Gönderen Konu: Kasko dikkat  (Okunma sayısı 4312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Kasko dikkat
« : Kasım 17, 2008, 12:07:08 »
tatsız ve cansıkıcı bir olay yaşadım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim, sizde bu durma düşmeyin diye.

şeker bayramında aracımın sol ön kapısına taş geldi ve 5 cm lik bir hasar oluştu, haliyle yetkili sevise gittik ve bunu kaskodan halledeceklerini söylediler, gerekli yazışmalar yapıldı ve bana aracımı 2 gün sonra teslim ettiler.
aradan 1.5 ay geçti ve 14.11.2008 bana servisten bir telefon geldi ve 282 YTL borcum olduğu söylendi, acayip şaşırdım ve hayret ettim, herneyse gerekli araştırmalar yapıldı ve Aksigorta nın 282 ytl eksik ödeme yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine Aksigorta yetkilisini arayarak niye bunun yapıldığını sordğumdaise bana verilen cevap şu oaldu"sizin 282 ytl lik prim borcunuz var" niye diye sorduğumda şu cevabı aldım, kredi kartına taksitle yapılan kaskoda taksit borcun bitmeden kaskoyu kullanırsan kalan taksit tutarı kadar servise eksik ödeme yapılıyormuş.
Buna benzer bir uygulamayla hayatım boyunca hiç karşılaşmadım,  acaba sizin başınıza gelen böyle birşey varmı ??????? yoksa özellikle Aksigortadan Toyota kasko yaptıran arkadaşlar dikkat, eminim bu toyota kaskoyu kullanan birçok kişi vardır, Aksigortayı arayıp bu durumu iyice öğrenin.
:) eminim hepiniz çok şaşıracaksınız.
2008 Corolla 1,4 d4d

Toyota Club Türkiye

Kasko dikkat
« : Kasım 17, 2008, 12:07:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko dikkat
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2008, 12:18:35 »
Öyle bir şey olamaz Ergin Bey. Poliçe üzerinde ödeme tarihleri belliyse ve vadesi geçmiş bir ödemeniz yoksa bu eşkiyalıktan başka bir şey değildir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2008, 12:19:18 »
anadolu sigortada yok böle bişey.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2008, 12:43:29 »
arkadaşlar haklısınız, bende 3 günlük şöför değilim , daha önceden anadolu, garanti, koçaliance gibi şirketlerle çalıştık ve bağzılarınıda kullanmak zorunda kaldık ama bende böyle birşeyle hiç karşılaşmamıştım, aklımın ucundan bile geçmiyordu taaaaaaaa ki Aksigorta gibi bir şirketle muhattab oluncaya kadar.
1 haftadır adamlara derdimi anlatmaya çalışıyorum benim size prim borcum yok, ama adamlar malesef geleceğe yönelik alacaklarını prim borcu olarak görüyorlar ve bunun diğer kasko şirketlerindede böyle olduğunu ısrarla diyorlar en sonundada uzun srallarıma rağme "bizde uygulama böyle" dediler.
neyse sonuç olarak bu mankafalrla uğraşıp kafamı ağrıtmaktan bıktım ve ödemeyi bizzat kendim toyota servisine yaptım  ve böylece kalan taksitlerimi peşin olarak ödemiş oldum.
bu Aksigorta ve Akbankın tuhaf uygulamalarından bıktım usandım, geçenlerde aracın kredisini kullandığım Akbank da artı para hesabımdan habersiz ferdi kaza sigortası kesmişler ve ben bunu çatır çatır ödemek zorunda kaldım, neymiş benim başıma birşey gelirse ailemle muhattab olmasınlarmış, ozaman dedim niye araca rehin koyuyorsunuz, verilen cevap şu "bizde uygulama böyle"...... takoz herifler ..... büyük konuşmayı sevmem ama umarım gelecekte sabancı şirketleriyle işim olmaz.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2008, 13:45:53 »
Sigorta şirketleri böyledir, para ödeyinceye kadar kralsın, parayı aldıktan sonra onlar kral.
Hiç şaşırmadım, klasik bir türkiye manzarası.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2008, 13:49:26 »
ben de aksigortalıyım, taksitle yaptırdım ama kaskoyu vade bitmeden önce mi sonra mı kullandığımı hatırlayamıyorum. ilginç bir uygulama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2008, 14:23:56 »
İlginç ya :)
Geçmiş olsun.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2008, 15:11:52 »
bende ak kaskoluyum ve aracımın sol arka kapısı hasarlı
ve yaptırmayı düşünüyordum
anlamadığım nokta şu
bende taksitle yaptırdım ve mesela 250 lira prim borcum var hala
 hasarı serviste yaptırsam benden 250 lira alacak servis buda tamam
peki 250 lira ödemem gereken primim olmucakmı
eğer olursa bu ne saçmalık  >:(
3 yıllık akkaskolu olmama rağmen iptal ettirirm  >:(

