0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Adam %100 hatalıyım diye kabul ettiyse tutanakta, kasko ile yaptırsanız dahi kasko parasını karşı tarafın sigortasından tahsil ediyor. Benim eski aracımda o şekil olmuştu ayrıca hasar kaydıda açılmıyor. Tabii en iyisini yine kaskocu yada sigortacı firmanız bilir.
Kavise denk geldiği için camurluk cekiclenip boyanır.tampona boyaya bile gerek yok gibi. Pasta ve rötuş. Aynayi ise bozulmaz kolay kolay.dislileri kirilsaydi zaten belli olur du.Sahisa yiyecegi cezayla bi camurluk çok rahat yapılır. Cok geçmiş olsun buna şükür.Allah beterinden korusun
Geçmiş olsun. Trafik sigortasının süresi bitti der iken kaskodan mı bahsettiniz? zorunlu trafik sigortası da hasarı karşılar, ama süresi biten oysa ona kalabilir ihale. Çamurluk değişmeden halledilebilir duruyor. Tutmuş olduğunuz kaza tutanağı eksper tarafından incelenir ve kusur oranlarına göre ilgili tarafların sigorta şirketleri hasarları karşılar. Tutmuş olduğunuz tutanağı;https://www.sbm.org.tr/tr adresindeki 'online işlemler' menüsünden takip edebilirsiniz. Sisteme 2 gün içinde işlenmesi gerekir, daha sonra 3 gün içinde tutanak karara bağlanıp eksper raporu çıkar.
Geçmiş olsun öncelikle. Araçlardan birinin zorunlu trafik sigortası yok ise polis çağırmanız gerekirdi. Tuttuğunuz tutanakların pek bir geçerliliği yok. Yapamanız gerekeni PM den yazayım size. Tutanakların yanlış hatırlamıyorsam geçerliliği 15 gün diye ama emin değilim.
Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, tutanak kesinlikle doldurulmayarak, 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber verilerek, onlar geldikten sonra tutulmalıdır.
Geçmiş olsun hiç boya işine girmeyin bu dolu hasarı düzeltenler göçük düzeltenler hiçbir iz kalmayacak şekilde çıkartırlar bunu .Pasta cila ile de plastik izleri falan çıkar diğer aracın boyası falan çıkar .Eğer rahatsız edici bir şey olursa ufak bir lokal boya ile işlem biter kesinlikle çekiçlenme ve değişim işine grip aracın orijinalliğini bozmayın derim
Cok gecmis olsun abi. En büyük hasarin bu olsun. Degismesi gereken bir parca yok gibi. Sadece iyi bir ustaya denk gelmelisiniz
Cok gecmis olsun. Evet bir hatanız olmuş tutanak tutarak. Bir tarafın trafik sigortasi olmadiginda tutanak tutmayip polis cagirmaniz gerekiyordu. Bu durumda ne yapilir bende bilmiyorum. Eger bilen arkadas varsa bizimle de paylasirsa benzeri hatalarda referans olur diye dusunuyorum.
Osman geçmiş olsun.Sanırım rapordan birşey çıkmaz polis çagırmanız lazımdı.Tramer minibüs hatalı sigortası ödesin der. Ama ortada sigorta yok.Gelişmeleri merak ettim takip ediyorum.İnşaallah sorun çıkmaz.
Osman hocam belki adamın sigortası vardır. Şimdi bende bu yazılanlardan sonra tırstım eve gidince evraklarıma bakayım. Neden böyle dedim derseniz, benim sigorta ve kasko bitince firma arıyor uzatalımmı diyorlar uzatalım devam edelim diyorum sigorta ve kasko devam ediyor, parasını ödüyorum ama evrakları sonra gidip alıyorum. Şimdi bu dönem evrakları aldımmı almadım mı hatırlamıyorum Yani diyeceğim o ki belki adamın yanında yokmuştur yeni evraklar
@Murat Köse (28015) Murat Hocam kolay, https://www.sbm.org.tr/tr adresine git, online işlemler menüsünden, sigorta poliçe sorguladan bilgilerini gir, hem eski hem aktif olanları görüntüle. Oradan teyit edersin.