Gönderen Konu: ikinci el çılgınlığı  (Okunma sayısı 3458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
ikinci el çılgınlığı
« : Kasım 09, 2014, 22:41:36 »
aracımı değiştirmeye karar verdikten sonra oturdum malum sitenin başına ikinci el arç bakmaya başladım fiyatlar ateş pahası.hoşuma gidenleri favorilerime ekledim bir kaç tanesini aradım fiyattan asla taviz yok.küçük sınıf bir otomatik araç için bir satıcıyla anlaştım yetkili servise götürdüm expertiz için ,gelmişken birde sıfır fiyatlarına bakayım dedim benim pazarlık ettiğim ikinci elden 250 lira daha ucuzdu sıfır olan :) daha sonra diğer sıfır satan firmaları gezmeye başladım anladım ki internette yazan liste fiyatlarından ciddi indirimler yapılıyor. sıfıra yakın temiz bir araç arayanlar liste fiyatlarına aldanmasınlar ciddi oranda indirimler yapılıyor ve inanın sahibinden.com dan daha ucuza satıyorlar :)bazı araç sahipleri gerçekten saçmalıyorlar
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

ikinci el çılgınlığı
« : Kasım 09, 2014, 22:41:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: ikinci el çılgınlığı
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2014, 23:03:10 »
hiç yadırgamadım ben bu durumu , eminim fazla para verip ikinci elini alan vardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2014, 23:16:05 »
herkes kendi arabasını en iyi zannediyor zaten ilanlardan bunu anlamak mümkün "emsalsiz" " türkiyede tek ", "diğerleri ile kıyaslamayınız" gibi aptalca kelimeleri sıkça görmek mümkün sanki fabrika bi tane üretmiş onuda bu çakal almış , prim vermeyeceksin böylelerine gitsin kime satıyorsa satsın emsalsiz aracını
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2014, 23:17:20 »
Hangi model marka arac icin bilmiyorum bu konusulan ama ben sifir araca sicak bakan bi insan olmadigim icin hep ikinci el bakarim.suandada 98 model temiz bi 320 arıyorum ya da 97 model.orta duzey km hatasiz kasada bel alti dışında boya olmiyan kazasiz orta dolulukda veya full.fiyatlar evet ucuk buyuk ihtimallede kazik yicem gibi gecen sene arkadasa 22ye aldik ama simdi 26-27 civarinda.bakalim kismet.o 250tl lik farkla satan kisi ise sahsi dusuncem cok cok uçmuş satamazda yada alan epey parasi bolmus yani benim gözümde
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2014, 00:00:36 »
sahibinden comda k, 1 yaş civarındaki çoğu araba sıfırra yakın fiyat yazıyor satamıyorlar orası ayrı konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2014, 00:28:21 »
Ilan vermek bedava nasılsa, belki bi enayi denk getiririz düşüncesiyle konulan ilanlar Birçoğu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2014, 00:40:59 »
1   2 yaş arabalar için soylediklerinizde çok haklısınız. 3000 4000 hatta 10 000 km yapmış araçlara sifirina çok yakın fiyatlar yazıyorlar.  Hatta bir ara fazla yazani dahi gördüm = ) satabilyorlar mi orasını sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2014, 00:45:18 »
Bahsi geçen sitede temmuz ayında baktım beğendiğim araç 59500 tl  rengi açık siyah km 6000km trafige çıkışı 2013 12 ayı 2013 corolla adv.multi s...Ankara arabası bayan kullanıcı sabrettim ağustos ayında 59000 tl düştü eylül 58500tl ekim 57750tl son olur daha da indirmem pazarlık kesinlikle daha olmaz diye yazmıştı bayanın eşi neyse telefonlaşıp buluştuk  emek de bir galerici ağabeyimin galerisinde 57250 tl aldım sonuç iyi bir takipçi ve gerçek alıcı ve paranız cebiniz de ise alamayacağınız araba yok derim şimdi bahsi geçen sitede ki aynı marka model ve donanımda ki araçlara bakıyorum 61000 tl ucuzunu bulamadım...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • son aşkım VERSO MY LAST LOVE THE VERSO
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 7500
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2014, 08:28:03 »
Haftasonu bir dostum için galeride 98 model broadway sordum ne demiştir sizce ? 13 bin lira 92 modeline 10 bin lira. Yılsonunda böyleyse baharda sıfır arabaları satıp üzerine krediden para ekleyip 2.el araç alınabilecek sanırım.
Efe67

