Gönderen Konu: ilk kazamızı yaptık malesef..kasko'yu bozdurmak istemiyorum mini onarıma girermi  (Okunma sayısı 17681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 536
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Hayırlı geceler bugun basıma talihsiz bir olay geldi bir anlık dikkatsizlik kaza yaptım mini onarım'a sokmam ıcın aracı ne yapmam gerekir nasıl olur kasko'yu bozdurmakta ıstemıyorum acıkcası mini onarıma girer mi?
far'da catlak var tampon'dada cizikler var ızgarada bıraz eğilme var resimde tam belli olmuyabilir servisi aradıgımda kaskonuz bızımle anlasmalı toyota servisindede yaptırabilirsiniz ded
far fiyati 1.300 tl'yms kaskoyu bozdurmaya değer mi böyle kullanmaya devam etsem ne sorun olur bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: KAZA YAPTIM KASKO'YU BOZDURMADAN MİNİ ONARIMA GİRER Mİ?
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2014, 01:39:49 »
Sadece tampon bisey yok girer
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2014, 01:41:10 »
Farda kırık mı var? Farda bişey yoksa sadece tampondaki sıyrık pasta cilayla bile gide gibi duruyor endişeye gerek yok yani. Mini onarımdan hallettirebilirsiniz
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2014, 01:45:27 »
Farda kırık mı var? Farda bişey yoksa sadece tampondaki sıyrık pasta cilayla bile gide gibi duruyor endişeye gerek yok yani. Mini onarımdan hallettirebilirsiniz
Tampon kenarlardan atmis o halledilcek farin ayagi kirildiysa bile onemli degil bizimkilerde kirikti halletiler bastilar silikonu simdi yerinden oynamiyor ama ust gorunurde catlak kirik varsa olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2014, 01:53:02 »
Kaskoda yanlış hatırlamıyorsam yılda bir defa cam ya da far gibi hasarlar kasko bozulmadan karşılanıyor.
Tamponu ise mini hasar kapsamında yaptırabilirsiniz. Belki farı da mini hasar kapsamında yaptırabilirsiniz.

Benim kaskomda yılda 4 defa tampon tamiri, 4 defa da plastik onarım hakkım var. Geçen hafta ön tamponu komple boyattığımda 2 tampon tamiri 2 de plastik onarım hakkım kullanıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: KAZA YAPTIM KASKO\\\'YU BOZDURMADAN MİNİ ONARIMA GİRER Mİ?
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2014, 02:29:04 »

far'da kırık var catlak var kırılmıs yanı

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2014, 02:29:53
Kaskoda yanlış hatırlamıyorsam yılda bir defa cam ya da far gibi hasarlar kasko bozulmadan karşılanıyor.
Tamponu ise mini hasar kapsamında yaptırabilirsiniz. Belki farı da mini hasar kapsamında yaptırabilirsiniz.

Benim kaskomda yılda 4 defa tampon tamiri, 4 defa da plastik onarım hakkım var. Geçen hafta ön tamponu komple boyattığımda 2 tampon tamiri 2 de plastik onarım hakkım kullanıldı.

Far'da kırık var değiştirme yapabiliyor muyuz ?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2014, 02:31:26
Sadece tampon bisey yok girer

Okan Bey far'dada kırık var
Mini onarımda nasıl bir uygulama yapılyıor boya falan vuruluyor mu arabaya?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2014, 02:39:10 »
Mini onarimda tamponda yirtilma varsa tamir edip lokal boyuyolar tamponunuzu ama cizikler pasta cilayla gecicek gibiyse boyasizda olabilir  far kirildiysa far degisir hocam buda demek olurki mini onarima girmez farin cami falan degismiyo cam yok gerci plastik var  buda hasar kaydi olarak size doner o farda 1.500 tlden asagi degildir bizim e12 nin fari 350 lira

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2014, 02:41:20 »
Kaskonuza bağlı bir olay. İki sene önce çocukların kavgası sonucu stop lambası kırıldı. Kasko ücretsiz değiştirdi. Yine 3-4 ay önce aracın camı kırılarak hırsızlık oldu. Kasko camı da hiç bir ücret almadan değiştirdi ama tramerde görünüyor. Poliçenizde yazar ilgili maddeleri okuyun.

Tamponda boya çatlağı falan varsa muhtemelen lokal boya yapılır. Ama büyük bir şey yoksa pasta ile halledilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2014, 02:42:48 »
Mini onarimda tamponda yirtilma varsa tamir edip lokal boyuyolar tamponunuzu ama cizikler pasta cilayla gecicek gibiyse boyasizda olabilir  far kirildiysa far degisir hocam buda demek olurki mini onarima girmez farin cami falan degismiyo cam yok gerci plastik var  buda hasar kaydi olarak size doner o farda 1.500 tlden asagi degildir bizim e12 nin fari 350 lira

bizim bir arkdasın volkswagen polo aracı vardı ön camı kırılmıstı ücretsiz değişmişlerdi toyota'da öyle bişey varmı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2014, 03:00:45 »
VW ya da Toyota ile ilgili değil. Kaskonuzla ilgili bir durum. Poliçenizde hasar kapsamları genel olarak yazar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: KAZA YAPTIM KASKO\'YU BOZDURMADAN MİNİ ONARIMA GİRER Mİ?
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2014, 04:00:22 »
VW ya da Toyota ile ilgili değil. Kaskonuzla ilgili bir durum. Poliçenizde hasar kapsamları genel olarak yazar.

