Gönderen Konu: Yakıt tasarruf cihazları/Referanslı-Belgeli ürünler/Tartışma  (Okunma sayısı 2618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
http://www.yakittasarrufcihazi.com.tr/urunler/arac-yakit-duzenleme-ve-tasarruf-cihazi

http://www.e101bayi.com/index.html#belge

cihazlar belli sertifikasyona tabi olan referansları olan markalar.

bana fasa fiso gelse de bir yanım da inanmak istiyor.

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt tasarruf cihazları/Referanslı-Belgeli ürünler/Tartışma
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2014, 20:10:20 »
motora giren yakıtın manyetik alandan etkilenmesi imkansız. içinde metal olması lazım.

bu yüzden madem yakıt tasarrufu yapacaksınız aracın bakımlarını titizlikle takip edin ve gaza az basarak akıcı kullanmaya çalışın.

bakın babam ile benim kullandığım araba arasında neredeyse %20 yakıt farkı var. çünkü babam bir kamyon görse derhal geçmeye çalışır. bayır yukarı hızlanır. ben ise tam tersine fren kullanmadan gitmeye uğraşırım. bayır çıkarken gaza fazla basmadan mutlaka yavaşlayacak şekilde ayarlarım. inanılmaz fark ettiriyor. yakıtın çoğu hızlanmada ve bayır çıkarken gidiyor. bunlara dikkat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2014, 20:30:09 »
motora giren yakıtın manyetik alandan etkilenmesi imkansız. içinde metal olması lazım.

bu yüzden madem yakıt tasarrufu yapacaksınız aracın bakımlarını titizlikle takip edin ve gaza az basarak akıcı kullanmaya çalışın.

bakın babam ile benim kullandığım araba arasında neredeyse %20 yakıt farkı var. çünkü babam bir kamyon görse derhal geçmeye çalışır. bayır yukarı hızlanır. ben ise tam tersine fren kullanmadan gitmeye uğraşırım. bayır çıkarken gaza fazla basmadan mutlaka yavaşlayacak şekilde ayarlarım. inanılmaz fark ettiriyor. yakıtın çoğu hızlanmada ve bayır çıkarken gidiyor. bunlara dikkat.
Babamla benim kullanışım arasında 3 litre fark oluyor abi :P Gaz pedalını aşağıya sabitledim ya :P
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2014, 20:38:49 »
Babamla benim kullanışım arasında 3 litre fark oluyor abi :P Gaz pedalını aşağıya sabitledim ya :P

ilke şimdi eğlenme zamanın , sen yakıt tasarrufu yapma zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2014, 20:55:58 »
Tekin abi bir konuda mıknatısla tasarrufa dair birşeylerden bahsetmişti, sanırım aynı mantık...
Ama şayet yaptırıyorsa bile, yapacağınız küçücük tasarrufun çoğunu hatta belki de fazlasını peşinen bu aletlere vermiş olursunuz diye düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2014, 20:59:18 »

neden imkansız anlamadım adamlar belgelendirmiş hatta bir çok şirket kullanıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2014, 21:04:53 »
Mıknatıs olayı banada saçma geldi ama Tekin beyin 2 yıl önce açtığı bir konu vardı olaya bilimsel açıklama getirdiği için mantıklı geldi şimdi üstelik farklı araçlarla yıllarca kullanan kişilerin yorumlarıda var üstelik kullanın öncesi ve sonrasında egzos ölçümleri yapılmış ve ciddi düşüş olmuş
Ama şu e 101 olayı pahalı parayı baştan veriyoruz sonra tasarruf etmeye çalışıyoruz
Internetten neodymium mıknatıs siparişi verdim hem evde doğalgazda deneyeceğim hem arabada lpgde demeyeceğim sonuçları ileride yazarım kısmetse,bu arada mıknatıs fiyatları çok ucuz o yüzden kaybettiigm pek bi olmaz

Daha önceki konu
 http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47507.0
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2014, 21:18:03 »
çok basit bir şey söyledim , yakıt içinde mıknatısdan etkilenecek bir madde var mı ? 

