Gönderen Konu: Sol Tampon ve Çamurluk Hasarı  (Okunma sayısı 5317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Sol Tampon ve Çamurluk Hasarı
« : Kasım 05, 2014, 10:52:56 »
Yeni bir güne merhaba diyerek işe yol alırken sağolsun bir minibüs şoförü abimiz arabamıza sürttü. Kavşakta dur kalklarla ilerlerken sağa sinyal verdim
ve  önümdeki aracın ardından yavaş yavaş ilerliyordum ki muhtemelen sağ aynasını kontrol etmedi ve sol çamurluk, tampon ve aynaya zarar verdi.

Ayna ters yöne döndü. Aynanın dış kapağı yerinden çıktı. Mekanizma heralde bozuldu dedim. Aynayı normal haline getirdik. Kapağı taktık.
Elektrikli mekanızmayı her türlü hareket ettirdim ve sıkıntı çıkmadı. Belirli bir zaman sonra sorun çıkarır mı bilemiyorum.
Tamponun sol köşe kısımlarının boyaları gitmiş, çizilmeler var.
Çamurluğun hemen teker üstü kısmında ezik var. Değişilir mi düzeltme ve boyayla halledilir mi emin değilim.
İşin kötü tarafı karşı aracın sigortası dört gün önce bitmiş ve yenilenmemiş henüz. Bunlara rağmen bilgileri doldurduk tutanağı tuttuk ve fotokopileri vs aldık.

Şimdi ne olacak tam olarak bilemiyorum. Sigortası geçtiği için ceza yer heralde. Benim hasarımı nasıl karşılayacak bu işleyişi bilmiyorum ?
Acaba servise mi soksam yoksa adamla anlaşıp sanayide mi yaptırsam ? Fikirlerinizi almak istiyorum.

Ayrıca kaza tutanağının geçerliliği kaç gündür ? İnternetten de bakacağım şimdi.

Fotoğraflar

Toyota Club Türkiye

Sol Tampon ve Çamurluk Hasarı
« : Kasım 05, 2014, 10:52:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Tampon ve Çamurluk Hasarı
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2014, 10:57:51 »
:( Geçmiş olsun. Adam %100 hatalıyım diye kabul ettiyse tutanakta, kasko ile yaptırsanız dahi kasko parasını karşı tarafın sigortasından tahsil ediyor. Benim eski aracımda o şekil olmuştu ayrıca hasar kaydıda açılmıyor. Tabii en iyisini yine kaskocu yada sigortacı firmanız bilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2014, 11:03:12 »
Kavise denk geldiği için camurluk cekiclenip boyanır.tampona boyaya bile gerek yok gibi. Pasta ve rötuş. Aynayi ise bozulmaz kolay kolay.dislileri kirilsaydi zaten belli olur du.Sahisa yiyecegi cezayla bi camurluk çok rahat yapılır. Cok geçmiş olsun buna şükür.Allah beterinden korusun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2014, 11:03:49 »
Geçmiş olsun. Trafik sigortasının süresi bitti der iken kaskodan mı bahsettiniz? zorunlu trafik sigortası da hasarı karşılar, ama süresi biten oysa ona kalabilir ihale. Çamurluk değişmeden halledilebilir duruyor. Tutmuş olduğunuz kaza tutanağı eksper tarafından incelenir ve kusur oranlarına göre ilgili tarafların sigorta şirketleri hasarları karşılar. Tutmuş olduğunuz tutanağı;

https://www.sbm.org.tr/tr adresindeki 'online işlemler' menüsünden takip edebilirsiniz. Sisteme 2 gün içinde işlenmesi gerekir, daha sonra 3 gün içinde tutanak karara bağlanıp eksper raporu çıkar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2014, 11:13:39 »
Geçmiş olsun öncelikle. Araçlardan birinin zorunlu trafik sigortası yok ise polis çağırmanız gerekirdi. Tuttuğunuz tutanakların pek bir geçerliliği yok. Yapamanız gerekeni PM den yazayım size. Tutanakların yanlış hatırlamıyorsam geçerliliği 15 gün diye ama emin değilim.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2014, 11:15:09 »
:( Geçmiş olsun. Adam %100 hatalıyım diye kabul ettiyse tutanakta, kasko ile yaptırsanız dahi kasko parasını karşı tarafın sigortasından tahsil ediyor. Benim eski aracımda o şekil olmuştu ayrıca hasar kaydıda açılmıyor. Tabii en iyisini yine kaskocu yada sigortacı firmanız bilir.

Saolasın. Karşı taraf tutanağına " ilerlerken sağdaki aracı görmedim ve üzerine kırarak kazaya sebebiyet verdim " şeklinde yazdı.

