Gönderen Konu: motor yağ filtreleri  (Okunma sayısı 4904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
motor yağ filtreleri
« : Kasım 18, 2014, 13:09:23 »
Evet toyota nın kendi yağ filtresine övgüsünü ve diğer videoda iç yüzünü görüyoruz. Asakashi filtre Ufuk'un satışını yaptığı hakikaten iyi görünüyor. İnceleme yapan da o yönde  görüş belirtti gibi anladım ben. Birde filtre yüzey alanı en fazla olan asakashi çıktı. orjinal filtreler ise içler acısı. videodakiler thailand malı idi Türkiye'dekiler çin malı onların içi nasıldır acaba çok merak ettim. Orjinalcilere duyurulur.

Why Genuine Parts Toyota Oil Filter 2/6

JS Asakashi, Bosch, Denso, Toyota, Sakura, OSK oil filters cut open and revealed

Toyota Club Türkiye

motor yağ filtreleri
« : Kasım 18, 2014, 13:09:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yağ filtreleri
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2014, 20:25:29 »
Çin malı deyip elestiriyoruz hep ya da kore mali diye ama dünyanın en buyuk firmalarinin tum fabrikaları burda diyebiliriz.made in china yazisi demek sadece Çin de uretildi anlamına gelir.cin ülkesi uretti anlamına gelmez.sadece işçilik (yani makinali üretim) Çin de yapildi demektir.maliyetler cok düşük vergi ind. Avantajlar vs cok oldugu icin Çin ve Kore gibi ulkeler tercihedilir.dunyanin en iyi yazilim uretimi yapilan ulkeyide sirf keyif icin arastirilmasini tavsiye edebilirim.

Sözüm kimseye degil yanlis anlasilmasinda aklima geldi paylastim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2014, 21:50:30 »
Çin malı yada Çinde üretilmiş farkı yani  :tamam: Toyota zaten bu tarz sarf malzemeleri kendisi fabrika kurup üretmiyordur herhalde. Bir firmaya fason olarak ürettiriyor ve de denetimini yapıyordur. Tıpkı motor yağlarında ve diğer sarf ürünlerinde olduğu gibi.  Üreticisi kim Toyota Filtrelerin bilen varmı ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2014, 22:09:37 »
Çin malı yada Çinde üretilmiş farkı yani  :tamam: Toyota zaten bu tarz sarf malzemeleri kendisi fabrika kurup üretmiyordur herhalde. Bir firmaya fason olarak ürettiriyor ve de denetimini yapıyordur. Tıpkı motor yağlarında ve diğer sarf ürünlerinde olduğu gibi.  Üreticisi kim Toyota Filtrelerin bilen varmı ?

Birçok üreticisi var hocam, Çin de bunun içerisinde.

http://turkish.alibaba.com/promotion/promotion_toyota-oil-filter-promotion-list_2.html
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2014, 22:13:38 »
Aytaç bu sitedeki ürünler orjinal mi yoksa sahte mi? anlayamadım.

http://turkish.alibaba.com/product-gs/toyota-corolla-verso-1zzfe-3zzfe-oil-filters-90915-10003-1774026598.html

Denso diyor Made in japan diyor, ama çinden mi geliyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2014, 22:19:07 »
Aytaç bu sitedeki ürünler orjinal mi yoksa sahte mi? anlayamadım.

http://turkish.alibaba.com/product-gs/toyota-corolla-verso-1zzfe-3zzfe-oil-filters-90915-10003-1774026598.html

Denso diyor Made in japan diyor, ama çinden mi geliyor?

Büyük ihtimal orjinal, alibaba Çin üzerinden satış yapıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2014, 22:25:51 »
Toyota, filtreleri DENSO ya yaptırmıyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2014, 22:29:17 »
Toyota, filtreleri DENSO ya yaptırmıyor mu?

