Gönderen Konu: Auris korna sorunu  (Okunma sayısı 21634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 38550
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Auris korna sorunu
« : Kasım 16, 2014, 13:20:48 »
Korna bazen çalıyor bazen çalmıyor. Sıkıntı ne kaynaklı olabilir? Sigortadan olabilir mi? Sanayi yolu görünüyor herhalde. Konu hakkında fikirlerinizi bekliyorum değerli dostlar.
2012 Auris Comfort Extra 1,6 vvt-i A/T BRC

Toyota Club Türkiye

Auris korna sorunu
« : Kasım 16, 2014, 13:20:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris korna sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2014, 14:37:45 »
Büyük ihtimal ile direksiyondaki spiral cable sorunu olabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2014, 14:46:24 »
Büyük ihtimal ile direksiyondaki spiral cable sorunu olabilir.
Ahmet Bey, spiral cable sorunu ciddi bir sıkıntı mı ? En yakın Toyota Servisi Diyarbakır'da. Bu tür sıkıntılar garanti kapsamında mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2014, 14:51:13 »
Eger ki o ise garantiye girecegini düşünüyorum.

Zaten sorun onda kaynaklanıyorsa yakın zamanda hava yastıgı lambasıda yanar.
Yine incelemeden kesin o demek hatalı olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2014, 15:13:33 »
Haklısınız. Bilgilendirmeniz için bir kez daha sağ olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2014, 10:10:51 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53223.40

Ahmet abi (yukarıdaki konuya istinaden) spiral olsaydı eğer (kendi aracımda bahsediyorum) 6-7 ay oldu sorun çıkartırmıydı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2014, 22:43:00 »
Diyarbakir Toyota Kardelene ugradim. Platinler oksitlenmiş ve temizledik dediler. Geçici bir işleme benziyor. Korna arizası nüksederse getirin kayit açıp tekrardan bakalim dediler. Şimdilik sıkıntı yok. Çıkmaz inşallah.
Diyordum ki tekrardan başladı aynı sorun. Baştan savma mı yaptılar anlamadım. Tekrardan servis yolu görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2014, 16:20:21 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53223.40

Ahmet abi (yukarıdaki konuya istinaden) spiral olsaydı eğer (kendi aracımda bahsediyorum) 6-7 ay oldu sorun çıkartırmıydı ?
güncel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2014, 16:45:29 »
selam.

benim corollam da da aynısı oluyordu.kornan arızalanmış değiştirmen lazım.eğer elinden geliyorsa kendin de değiştirebilirsin.yada sanayiden toyota kornası al ve ustanın birine taktır.ben kendim değiştirdim 1-2 sene evvel.çok pahalı bişey değil 15-20 tl bişey olması lazım.intrnetten de araştırabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2014, 17:00:42 »
sizin gibi 2012 auris sahibiyim.aynı sorun bende de vardı.50.000 bakımda söyledim ancak namussuz korna orada takılmadı ve bir şey yok deyip savdılar.gecenlerde 60.000 bakımına verirken (aracı teslim ederken) kornaya dokundum çalmadı.elemana hemen gösterdim yaptılar.şu an sorun yok.ayrıca para almadılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2014, 00:33:52 »
benim kornaya bir kaç saniye basılı tutunca ses değişiyor ve çok komik bir duruma düşüyorum  :lol: nasıl yani? diyeceksiniz şöyle, (öküz tabiri ile belirttiğimiz sürücüler ki bunlar trafikte araba kullanmayı bilmeyen insanlar diyorum) bir anda önüme hatta üstüme çıkmaya çalıştıklarında veya daha adamı çileden çıkaracak durumlarda sinirli bir şekilde kornaya uzunca "ne yapıyosun?  >:( " manasında düşününki suratımdaki ifadeyi ama dııııııııt diye çalan korna birden dıııiiiüütttt diye cılız ve komik bir sese dönüşüyor benbile uyuz oluyorum kaldıki adamın ifadesini hayal edin  :rofl:  serviste kaç kere dediysemde korna bana inat aynı şeyi yapmadı kontrollerde. servisteki usta böyle kullan iyice bozulsun demeye getirdi garantiden değişiriz, bişey göremediği için. neyse zaten yeni aurisin korna sesi bana çok absürt ve dalga geçilecek bir ton gibi geldiği için sordum ustaya "diğer modellerdeki kornayla bunu değiştiremezmisiniz?" usta olmaz dedi şase numarasına göre parça çıkıyor ne çıkarsa onu takarlar falan. bende para verip alır kendim takarım diye düşündüm ve galerideki bütün araçların kornalarını düt lettim  :rofl: gel gelelim sonuç ney? yaristen hilux e kadar bütün modellerin kornası aynı  :argh: hella marka bilmem ne! modeli. toyotanın fabrika çıkışı kornasını beğenmiyorum. daha tok sesli ve "De Get Ulennnnn  >:( " diyebilen ses tonu model bilen varmı?
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2014, 00:41:08 »
benim kornaya bir kaç saniye basılı tutunca ses değişiyor ve çok komik bir duruma düşüyorum  :lol: nasıl yani? diyeceksiniz şöyle, (öküz tabiri ile belirttiğimiz sürücüler ki bunlar trafikte araba kullanmayı bilmeyen insanlar diyorum) bir anda önüme hatta üstüme çıkmaya çalıştıklarında veya daha adamı çileden çıkaracak durumlarda sinirli bir şekilde kornaya uzunca "ne yapıyosun?  >:( " manasında düşününki suratımdaki ifadeyi ama dııııııııt diye çalan korna birden dıııiiiüütttt diye cılız ve komik bir sese dönüşüyor benbile uyuz oluyorum kaldıki adamın ifadesini hayal edin  :rofl:  serviste kaç kere dediysemde korna bana inat aynı şeyi yapmadı kontrollerde. servisteki usta böyle kullan iyice bozulsun demeye getirdi garantiden değişiriz, bişey göremediği için. neyse zaten yeni aurisin korna sesi bana çok absürt ve dalga geçilecek bir ton gibi geldiği için sordum ustaya "diğer modellerdeki kornayla bunu değiştiremezmisiniz?" usta olmaz dedi şase numarasına göre parça çıkıyor ne çıkarsa onu takarlar falan. bende para verip alır kendim takarım diye düşündüm ve galerideki bütün araçların kornalarını düt lettim  :rofl: gel gelelim sonuç ney? yaristen hilux e kadar bütün modellerin kornası aynı  :argh: hella marka bilmem ne! modeli. toyotanın fabrika çıkışı kornasını beğenmiyorum. daha tok sesli ve "De Get Ulennnnn  >:( " diyebilen ses tonu model bilen varmı?
Abi okurken baya bir güldüm :rofl: korna  o an hislerinizi ifade etmesi gerekiyor galiba sizin icin :lol: sahinlere takilan ferrari korna takin :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 04, 2014, 00:58:26 »
Abi okurken baya bir güldüm :rofl: korna  o an hislerinizi ifade etmesi gerekiyor galiba sizin icin :lol: sahinlere takilan ferrari korna takin :D