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2014, 10:54:57 »
Yazılan fiyatlarda zaten pazarlık payını dikkate alarak ona göre yazıyorlar. İyi pazarlıkçıysanız gözünüze kstirdiğiniz aracı uygun fiyata alabilirsiniz. Tabi burada satıcının aciliyeti de önemli faktör.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2014, 14:32:58 »
Herkesin arabası kendine özel ve değerlidir. Bazı insanlar arabalarını çok sever, onunla yatar onunla kalkarlar... Bazı insanlar ise sadece ulaşım aracı olarak görür ve önemsemezler. Sizin için standart olan bir araç onun için emsalsiz olabilir. Alıp almamak sizin elinizde.
 Birde ikinci elde baktığınız araç ile sıfır araç aynı araç mı? Aynı özelliklerdeki araçlar mı?
 Birisi çıkar derki;

Ben fiyatı aynı olan iki araçtan, hertürlü konforu ve aksesuarı olan araçtansa hiçbir özelliği olmayan sıfır aracı tercih ederim.
 Diğeri ise tam tersini düşünebilir.

İnsanların zevklerine karışamazsınız. Bu ve benzeri nedenler ile insanlara alsın arabasını... Enayi arıyor... Gibi yakıştırmalar hoş değil.

Bence daha esnek bakmalısınız bu konulara. Bu kadar kendinizi germeyin... ;
[emoji6]
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2014, 14:53:14 »
Öncelikle herkes sahibi olduğu ürüne istediği miktarı belirleyebilir, bunda bir behis yok ancak, aynı model aynı özelliklerde 15-20 bin kmde ikinci el bir araç sıfır km. ile şahsi düşüncem arasında en az bir 5-7 binlira fark olmalı diye düşünüyorum ki önceden böyle idi. Bir kaç sene evvel sıfır km bir araca plaka takıldığı anda 3 ila 5 binlira arasında fiyatında düşüş olurdu. Şu anda son ötv zamlarından sonra özellikle bir çok satıcının işi biraz ticarete döktüklerini, kâr elde etmek düşüncesinin ağır bastığını düşünüyorum. Bu ise gerçekten araç satın almak isteyenler (talep) ile aracının fiyatını abartarak vitrine koyan (arz) kişiler arasında anlaşmazlığa sebep olmakta. Satıcıların istediği fiyatı belirmeye hakları olduğu düşüncesine saygı duymak ile beraber yine satıcıların daha insaflı rakamlar yazmaları gerektiği düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2014, 16:00:55 »
Herkesin arabası kendine özel ve değerlidir. Bazı insanlar arabalarını çok sever, onunla yatar onunla kalkarlar... Bazı insanlar ise sadece ulaşım aracı olarak görür ve önemsemezler. Sizin için standart olan bir araç onun için emsalsiz olabilir. Alıp almamak sizin elinizde.
 Birde ikinci elde baktığınız araç ile sıfır araç aynı araç mı? Aynı özelliklerdeki araçlar mı?
 Birisi çıkar derki;

Ben fiyatı aynı olan iki araçtan, hertürlü konforu ve aksesuarı olan araçtansa hiçbir özelliği olmayan sıfır aracı tercih ederim.

İnsanların zevklerine karışamazsınız. Bu ve benzeri nedenler ile insanlara alsın arabasını... Enayi arıyor... Gibi yakıştırmalar hoş değil.

[emoji6]

kar etme isteği ile yamyamlığı ayırt etmek gerekir.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2014, 17:12:00 »
 Birisi çıkar derki;

[emoji6]
1 yaş civarı donanım seviyesi sıfır araçla aynı olan  araçlar için söyledikleriniz geçerli değil malasef .elbette her insan istediği fiyatı yazar satamaz ayrı mesele.Liste fiyatı şu fiyat bakın ben şu fiyata satıyorum diyenden araç alıp kazık yemek bir zevk ise onada saygı duyarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2014, 17:29:12 »
Kontagi cevirdigin an zarardasin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2014, 17:48:11 »
herkesin arabası kendine özeldir ama bir de beni düşünün ?

