0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Bugün 0 km bir corolla 1.33 life aldım ve arabadan ilk 50 km için genelde memnunum. Ancak özellikle 1. ve 2. vites geçişlerinden sonra debriyajı tam bırakınca arabanın ön-altından Tak diye bir ses ve darbe geliyor. Hatta direksiyonda bile hissediyorum. 3 yıldır aynı motora ve şanzumana sahip yaris kullanıyordum ve böyle bir ses yoktu. Bu konuda çok titiz olduğum için hemen aldığım bayiye geri döndüm ve inceleme istedim. Servise çekildi; motor kulakları ve şanzumana bakıldı sorun yok dendi. Hatta benim için rahat etsin diye, yine o an depodan içeri getirilen 0 km iki tane aynı araçtan ve bir tane de şirket aracı olan auris denedim servisin içinde. Onlarda da var aynı ses. Gerçekten çok rahatsız edici ve moral bozucu. Aynı sorunu yaşayan ve km arttıkça azalan var mı? Ya da ne öneriyorsunuz diye danışmak istedim. Açıkçası ısınamadım arabaya sırf bu yüzden..
Vites atınca hafif silkeleme ve sonrasında fırlama gibi bir durum mu bu bahsettiğiniz olay? Özellikle 3. Vites mi?
öncelikle hayırlı olsun...iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun...bende de1,33 life var...aynı araca sahibiz...aynı olay bende de vardı...aynen herhangi bir sorun yok dendi ben de 2-3 kez götürdüm...daha sonra ses azaldı ve özellikle 1,33 lerde olağan olduğu söylendi... şimdi 8000 km. deyim çok şükür ses yok...yaparsa da çok nadir oluyor bende üstünde durmuyorum...bence siz de çok takılmayın derim selamlar...Teşekürler. Umarım benimki de azalır. Ancak inanın, bu araç test aracı olsaydı da farketseydim almadan bir daha düşünürdüm herhalde:)
Tam olarak değil, özellikle 1. ve 2. viteste hissediyorum. Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2014, 22:03:42
belli bir süre geçsin, o ses de iyice kaybolsun...araca alışın(bende öyle oldu ) ""iyi ki almışım!" diyeceksiniz...buralarda olursak kısmetse görüşürüz
Teşekkürler iyi dilekleriniz için..
Bende 2013 dizel otomatik Corolla var. Araba 1. 2. Ve 3. Vitese gecislerde dişli sesi geliyor. Ama sağlam cirtliyor. Dumankaya Gebze'de sordum bu ses normal dediler. Anlam veremedim
Aynı olay bendede var otomatik viteste resmen 2. ve 3. viteste bam diye ses geliyor alttan servis sorun yok dedi ve ne yazikki aracın ses yalıtımının iyi olmadığı gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz bu durumda
bendeki tam olarak dişli sesi degil. Daha çok metal ve ağır bir parçanın carpma sesi gibi. Zaten sözkonusu viteslerden sonra gaza basinca da geliyor..Mesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2014, 16:38:45zaten hicbir bugüne kadar hicbir servisin " pardo size kusurlu arac" satmisiz dediklerini duymadım ben
Arkadaşlar merhaba, Toyota dünyasına 20.11.2014 günü 2014 model 1.33 Corolla arabamı teslim alarak katıldım ve bu foruma da bugün üye oldum. Arabam henüz 200 km de ve genel anlamda memnunum. Bahsettiğiniz ses bende de var 2. vites'e atarken geliyor o ses. Satış temsilcisine sormuştum arabayı aldıktan bir gün sonra ve o ses zamanla kesilir demişti. E zaten malum, daha yeni araba, bazı parçaların alışması gerek. İlk 1000 km. bekleyeyim göreyim hatta şöyle bir 3-4 bin km sonra durum ne olur bakayım bende.
Merhaba. Öncelikler hayırlı olsun aracınız. Ben hala 170 km deyim, sizinki benden daha önce kesilir muhtemelen. Önceki yazılarda da görmüşsünüzdür, ben aracı toyotadan gelen mühendise kontrol ettirttim, sorun yok, olağan bir ses dedi. Yani ses var ancak hata ya da arıza değil dediler. Yani içim rahat artık, zamanla geçeceğine inanıyorum..arabanın diğer artıları bunu bastırıyor zaten.
@Burak Atılgan (32862) @Bülent Küçük (32666) Benim araçta da vardı 1 den 2 ye geçerken. Daha sonra kesildi, şanzumanın biraz çalışması lazım, sorun yok.