Gönderen Konu: 99 Corolla terra 1.3 AC Yeni aldım birkaç sorum olacak :)  (Okunma sayısı 6760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba arkadaşlar aranıza dün katıldım. Uzun zamandır böyle bir forum arıyordum güzel oldu. Ben 2008 Ağustos başında aldım corollamı. 10 senelik bir araç olduğu için sorunları yok değil. Sizlerle paylaşmak istedim belki birlikte çözüm üretebiliriz.

İlk olarak benzin göstergem sürekli oynuyor. yokuş çıkarken çeyrek depo düşüyor inerken neredeyse full e geliyor. Sorun nedir nasıl çözülür?

2. sol arka stop lambasının ordan bagaja su giriyor. Söküp baksam geri takabilir miyim diye korkuyorum.Yan sanayi 2 arka stop almaya kalkışsam ne kadar patlar bana? Ankara da oturuyorum.

3. Araç ilk çalıştığında jikle li çalışıyor sanıyorum 1500 devirden başlıyor ve anca hararet göstergesi yarıya gelene kadar 1000 de çalışıyor sonra 600-650 devire düşüyor.bana bu süre çok uzun geliyor ve egzos tan çiğ benzin kokusu geliyor. Ayrıca iyice ısındıktan sonra bile bu rahatsız edici koku gelmeye devam ediyor. sebebi nedir acaba. Yakış olarak şehir içi 27-28ykr yakıyor şehir dışı 19ykr divarı. motorda ayar yapılması gereken yerler mi var diye düşünüyorum.

4. Hız göstergesi araç 20 km nin üstüne çıktığında birdenbire 20 ye geliyor ama 5km ye kadar düşüp tekrar hızlandığımda normal çalışıyor 6-7-8-vs vs her hızı gösteriyor. nedeni nedir ?

5.Benzin kapağını her açtığımda çok basınçlı bi hava boşalıyor ya da içeri çekiliyor. Bunun nedeni nedir?

6.Motorda sağ arkada siyah bir tüp var yakıt sistemi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. motordan gelen ince bir borunun ucu açıktaydı ve o tüpden çıkan hafif kalınca bir hortumun ucu da açıktaydı. ben birleştirdim ama ne kadar doğru bir iş yaptım bilmiyorum. Resim koymam istenirse koyayım.

7. Sol cam düğmesi çift kademeli.auto kaldır dediğimde yukarı kadar çıkıyor sonra geri açıyor yarıya kadar.Geçen hoparlör takılırken bağlantı soketini gördüm baya bi siyah olmuş belli ki ark dan kaynaklanan bi kararma sorun nerde acaba?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 99 Corolla terra 1.3 AC Yeni aldım birkaç sorum olacak :)
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2008, 11:19:44 »
arkadaşlar hiç mi fikriniz yok. en azından benzin göstergesi hakkında görüşlerinizi alayım. 75 ytl ye şamandıra seti var  alsam sorun çözülür mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2008, 12:38:51 »
ümit bey oncelikle tekrar hosgeldınız aramıza.toyotayı secerek doğru bır tercıh yaptıgınızdan emın olun.bendede sızınkının aynısı grı renkte bır tane var her nekadar bu kasalar yuvarlak ön far yapısı sebebıyle tutulmasada cok cok konforlu.seri ve sorunsuz olduklarından emınım.sorularınıza gecelım
1:benzın gostergenızın oynaması eger uzun surede oluyorsa yanı yolda gıderken bıle yokuş cıkmaya basladıınız zaman azalıyor yada arabayı yokuş aşağı parkettıgınız zaman fazla gosterıyorsa ve bu oynamanın suresi 3-4 dakka oluyorsa normaldır.
2:stop değiştirmeniz sanırımkı problemı cozmez yaı stoplarda problem olsaydı eger stoplar su alır ve buğu yapardı yanı problemınız stoplarla kaporta arasındakı lastıklerde olabılır.yada kaportada ufak,gorunmeyen bır yerde curuk olabılır.
3:bu araclarda enjeksıyon sıstemı oldugu ıcın otomatik jikle var.yanı soyledııgnız olaylar ve verdığiniz devir aralıkları oldukca normal.hatta yakıt sarfıyatınızda normal.ben ancak babam kullandıgında arabayı o degerlerı yakalayabılıyorum:)
4:hız gostergenız normal
5:benzın kapagını actıgınızda sanırımkı bir "pıss"sesi duyuyorsunuz buda normal yanı sebebını tam bılmıyorum ama bendede oluyo.
5:sag arkada bulunan tupun resmını koyarsanız eger yardımcı olmaya calısalım suan hatırlayamadım ole bır tup.
6:autoda kapatması normal ama tekrar ındırmesı pek normal degıl yanı baglantı soketıyle bı problem olabılır dedıgınız gıbı bı baktırın mutlaka.baska bır sorununuz olursada bıldığım bır konu ıse eger yardımcı olmaya calısalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2008, 12:55:37 »
Onur bey ilginize çok teşekkür ederim. Aynı araçtan birini bulmak çok sevindirdi beni. Araç gerçekten çok konforlu sesiz sakin ve bi o kadarda seri hızlanan bir araç düz yolda 2. viteste 90-95 arası görebiliyor. İlk başta gösterge mi hatalı demiştim ama 2 farklı model arabayla karşılaştırdık yanyana giderken sorunsuz çalışıyor. Araba 10 senelik olduğu için ve ta baştan bende olmadığı için sorunları fazla. elimden geldiği kadar iyileştirdim. çıkan bujileri görsen önceki sahibine bildiğin bütün küfürleri sayardın. Çok şükür şuan yakış normal ve çok sessiz çalışıyor herşeyi. Otomatik jikle ayarında bi sorun olabilir çok geç düşüyor 600-700 devir arasına. Sorunlar tabiki de olacak ama artık kafaya takmamaya çalışıyorum. Herşeyin 4-4lük olmasını isteyince masraflar boyumu aşıyor.  Şuan en önemli sorunum su girmesi ve benzin göstergesi. Su girmesini önlemek için sol arka stop u sökeceğim hava biraz kurusun yağış kesilsin. iyice bi macunlarım etrafı. Benzin göstergesi ise çok sinirimi bozuyor. Gerçi alıştım artık ortalama ne kadar benzin olduğu konusunda ama stabil değil. sürekli farklı bi değeri gösteriyor. en alttaki çeyrek depo seviyesine indiği zaman düz yolda biraz yokuş çıkayım hemen ışık yanma seviyesine geliyor bazen de yakıyor ışığı. Biraz para biriktireyim de o şamandırayı değiştireyim diyorum. En azından aklım rahat olsun. Ek olarak şamandıradan gelen değişken voltajı göstergeye geç ileten bir parça var diye okudum internette acaba o mu sorunlu. Aslında en iyisi ankarada toyan a gidip herşeyi sormak. Servisteki elemanlar bilir diye düşünüyorum. Dışardaki ustalara kime sorsam farklı birşey diyorlar. 

