0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O turde cok parca var Yuksel, mesele onun oyle oldugunu bilmekte, ama her Aisin'da Toyota fabrikasina gonderilenin aynisi degil, senin verdigin ornegi kendine kanit belleyen "Japoncu !" "bu da Toyota kutusunun icindeki mal abi" diye kaptiriyor aftermarketi, sonra amca "ben oricinal aldim valla" diye agliyor kaldirimda.
Allah hayırlı işler versin hocam, hayırlı iş deyince çok paralı iş zannediliyor ama o anlamda demedim, hayırlı olanı versin anlamında dedim.
Gerçi Ufuk Hocamda söylemiş ama işte buda bir süre sonra tuzak oluyor. Oda aynı mal buda aynı mala dönüyor iş...
Toyota, filtreleri DENSO ya yaptırmıyor mu?
Denso= GM + Toyota denso toyotanın GM ile ortak kuruluşu , zaten GM de toyotanın ortağıdır.
Allah razi olsun, sizi anladim hocam, ben inanirim ki "niyet hayir, akibet hayir"dir Aynen oyle oluyor, sanki adam Toyota montaj bandinda senelerdir o urunu takiyormus gibi pazarlama yapiyor, urunun aftermarket kutusundaki handikaplarini bilmiyor, sonra bilincsiz amca emekli maasini yatiriyor arabaya, halbuki maasinin 1/10'u yerine 2/10'u degerindeki parcayi alsaydi, maasinin 8/10u cebinde kalacakti kar yapayim derken zarar etmeyecekti.Kullanicida hakli, anlattiginizda dusunuyor ki "bana pahali parcayi satip, daha fazla para kazanmaya calisiyor". halbu ki zaten o almasa biri alacak o parcayi, yani eninde sonunda satilacak ama maalesef "durustluk" artik meleklere ozgu bir erdem gibi goruldugunden insana yakistirilamiyor, durust oldugunuzda da "vardir bunun altinda bir hinlik" diyor icinden.
Denso filtrelerinin en azından hava filtresinin Amerika'da üretildiğini ek bir bilgi olarak paylaşalım.
Çin malı yada Çinde üretilmiş farkı yani Toyota zaten bu tarz sarf malzemeleri kendisi fabrika kurup üretmiyordur herhalde. Bir firmaya fason olarak ürettiriyor ve de denetimini yapıyordur. Tıpkı motor yağlarında ve diğer sarf ürünlerinde olduğu gibi. Üreticisi kim Toyota Filtrelerin bilen varmı ?