Kavise denk geldiği için camurluk cekiclenip boyanır.tampona boyaya bile gerek yok gibi. Pasta ve rötuş. Aynayi ise bozulmaz kolay kolay.dislileri kirilsaydi zaten belli olur du.Sahisa yiyecegi cezayla bi camurluk çok rahat yapılır. Cok geçmiş olsun buna şükür.Allah beterinden korusun

Amin. Umarım fazla müdahale olmadan dediğiniz şekilde halledebiliriz.

Geçmiş olsun. Trafik sigortasının süresi bitti der iken kaskodan mı bahsettiniz? zorunlu trafik sigortası da hasarı karşılar, ama süresi biten oysa ona kalabilir ihale. Çamurluk değişmeden halledilebilir duruyor. Tutmuş olduğunuz kaza tutanağı eksper tarafından incelenir ve kusur oranlarına göre ilgili tarafların sigorta şirketleri hasarları karşılar. Tutmuş olduğunuz tutanağı;

https://www.sbm.org.tr/tr adresindeki 'online işlemler' menüsünden takip edebilirsiniz. Sisteme 2 gün içinde işlenmesi gerekir, daha sonra 3 gün içinde tutanak karara bağlanıp eksper raporu çıkar.

Benim herşeyim tamam. Trafik sigortam ve kaskomda sıkıntı yok. Karşı tarafın zorunlu trafik sigortasının süresi geçmiş. Her türlü hatalı ve zaten kabul etti ama  zorunlu trafik sigortasının süresi geçtiği için işleyiş nasıl olacak onu düşünüyorum.  Henüz acentemi aramadım onlarla da görüşeceğim.

Geçmiş olsun öncelikle. Araçlardan birinin zorunlu trafik sigortası yok ise polis çağırmanız gerekirdi. Tuttuğunuz tutanakların pek bir geçerliliği yok. Yapamanız gerekeni PM den yazayım size. Tutanakların yanlış hatırlamıyorsam geçerliliği 15 gün diye ama emin değilim.

Eğer dediğiniz gibiyse benim için sorun var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2014, 11:17:14 »
Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, tutanak kesinlikle doldurulmayarak, 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber verilerek, onlar geldikten sonra tutulmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2014, 11:22:28 »
Evet sıkıntılı bir durum sizin için. :( Özelden mesaj attım size.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2014, 11:41:57 »
Geçmiş olsun hiç boya işine girmeyin bu dolu hasarı düzeltenler göçük düzeltenler hiçbir iz kalmayacak şekilde çıkartırlar bunu .Pasta cila ile de plastik izleri falan çıkar diğer aracın boyası falan çıkar .Eğer rahatsız edici bir şey olursa ufak bir lokal boya ile işlem biter kesinlikle çekiçlenme ve değişim işine grip aracın orijinalliğini bozmayın derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2014, 11:42:14 »
Cok gecmis olsun abi. En büyük hasarin bu olsun. Degismesi gereken bir parca yok gibi. Sadece iyi bir ustaya denk gelmelisiniz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '09
  • 28 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2014, 11:54:06 »
Cok gecmis olsun. Evet bir hatanız olmuş tutanak tutarak. Bir tarafın trafik sigortasi olmadiginda tutanak tutmayip polis cagirmaniz gerekiyordu. Bu durumda ne yapilir bende bilmiyorum. Eger bilen arkadas varsa bizimle de paylasirsa benzeri hatalarda referans olur diye dusunuyorum.
T27 2009 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2014, 11:57:51 »
Osman geçmiş olsun.

Sanırım rapordan birşey çıkmaz polis çagırmanız lazımdı.
Tramer minibüs hatalı sigortası ödesin der. Ama ortada sigorta yok.

Gelişmeleri merak ettim takip ediyorum.
İnşaallah sorun çıkmaz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2014, 12:06:11 »
Osman hocam belki adamın sigortası vardır. Şimdi bende bu yazılanlardan sonra tırstım eve gidince evraklarıma bakayım. Neden böyle dedim derseniz, benim sigorta ve kasko bitince firma arıyor uzatalımmı diyorlar uzatalım devam edelim diyorum sigorta ve kasko devam ediyor, parasını ödüyorum ama evrakları sonra gidip alıyorum. Şimdi bu dönem evrakları aldımmı almadım mı hatırlamıyorum Yani diyeceğim o ki belki adamın yanında yokmuştur yeni evraklar
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2014, 12:15:03 »
Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, tutanak kesinlikle doldurulmayarak, 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber verilerek, onlar geldikten sonra tutulmalıdır.

Bu durumu da öğrenmiş olduk, teşekkürler. Karşı taraf ile görüştük tekrar.