yakıtın düzgün karışıp düzgün yanması güzel birşeydir. ben bunu bir mıknatısın yapacağına inanmıyorum.

belge konusu ise çok basit. parasını ver belgeni al. 

diğer konuda karbüratörlü aracın değerlerinin daha iyi çıktığı söylenmiş. benim aracım karbüratörlü. buyrun deneyelim görelim. ben hatalı konuştuğum için özür dilemeye varım yeter ki az bile olsa o mıknatıs tasarruf yaptırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2014, 21:38:17 »
Az yakmanın metodu önünüze anlık yakıt tüketimi açın ve ayağınızı ona göre ayarlayın.En iyi tasarruf :)
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2014, 21:54:07 »
http://www.e101bayi.com/index.html#belge

Buradaki belgelerin hiç birisi bilimsel değil. Beklenen rapor geldi dediği şeye bakın ya. Tam komedi

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2014, 22:50:18 »
Deney sonucu komik olmuş ;)
Anıl tekin bey açtığı konuda "karbon içerikli tüm yakıtlarda kullanılabilir" diye yazıyordu
bende bu tip ürünlere çok para verme taraftarı değilim ancak bahsettiğim mıknatıslar çok güçlü ve tanesi 1 tl o yüzden denesek bile kaybettigimiz bir şey olmaz
Son olarak arkadaşımda bahsi geçen üründen alıp kullandı 600 km yol yaparken 660 km yok yaptı (aynı yol şartlarında)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2014, 22:58:30 »
Deney sonucu komik olmuş ;)
Anıl tekin bey açtığı konuda "karbon içerikli tüm yakıtlarda kullanılabilir" diye yazıyordu
bende bu tip ürünlere çok para verme taraftarı değilim ancak bahsettiğim mıknatıslar çok güçlü ve tanesi 1 tl o yüzden denesek bile kaybettigimiz bir şey olmaz
Son olarak arkadaşımda bahsi geçen üründen alıp kullandı 600 km yol yaparken 660 km yok yaptı (aynı yol şartlarında)

Eyüp Hocam,

Doğru yada yanlış birşey diyemem ama bu şekilde "600 km yol yaparken 660 km yol yaptı" şeyleri çok bilimsel değil. Bilimsellikten de öte anlamlı değil. Ben mesela, Denizli Aydın arasında ortalama yakıt tüketimim bir bakıyorum 5.2 lt lerde bir bakıyorum 7.2 lt lerde. Yol aynı sürücü aynı,mıknatısta takmadım. Hiç bir anlamı yok yani. Birisi laboratuar şartlarında denerse anca kesin ve net sonuç olur. Yoksa bir sürü değişkenin olduğu yukarda firmanın İŞTE BELGE dediği şey gibi havada kalır.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2014, 00:15:37 »
O kısmı bilimsel değil tabi ki,ama link verdiğim konuda bilimsel sayılabilecek veriler var okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2014, 00:22:41 »
O kısmı bilimsel değil tabi ki,ama link verdiğim konuda bilimsel sayılabilecek veriler var okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47507.0

Bu konu mu? Bu konuda da bilimsel bir deney sonucu paylaşılmamış ki hocam. Oradaki tek bilimsel ve mantıklı şey, yağ filtresindeki magnet olayı, oda aşınmış metal parçacıklarının yağda gezinmesini önlemek amaçlı.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 00:34:05
Gas Saving Devices Busted 1

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 00:35:58
Gas Saving Devices Busted 2 PartII

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 00:40:49
http://www.popularmechanics.com/cars/alternative-fuel/gas-mileage/1802932

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 00:42:47
http://auto.howstuffworks.com/fuel-efficiency/fuel-saving-devices/10-fuel-saving-device-hoaxes.htm#page=6

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 01:03:02
Fifth Gear on Fuel Saving Gadgets
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2014, 01:42:39 »
Tekin Bozbey'in yazılarından alıntılar yaptım.
"Benzin, Diesel, LPG, Doğalgaz, içinde Carbon bulunan her türlü yakıtta aynı görevi görür,"

