Gönderen Konu: Trafiğe İhbar et caza alsın.  (Okunma sayısı 7844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42300
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafiğe İhbar et caza alsın.
« Yanıtla #40 : Kasım 29, 2014, 19:58:30 »
Tabii bazı şeyleri abartmadan, ayırt edebilmeliyiz.

Yoksa, her göndereceğimiz araç plakasının cezayı hak edip etmediğinin araştırılacağını düşünmeyin, kesinlikle ceza yağacaktır.

Bu arada bizlerde trafik kurallarına her zaman olduğu gibi %100 riayet etmeye devam edeceğiz.

Özellikle büyük şehirlerde yaşanan en büyük sorun, sol veya orta şeritten giden düşük süratli araçlar. Aman dikkat!

Evet gerçekten iyi bir uygulama eminim ki çokça kullanan da olur  :alkis:  Fakat orta şeritte veya sol şeritte düşük hızla seyreden araçları nasıl şikayet edeceğiz  :D :-\
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 29, 2014, 19:58:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 29, 2014, 20:02:05 »
bu sabah biri konu açmıştı böyle birşey yokmuş galiba
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 29, 2014, 20:12:56 »

Evet gerçekten iyi bir uygulama eminim ki çokça kullanan da olur  :alkis:  Fakat orta şeritte veya sol şeritte düşük hızla seyreden araçları nasıl şikayet edeceğiz  :D :-\

Trafiğin akışını engelleyen/tehlikeye sokan sürat ile orta veya sol şeritte giden aracı, arkasından aynı süratle takip ederken kendi takometrenizin görüneceği şekilde o aracı fotoğraflayabilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 29, 2014, 20:20:58 »
doğrudur zafer abi. ben üzerime düşen görevi yapayım da. dediğin gibi eğitim öncelikli. eğitim olmazsa bu saçma döngü böylece devam eder. ahlak edep aile terbiyesi bu noktada önem kazanıyor. bunlar olursa zaten eğitim de olur. aile terbiyesi mayadır. terbiye olmazsa eğitim bir yere kadar insana nüfuz ediyor. hakkımızda hayırlısı.

Aynen Enes aile terbiyesi çok önemli insan haklarına saygılı olmak her şeyden önce insan olmak çok önemli buna örnek güzel bir de deyiş vardır. (Ben ne insanlar gördüm üstünde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok.) Eğitim de bir yere kadar insanın kendini eğitmesi geliştirmesi gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 20:27:18
Trafiğin akışını engelleyen/tehlikeye sokan sürat ile orta veya sol şeritte giden aracı, arkasından aynı süratle takip ederken kendi takometrenizin görüneceği şekilde o aracı fotoğraflayabilirsiniz.

Tekin bey adamın fotoğrafını çekeceğiz diye Allah korusun bir yere girmeyelim yol isterim vermezse sağ tarafından geçer devam ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 29, 2014, 20:38:22 »

Tekin Abi, bu şekilde kendimizide ihbar etmiş olmazmıyız :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 29, 2014, 20:42:04 »
Gps özelliği olan araç kameraları var. Sol şeritte yavaş gidip akışı engelleyen sürücüler böyle şikayet edilebilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 29, 2014, 20:55:09 »

Evet oldukça mantıklı teşekkürler Tekin Bey  :tamam:
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 29, 2014, 20:58:12 »
Tekin bey adamın fotoğrafını çekeceğiz diye Allah korusun bir yere girmeyelim yol isterim vermezse sağ tarafından geçer devam ederim.

Bazı, Trafiği allak-bulak edenler için fotoğraflamaya değer.

Tekin Abi, bu şekilde kendimizide ihbar etmiş olmazmıyız :)

Kendimizi ihbar etmiş sayılmayız ama arkamızdaki de yavaş gidiyoruz diye bizi fotoğraflıyor olabilir.. :)

İşin inceliği zor, kindar ve nefret ile değilde, gerçekten hakedenleri ayırmak gerekiyor.
Birgün acil bir durum olduğunda, bu tip insanların arkada birikim veya kaza yaptırmaları nedeniyle geç kalıp zor duruma düşebiliriz.
Bize dokunmayan yılan bin yaşasın da olmamalı.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 21:05:56
Henüz dün, her iki tarafı park halindeki yolun ortasındaki tek şeritli yolun karşı şeridinde, 2. sıra olarak park eden ve içinde oturan bir sürücü nedeniyle, benim şeridim açık olduğu halde, onun arkasından gelenlere ve ardı arkası bitmeyen araçlara yol vermeye başladığımda kızarak telefonuma sarıldım ve yanlış yere park halindeki sürücüye çevirerek fotoğraflamaya hazırlandığımı farkedince, daha benden önce arabasını çalıştırıp hızla uzaklaştı.