ergin bey sonra bide prim borcu ödedinizmi ? :blink:
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2008, 15:17:51 »
Öyle bir şey yok Gökhan Bey, Ergin Bey 282 YTL'lik prim borcunu peşin ödemiş bu şekilde. Ama bu tam anlamıyla saçmalık. Ben böyle bir şey hiç duymadım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2008, 15:30:37 »
ya birden panik oldum 200 değil daha büyük hasarda olabilir diye düşündüm biran
sigorta şirketlerine gerçekten güven olmuyor
adamlar bir poliçe hazırlıyo bulmaca gibi
eminim çoğu vatandaşımız kaskosunun terörü doğal afeti vs kapsayıp kapsamadığını bilmiyor
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2008, 17:27:35 »
boyle bir şey var  klozda da yazar. bazı şirketler uygulamıyor olabilir.
çok da abartılacak bir durum değil , sonuçta  tek zararınız vadesi gelmeden ödemek oluyor. ama kaskonuzu incelerseniz bunu yazmıştır mutlaka. ben biraz manyak oldugum icin her maddesini okurum bu kasko sozlesmelerinin
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2008, 17:41:26 »
:)ailem 15 yıllık aksigorta acentesi beyfendi :) ödemenizde sorun yoksa öyle birşey mümkün değil bilginize  :)  ve gökhan bey sizin dediğiniz muafiyetli poliçe onu prestijli acente kesmez.. yada müşteri talep etmeden öyle birşey yaparsa anında şirketine bildirin .. düşük fiyat vermek için teminat çıkarılmaz şirket bunu acenteye sert dille kural koşar müşteri istesede kaçın der..

ve siz büyüklerime tavsiye ben uğraştığım işin herşeyini öğrenmeden rahat etmem.. size sigorta konusunda belli şeyler sölemek istiyorum

