0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kontagı ilk açtıgınızda TRC VSC lambaları yanıyor ise sistemde sorun yoktur.
Esp'nin Toyota'daki adı Vsc. Devreye girmesi için oldukça sert direksiyon hareketi yapılması gerek, denemek te tehlikeli olabilir. Devreye girip çıktığında vsc lambası yanıp söner, aracınızda sorun yoktur muhtemelen yeterli ivme oluşmamıştır.
Benim aracım da 2011. Uzun yolda ortalama 100 ile giderken, sol taraftan su birikintisine(bölünmüş yol refüj kenarları malum) girdim 2-3 kere her seferinde de devreye girdi. Bu şekilde de deneyebilirsiniz, tek taraftan su birikintisine girince devreye giriyor.
Arabanin arkasini savuracak kadar ani cevirin direksiyonu. Sonrasinda tiril tiril bir ses geliyor sanirim frene basiyor arac yavasliyor. Bu sirada vsc isigi yanar.Ayrica patinaj cekerken yanip soner. Diger arabalardaki gibi pantinaji onledigi belli olmuyor yine patinaj cekiyor. Ama kisin vakimlu lastiklerle patinaji onledigi net belli oluyor.
Evet sayın seyirciler ikinci bir @Ali Serkes (28471) hoca vakası daha geliyor.... Yakında Ramazan Beyide Yurdumun dağlık arazilerinde görürsek şaşırmayalım Allahtan biriside çıkıp AIRBAG leri denemiyor Ali Hocanın konusunu buldumhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59907.msg811224#msg811224
daha önce bununla ilgili bi konu açmıştım ama arattım bulamadım... ki zaten bu sefer sorum farklı : ) dün gece boş yolda şunun ESP ne bi bakim dedim biraz sağ sol yalpaladım ama herhangi bir ışık yanmadı :d sorum şu daha çok mu savurmak gerek aktif olması için yoka bizim araçta ki sistemde mi bi sıkıntı var saygılar..
@Murat Köse (28015) hocam,Airbagleri biz sizin için deniyoruz. Zahmet etmeyin.
Avensisle öyle virajda kar kış olmadığı sürece esp lambası yakamazsınız araba kütük gibi yapışıyor yere ben her şeyi çok bilirim ya (!) belki de aracın bana verdiği güvenden dolayı ben espyi nerede denedim biliyor musun?yeni mıcır dökülmüş tek şeritli yolda yol boşken 80 le giderken direksiyonu bir sağ sol yaptım.normalde araç spin atabilirdi refüje girebilirdim.ama şaşılacak şeydir aracın arkasına biri dokunup aracının arkasını bir anda topladı direkt yoluma devam ettim. hakikaten sistem çok iyi çalışıyor.ama tabii ki denemeyin yerinize denedim ben.hatta trc nasıl çalışıyor diye çamur rampalarda pati çektirdim o manyak çalışıyor tak tak diye vuruyor gibi ses geliyor çılgın bir şey
peki airbaglarin ömrü on yıl diyorlar abi aslı var mıdır?
Vsc yi devreye sokmanın en kolay yolu karlı bir yol, yağmurlu havada killi bi toprak zemin , yada çimenli bi saha olabilir..İlla o ışık yanacak diyorsanız tabi...