Gönderen Konu: Sol Tampon ve Çamurluk Hasarı  (Okunma sayısı 5318 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Tampon ve Çamurluk Hasarı
« Yanıtla #20 : Kasım 05, 2014, 21:07:46 »
Evet, hazır tutanakların başında da zaten böyle bir ibare varmış. Detaylı inceleyince gördüm. Şöyle diyor :

Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise TUTANAK DOLDURULMAYACAKTIR.

Polis veya Jandarmaya haber verilecektir deniyor.
Büyük harflerle yazılmış hatta ki bizim gözümüzden kaçmış. Çok tecrübeli olmayınca ve olayın sıcaklığıyla
insanın aklına gelmiyor maalesef.. Artık daha dikkatli olacağız. Başa gelmesi gerekiyormuş. Ama karşı
tarafla aramızda sorun yok. Yarın da görüşeceğiz.

Şimdi asıl soru,

Çamurluk düzeltilirken hangi yöntemi uygulayayım ?
Tamponu birşekilde hallederiz sanırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 05, 2014, 21:07:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 05, 2014, 21:21:05 »
Geçmiş olsun umarım problem çıkmaz prosedürü bilmiyorum geçen yıl bana araç çarptığında tutanak kağıdı ikimizdede yoktu polis çağırdık tutanak kağıdını verdi anlaştıysanız benim yapacağım bir şey yok diyerek ikimizin sigortasını kontrol etti ehliyetlerinizde sıkıntı yok değilmi sonra başınız ağrır dedi evrak doldurmayı tarif etti gitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 14, 2014, 22:03:43 »
osman bey geçmiş olsun aracınız bence boyasız ufak rütuşlarla eski halini alır.yağlı çekiç uygulaması yapan kaliteli bir kaporta ustasına götürün.ben kendi aracımı yaptırdım ve uygulamadan çok memnun kaldım biraz pahalı yapıyor ama işcilik 10 numara.eğer ustayı sorarsanız fatih itfaiyesinin arkasında özlem oto kaporta var.tavsiye ederim.facebook da aratırsanız yaptığı uygulamaları görebilirsiniz.saygılar tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 11, 2015, 03:22:40 »
Aradan baya zaman geçti ve internet e girmeye fırsatım olmadigindan yazamadım.  Kısa bilgi vermek istedim.

Aracı Nerede yaptirsam diye kararsız kaldım.  Geçen yıl soldan yine biri bana çarpıştı ve aynı yerler boya ve değişim görmüştü. Acikcasi sanayiye gidecek ve ugrasacak vaktim olmadigindan ve özellikle aynada bir problemin olup olmadigindan emin olmadığım için Arabamı servise götürdüm.

İşin aslı yaparız hocam anlasalim diyenlere çok da güveniyorum.  Boya değişim vs gözümde değil.  Aracim aynı yerden zaten hasar almıştı. Değer kaybından çekingem pek yok.

Neticede Toyota yetkili servisinde onarim yapıldı.  Yapılanlar :

Sol jant , ayna boyandi. Camurluk onarildi ve boyandi. İşin ilginç kısmı tamponu komple boyadilar = ) bir açıdan iyi okdu çünkü diğer taraftan sürtme vardı.

Bu onarımların dışında hiç kaza ile alakası olmayan tamponla kaput arasındaki lastiği ve kaputun iç sol lastiğini yenilemisler. İşin sonunda baya birsey yaptılar ve memnun kaldım.

Allah kimseye kaza bela hasar vermesin yine de. Ama gel gelelim ki geçen hafta arabanin önünden eve geçerken tampon sağ köşeye bakmamla egilmem bir oldu.  Artık ne sıfat koysam bilemedim ama insan evladının biri yine hafiften sürtmüs geçmiş. Ne diyeyim buna da şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2015, 03:26:26 »
ıslak bezle silince boyası zaten çıkar sonrası derin mi değil mi kısmına bakılarak pasta cila ile halledilir. Boya gerekiyosa lokal boyanabilir ama üst üste macun olayı sonradan boyanın endiliğinden çatlaması gibi bir sorun çıkarabileceği için nazarlık olarak kalsın derim ben
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 11, 2015, 09:57:59 »
Osman geçmiş olsun.
Dedigin lastik tampon a yapıştırma bu nedenle söküldügünde tekrar yapışması imkansız.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 11, 2015, 10:16:12 »

Osman bey geçmiş olsun, açtığınız konuyu baştan itibaren okuduğumda karşı tarafın sigortasının olmayışı sizin yaptırdığınız bu işlemde ilgili herangi bir sakatlığa yol açmadı mı? Onu nasıl hallettiniz? Bu yaptırdığınız onarımın tutarı ne kadar oldu?
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 11, 2015, 12:42:31 »
Arkadaşlar kazaya karışan araçlarla ilgili olarak
Trafik sigortası yoksa
Ehliyet yoksa veya kullandığı araca uygun değilse
Alkol veya başka bir şüphe varsa
Yaralı varsa kesinlikle tutanak tutulmuyor polis aranıyor.
 Ayrıca sigorta şirketleri bazen kaza tespit tutanağının fotokopisini kabul etmiyorlar. Ya noter tastikli olması gerekiyor yada orjinal tutanağı istiyorlar. En kolayı kaç araç kazaya karıştıysa o kadar tutanak tutmak.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 11, 2015, 13:10:02 »
Osman geçmiş olsun.
Dedigin lastik tampon a yapıştırma bu nedenle söküldügünde tekrar yapışması imkansız.

Çok sağol Ahmet abi.
Abi degismesi imkansız diyorsun fakat lastik bildiğin sıfır.  Çünkü önceki lastiğin orta kısmı özellikle baya tahrip olmuştu. Aracı aldıktan sonra farklı duruyordu ki zaten yapılan işlemlere de eklemisler. Diğer lastigin ne olduğunu farkedemedim açıkçası ama ikiside yapılan işlemler kısmında ekli.

.

Hasan Hüseyin bey arac servis aracıydi. Araçta eski police varmış daha sonra yeni policenin bilgileri doğrultusunda işlem yaptik. Yapılan onarimlarla 900 liraya yakın bir maliyet çıktı.  Tabi 500 liraya yakını Sökme takma işlemi  işçilik. Bir jantin boyanmasi 150 lira gibi bir fiyat mesela.

Yasin kardeşim dediğim gibi ufak siyriklar var muhtemelen birkaç ince işlemle daha iyi hale gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 13, 2015, 13:46:43 »
bi arkadaş metalik boyalarda  asla parça boya attırma daha sonradan parça atılan yere vernik sonrası zamanla o bölgeden verniği kalkmaya başlıyo ondan dolayı metaik boyalara parça atılması çokda iyi değil demişti, belki tampon ondan boyanmıştır  :nija:
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)