o kornanın ben orjinalini almıştım italyadan ithaldi eski aracım es7 kasa civic vtec2 idi. neyse pert olunca kornada gitti gümbürtüye. :(
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 70000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 08, 2014, 15:58:47 »
Merhaba Arkadaşlar,

2012 Model Tam Otomatik Comfort Extra arabamın geçen aylarda kornası bir çalıyor bir çalmıyordu.

Birkaç gündürde hiç çalışmıyordu.

Geçtiğimiz Pazar günü arabanın direksiyonunun ortasında bulunan ve airbagle entegre olan parçasını söküp sorunu hallettim.

1. İlk olarak arabanın aküsünün kutup başlarından bir tanesi sökün (ne olur ne olmaz dimi)

2. Direksiyonun her iki tarafında bulunan küçük deliklerden DÜZ tornavida sokup parçanın direksiyonlaa bağlansını sağlayan yayları tırnaklarından kurtarın.

3.İlgili parçayı geriye dogru hafifçe çekip oturduğu yuvadan çıkartın. Çok çekmeyin Airbagin kablosunu koparmayın.
Bu hali ile parçayı kablolarına bağlı vaziyette askıda bırakın.

4. Resimdede gördüğünüz gibi kornanın çalmasınını(devresinin tamamlanması) sağlamak için 4 adet metal kontak noktası var.
(Benim gördüğüm kadarı ile parçalar oksitlenmişti.)

5.İnce bir zımpara parçası ile kontak metallerin kontak noktalarını hafif hafif zımparalayın.
Ardındanda Zımparaya pamuk dolayıp onun üzerinede yağsız kontak spreyi sıkıp zımparaladığınız noktaları temizleyin.

6. Parçayı tekrar yerine oturtturun. Kornanınızın çalıştığını göreceksiniz.

NOT: Anlattığım çözüm 2012 model Aurisler içindir. Faklı model arabalara uygun olmayabilir.

Kolay Gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2014, 23:47:35 »
Servisle görüştüm ve sorunun devam ettiğini belirttim. Bana; tekrar gelin ve ikinci defa silelim, oksitlenmiş olabilir dediler. Auris'ler için prosedür buymuş. Yani kesin değişim için en az iki defa oksitlenen yerler silinmesi gerekiyor. Böyle bir şey var mı? Ben her defasında şehir dışından gelip korna sorunuyla mı uğraşıcam dedim. Başlarından mı savıyorlar nedir ! :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2014, 19:46:51 »
bu sorun bendede var çok uyuz oluyorum bazen basıyorum ses gelmeyince dahada uyuz oluyorum
en sonunda kornaya bir tane düğme taktırıp koyucam direksiyona rahat edicem:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2014, 20:21:07 »
Yazık oluyor. Güzelim araçlar. Kornasız da olmuyor. Pek kullanmak istemiyorum ama onsuz da olmuyor.  :) Servisle yaka paça olmayı düşünüyorum bu defa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2015, 21:49:16 »
Bende de ayni sorun vardi (2012 model) bir kez gittim yaptılar ikincide komple değişti garantiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2015, 22:08:59 »
Meraba arkadaslar..bilmiyorum aurisinki de aynimi  ama corollanin kornasi  bisiklet kornasina benziyo..cok ince bi ses cikiyo..o guzelim kasaya bi parca uymuyo bence..kornasini degisen kimse varmi bilgi verebilirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 7600
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 22, 2015, 02:26:45 »
Gerçekten de aracın en başarısız bileşeni korna olmuş. Corolla ile aynı sanırım. Geçenlerde Youtube'da bir Corolla test sürüşü videosu izlemiştim sunumu yapan kişi test sonunda "kornaya basarak selamımızı verip testimizi bitirelim" sözlerinin ardından kornaya bastıktan sonra çıkan sesi duyunca "Basmasaydık daha iyiydi" dedi :). Gerçekten komik ve silik bir ses.

Sürüş esnasında gerekli olmadıkça korna kullanan biri değilim, ayrıca trafikte yerli yersiz kornaya basan tipler de aşırı derece sinirlerimi bozar. Ancak Auris'te bu kornayı araca yakıştıramadım. Değişiklik yapma imkanımız varsa bi araştıralım bence de.