"Elbette şu konuda var, madem bu kadar işe yarıyor neden otomobil firmaları uygulamıyor? emisyon şartnameleri. Mıknatıs ile bazı devirlerde araç normalden daha fazla CO gazı çıkartıyor, bu oran bizler için micron gibi, dünyadaki bütün araçların toplamı olarak düşünürsek CO oranında artış var denebilir, tabii dünyadaki herkes mıknatıs ile daha fazla CO gazı üreten devirlerle otomobil kullanırsa. Açıklamalarda CO oranının yüksek olduğu devirler 800 ile 1500d/d ve 3000d/d üstü. Yani araçlarımızı 1500 ile 3000d/d arasında kullanabilirsek, olması gerekenden daha az çevreye zarar vererek, mıknatıstan faydalanabiliriz.
Dünyanın en pahalı yakıtını en ekonomik olarak kullanmaya çalışan bizlerin böyle bir deneme hakkımızın olması gerektiğini düşünüyorum."

aynı konu başlığında Kürşad Birsen'den alıntı
"Sayın Tekin Bey
Mıknatıs ve yakıt tasarruf uygulaması hk. yazılarınız üzerinden 2 seneye yakın zaman geçmiş... Son derece detaylı paylaşımınız için çok teşekkürler. Ben de kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum sizinle:

Haz.2011’den bu yana ailece kullandığımız araçlarımızda (2006 model benzinli Verso 1,6; 2000 model dizel 1,9 TDI Seat Toledo, 1994 model benzinli 1,4i Opel astra) mıknatıs kullanıyoruz ve oldukça iyi verim aldık. Araçların hepsi 100bin km üstü ve hepsinde de  aynı sonuca ulaştık: Ciddi bir kurum temizliği ve sizinde paylaştığınız gibi kesinlikle araçların soğuk motor ilk çalışma, düşük devir performansı ve egzost testi sonuçlarında  gözle görünür iyileşmeler elde ettik. Yakıt tasarrufu ise kullanım tarzının uyarlanması sonucu bir miktar tasarruf elde ettik, bu rakam başlangıçta %5 civarı idi, ancak esas avantaj aracın performansındaki ciddi iyileşme ve çok akıcı sürüş keyfi. Yakıt tasarruf detayları aşağıda...

Detaylar şöyle:
İlk olarak Haz.2011’de 1,9TDI motorlu dizel Seat Toledo aracıma taktırdım. Araç 120bin km’de idi ve özellikle kış aylarında geç çalışma (akü yeni olmasına rağmen >15 sn’den uzun kadar süren marş basmak gerekiyordu ve tabi marş bu kadar uzun olunca ilk çalışmada mavi duman atıyordu). Motor çok sesli ve ısınıncaya kadar (ilk 5-6km) titremeli çalışıyordu. Düzenli ERYA’dan servis alıyorum (evet hala), motor ustam ultrasonic carbon clean (karbon temizleme) yapmamız gerekli demişti. Internette hasbel kader araştırdım, sıvılar üzerinde mıktanıs ve manyetik alan etkilerinin ilk olarak 1970’lerde araştırıldığını buldum. Kaybedecek bir şey yok, nasılsa araçta bir değişiklik yapmayacağım yaklaşımıyla Kelepçeli sabit mıknatıs taktırdım.
Burada önemli bir detay: Takan arkadaş (bir makina mühendisi) mıknatıs öncesi ve sonrası egzost gazında CO (karbon monoksit / tam yanmamış yakıt olarak ta yorumlayabiliriz) oranını ölçerek, denediği farklı güçteki mıktasılardan hangisini takacağına kadar verdi. 4-5 farklı güç (sonradan öğreniyorum ‘gauss’ seviyesinde) mıktanıs denedi. Motorun yakıt giriş hattına, motora en yakın yere, elastik hortum üzerine uyguladı. Sıcak motorda, tek tek denediği her yeni mıknatıs için yaklaşık 5-7dak motoru 3000 devirde çalıştırıp, sonrasında egzost ölçümü aldı. Takmadan önce aldığı CO ölçümü ile karşılaştırdı. En sonunda %CO oranını 5’te 1’e indiren mıknatısı aracın üzerinde bıraktı (yanlış hatırlamıyorsam ilk ölçümde binde beş civarındaydı, binde bire indi).
Hemen sonrasında şehirlerarası seyahatim vardı, araç  ilk 1000km özellikle hızlanma sırasında ciddi siyah duman atmaya başladı. Açıkcası korktum, gittiğim yerde servise gösterdim: Araç kurum yapmış, temizlenmesi lazım dediler. Yaz sonuna kadar beklemeyi tercih ettim. Aracın performansından yavaş ama kesin iyileşmeyi gözlemledim. Sonuç şehirlerarası tam yüklü tüketim: mıknatıs uygulaması öncesi 6,2lt/100km’den 5,7lt/100’km ye kadar geriledi. Sadece bu değil, kışın soğuk  motor çalışması tamamen sorunsuz, motor sesi gözlemlenir oranda düştü, egzost testinde ölçülen değerler yarı yarıya düştü. 3 sene önce egzost ölçümleri ve mıknatıs için ilgili arkadaşa 100TL ödemiştim. Bugün de Allah razı olsun diyorum. Araç bugün 145bin km’de.

