Gönderen Konu: 99 Corolla terra 1.3 AC Yeni aldım birkaç sorum olacak :)  (Okunma sayısı 6649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 99 Corolla terra 1.3 AC Yeni aldım birkaç sorum olacak :)
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2008, 12:53:45 »
depo gostergesinin yokuşlarda hareket etmesi üst modellerde de var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2008, 12:53:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2008, 15:10:43 »
teşekkür ederim. Polen filtresini bulmak lazım nerde olduğunu bilen biri vardır herhalde. Benzin göstergesi sizinkinde de oynuyorsa ben hiç masraf edip şamandıra değiştirmeyeyim. alıştım artık ne kadar benzin olduğu konusuna :) Otomatik jikle tamam iyi güzel de yeni arabalarda jikleli çalıştırıp hemen azaltıyor devri. Yani en azından renault scenic 2 de öyle. Alışmışlık başa bela bir türlü ikna olamıyor insan :) Yakıt fazla demişsin Nebi arkadaşım neden olabilir acaba. çok yavaş kullanan biriyimdir arabayı ani kalkıp durmam fazla bağırtmam vs vs. bu motorda bilgisayara bağlantı yeri var acaba toyota ya gidiğ bi bağlattırsam mı hala o teknolojileri varsa. orda çıkar herhalde yakış durumu. Çoğu parçasını değiştirdim çünkü. bi tek benzin filteri ile polen filtresi kaldı değişecek.  Cama gelirsek . eğer 10-15 cm açıkken auto yaparsam çok güzel kaldırıp duruyor ama yarıdan itibaren auto ile kaldırırsam iyice kaldırıp durduktan sonra yine belli bi miktar açıyor. Sıkıştığı için değilde başka bi derdi var o camın. geçen gün hoparlör takarken soketin bir kısmının eriyip simsiyah olduğunu gördüm. herhalde ondan kaynaklanan bi problem. Ustama göstermem gerekecek. Auto ile kaldırıp tam üste geldiğinde tek çekiyorum o zaman duruyor. bu şekilde kolay yol doldum ama tabi sinir bozucu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2008, 16:17:02 »
Ya bilmiyorumki? senin aracın 1.3 Lt , sehir icinde 1.6 Lt'den daha az yakması gerek diye düşünüyorum.
Ama dediğim gibi kısa mesafelerde kullanım, motor ısınmadan zorlama, sıkısık trafik gibi seyler cok etkiliyor. Ankara'danın içinde bile semtler arası aracın tüketimi değişebiliyor.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 26, 2008, 16:46:47 »
teşekkür ederim. Polen filtresini bulmak lazım nerde olduğunu bilen biri vardır herhalde.

sağ ön yolcunun ayaklarını uzattığı yere sırtüstü yatıp alttan torpidonun alt kısmına baktığında 4 klipsle tutulmuş bi kapak göreceksiniz. klipslerini ve bu kapağı söktüğünüzde polen filtresini göreceksiniz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Kasım 26, 2008, 17:06:59 »
çok teşekkür ederim hemen iniyorum bakmayaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Kasım 26, 2008, 18:02:44 »
indim baktım. 4 tane klips var onları söktüm kapağı çıkardım biraz zor da olsa. yapraklar falan döküldü belli ki çok kirlenmiş. neyse filtreyi çıkartamadım. ayak konan yere takılıyor daha fazla inmiyor. eğerek bükerek çekmeye çalıştım ama bu seferde ezildi filtre kısmı. nasıl çıkacak bu yerinden ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Kasım 26, 2008, 18:14:20 »
Ya bilmiyorumki? senin aracın 1.3 Lt , sehir icinde 1.6 Lt'den daha az yakması gerek diye düşünüyorum.
Ama dediğim gibi kısa mesafelerde kullanım, motor ısınmadan zorlama, sıkısık trafik gibi seyler cok etkiliyor. Ankara'danın içinde bile semtler arası aracın tüketimi değişebiliyor.