Geçmiş olsun hiç boya işine girmeyin bu dolu hasarı düzeltenler göçük düzeltenler hiçbir iz kalmayacak şekilde çıkartırlar bunu .Pasta cila ile de plastik izleri falan çıkar diğer aracın boyası falan çıkar .Eğer rahatsız edici bir şey olursa ufak bir lokal boya ile işlem biter kesinlikle çekiçlenme ve değişim işine grip aracın orijinalliğini bozmayın derim

Ben de o şık üzerinde duruyorum aslında. Şu an biraz kafam karışık işlerim bitsin, etraflıca düşüneceğim ve fikirleri de dikkate alacağım.

Cok gecmis olsun abi. En büyük hasarin bu olsun. Degismesi gereken bir parca yok gibi. Sadece iyi bir ustaya denk gelmelisiniz

Sağol İlke, bakalım iyi bir usta bulabilirsek halledeceğiz inş.

Cok gecmis olsun. Evet bir hatanız olmuş tutanak tutarak. Bir tarafın trafik sigortasi olmadiginda tutanak tutmayip polis cagirmaniz gerekiyordu. Bu durumda ne yapilir bende bilmiyorum. Eger bilen arkadas varsa bizimle de paylasirsa benzeri hatalarda referans olur diye dusunuyorum.

Gökhan Bey benim de bu konuda bilgim yoktu maalesef. Şimdi şimdi öğreniyorum. O anda aceleye de gelince fazla bir düşünme imkanımız olmadı.

Osman geçmiş olsun.

Sanırım rapordan birşey çıkmaz polis çagırmanız lazımdı.
Tramer minibüs hatalı sigortası ödesin der. Ama ortada sigorta yok.

Gelişmeleri merak ettim takip ediyorum.
İnşaallah sorun çıkmaz.

Ahmet abi sağol. Telefonda tekrar görüştük. Araç trafik sigortası yeni bitmiş. Araçta eskisi vardı, yenisi de var hocam dediler. Yarın görüşeceğiz tekrar.
Bilgileri aktaracağım buradan.

Osman hocam belki adamın sigortası vardır. Şimdi bende bu yazılanlardan sonra tırstım eve gidince evraklarıma bakayım. Neden böyle dedim derseniz, benim sigorta ve kasko bitince firma arıyor uzatalımmı diyorlar uzatalım devam edelim diyorum sigorta ve kasko devam ediyor, parasını ödüyorum ama evrakları sonra gidip alıyorum. Şimdi bu dönem evrakları aldımmı almadım mı hatırlamıyorum Yani diyeceğim o ki belki adamın yanında yokmuştur yeni evraklar

Böyle bir durum sözkonusu. Sigorta var dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2014, 12:41:47 »

@Murat Köse (28015) Murat Hocam kolay, https://www.sbm.org.tr/tr adresine git, online işlemler menüsünden, sigorta poliçe sorguladan bilgilerini gir, hem eski hem aktif olanları görüntüle. Oradan teyit edersin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2014, 12:44:26 »
geçmiş olsun,

yetkili servise giderek tutanakları verdirdiğinizde kaskonuzun olup olmadığı sorulur, hasar işlemini eksperin geç gelmesinden kaynaklı sarkma olmaması için kaskodan başlatıp devamında karşı tarafın trafik poliçesinden rucu edilir...

kaskonuzun ikame araç hizmeti varsa kesinlikle kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2014, 12:54:53 »
@Murat Köse (28015) Murat Hocam kolay, https://www.sbm.org.tr/tr adresine git, online işlemler menüsünden, sigorta poliçe sorguladan bilgilerini gir, hem eski hem aktif olanları görüntüle. Oradan teyit edersin.

Süpersin yaa  :tamam: Allah razı olsun  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2014, 13:25:24 »
bununla geçmiş olsun. kaza tutanağı geçerlilik süresi 1 aydır.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • *_ KuRaL_2 _*
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 120 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2014, 14:15:55 »
geçmiş olsun allah daha büyüğünden korusun cümlemizi. sanırım senin işlemler karşı tarafın trafik sigortasını yenileyene kadar beklemez yaptırılabilir. sonra o  yaptırınca hem cezai işlemi hemde kasko tarafı kapatılır. senin işlemler sorun çıkarmaz da kasko ise exper uzun sürüyor yinede bir görüş net bilgi için 
Toyota Avensis  (2007)
110bg Gümüş Gri
Benzin + Lpg
Güzel Dostlar, Güzel İnsanlar Güzel Sohbetler; www.toyotaclubtr.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2014, 20:53:55 »
eğer sigorta var da evrakları yanında değilse sıkıntı olacağını sanmıyorum, ancak araç sigortasız ise tuttuğunuz tutanağın geçerli olacağını sanmıyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...