Bundan hemen 6 ay sonra babamın 1994 model yaklaşık 200bin km’deki 1,4i benzinli Opel astrasına taktırdık. Çok benzer gelişmeleri gözlemledik, yakıt 6,0 lt/100km’den 5,2 lt/100km’ye düştü, daha sessiz, daha atak performans vs...

En son Haziran  2012’de 95bin km’deki 2006 model benzinli 1,6 Verso aracıma aynı şekilde farklı mıknatısları deneyerek, taktırdım. Yine sonuç aynı. Şu an 125bin km’de ve yaz aylarında şehiriçi İstanbul köprü geçişli trafikte 8lt/100km, şehirlerarası 6,8lt/100km (100km ve 3000 devir üzerine  çıkmadan kullanım ile) yakıyor. Kışın artan trafik ve soğuk ile tüketim şehiriçi 9lt/100km. Tüm ölçümler gerçek tüketim üzerinden hesaplanmıştır. Motor artık 1500 devirin hemen altına kadar sorunsuz inip, buradan aracı vites küçültmeden rahatlıkla hızlandırabiliyor: 5.viteste düz yolda 45km/saat hıza kadar düşüp, buradan hiçbir titreme olmadan tekrar hızlanabiliyor. Diğer viteslerde En düşük hız 4.viteste 35km/saat, 3.viteste 25km/saat. Öncesinde 2000 devir altına düşünce araç titremeye başlıyordu. 40bin km’de bir gaz kelebek temizliği yaptırmazsam ciddi sıkıntı oluyordu. Artık gaz kelebeği temizliğini unuttum. Aracı 95 bin km'ye kadar düzenli olarak toyota servise götürdüm, son 2 yıldır Özel servise götürüyorum, ama hep orijinal parça kullanıyorum.

Mıknatıslar sayesinde 3 aracı da keyifle kullanmaya devam ediyoruz,
Verso’da takılı mıknatısın fotoğrafını da ekliyorum..."

bilimsel sayılabilecek verilerden kastım bunlar yoksa laboratuvar ortamında yapılmış testler değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2014, 09:06:38 »
Peki bu manyetik alan yakıtı çekiyor mu, itiyor mu? ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2014, 09:42:44 »
Mıknatıs vb takılmamış aracımda,

eskiden  5.2 lt/100km lerde iken şimdi 7.2 lt/100km görüyorum . Ne yaptırdım Boğaz kelebeği temizliği, motor yağı değişimi, maf sensörü temizliği..... Sonuç BİR DAHA SERVİSE SOKMAM Aracımı  :islik: :islik:

Bilimsel olarak ispatlanması bu kadar kolay olan bir olayın, neden hala daha bilimsel bir deney sonucu yok? Bulan varsa link verirse sevinirim. Kullanıcı yorumları değil

Yukarıdaki mesajımda hiç bir etkisi olmadığını gösteren videolar ve yazılar var. Etkisi olduğunu gösteren esaslı bir video yada yazı varmı?
THE END