ben dediğin gibi çok kısa mesafeler gidiyorum. sabah 8 de soğukta çalıştırıp 3-4 km uzaklıktaki okula gidiyorum. daha hararet göstergesi c nin üstüne biraz çıkmış oluyor. tabi dönüş de aynı. bundan dolayı çok yakıyor olabilir. uzun yolda çok az çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Kasım 26, 2008, 19:47:22 »
polen filtresi torpidoyu tamamen aç tırnağa dayanır tırnaktan da geçirince torpidonun çerçevesindeki plastiği sökecek vidaları görürsün onları cıkar, bir tanesi de galiba sağ altta kapı kenarını da tutan gri plastiğin altında onlaı da sökünce karşında duran tepesi dairesel şaydir. fakat filtresi alttan çıkaracaksın çekince yere dayanır, yere yaklaştığında katlayarak çıkar, basınçlı hava tutup takarsan önceden 3. kademede aldığın havayı 2. kademede alırsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Kasım 26, 2008, 22:50:16 »
ooo baya uğraşacam desene ya :) ya iyi güzelde birşeyi merak ettim basınçlı havayı o filtrenin olduğu deliğin içine tutacağım dimi ?  orada baya bi yaprak vs var . onların fan tarafına da gitme ihtimali yüksek değil mi havayı tutunca ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 26, 2008, 22:53:32 »
hayır çıkardığın filitreye tutacaksın, temizlemek için, ben öyle yaptım. yok yenisini alayım dersen sen bilirsin tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Kasım 26, 2008, 22:57:09 »
hmm anladım. yenisini alırım sorun olmaz. aslında ilk hava giriş tarafına doğru hava tutsak  iyi olur ama dediğim gibi öbür tarafa da kaçma olasılığı var. en iyisi sadece filtreyi değiştireyim ben. çook teşekkür ettim ilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Kasım 26, 2008, 23:01:27 »
bence filitreyı çıkarınca o boşluğu da elektrik süpürgesine ince üç takıp temizleyin. yaprak kuş tüyü vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Kasım 26, 2008, 23:05:21 »
evet hava tutmaktansa elektrik süpürgesi ile hava çekmek daha mantıklı. fan motor kısmına kaçarsa pislik kötü sonuçlarla karşılaşmak içten bile değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 27, 2008, 08:52:11 »
 bence süpürgeyle falan uğraşmak yerine polen filtresini söktüğünüzde kalorifer havalandırmasını açın 4. kademeyi seçin. sistemde dolaşan hava zaten devirdaim ederken o bölgedeki toz toprak yaprak gibi pislikleri de dışarı atacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Kasım 27, 2008, 10:56:31 »
öyle yaptığımızda filtrenin oradan hava yine geçecek ve filtrenin önceden tuttuğu yaprak vs şeyler içeri kaçacak o zaman yanlış mı düşünüyorum acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 27, 2008, 14:49:46 »
 öyle yaptığınızda polen filtresi sökülü olduğundan pislikler açık olan yerden dışarı çıkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
toyota corolla sol cam sorunu
« Yanıtla #36 : Temmuz 31, 2011, 22:26:54 »
aracı ilk aldığım gün sol ön cam ototmatik olarak kapamaya bastığımda sonuna kadar kapanıp 1cm kadar aşağıya iniyordu bende kapının içini söküp bakmak istedim hemde ototmatik olarak kapıları kapatıp açan düğme çalışmıyordu derken söktüm o düğmeyi kontak spreyle temizledim oldu fakat, o andan itibaren şimdi sol camı ototmatik olarak kapattığımda kapanıyor sonuna kadar ama yarıya geri iniyor bu ne olabilir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum ??
 Saygılarımla ...!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 31, 2011, 23:48:52 »
aracı ilk aldığım gün sol ön cam ototmatik olarak kapamaya bastığımda sonuna kadar kapanıp 1cm kadar aşağıya iniyordu bende kapının içini söküp bakmak istedim hemde ototmatik olarak kapıları kapatıp açan düğme çalışmıyordu derken söktüm o düğmeyi kontak spreyle temizledim oldu fakat, o andan itibaren şimdi sol camı ototmatik olarak kapattığımda kapanıyor sonuna kadar ama yarıya geri iniyor bu ne olabilir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum ??
 Saygılarımla ...!
Merhaba bu araçlarda akıllı cam özelliği var araya bir nesne sıkışınca otomatık olarak camı yarıya indiriyor üst tarafa birşey sıkışmış olabilir mi ?
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 03, 2011, 14:57:22 »
ust tarafta yağışlı havalarda içeriye yağmur falan girmesin diye takılan mika bir rüzgarlık var fakat onu yerinden çıkartıp denedim yine olmyor birde dediğim gibi aracı ilk aldığımda 1-2 cm geri iniyordu kapının döşemesini söktüm fişleri falan temizledim o andan sonra yarıya kadar iniyor  :(
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 08, 2011, 16:22:33 »
değerli arkadaşım aracınız bence güzel bi tercih bendede 99 model 1.6 motoru var . aracınızile ilgili sorunlara pekte büyük değil bazılarını bende yaşadım sizinle paylaşayım.Benzin göstergenizdeki sorun büyük ihtimalile şamandıra topu ile ilgili genelde her araçta bi zaman sonra butop deline bilir işi bilen bi usta 10 dk da bunu değiştirir komple sete gerek yok vede ucuz.Bagaca su almasıda genelde stoptan değilde plaka lambalarının oldugu yerden oluyo eğer oradansa su izini göre bilirsin.Deponun basınçlı olmasını ıstemiyorsanız ve depo kapağında sorun yoksa kapağı tam sıktıktan sonra bi tık geriye doğru açar gibi yapın tık sesini duyun umarım sorununuz ortadan kalkar iyi günler.
1999 toyota corolla terra