acentayı hiç tanımıyorsanız.. size güven vermiyorsa versede o poliçeyi didik didik okuyun.. size ağızdan verilen sözlerle hareket etmeyin .. Sabancı grubu belli prensiplerle işler bunu ne ben nede herhangi biriniz değiştiremezsiniz .. dışı janjan içi boş değildir hatırlarsanız ... sigorta 6 aya yakın bir süre hasar ödiyememişti ..muafiyetli poliçe kesinlikle yaptırmayın.. ben kendi şirketim açısından konuşim aksigortayla çalışmak zordur.. diğer sigortalarla çalışmak çok kolaydır acente olarakta ama sizi yarı yolda bırakmaz şayet sizin ödemenizde bir sorun yoksa.. acentenizi arayın biraz fırçalayın.. ve poliçenizi ordan kestirmeyin.. tavsiyem bu olur.. ben kendi acentemde böyle birşey 1 kere başıma gelmedi .. ki şöyle düşünün aksigorta ödemenizde gecikme problem çıkarıyorsa size o poliçeyi satan acenteniz sizle parayı alıp poliçeyi elinize verene kadar ilgilenmiştir :) aksigortadan caymak yerine sizinle paranız için muattap olan kişilerle iş yapmak ne derece ilerde sorun çıktığında yanınızda olucaklarını garanti eder..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2008, 17:51:47 »
anladım kunter bey :D
beymi ? bu ne resmiyet :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2008, 17:58:14 »
ofisteyim abi :S ağzım alıştı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2008, 23:18:30 »
6 senedir aksigortadan kasko yapıyorum, böyle birşeyi ilk kez duydum valla. ödemenizde ciddi bir sorun yoksa böyle birşeyin olması imkansız. ya acenteniz gerçekten cin olmadan adam çarpmaya çalışan biri ya da gerçekten çok büyük bir terslik var bu işte. ben aracımla kaza yaptıktan sonra sigorta şirketi ödeme yapmadan aldıgımı bilirim. acentem kendi cebinden verdi parayı ve 2 gün sonra hesaplarına para yattı. güven meselesi yani konu bence aksigorta değil ecenteyle ilgili bieşy bu durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2008, 23:49:14 »
Yaş tahtaya basar mı bunlar. Kim bilir ne dalavereler dönmüştür. Geçmiş olsun.
Günahlarını almayayım ama belki kaskodan yapmamışlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2008, 08:43:06 »
  İş sonuçta acentada bitiyor. Daha değişik bir olay benimde başıma gelmişti daha önce. Servis ne olur ne olmaz diye benden senet istedi. Bende çıkışımı yaptım (malesef işler böyle gidiyormuş) olmaz dedim öyle şey, yoksa kasko ne için dedim. Sİzin servis olarak zaten anlaşmanız yokmu dedim kasko şirketimle. Var dediler. O zaman sorunu onlarla çözün dedim. 2 günlük iş 1 hafta sürdü. Öğrendim bittimi araç dedim, evet bitti dediler. Bende gittim aldım ama acentanın rolü çok büyük. Yani sanırım merkez işi acentanın insiyatifine bırakıyor biraz bilerek. Ama her halukarda sizden para talep edemezler.
 Eşimin dayısınında 1-2 sene önce hırsız giriyor ve ne var ne yok alıyorlar ve aracın anahtarlarınıda alıp (araç henüz 1 aylık ve kaskonun sadece ilk taksidi ödenmiş durumda) aşağıdan garajın kapısını açıp araçla beraber kaçıyorlar. İlk önce aynen dediğiniz gibi sigorta şirketi kendine göre anlamlı ancak bize göre gayet anlamsız sorular soruyor (yok arabanın anahtarı neden cebinizdeydi falan gibi :) ) iyide adamlar pantolonları dahi alıp ceplerine bakmışlar. Neyse sonra aracın parasını vermeye razı oluyorlar !!! (yani bunun adı razı olma oluyor ilginç!!!) Ancak Polis'in ortak çalışması ile araç 30 günlük süre dolmadan bulunuyor ve teslim ediliyor. Kısacası sigorta öncelikle her yolu deniyor para vermemek için ama haklı iseniz (prim borcunuz falan yoksa ve muafiyetler konusu incelenmiş ise) sonuç belli, alırsınız hakkınızı her şekilde. İşin ilginci bir kere de benim aracımın ön camı uzun yolda kamyondan gelen taşla patladı. Ben akşam eve gelip sigortayı aradım ve telefonda oldukça ilgili bir şekilde ve geçmiş olsun diyerek olayı dinlediler ve beni 5 dakika sonra arayıp hemen camcıya yönlendirdiler bulunduğum ildeki. O zaman hizmetin çok kaliteli olduğunuda düşünmüştüm. Ama bazen hakkınızı aramayı gerektiriyorlar malesef.
 Çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2008, 10:51:38 »
Hakan abi şöyle özetliyim ben sana bana geldin dedinki kardeşim benim misal yarisimi kaskola kaskonu yaptım bana kartını verdin ama limit aşımları oldu ödemelerin gerçekleşmedi bana sıkıntı verdin .. bende senin bi hasarında şirketimi ararım Hakan Öztürk'ün hasarını geciktirin derim :) net sanırım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 18, 2008, 17:30:45 »
Arkadaşlar sigorta acentem Sigortamnet idi, kasko muafitesiz di yani böyle bir sorun asla olmaması gerekir, yani bi sorun yok, buradaki sorun sadece Aksigorta,
Aslında çokta fazla ilgilenemedim, hafta içi birtakım başka tatsız sorunlarla uğraştık , haftasonu ise TR de değildim, biraz vaktim olsaydı üstelerdim konuyu ama malesef yetkili sersvisde bana zaman tanımadı, hatta bu parayı benden tahsil etmek için avukata verip haciz yoluyla alacaklarını bile söylediler, buarada bas ettim servis İstanbul Sonkar Avcılar ve aracımı kaskodan yaptırmamı kendileri istemişlerdi, daha vazla fatura kesecekler ya ..............neyse uzun lafın kısası 282 ytl lik bir mebla için sırasıyla Aksigorta, Sigortamnet ve sonkar Avcılara çok ama çok kırgınım
boyle bir uygulamadan dolayı boyle tehditkar bire muamele görmekten dolayı, umarım birdaha hiç birisiyle muhatap olmam.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 18, 2008, 18:09:05 »
  Olmazsa bizdemi avukat tutarak kasko poliçeleri düzenleyelim hep beraber.
 Tekrar geçmiş olsun Ergin. Sonuçta Kasko'nun amacı insanın kafasının rahat etmesi, yoksa neden o kadar para ödüyoruz ki.
 Kunter çok iyi anlıyorum. Önemli olan denge, ticaret ne zaman hizmetin önüne geçmeli, bu soruyu cevaplamak lazım.