0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesinlikle katılıyorum. Bu tip olaylar o dönem daha sık yaşanıyordu. Tabi düşülen durumu öğretmenlerin anlaması lazım bu çocuk gençlik çağında, karşı cinsinin yanında. Böyle bir tokat o çocukta ne etki bırakır. Bazı böyle insanlarda öğretmenlik yaptı maalesef. Lisede oldukça sert bir fizik hocamız vardı, tokatı ve duvara yapıştırması ile ünlü idi. Şükürler olsun ki lisede öyle muttaplıklarım olmadı. Bahsi geçen öğretmen bir gün derste anlatıyor:Bir gün nöbetçi öğretmenim. İçerde bir öğrenci kalmış, çık diyorum çıkmıyor, bağırıyorum çıkmıyor. Gidip bir tokat attım. Çocuk döndü bakıyor ancak anlamsız. Çocuk işitme engelliymiş.
Tabi o dönem öğretmenin vurduğu yerden gül biter denirdi. Çünkü bu mübarek mesleği icra edenlerde mübarek insanlardır. "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum." denir veciz bir sözde. Öğretmenin vurduğu yerden biten gül doğrudur, yanlıştır tartışılır. Ancak öğretmenin diktiği güller öğretmenin kapasitesine ve ahlakına göre ya mis gibi kokar ya da sararır. Allah kötülerinden korusun, bu mübarek mesleği hakkıyla icra edeceklerin mesleği yapmalarını nasip etsin.
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." Ziya PaşaEvde eğitimi verememiş anne babalara gelsin...
Ilkokula gidiyodum siniftan bi kiz cantasini unutmustu sinifta goturiyim dedim veriyim aldim cantayi siniftan ciktim kolidordan donunce baktim cantanin sahibi kiz hocaya agliyarak cantasinin olmadigini soyluyo sonra beni gorunce bu almis diye bagirdi hocada bana bi guzel yerlestirmisti ogünden beri iyilik yaparken terdut eder aklima gelir bu olay
Hoca feminist. [emoji14]
Arkadaşlar,Buradaki konu boynuzlu geyik.Lütfen tadında bırakalım. Yorum yaptıkça tartışma çıkmaya müsait bir konu.
Ben yazılanlarda ve/vaya yorumlarda konunun tartışmaya doğru meylettiğine dair bir alamet hissetmedim açıkçası. Gayet de hoş bir konu bence.Farkedemediğim bir durum var ise birşey söyleyemem tabii. son olarak;"Boynuzlu geyik" tabiri de bana biraz antipatik geldi. Ne kasdettiğinizi de anlamadım zaten. Yine yanlış bir hissiyat duyduysam özür dilerim.