorum bekletiyolar o tampon sanki mini onarimda yapilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2014, 14:07:57 »
Geçmiş olsun inşallah bulursunuz mahlukatı.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2014, 14:11:45 »
Kendi arabasına da zarar vereceğini bile bile çıkmış demek ki. Ya çok acemi biriydi hesaplayamadı, ya da çok acelesi vardı ki vurmayı göze alarak çıkmış. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2014, 14:57:52 »
Kendi arabasına da zarar vereceğini bile bile çıkmış demek ki. Ya çok acemi biriydi hesaplayamadı, ya da çok acelesi vardı ki vurmayı göze alarak çıkmış. Geçmiş olsun.

Herkese teşekkür ederim.

Acemi olduğu kesin. Acelesi olsa bile o arabayı oradan çıkartmak için uğraştığı vaktin yarı süresinde arabamın önüne bıraktığım karttaki numarayı arası orada olur arabayı çekerdim.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2014, 15:22:08 »
Herkese teşekkür ederim.

Acemi olduğu kesin. Acelesi olsa bile o arabayı oradan çıkartmak için uğraştığı vaktin yarı süresinde arabamın önüne bıraktığım karttaki numarayı arası orada olur arabayı çekerdim.

Geçmiş olsun. Adam olsa aracın üzerine kartını bırakırdı, belkide panikledi aklına gelmedi. En azından tampon bölgesi çok fazla dert etmeyin daha kötüsü de olabilirdi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2014, 15:39:18 »
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2014, 15:44:18 »
Herkese merhaba!
Cumartesi günü iş yerine geldiğimde park yeri sıkıntısı olduğu için misafir olduğunu düşündüğüm (binadan birinin aracı değildi) bir aracın arkasına park ettim, ön cama da kart bıraktım telefon, iş yerini adresi falan vardı, akşam iş çıkışı arkasına park ettiğim aracın olmadığı iş yerinden arkadaşla fark ettik, abi nasıl çıktı bu oradan diye sordu benim ilk tepkim inşallah çarpmamıştır oldu, sonra arkadaş aboooooo deyince bir şeyler olduğunu anladım gidip baktığımda araç resimdeki halde idi, Bildiğim tüm iyi dilekleri araç sahibine saydım. Etraftaki kamera kayıtları var mı diye bakmaya başladık bölge çoğunlukla işyeri olduğundan kamera çok ancak direk kaza yerini gören bir yer var bu gün ona bakıp plaka göre bilir miyiz bakacam, araç füme rengi golf onu hatırlıyorum ancak plakaya bakmadım hiç.
Polisi aradım, 2 saat beklemeden sonra trafik polisi geldi, tutanak tutup gittiler, tutanağa araş renk ve modeli yazdık ancak plaka yok, plaka bulamazsak kaskodan yaptırcam, kaskoda ik sene olduğundan hasarsızlık indirimi yapılmamıştı.
Sinir olduğun aracı 15/01/2014 de ikinci el almıştım ve aracın üzerinde hasar boya yok diye 1-2bin TL diğer araçlara göre fazla vermeyi çok görmedim. Bu iki ayaklı insan kılığına girmiş mahluklar sayesinde bu 4 kez vurup kaçma oluyor diğerleri ufak tefek tampon sıyrıkları o kadar olur trafikte diye herhangi bir işlem yapma gereği görmedim. Ama git gide kaza ve hasar büyümeye başladı.
Bunlar sayesinde arabadan nefret etmeye başladım.
Konu çok uzun oldu çok özür diliyorum sizden

Öncelikle geçmiş olsun böyle insanlar malesef trafikte oldukça fazlalar.

Aracınızdaki hasar 100 liraya halledilir diye düşünüyorum tampon ısıtılıp düzeltilir üzerine bi pasta atılır güzelce binilir.Ayrıca mini onarımada gireceği kanaatindeyim.

96 corollamdada aynı durumla karsılastım tamponunu 50 liraya düzeltip pasta atmıstık.Sizin aracınız yeni olunca bu kadar ucuza yapmayabilirler diye düşünüyorum  :)

VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2014, 15:49:13 »
Geçmiş olsun Yinede tamponla kurtulmuşsunuz buna şükür :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2014, 16:32:16 »
Tekrar teşekkür ederim herkese. Benzer vurup kaçma bu 3. olduğu için daha önceki sol ön sis farını olduğu bölgede, o bu kadar derin değil ve göçük yok, sadece boya çizikleri var onun bile boyasına 300tl istediler sanayide. Buna ne kadar isterler bilemiyorum. Pasta cila ile halledilecek gibi değil derin çizikler var ve sanrım braketlerde kırıldı. 100TL gibi bir rakam ise hiç kaskoya bile yaptırmam.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2014, 16:48:34 »
Tekrar teşekkür ederim herkese. Benzer vurup kaçma bu 3. olduğu için daha önceki sol ön sis farını olduğu bölgede, o bu kadar derin değil ve göçük yok, sadece boya çizikleri var onun bile boyasına 300tl istediler sanayide. Buna ne kadar isterler bilemiyorum. Pasta cila ile halledilecek gibi değil derin çizikler var ve sanrım braketlerde kırıldı. 100TL gibi bir rakam ise hiç kaskoya bile yaptırmam.

