0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi de sağ tarafta araçlar park etmiş durumdaysa ortadan yada soldan gidilecek tabiki.otoban için konuşmuyorsak şayet.
Sunun mobil uygulamasini yapsalarGps ile tespit etse ugrastirmasa bizi
ilke emniyet genel müdürlüğü yaz google play ' veya ios içinde var beş yıldızlı aylı bir simgesi var orada da var ama gps gibi bişey değil sitenin uygulama versiyonu daha ii fakat dikkatli olmak lazım trafikte giderken başkasını fotoğraflayacağız diye de kaza yapma potansiyelimiz yüksek olur dikkatli olmakta fayda var... https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.mobil&hl=tr
Araç içi kamera uygulama sistemide kötüye kullanılabiliyor,Özellikle Rusyada ve Çinde, eski araçlarını tamir ettiremeyenler başkasının hatasını değerlendirip özellikle kaza yapıyorlar ki araçları daha iyi hale getirilsin veya yenilensin. Elbette amaç ceza canavarına dönüşmek değildir.Uygun bir durumda, yanlış davrananları fotoğraflamaktır, bunu yürürken rastlayacağınız bir araç içinde yapabilirsiniz.Bazen içinde hasta olan ama korna çalmadan, hızlı giden araçlarda olabiliyor,Öncedende belirttiğim gibi, bu gibi durumlarda ayrım yapabilmeliyiz.
Her ne kadar belge ile ispatlanmış olsa da bende bu şekilde ceza yazılmasını doğru bulmuyorum. Trafikten gelen yanıtta da bunun mümkün olmadığı belirtilmiş. Yoksa her kes gıcık olduğu birinin aracını ihbar ederse sonuçları ne olur bir düşünmek gerek elinde fotoğraf makinesi hatalı park ve ya kural ihlali yapmasını bekleriz. Emniyet şeridinde eds kameraları ihlal yapanları tespit ediyor.
zafer abi ben senin söylediğine kati surette katılmıyorum. bu noktada gıcık olmuş olmamış böyle bir durum söz konusu değil. burada hak ihlali durumu var. yani gıcık olduğun insanda hak ihlali yapabilir tanıdık eş dost akrabada. ikiside aynı kefededir. he tanıdık olur bizzat uyarırsın, telefon edersin vs. şikayetten önce aşamaları var. diğer türlü tanımadığın bir insanın hak ihlali direk olarak müdahele etmeyi gerektirir. herkesin rahatı için bu şarttır. burada menfaat veya farklı bir durum söz konusu değildir. önce allah rızası sonrada diğer insanların hak yenmesinin önüne geçilmesi için ihbar şarttır. benim görüşüm ve uygulamam bu yönde.
Bu gibi durumlarla bende çok karşılaşıyorum 30 yıldır araç kullanırım emniyet şeridini ve sol şeridi sürekli olarak bir kez bile ihlal etmemişimdir trafik kurallarına kesinlikle uyar uymayanları uyarmaya çalışırım. Her şeyin başı eğitim ve insan haklarına saygıdan geçiyor. Eğer kültür ve eğitim seviyemiz Dünya ülkeleri düzeyine ulaştığında biz bu durumu çözeriz yoksa siz istediğiniz kadar şikayet edin bu tür kişiler yine kendi istedikleri gibi davranmaya devam edecekler.