tutup kendime göre arabaya far almadım yada rüzgarlık taktırmadım. ben arabayı baştan imal ettim :)

arabanın cilası yerinde olunca insanlar almak istiyor. ama ben arabamı satamam. kaça satacam ki ?
aldığımdan beridir bakımı bitmedi. harcadığım miktarın bir önemi yok ama benim çalıştığım , emek verdiğim parayı nasıl belirleriz ?

arabam 10 bin eder. ama 10 bine sattığımda ne alabilirim ki ? yeni arabam benim emeğim olmadan kaç kuruş eder ?  insanlara 15 bin desem utanırım, 15 bin lirayı arabama birisi verse satarmıyım ? ayrılamam ki...

benim gibi arabanın her parçasına ellemiş , her pazar elleriyle sökmüş takmış bir satıcı bulun. fiyatı önemli değil.
ama sırf bir arabayı kro arkadaşım aldı bindi diye fazladan 1 kuruş vermem.
kaç tane araba aldık sattık. her seferinde arabanın sahibine baktım. sahibi neyse arabada ona benziyor çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2014, 18:59:51 »
 Söylemek istediğimi Anıl çok güzel yazmış. Yani bu adam sizi kazıklamaya çalışan, enayi gibi gören biri değil. Sadece arabası onun için o kadar değerliki...
 Tabiki gerçek üçkağıtçılar, dolandırıcılar vs konumuz dışında. Onlar için duygularımı bu platformda yazamam. :)
 Sadece söylemek istediğim kelimelerimizi seçerken çok sert olmayalım ki suçu arabasını sevmek olan adamı kırmayalım. [emoji6]
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2014, 22:16:55 »
Biz arkadasima kazasiz boyasiz (zerre boya yok) orta dolulukda e36 yı gecen sene 22bin tl ye aldik.simdi bu temizlikde olmiyani bile o paraya alamiyoruz döküntüleri dışında. Simdi o paraya satan arabasini sevmiyormuydu.sevmese ole bakarmiydi o bmw ye.demek istediginize katiliyorum ama sayilari cok az.insanlar piyasanin farkinda ve cok cok yuksek kar marjlari ile elden cikariyolar.sifiri ile arasinda 250tl fark olan bi aracin sahibi ya ikinci el piyasinin farkinda degildir ya satma niyeti yoktur ya da gercekten tok saticidir isine geliosa diyodur.
solenenler dogru cok sevenler var cevremde ornekleride var ama sayisi cok az.onlarda zaten ustune alinmaz diye düşünüyorum ben
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 10, 2014, 22:35:51 »
bir adamın arabasını çok sevmesi alıcıyı ne ilgilendirir.Ayrıca bana gerçekten çok saçma geliyor bu bir canlı değil kim sevdiğini  3 5 milyar fazla verince satar ama arabasını satar :)parayı verince sevgi fln kalmaz iyi paraya sattık daha iyisini alırız der geçer . o yüzden canımdan cok sevdiğim benm için kıymetli arabamı piyasanın üstünde satıyorum diğerlerinden farkı bnm arabama olan  sevgim demekten daha büyük bir şaçmalık var mı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 10, 2014, 22:37:39 »
Bahsi geçen sitede temmuz ayında baktım beğendiğim araç 59500 tl  rengi açık siyah km 6000km trafige çıkışı 2013 12 ayı 2013 corolla adv.multi s...Ankara arabası bayan kullanıcı sabrettim ağustos ayında 59000 tl düştü eylül 58500tl ekim 57750tl son olur daha da indirmem pazarlık kesinlikle daha olmaz diye yazmıştı bayanın eşi neyse telefonlaşıp buluştuk  emek de bir galerici ağabeyimin galerisinde 57250 tl aldım sonuç iyi bir takipçi ve gerçek alıcı ve paranız cebiniz de ise alamayacağınız araba yok derim şimdi bahsi geçen sitede ki aynı marka model ve donanımda ki araçlara bakıyorum 61000 tl ucuzunu bulamadım...

Ben 1 hafta önce 1.4 M/M advance  si ciplak fiyatı 72bine aldim.aksesuarlariyla 74.750 te geldi.
1.6 advance multidrive s i  de ekstralari hariç 63750 te birakmislardi.bayi bile pazarlikta düşüyor epey.zorlamak lazim
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.