Anladim biraz goz attimda camla ilgili birseyler yaziyor far yok sanirim ne yapmami önerirsiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2014, 15:30:55
far fiyati 1.300 tlyms servisi aradim benim kasko sirketi toyotayla anlasmaliymis toyota servisinde yapilacak ne olursa kaskoyu bozdurup fari tanponu vs orjinal degisim yapamiyor muyuz veya ne yapmami onerirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2014, 23:26:30 »

Anladim biraz goz attimda camla ilgili birseyler yaziyor far yok sanirim ne yapmami önerirsiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2014, 15:30:55
far fiyati 1.300 tlyms servisi aradim benim kasko sirketi toyotayla anlasmaliymis toyota servisinde yapilacak ne olursa kaskoyu bozdurup fari tanponu vs orjinal degisim yapamiyor muyuz veya ne yapmami onerirsiniz

Tampon değişimi araçta değer kaybı oluşturabilir. Tamponunuz mini kasar kapsamına %99.9 girer. Tamponu mini hasar servisinde yaptırın.
Farı değişimi kaskoyu bozmuyorsa serviste değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 19, 2014, 15:20:55 »
Tampon değişimi araçta değer kaybı oluşturabilir. Tamponunuz mini kasar kapsamına %99.9 girer. Tamponu mini hasar servisinde yaptırın.
Farı değişimi kaskoyu bozmuyorsa serviste değiştirin.
Cuma günu randvu aldim servise gidip hepsini öğrencem insallah tampon mini onarima girer bakiocak herseye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2014, 15:26:54 »
Cuma günu randvu aldim servise gidip hepsini öğrencem insallah tampon mini onarima girer bakiocak herseye

Tampon mini onarıma girer gibi Yağız. Senin hasar ufak, ancak servisler genelde komple değiştirme taraftarıdırlar, hatırlatayım istedim. Senin yerinde olsam servise gitmem direk mini onarıma sokardım ancak farda kırık varsa göster tabi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, kasko detaylarını iyi okuyun, farklılıklar oluyor çünkü. Örneğin hasarsızlık kimilerinde bozulur, kimilerinde bir üst dilimden devam eder.
 Bu arada türkçe konusunda lütfen biraz daha özen gösterelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Farda çatlak var ise mini onarıma girmeyeceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: KAZA YAPTIM KASKO\\\\\\\'YU BOZDURMADAN MİNİ ONARIMA GİRER Mİ?
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2014, 18:23:25 »
Tampon mini onarıma girer gibi Yağız. Senin hasar ufak, ancak servisler genelde komple değiştirme taraftarıdırlar, hatırlatayım istedim. Senin yerinde olsam servise gitmem direk mini onarıma sokardım ancak farda kırık varsa göster tabi.

Far'da kırık var Aytaç Bey benim mini onarim servisimde toyota'nın servisi sanırım çarpma sonucu ızgara tamponun iç  tarafinda ne var bilmiyorum görünürde birşey yok ufak tefek çizikler far'ın orda yırtıklar var dışleri falanda kırılmiş olabilir hiç bir fikrim yok mini onarima girerde tamponu öyle yaptirsam far'ıda nasil yapim bilmiyorum acele etmiyorum o yüzden size danişmak istedim fazla bilgim yok bu konularda

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2014, 18:25:45
Geçmiş olsun, kasko detaylarını iyi okuyun, farklılıklar oluyor çünkü. Örneğin hasarsızlık kimilerinde bozulur, kimilerinde bir üst dilimden devam eder.
 Bu arada türkçe konusunda lütfen biraz daha özen gösterelim.
Hakan Bey sağolun bunla ilgili bilgileri servis'de ayrintili olarak vermezler mi kasko detaylarini okumam mi gerekiyor yoksa
telefon'dan girdiğim için bıraz düzgün yazmak zor oluyor dikkat edeceğim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 20, 2014, 18:27:33
Geçmiş olsun. Farda çatlak var ise mini onarıma girmeyeceğini düşünüyorum.

Sağolun Mustafa Bey far'da çatlak var evet bende girmeyecegini düşünuyorum sadece tamponu mini onarima sokma şansımiz yok mu bilginiz var mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2014, 19:16:10 »
bizim bir arkdasın volkswagen polo aracı vardı ön camı kırılmıstı ücretsiz değişmişlerdi toyota'da öyle bişey varmı acaba ?
kaskoda her yıl 1 tane cam değiştirme hakkınız var onunda sahtekarlığını yapıyolar ya artık neyse....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 20, 2014, 19:20:41 »
kaskoda her yıl 1 tane cam değiştirme hakkınız var onunda sahtekarlığını yapıyolar ya artık neyse....
Benim kasko axa genisletilmis mavi kasko far degisimi hakkimiz yok mu acaba ? Bazi kaskolarda oluyormus sanirim nasil bir sahtekarlik Okan Bey? Ben yapmamda uzak olsun öyle işler bize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 20, 2014, 19:32:17 »
Benim kasko axa genisletilmis mavi kasko far degisimi hakkimiz yok mu acaba ? Bazi kaskolarda oluyormus sanirim nasil bir sahtekarlik Okan Bey? Ben yapmamda uzak olsun öyle işler bize
far onarımının olcağını sanmıyorum kasko zaten sizin aracınızın hasarını karşılamak zorunda işi bu zaten  :) camını çatladı örneğin gittiniz kaskonuzda var senede 1 kere değiştirme hakkınız var size diyolarki muaddil cam var onu takarsam ücret almam ama servisteki orjinal camı takarsam 250 lira fark alırım olay bu  :)  far mini onarıma girmez kırıldıysa yenisini sipariş ederler yenisi takılır bu sırada tampon için ne karar verirler bilmem belki boyarlar belki mini onarımda halledip verirler