Sizin arac resimde harika görünüyor. jantlar falan spoiler harika. güle güle kullanın. Dediğiniz gibi araç yuvarlak farlı ama arkadan çok güzel. Böyle jant ben de almayı düşünüyorum ama turkuaz-mavi yeşil karışık bi renk benim araba güzel durur mu hiç güvenemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2008, 13:11:53 »

5.Benzin kapağını her açtığımda çok basınçlı bi hava boşalıyor ya da içeri çekiliyor. Bunun nedeni nedir?

benzin kapağını açtığımda bende de oldu, pompacı normal abi, olur o öle dedi. :hoş: ama hava dışarı basıncla çıktı içeri hava çektiğini hiç görmedim. Zaten arabaya bir kere benzin aldım, onu da kullanmadım daha, gazla devam.. :)
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2008, 13:17:24 »
Soner bey o zaman bi sorun değil bu ama garipsedim açıkcası :) bu gaz olayına bende geçsem ama hiç istemiyorum. koyabilirsem benzin koyar gezerim artık ne yapalım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2008, 13:35:35 »
bende aracımı yeni aldım, mesajımda bahsettiğim, depo kapağını ilk açışımdı, önce bende şaşırdım, pompacıya sordum, her araçta olur abi dedi.sonra baskaları da bunu teyit etti.Sorun yok yani.
Benzin olayına gelince, türkiye şartlarında benzin fiyatlarının durumu malum, hepimizin babası yada amcası petrol milyoneri olmadığınından, elimiz mahkum...sanırım yeterli olmuştur.

Aracınızı, iyi bir elektirikçiye götürün, kafanızdaki birçok soru işaretini yok edecektir.

