0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bildiğim kadarıyla yok Ali Bey. ben yazın 30000 bakıma girdim arka balatalar bitmiş diski çizme noktasına gelmek üzere dediler. bende baktım ki gerçekten arka balatalar bitmişti ve değiştirdim. balataalar o noktaya gelinceye kadar bi uyarı verirdi heralde olsaydı.
Balatalar bittiğinde insanin kulak zarını patlatan tiz bir ses geliyor. Duymamak imkânsız.
hmm toyota mühendisleri bunlar ışıktan anlamaz kulağını tırmalayalım deişler demekki. peki ben orijinal balata takmazsam ne olacak ki?
"O sesi duyamiyorsaniz, araba sürmeyin diyor Toyota mühendisleri. Bence hic yan sanayi, kalitesiz mallara bulaşmayın. NIBK marka taktirin.
yok kalitesiz değil önlere orijinal bosch taktılar ama arkalara japon malı seramik olandan taktılarankara dörtnalda.
Balatalar kritik seviyeye geldiğinde el freni çekik iken yanan ünlem ikazı lambası yanması lazım.
Konuyla alakasız ama araç hareket halindeyken T27'de el freni butonuna basılı tutunca sarı ünlem yanıp sönüyor. Normal mi?
Peki ya sizin yaptığınız normal mi?
Anormal durumlarda aracın yakacağı ışığın bir önemi olmaz herhalde. Normal durumlar için aynı ışık yanıyor mu peki?
Yok hayır. Araç dururken bastığımda ışık yok. Basılı tutup kalkmaya çalıştığımda yine ışık yok
Sadece durmaya yakın hızlarda basılı tuttuğumda oluyor. Bi de diit diiit diiiit sesi