Gönderen Konu: motor yağ filtreleri  (Okunma sayısı 4903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yağ filtreleri
« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2014, 00:28:23 »
O turde cok parca var Yuksel, mesele onun oyle oldugunu bilmekte, ama her Aisin'da Toyota fabrikasina gonderilenin aynisi degil, senin verdigin ornegi kendine kanit belleyen "Japoncu !" "bu da Toyota kutusunun icindeki mal abi" diye kaptiriyor aftermarketi, sonra amca "ben oricinal aldim valla" diye agliyor kaldirimda.
Haklısın abi.
Ben yağ pompasının üzerindeki karalanmiş TOYOTA etiketini görünce rahatlamıştım. Fırsata çevirmek isteyenler illaki vardır.

Keşke herkes araştırsa... Biz arabaya koyacağımız yağ için günlerce araştırma yapıyoruz, bir başkası oradan çıkıp sanayi ağzıyla eleştirdiğini, bir şeyler bildiğini sanıyor. Bu tarz insanlar o "JAPONCU"lar tarafindan kazıklanmaya mahkum.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2014, 00:28:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 19, 2014, 00:28:27 »

Allah hayırlı işler versin hocam, hayırlı iş deyince çok paralı iş zannediliyor ama o anlamda demedim, hayırlı olanı versin anlamında dedim.  :saygi:

Allah razi olsun, sizi anladim hocam, ben inanirim ki "niyet hayir, akibet hayir"dir ;)

Gerçi Ufuk Hocamda söylemiş ama işte buda bir süre sonra tuzak oluyor. Oda aynı mal buda aynı mala dönüyor iş... :tamam:

Aynen oyle oluyor, sanki adam Toyota montaj bandinda senelerdir o urunu takiyormus gibi pazarlama yapiyor, urunun aftermarket kutusundaki handikaplarini bilmiyor, sonra bilincsiz amca emekli maasini yatiriyor arabaya, halbuki maasinin 1/10'u yerine 2/10'u degerindeki parcayi alsaydi, maasinin 8/10u cebinde kalacakti kar yapayim derken zarar etmeyecekti.

Kullanicida hakli, anlattiginizda dusunuyor ki "bana pahali parcayi satip, daha fazla para kazanmaya calisiyor". halbu ki zaten o almasa biri alacak o parcayi, yani eninde sonunda satilacak ama maalesef "durustluk" artik meleklere ozgu bir erdem gibi goruldugunden insana yakistirilamiyor, durust oldugunuzda da "vardir bunun altinda bir hinlik" diyor icinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 19, 2014, 09:41:21 »
Toyota, filtreleri DENSO ya yaptırmıyor mu?
Denso= GM + Toyota      denso toyotanın GM ile ortak kuruluşu , zaten GM de toyotanın ortağıdır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 19, 2014, 10:06:18 »
Denso= GM + Toyota      denso toyotanın GM ile ortak kuruluşu , zaten GM de toyotanın ortağıdır.

Denso filtrelerinin en azından hava filtresinin Amerika'da üretildiğini ek bir bilgi olarak paylaşalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 19, 2014, 22:21:54 »
Almanyada bile bircok firma fabrikasini Çine taşımış durumda murat abi.bu tür planlar 5yillik değil 50-60vs gibi yillik planlar oldugu için fabrika bile taşınır. Sanayilesme orani almanyada azaldi arastirilirsa görülür bi durum.anlatmak istedigim toyota icin değil yanlis anlasilmasin ama Çin de uretildi diye cok da ezmemek lazim cunku suan ekonomi orda dönüyor. Firmalar tabikide gerekli denetimi yaptırıyor
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 19, 2014, 22:37:12 »
Yok Ogün'üm ben seni doğru anladım  :tamam: Tamamen haklısın. Çin Malı farklı Çin Üretimi farklı zaten  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2014, 00:35:11 »
Aynen murat abi.burda o ayrım cok önemli iste cinde uretilen ile cin mali arasndaki farkı bilmek lazım. Bu iki urun arasindaki farki bende merak ediyorum.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2014, 11:59:27 »

Allah razi olsun, sizi anladim hocam, ben inanirim ki "niyet hayir, akibet hayir"dir ;)

Aynen oyle oluyor, sanki adam Toyota montaj bandinda senelerdir o urunu takiyormus gibi pazarlama yapiyor, urunun aftermarket kutusundaki handikaplarini bilmiyor, sonra bilincsiz amca emekli maasini yatiriyor arabaya, halbuki maasinin 1/10'u yerine 2/10'u degerindeki parcayi alsaydi, maasinin 8/10u cebinde kalacakti kar yapayim derken zarar etmeyecekti.

Kullanicida hakli, anlattiginizda dusunuyor ki "bana pahali parcayi satip, daha fazla para kazanmaya calisiyor". halbu ki zaten o almasa biri alacak o parcayi, yani eninde sonunda satilacak ama maalesef "durustluk" artik meleklere ozgu bir erdem gibi goruldugunden insana yakistirilamiyor, durust oldugunuzda da "vardir bunun altinda bir hinlik" diyor icinden.

Ucuzdur vardir bi illeti pahalidir vardir bi hikmeti sozu sanirim burda biraz ise yariyor. Ufuk abi senide ne zamandir arayacagim bir turlu firsat olmadi bi ara telefondan rahatsiz edecegim seni.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2014, 17:05:11 »
Toyota'nın yağ filtrelerini sadece Denso üretir. Denso'nun farklı ülkelerde fabrikaları var. Çin'de de olabilir. Hiç Çin malı Denso görmedim ben.

Tayland üretimi filtreler satılıyor buradaki servislerde. Pile sayısı, kağıt kalitesi ile diğer filtrelere fark atıyor.

Mikron Etkinliği iki tarafı pisli değnek gibi. Çok süzer, motoru aç bırakır, ki istenen bu değil. Dengenin sağlanması önemli.

Birinci tercihim Denso olur.

Asakashi Japon üretimi ise ben ona da güvenirim, Çin malı kopya filtre almaktansa.

Arabayı üreten, motorun ideal filtreleme koşullarını en iyi bilendir.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2014, 17:07:59
Denso filtrelerinin en azından hava filtresinin Amerika'da üretildiğini ek bir bilgi olarak paylaşalım.

Amerika'da üretilenleri de var. Ama Corolla, Camry, Rav4, Land Cruiser vs birçok yeni model arabanın hava filtreleri Japon üretimi. Tek Parça, conta vs yok.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 20, 2014, 18:51:50 »
Çin malı yada Çinde üretilmiş farkı yani  :tamam: Toyota zaten bu tarz sarf malzemeleri kendisi fabrika kurup üretmiyordur herhalde. Bir firmaya fason olarak ürettiriyor ve de denetimini yapıyordur. Tıpkı motor yağlarında ve diğer sarf ürünlerinde olduğu gibi.  Üreticisi kim Toyota Filtrelerin bilen varmı ?
Thailandta 3 Toyota 1 Denso fabrikasi var. Sarfmalzemler genelde Denso'dan cikiyor.