Güzel bir son oldu ve o tip bir duraklama yapacağı zaman düşünecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 30, 2014, 11:02:13 »
Egm nin playstorda ki uygulamasinda online ihbar bolumu var fotoda cekilebiliyor. Bu uygulama pek ise yaramiyor o zaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 30, 2014, 11:18:53 »
Bence saçma bir uygulama hatalı sürücüyü o anda durdurup yaptığı hatayı bildirmiyecek ki bu sistem.Biz bir birimizi ihbar ettikçe devlet kazınıcak devlet kazandığı paraları napıyor bilmem kaç odalı saraylar yolsuzluklar vs vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 30, 2014, 18:41:59 »
Bence saçma bir uygulama hatalı sürücüyü o anda durdurup yaptığı hatayı bildirmiyecek ki bu sistem.Biz bir birimizi ihbar ettikçe devlet kazınıcak devlet kazandığı paraları napıyor bilmem kaç odalı saraylar yolsuzluklar vs vs.

Tolga bey Çekilen fotoğraftan kişiye sağlam bir ceza uygulanırsa eğer ve ayrıca cezayı da o fotoğraf ile birlikte gönderirlerse hatalı olan kişiye hatasını anlar ve aynı şeyi tekrarlamaz bence  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 26, 2015, 08:23:10 »
Valla erzurumdayım kural diye bir şey yok. 3 şeritli ana yollarda (mahalli yol demiyorum) sağ şerite ve sol şerite park yapılıyor erzurumun her yerinde gördüm bunu. 3 şeritli yolda tek şeritten trafik sağlanıyor kavşaklar kapatılmış yolu göremiyorsun ki gireceksin. Günde 100 tane fotograf cekerim. Ben hafiye olacağıma trafik görevini yapsa herkes kendine çeki düzen verir. Burda bi fotograf ceksem ve fark edilsem kim sahip çıkacak bana??? Herkes işini  yapsa hafiyelere ihtiyac kalmaz...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 26, 2015, 09:14:39 »
Valla erzurumdayım kural diye bir şey yok. 3 şeritli ana yollarda (mahalli yol demiyorum) sağ şerite ve sol şerite park yapılıyor erzurumun her yerinde gördüm bunu. 3 şeritli yolda tek şeritten trafik sağlanıyor kavşaklar kapatılmış yolu göremiyorsun ki gireceksin. Günde 100 tane fotograf cekerim. Ben hafiye olacağıma trafik görevini yapsa herkes kendine çeki düzen verir. Burda bi fotograf ceksem ve fark edilsem kim sahip çıkacak bana??? Herkes işini  yapsa hafiyelere ihtiyac kalmaz...
Böyle birşey yok zaten birisi cektigi resimleri gonderdi islem yapmadilar ve dediginiz gibi herkes işini yapsin bu iş icin trafik polisi maaş aliyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 6700
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 26, 2015, 09:31:45 »
Benim taktığım sürücü tipi:

Caddelerde sokaklarda dörtlüleri yakıp trafiği kapatacak şekilde park edenler,

Memleketimizde dörtlülerin anlamı şudur: Ben bir hata yaptım bununda farkındayım beni idare edin...

Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 26, 2015, 17:10:15 »
Benim taktığım sürücü tipi:

Caddelerde sokaklarda dörtlüleri yakıp trafiği kapatacak şekilde park edenler,

Memleketimizde dörtlülerin anlamı şudur: Ben bir hata yaptım bununda farkındayım beni idare edin...

Bunlar yine hatalarını biliyor . Birde dörtlüleri yakmadan durup yol isteyince el kol hareketi yapan arsızlar var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 27, 2015, 10:16:51 »
 Bu iş kökten çözülmeli ki trafik keyifli ve sağlıklı hale gelebilsin.