Bugün Denso'ya yarın anlaştığı başka firmaya yaptırabilir. Ayrıca Japon Denso, Çin'de üretim de yapıyor olabilir malum ucuz işçilikten dolayı. Kesin bildiğim için söylemiyorum yorum yaptım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2014, 22:33:52 »
Ufuk'un sattığı Asakashi için iyi yorumlar var, Selçuk'ta yazmış zaten. Bir daha ki yağ değişiminde Asakashi kullanmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 18, 2014, 22:44:01 »
Sadece yorumlar var, ama hiç bir yerde teknik detaylarını göremedim hem orjinal filtrenin hemde Asakashi filtrelerin. Verimlilikleri nedir, kaç mikrondur , bypass sistemi varmı vb vb vb  :wacko: :wacko: :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2014, 23:05:16 »
Sadece yorumlar var, ama hiç bir yerde teknik detaylarını göremedim hem orjinal filtrenin hemde Asakashi filtrelerin. Verimlilikleri nedir, kaç mikrondur , bypass sistemi varmı vb vb vb  :wacko: :wacko: :wacko:
Ben JS Asakashi icin bu verileri size saglayabilirim, peki siz karsilastirabileceginiz verileri bulabilir misiniz ? Karsilastiracaginiz bir veri olmazsa, nasil "iyi" yada "kotu" diyebiliriz?

Yanlis anlamayin sakin karsit gorus olarak yazmiyorum, keske herkes sizin kadar bilincli olsa da her urunun teknik detaylarini ogrenip karsilastirabilsek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2014, 23:10:31 »
Kesinlikle haklısın hocam, hiç bir veri yok  :wacko: Amma tuhaf iş. Toyotanın aslına bakarsanız hiç bir sarf malzemesinin bir verisi yok. Geçenlerde işte yetkili servise gitmiştim, orada sordum 0W20 yağ varmı diye parası zaten beni benden aldı da kutunun üstüne baktık sağına baktık soluna baktık hiç bir veri yok sadece ufacık harflerle API SM ve ILSAC yazısı vardı, nedir ne değildir hiç belli değil.

Bu konudaki yağ filtreside öyle, hiç bir veri yok. :argh: :argh: yada ben bulamadım  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2014, 23:26:41 »
Bu tur teknik verileri, endustri casusluguna karsi koruyorlar.Sadece ABD'de kullanici haklari yasalari geregince talep edildiginde verme zorunlulugu var, cogunlukla da ABD' ye temin edilen yedek parcalar farkli mensei ve/veya farkli ureticiden cikmis oluyor garip degilmi? ;)

Yillardir orijinal parcanin sadece markanin kendi kutusundaki urun olduguyla ilgili yazilar yaziyorum.Markasi arac ureticisine parca ureten firma bile olsa kalite farki olacagini, arac ureticisinin parca talebinde kendi standartlarini, parca ureticisinin kendi kutusunda ise kendi standartlarini kullandigini dile getiriyorum ama anlamayana davul zurna az geliyor hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2014, 23:28:31 »
İyi insan lafının üzerine gelirmiş bak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2014, 23:33:11 »
Valla Ufuk Hocam, ben kıllanan adam misali çok huylanırım bu tip şeylerden. Malesef memleketimizde tüketicinin bir sahibi olmadığından insan şüphe ile yaklaşıyor herşeye. Yukardaki videoda bile aynı koddaki TOYOTA filtrelerin tiplerine baksanıza farklı farklı, kaldıki ülkemizde bile Yetkili Servislerin kullandığı yedek parçalar ne kadar orjinal sorusu adamı huylandırıyor.

Para işin içine girince herşey değişiyor. İnternetten alışverişlerden pek anlamam, EBAY çıkıyor mesela aynı koddaki satılan parça yetkili servisin taktığından daha pahalı, ki kaldıki yetkili servis normal servislerden daha pahalı. Tuhaf  :wacko:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 23:40:07
İyi insan lafının üzerine gelirmiş bak.

Bu arada Ufuk hocam eskisi kadar pek takılmıyor foruma  :( :( :(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2014, 23:53:13 »
Hangi konudaydi hatirlamiyorun ama daha once de bahsetmistim. Orijinal kutulu urunlerden daha kaliteli ama orijinaline cok yakin hatta bazi urunlerde orijinalinden daha pahali yedek parcalar var peki bunu kime, nasil aciklayacaksiniz?