aracınızı kazasız belasız kullanmanızı dilerim..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2008, 13:37:54 »
Soner bey tekrar teşekkür ederim bilgiler için. Yetkili servise götürüp aklımda ne varsa sormayı planlıyorum. Tüpü de yaza doğru taktıracağım büyük ihtimalle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2008, 22:51:08 »
arkadaşlar depo kapağı açılınca oluşan ses,
yakıt buharı ve sallantı esnasında oluşan basınçtan kaynaklanıyo bu durum normaldir problem yok hatta hatırlarsanız benzin alırken bazen pompa depo dolmadan atar kendisini siz depo doldu sanarsınız halbuki dolmamıştır depo içerisindeki yakıt buharı dışarı cıkamamakta ve pompa zor basmaktadır..
motorun sağ köşe kısmındakı siyah tüp ise karbon filtresidir dediğim gibi depodaki ve yakıt hattı içerisindeki yakıt buharını karbon filtresinde toplayarak karbon tanecikleri şeklinde depoya tekrar göndererek sıvıya dönmesini sağlıyo...ümit bey hortumu yerine takmakla en dogrusunu yaptınız.
iyinin de iyisi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2008, 23:22:10 »
Uğur bey teşekkür ederim. Arkdaşın bmw sinde de o boru çıkık durumdaydı o da taktı. bunlar böyle çıkabiliyor mu ya kolayca? Yani taktığım boru direk olarak motordan geliyor doğru diyorsanız doğrudur çünkü 2 borunun da orda ucu açık çok sırıtıyorlardı biz birbirimize ait iz diye  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2008, 23:25:54 »
valla ben toyotacıyım ama çalışma prensibi aynı bmw yi bilemem zaten hortumlar farklı diğerini ötekine takamazsınız aslında biz sök tak yaparken özellikle büyük hortumu zor sökeriz ama heralde söken takmayı unutmuş olabilir
iyinin de iyisi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2008, 23:32:04 »
evet tüpten çıkan kalın motordan gelen ince bir boru. bi terslik yok demekki doğru yerdeler :) Arkadaşlar ne diyorsunuz ben bu şamandırayı değiştireyim mi kalsın idare mi edeyim ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2008, 23:41:12 »
bence bu şamandırayı bir yetkili bayiye götür baktır ayarlanabiliyo eger yine olmazsa değiştirmenı tavsiye ederim..
iyinin de iyisi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 21, 2008, 23:42:26 »
tamam öyle yapayım. sınavlar bitse ilgilencem ama şu sıra sadece binip gitmeye zaman buluyorum :D:D ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler tekrardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2008, 00:01:40 »
Benzin göstergesinin bu şekilde göstermesi normal.. gelen benzin kokusu için hortumları kontrol ettirin çatlak patlak olabilir.. depo kapağından gelen ses de normal..devredeki hava çıkıyor.. bütün sıvı devrelerinde olur ..basitleştirirsem kolanın gazını sallayarak çıkartır.. ilaç olarak kullanırız.. işte olay bu...sallandıkça boş kısımda oluşan havadır... + bir bilgi vereyim..bu husus ..motor soğutma suyundada böyledir.. o nedenle su / antifriz karışımını koyar iken devrenin havasını alırız...
Bunları halletsenizde aracınızı yeni aldığınıza göre bir serviste check-up tan geçirtmenizi tavsiye ederim.. özellikle elektirik devrelerine baktırın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #15 : Kasım 22, 2008, 01:49:46 »
merhaba vallahi benim arabamda sizinle aynı kasa ve dediğiniz gibi benzin kapağını açtığımda hava yaptığı oluyor, gösterge bendede aynı :) benim benzin gostergem yarım depo gosterirken bayır cıktıgımda ısık yanıyor :) sanırım sizinki iyi halde, zaten toyotamın sevmedim huyu bundan once 97 corollam vardı  oda aynı sekildeydi.
!br@h!m

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 22, 2008, 02:07:17 »
Hosgeldin Umit kardes.
O borunun ne oldugunu gormek acisindan resim koyarsaniz seviniriz.
Depo kapagi acilinca gelen ses normal.Gelmese sasardim.Burada self-servis, her defasinda oluyor. Benzini daha cok aksam/gece saatlerinde almak lazim.

Cig benzin kokusu dediginiz egzostan kaynaklanabilir.Bagaj iceri su da aldigina gore, hava/egzos gazini da aliyor olabilir. Bazen ben de ilk calistirdiktan sonra duyuyorum boyle bir koku. Arabam 94 model.

Arabanizi sorunsuz kazasiz belasiz gule gule kullanin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2008, 20:16:36 »
Teşekkür ederim arkadaşlar hepinizin ilgisine teşekkür ederim. zaman buldukça arabanın sorunları ile ilgileniyorum. baya fikir sahibi ettiniz beni. Herkes kazasız belasız kullansın arabasınıı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Kasım 26, 2008, 12:23:28 »
Bi sorum daha olacak bu kasada polen filtresi var mı? varsa nerdedir acaba???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #19 : Kasım 26, 2008, 12:51:22 »
Hayırlı olsun aracın. kazasız belasız
Polen filtresi var ama yerini bilmiyorum.
Bizde 99 corolla 1.6 terra var. ilk sahibiyiz. yazdıklarını karşılaştırdımda bizimki ile.
1. benzin göstergesi yokus cıkarken azalır inerken cogalır. ama yavaş yavaş yapar ve yarım depodan fulle kadar cıkmaz. en fazla 1 ceyrek filan hareket eder. oda cok uzun süre yokus inince filan.
2. bu güne kadar hic su almadıgı icin bilmiyorum.
3. Otomatik jikle var ve gayet normal calısıyor bence. ama tüketim değerin yüksek geldi bana. biz 1.6 ile okadar yakmıyoruz sehir icinde. tabi surus alışkanlıkları farklı olabilir. birde biz dedigim genelde babam.
4.,5.,6., hallettin sanırım
7. eger auto modda yukarı cıkıp geri yarıya kadar asagı iniyorsa ise cam bir yere sıkısyor demektir. auto modda el sıkısmasını önleyici sistem var. birsey camın yukarı cıkmasını engeller ise cam geri asagı iniyor. seninde camın hareketinde yada fitillerinde bir sıkıntı varki cam birşeyi sıkıstırdıgını dusunup geri asagı iniyor.

Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON