Gönderen Konu: Trafiğe İhbar et caza alsın.  (Okunma sayısı 7705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafiğe İhbar et caza alsın.
« Yanıtla #20 : Kasım 12, 2014, 00:01:55 »

iyi de sağ tarafta araçlar park etmiş durumdaysa ortadan yada soldan gidilecek tabiki.

otoban için konuşmuyorsak şayet.
Güzel uygulama olur yolun durumuna göre  sol veya orta şeritten gidilebilir ama yolu bilmeyenler hariç sol ve orta şeridi kapatıp ekip otosu gibi yavaş seyredenler adamı çileden çıkarıyor normal hızında gidene lafımız yok

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 12, 2014, 00:01:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 12, 2014, 00:35:05 »
Bu yeni bir uygulama mı? Daha önce de vardı ama pek işe yaramıyordu diye aklımda kalmış...

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2014, 00:38:02 »
 :tamam: Yeni değil, dediğiniz gibi eskiden de vardı  :DUR:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2014, 00:46:51 »
Adam geciyo sola 50 60 gidiyo beni benden aliyolar ya inadina arkasina girip selektor atiyorum  cikana kadar tampon tampona gidiyoz sabah e 5 uzerini kullanan varsa yan yollara girmesin ben okula giderken izliyorum paso uygulama oluyo sabah 8 de 9 da genelde yan yoldalar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 12, 2014, 09:11:03 »
Sunun mobil uygulamasini yapsalar
Gps ile tespit etse ugrastirmasa bizi :)
mobil uygulaması var
ben ihbar da yaptım yanlış park için
sokağı daraltıyordu adam

ne oldu, polis mi geldi sizce? akabinde uygulamayı kaldırdım.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 12, 2014, 09:57:18 »
ilke

emniyet genel müdürlüğü yaz google play ' veya ios içinde var :)
beş yıldızlı aylı bir simgesi var orada da var ama gps gibi bişey değil sitenin uygulama versiyonu :) daha ii

fakat dikkatli olmak lazım trafikte giderken başkasını fotoğraflayacağız diye de kaza yapma potansiyelimiz yüksek olur dikkatli olmakta fayda var...

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.mobil&hl=tr
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 12, 2014, 10:20:03 »
ilke

emniyet genel müdürlüğü yaz google play ' veya ios içinde var :)
beş yıldızlı aylı bir simgesi var orada da var ama gps gibi bişey değil sitenin uygulama versiyonu :) daha ii

fakat dikkatli olmak lazım trafikte giderken başkasını fotoğraflayacağız diye de kaza yapma potansiyelimiz yüksek olur dikkatli olmakta fayda var...

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.mobil&hl=tr

+1 kesinlikle önce kendi güvenliğimizi düşünelim. Aslında netice araç içi kameraya doğru gitmekte en güzeli bu. görüntüyü direkt vermek daha mantıklı.

Veya yola çıkarken telefonun kamerasını açık tutarak anı yakalabilmekte olur. Ben bazen yapıyorum özellikle körü trafiğinde. Birkaç servisçi arkadaşa zarf gönderttiğim oldu :D
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 12, 2014, 10:32:58 »
Araç içi kamera uygulama sistemide kötüye kullanılabiliyor,

Özellikle Rusyada ve Çinde, eski araçlarını tamir ettiremeyenler başkasının hatasını değerlendirip özellikle kaza yapıyorlar ki araçları daha iyi hale getirilsin veya yenilensin.

Elbette amaç ceza canavarına dönüşmek değildir.

Uygun bir durumda, yanlış davrananları fotoğraflamaktır, bunu yürürken rastlayacağınız bir araç içinde yapabilirsiniz.

Bazen içinde hasta olan ama korna çalmadan, hızlı giden araçlarda olabiliyor,

Öncedende belirttiğim gibi, bu gibi durumlarda ayrım yapabilmeliyiz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 12, 2014, 11:21:58 »
Araç içi kamera uygulama sistemide kötüye kullanılabiliyor,

Özellikle Rusyada ve Çinde, eski araçlarını tamir ettiremeyenler başkasının hatasını değerlendirip özellikle kaza yapıyorlar ki araçları daha iyi hale getirilsin veya yenilensin.

Elbette amaç ceza canavarına dönüşmek değildir.

Uygun bir durumda, yanlış davrananları fotoğraflamaktır, bunu yürürken rastlayacağınız bir araç içinde yapabilirsiniz.

Bazen içinde hasta olan ama korna çalmadan, hızlı giden araçlarda olabiliyor,

Öncedende belirttiğim gibi, bu gibi durumlarda ayrım yapabilmeliyiz.

Tekin Abi büyükşehirde olan biri olarak acil durumu (hastalık cenaze vb.) olan genelde azınlıkta ki bunlarda zaten dörtlüleri yakıp yol isteyince pek yol vermiyen olmuyor. Şahsen başıma geldiğinden tecrübe ile sabittir. Kamerayı kötüye kullanmak isteyen mutlaka olacaktır çok haklısın ama bizim ülkemizde bence zorunlu koşulmalı. Gün içinde okadar tuhaf olaylar oluyorki kafayı yemmek elde değil.
Şahsen yolda ilerlerken açıyorum tabletin kamerayı (lens açısı geniş olduğundan) bağlıyorum ön cama kamera açık özellikle emniyet şeridi ihlal eden mahlukatları  çekiyorum fotolarını ertesi gün sabah şirkete gelen memur arkadaşlara aynen teslim. Sağolsunlar onlarda zevkle işlem yapıyorlar :D
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2014, 01:46:57 »
Buradan bildirim yapıldığı zaman BİMER'e de şu tarihte şu adresten yaptığım başvuru ne oldu diye sorduğumuzda kaçışı kesinlikle olmaz. Göz ardı edilebilecek olan, ceza kesmeyelim dedikleri de mecbur uygulamaya maruz kalmış olur.

Hatta 155'i arayıp ihbar ettiğiniz şeyleri de BİMER üzerinden sorgularsanız sonuç genelde olumlu oluyor.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Trafik kural ihlali yapan aracı ihbar etmek(yaşanmış örnek içerir)
« Yanıtla #30 : Kasım 29, 2014, 12:15:16 »
evet arkadaşlar. geçenlerde bir başlık vardı onu taradım ama bulamadım. aslında o konunun devamına yazmak istiyordum.
belgelerle abimin başından geçenleri aktarıyorum. kendisi müsait olamıyor, herkesin bilgilenmesi için olaya ben el attım.

şöyle ki;

geçtiğimiz hafta abim gaziosmanpaşa tem istikametinden diğer yakaya geçmek isterken ciddi bir trafikle karşılaşıyor. bu yakada olanlar bilirler. avrupa konutlarından e-6'ya bağlanıyoruz. bağlanır bağlanmaz hemen trafik başlamış. sürekli sağ şeritten devam etmiş. kendisi pek şerit değiştirmez adeti değildir. aynı şeritte devam etmek huyudur. trafikli veya sakin bir yol fark etmez. hasılı sağ şeritte yoğun trafikte devam ederken emniyet şeridini kullanan araçların çokluğu(nasılsa kullanılıyor ama millet abartmış) dikkatini çekmiş ve eşine usulsüz geçen araçları plakaları net bir şekilde okunacak şekilde tek tek fotoğraflatmış. gopaşa'dan seyrantepe'ye kadar tam 65 ! !  tane araç emniyet şeridini usulsüz kullanmış. yani yoldaki sayısız sürücünün hakkına girmiş. bildiğiniz kul hakkı. hani tek tek bulup helallik alması gereken hak var ya o işte.
müsait olduğundan hemen "egm"'ye bir mail atmış söz konusu durum ile alakalı. mail aşağıdaki gibidir:

From: Abdullah Mesud KIRAL <abdullah.kiral@gmail.com>
Date: 20 Kas 2014 Per 17:07
Subject: Trafik kuralları ihlali
To: <bhim@egm.gov.tr>

Merhaba,

Tem otoyolu, Gaziosmanpaşa mevkii ile Seyrantepe mevkii arasında, yaklaşık 65 aracın emniyet şeridi ihlali yaparken, plakaları okunabilecek şekilde çekilmiş fotoğrafları mevcut. Bu fotoğrafları ilgili e-posta adresine gönderdiğimde haklarında cezai işlem uygulanır mı yoksa herhangi bir işlem yapılmaz mı? Eğer uygulanırsa ilgili e-posta adresini verir misiniz?

Teşekkür ederim.

Abdullah Mesud Kıral

ve şöyle ilginç bir cevap gelmiş.:

a)Basın ve Halkla İlişkiler Şb. Md.' nün 21.11.2014 tarih ve 47909374-17016-
20141121100723072304442 sayılı yazısı.
b)Abdullah Mesut KIRAL isimli vatandaşın 20.11.2014 tarih ve 2474 no’lu dilekçesi.
İlgide (a)’da kayıtlı yazı ile, ilgi (b)’de kayıtlı dilekçe başvurusunda belirtilen, Tem
Otoyolu Gaziosmanpaşa-Seyrantepe arasında emniyet şeridi ihlali yapan araçlara ilişkin elinde
resimler bulunduğu, resimleri göndermesi durumunda cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağına
ilişkin bilgi talebi iletilmiştir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve
araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve
hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde
hüküm altına alınmıştır.
Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut
olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, bahse konu
aracın ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde eksikliğinin tespit edilmesi halinde gerekli
işlemler yapılacaktır.
Ayrıca, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara ilgili
mevzuat gereği herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır.

evet arkadaşlar. koyu yazılı son cümleye dikkat edelim. onu ben koyu yapmadım. gelen pdf dosyasındaki şekliyle aynen kopyaladım.

şimdi bu yazıdan şunu mu anlamamız lazım;
trafik polis ekiplerinin veya bir şekilde herhangi bir elektronik trafik denetim sistemlerinin tespiti haricindeki diğer yolların hiçbirisinde cezai işlem uygulatmak mümkün değildir.

ben böyle bir sonuç çıkardım. sizler nasıl yorumlarsınız bir danışayım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Bin dereden su getirmisler ben resmini cekip yollarsam ceza alir mi almaz mi bunu soyliycen
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
hayır şimdi emniyetin resmi sitesinde ihbar bölümü var. burada hatta paylaşılmıştı, başlık açılmıştı. demek ki oda geçersiz olacak ihbar halinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 29, 2014, 12:40:47 »
Her ne kadar belge ile ispatlanmış olsa da bende bu şekilde ceza yazılmasını doğru bulmuyorum. Trafikten gelen yanıtta da bunun mümkün olmadığı belirtilmiş. Yoksa her kes gıcık olduğu birinin aracını ihbar ederse sonuçları ne olur bir düşünmek gerek elinde fotoğraf makinesi hatalı park ve ya kural ihlali yapmasını bekleriz. Emniyet şeridinde eds kameraları ihlal yapanları tespit ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 29, 2014, 12:43:52 »
Alo trafik ihbar hatları ve emniyetin ihbar hattı özel araçları kapsamıyor zannedersem. Toplu taşıma araçları, otobüs minübüs ve ticari taksilerin ihlalleri değerlendiriliyor. Size gelen cevapta kanun ve yönetmelik maddeleri de verilmiş.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 29, 2014, 12:56:12 »
Her ne kadar belge ile ispatlanmış olsa da bende bu şekilde ceza yazılmasını doğru bulmuyorum. Trafikten gelen yanıtta da bunun mümkün olmadığı belirtilmiş. Yoksa her kes gıcık olduğu birinin aracını ihbar ederse sonuçları ne olur bir düşünmek gerek elinde fotoğraf makinesi hatalı park ve ya kural ihlali yapmasını bekleriz. Emniyet şeridinde eds kameraları ihlal yapanları tespit ediyor.

Bende her ne kadar güzel bir uygulama bulmasam da, aslında olması gereken bir durum. En azından kural ihlali yapmaya yeltenecek olanlar bir düşünürler acaba ihbar eden olur mu diye. Memleketimizde OTOKONTROL sistemi malesef yok, bu şekilde bir uygulama aslında iyi olurdu. Tamam vatandaşın gönderdiği şeylere itibar etmesinler ama bir haber yapılabilir bu şekilde cezaların kesildiğine dair ve herkesin kafasında bir ACABA oluşur.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 29, 2014, 13:50:57 »
Memleketimin insanı nerede bir kanuni açık varsa ondan yararlanma peşinde malesef ve bizim bu anlayışımız herşeyin önüne geçiyor.Kurallar düzenin sağlanması ve herkesin her şeyden eşit ve adil paylaşımını sağlamak amacıyla konuluyor ama biz bunun ya farkında değiliz yada işimize gelmiyor. Yaya geçidi görünce adam yavaşlayacağına kimse yokken hızlıca geçeyim de durmak zorunda kalmayayım diye hızını arttırıyor bu ülkede.
Peki yayalarımız çok mu iyi yada bilinçli! aynı şey yayalar içinde geçerli değil mi sizce. E-5 ortasında ki bilmeyenler için söylüyorum yan yolllar 2şer şeritten 4 şerit; ana yol 3 geliş 3 gidiş 6 şerit olmak üzere toplam 10 şerit yolu bariyerleri atlayarak bile geçiyor.(ölümüne susamış olmak lazım bu dediğimi yapmak için)
Değiştirmek için şikayet yada güzel bir uygulamanın malesef faydalı olacağın sanmayanlardanım bu ülkede. Bununda şu örnekle açıklayayım.
İzmir İstanbul dönüşü 100km hızla ilerlerken BMW marka araç beni solladı ki hızı 140-150'den aşağı değildir. aradan 3-4 dk geçti ve Susurluk civarı Trafik ekiplerinin durdurduğunu ve muhtemelen ceza yazıldığını düşünüyorum. Aradan 6-7 dk geçti aynı araç gene yüksek hızla beni solladı.
Cezalar beni şahsen korkutuyor.Ne kendimi, nede başka insanları tehlikeye atmak isterim nede durduk yere cebimden 200-300 TL çıksın istemem en basiti ama çoğu insanın umrunda bile değil bu durum.Zihniyetin değişmesi lazım ama pekte umudum olduğu söylenemez.
Bu arada yazdıklarımdan şu izlenimde çıkmasın, sessiz kalalım, görmezden gelelim yada bizde onlara uyalım. bu düşünce yapısındaki insanlarla mücadeleden vazgeçmemek gerek.Cezalar gayet yeterli düzeye geldi bence ülkede, uygulamalarda gerek insan gücü(Trafik ekipleri), gerek elektronik (eds, mobese vs.) sistemlerde mevcut. ama ülkenin vatandaşlarının büyük çoğunluğu hala uymamakta ısrar ediyorsa başka boyutlarda mücadele etmeyi değerlendirmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 29, 2014, 14:22:15 »

zafer abi ben senin söylediğine kati surette katılmıyorum. bu noktada gıcık olmuş olmamış böyle bir durum söz konusu değil. burada hak ihlali durumu var. yani gıcık olduğun insanda hak ihlali yapabilir tanıdık eş dost akrabada. ikiside aynı kefededir. he tanıdık olur bizzat uyarırsın, telefon edersin vs. şikayetten önce aşamaları var. diğer türlü tanımadığın bir insanın hak ihlali direk olarak müdahele etmeyi gerektirir. herkesin rahatı için bu şarttır. burada menfaat veya farklı bir durum söz konusu değildir. önce allah rızası sonrada diğer insanların hak yenmesinin önüne geçilmesi için ihbar şarttır. benim görüşüm ve uygulamam bu yönde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 29, 2014, 16:02:36 »
zafer abi ben senin söylediğine kati surette katılmıyorum. bu noktada gıcık olmuş olmamış böyle bir durum söz konusu değil. burada hak ihlali durumu var. yani gıcık olduğun insanda hak ihlali yapabilir tanıdık eş dost akrabada. ikiside aynı kefededir. he tanıdık olur bizzat uyarırsın, telefon edersin vs. şikayetten önce aşamaları var. diğer türlü tanımadığın bir insanın hak ihlali direk olarak müdahele etmeyi gerektirir. herkesin rahatı için bu şarttır. burada menfaat veya farklı bir durum söz konusu değildir. önce allah rızası sonrada diğer insanların hak yenmesinin önüne geçilmesi için ihbar şarttır. benim görüşüm ve uygulamam bu yönde.

Bu gibi durumlarla bende çok karşılaşıyorum 30 yıldır araç kullanırım emniyet şeridini ve sol şeridi sürekli olarak bir kez bile ihlal etmemişimdir trafik kurallarına kesinlikle uyar uymayanları uyarmaya çalışırım. Her şeyin başı eğitim ve insan haklarına saygıdan geçiyor. Eğer kültür ve eğitim seviyemiz Dünya ülkeleri düzeyine ulaştığında biz bu durumu çözeriz yoksa siz istediğiniz kadar şikayet edin bu tür kişiler yine kendi istedikleri gibi davranmaya devam edecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 29, 2014, 16:21:31 »
Bu gibi durumlarla bende çok karşılaşıyorum 30 yıldır araç kullanırım emniyet şeridini ve sol şeridi sürekli olarak bir kez bile ihlal etmemişimdir trafik kurallarına kesinlikle uyar uymayanları uyarmaya çalışırım. Her şeyin başı eğitim ve insan haklarına saygıdan geçiyor. Eğer kültür ve eğitim seviyemiz Dünya ülkeleri düzeyine ulaştığında biz bu durumu çözeriz yoksa siz istediğiniz kadar şikayet edin bu tür kişiler yine kendi istedikleri gibi davranmaya devam edecekler.

doğrudur zafer abi. ben üzerime düşen görevi yapayım da. dediğin gibi eğitim öncelikli. eğitim olmazsa bu saçma döngü böylece devam eder. ahlak edep aile terbiyesi bu noktada önem kazanıyor. bunlar olursa zaten eğitim de olur. aile terbiyesi mayadır. terbiye olmazsa eğitim bir yere kadar insana nüfuz ediyor. hakkımızda hayırlısı.