Sanayideki iyi bir usta uygun fiyata halledebilir, kaskoyu da bozmamış olursunuz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2014, 17:33:46 »

O tamponu düzeltip takma işini 100 liraya rahatlıkla yaptırabilirsiniz.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2014, 17:36:46 »
Geçmiş olsun .Maalesef bunlarla yaşamak zorundayız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2014, 17:40:58 »
öncelikle geçmiş olsun zaten araçlarımızın başına ne geliyorsa park yerinde geliyor .Görünüşe göre tampon ezilmiş ve çizikler var .Tambonu fön makinası veya sıcak hav tabancası ile ısıtarak arkasından destekleyerek geri çıkartıyorlar video su falan var .Çizik yerleride renk beyaz çok şanslısınız güzel bir rutuş 3-4 gün sonrasında da üstüne pasta cila belli dahi olmaz tertemiz olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 24, 2014, 17:48:36 »
Mustafa Bey geçmiş olsun bunada şükür en azından küçük tampon hasarı ile kurtarmissiniz.
aracınızı bir başka aracın çıkışını engelleyecek şekilde park ediyorsanız her şeyi göz önüne almalisiniz. Neden derseniz belki diğer araç sürücüsünün acelesi vardi  Acemiydi dikkatsiz bi şöfördü sizin biraktiginiz kartvizit'i görmemiş de olabilir. Yada psikopat biriydi malum türkiyede yol verme mevzuları yüzünden cinayetler isleniyor.hatta hemen hemen hergün hepimiz şahit oluyoruzdur trafikte insanlar birkaç saniye bile tahammülü yok.
O yüzden araç park ederken daha dikkatli davranmak gerek heleki bizler gibi aracına fazla önem ve titizlik veren kişiler dikkat etmeliyiz
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 24, 2014, 18:07:25 »
Mustafa Bey geçmiş olsun bunada şükür en azından küçük tampon hasarı ile kurtarmissiniz.
aracınızı bir başka aracın çıkışını engelleyecek şekilde park ediyorsanız her şeyi göz önüne almalisiniz. Neden derseniz belki diğer araç sürücüsünün acelesi vardi  Acemiydi dikkatsiz bi şöfördü sizin biraktiginiz kartvizit'i görmemiş de olabilir. Yada psikopat biriydi malum türkiyede yol verme mevzuları yüzünden cinayetler isleniyor.hatta hemen hemen her gün hepimiz şahit oluyoruzdur trafikte insanlar birkaç saniye bile tahammülü yok.
O yüzden araç park ederken daha dikkatli davranmak gerek heleki bizler gibi aracına fazla önem ve titizlik veren kişiler dikkat etmeliyiz

Teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için.
İş yerim 14 daireli bir binada otopark tek sıra 6 araç almakta 2. sıra park yapmak zorunda kalıyoruz hatta aracın neredeyse yarısı kaldırımda kalıyor 2. sıra park yaptığımızda. Aracının arkasına park ettiğim mahlukat bu binadan değil çünkü tüm iş yerlerindeki araçların sahipleri araçların hangi iş yerine ait oldukları bilir ve bir birimiz tanırız. Park eden misafir veya başka binaya gelip  bizim otoparkta boş yer bulan biri.
Acelesi olduğunu varsalım 2 yol var;
1.si gelip giriş kapısındaki zie basıp seslenmek; araç ile zil arasını tarif edeyim; 10m düz yol+3 basamak+5m sonra zile basacak aracı alır mısınız diye seslenecek. kartın üstünde daire numarası yazılı, ben iki kat aşağı inip o mahluğun yürüdüğü yolu yürüyüp aracı çekecem.
2.si. Kartın üzerinde telefon numaram var. telefonu cebinden çıkartıp (tuş kilidini açmak ile birlikte) en fazla 10-11 tane tuşa basacak aracı çeker misin diyecek. Bu dediklerim en fazla 30sn ye.
O aracı oradan çıkartması emin olun ki en az 2-3 dakika.
Kartı görmese dahi aracı park ettiğim iş yerimdeki binada kimin ziline bassa o araç kaç numarada söylerlerdi ona.
Tek umudum yan binanın güvenlik kamerası yarın gelin bakalım dedi binanın yöneticisi.
2011 Corolla D4D MMT