Sizinde soylediginiz gibi isin icine para konusu girdiginde maalesef arac ureticisine bile guven olmuyor.Bu konuda bizim bizim prensiplerimiz var, kendi aracimiza kullanmayacagimiz, bize ne kadar ovulurse ovulsun (kimse yogurdum eksi demez) kendimiz test edip kalitesine guvenmedigimiz urunu hicbir urunu satmiyor yada kullanmiyoruz.

"Asagida 20 liraya var" gibi sacma yaklasimlara ragmen biz "o urunu satamayiz, o urunu sadece bu marka kullanabiliriz" diyerek para kazanip beddua alacagimiza, ayni kisinin ikinci gelisinde "hakliymissiniz" diyerek kisiyi kazanmak gibi.

Ama her tuccarin ayni goruste olmasini bekleyemeyiz, beklemiyoruzda, sahip oldugu isime binaen oncelikli amaci para kazanmak olan kisileri kinamiyoruz ama herseyden once karsimizdaki kisiye empati ile yaklasiyoruz, umuyoruz ki birgun ulkemizde herkes bu gorusu benimser, aksi durumda araclarimiz cop, ulkemiz copluk, insanlarimiz magdur olmaktan ileriye gidemeyecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2014, 23:57:54 »
Bu arada Ufuk hocam eskisi kadar pek takılmıyor foruma  :( :( :(

Haklisiniz, uzerimdeki is yuku gun gectikce artiyor, yanlis anlasilmasin bu islerin artmasi ile ilgili olmaktan ziyade sorumluluk bilincimizin artmasi ile ilgili.

Ayrica tenzi ederek yaziyorum, belki bazi arkadaslarim bana kizabilirler de ama, bazi konularda hem kendi sinirlerimi yipratmaktan hemde gereksiz muhatabiyetlerden uzak tutuyorum kendimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 19, 2014, 00:05:09 »
Yillardir orijinal parcanin sadece markanin kendi kutusundaki urun olduguyla ilgili yazilar yaziyorum.Markasi arac ureticisine parca ureten firma bile olsa kalite farki olacagini, arac ureticisinin parca talebinde kendi standartlarini, parca ureticisinin kendi kutusunda ise kendi standartlarini kullandigini dile getiriyorum ama anlamayana davul zurna az geliyor hocam.
+1

TOYOTA için uretilmiş, TOYOTA amblemi kazınmış AISIN yağ pompası 150,00 TL, TOYOTA kutusu içerisindeki AISIN yağ pompası 450,00 TL. :)

Sayende millete gazlanmıyoruz abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Kasım 19, 2014, 00:13:20 »
+1

TOYOTA için uretilmiş, TOYOTA amblemi kazınmış AISIN yağ pompası 150,00 TL, TOYOTA kutusu içerisindeki AISIN yağ pompası 450,00 TL. :)

O turde cok parca var Yuksel, mesele onun oyle oldugunu bilmekte, ama her Aisin'da Toyota fabrikasina gonderilenin aynisi degil, senin verdigin ornegi kendine kanit belleyen "Japoncu !" "bu da Toyota kutusunun icindeki mal abi" diye kaptiriyor aftermarketi, sonra amca "ben oricinal aldim valla" diye agliyor kaldirimda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2014, 00:17:31 »
Haklisiniz, uzerimdeki is yuku gun gectikce artiyor, yanlis anlasilmasin bu islerin artmasi ile ilgili olmaktan ziyade sorumluluk bilincimizin artmasi ile ilgili.

Ayrica tenzi ederek yaziyorum, belki bazi arkadaslarim bana kizabilirler de ama, bazi konularda hem kendi sinirlerimi yipratmaktan hemde gereksiz muhatabiyetlerden uzak tutuyorum kendimi :)

Allah hayırlı işler versin hocam, hayırlı iş deyince çok paralı iş zannediliyor ama o anlamda demedim, hayırlı olanı versin anlamında dedim.  :saygi:
+1

Gerçi Ufuk Hocamda söylemiş ama işte buda bir süre sonra tuzak oluyor. Oda aynı mal buda aynı mala dönüyor iş... :tamam:
THE END