0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Auris amblemi sallanıyorsa servise uğrayın hallederler.Geri vites lambası tektir, çoğu marka araçta da tek.Renk solması derken foto var mı? Sıfır araçta bu kadar sürede olması ilginç.
Amblem sallanması ben de var. Demek ki standart bir sorun... Geri vites lambası tektir.Renk solması ise yeni bir araçta olmamalı. Muhakkak servise gösterin. Bilahare, konsol ve diğer plastik akşamların korunması ve temizliği için de Sonax'ın mat torpido temizleyicisini periyodik olarak kullanın.
Zühtü hocam bu tip torpido temizleyicileri önermem, mat tip olsa da uzun süre kullanımda torpidoya zarar vereceğini düşünüyorum. Ben sabunlu bezle hallediyorum o işi.
Ben arabayı aldığımdan beri kullanıyorum. UV ışınlarına karşı koruyucu etkisi ve temizlik için kullanıyorum. Meguiars'ınkini de denedim ama torpidoyu dalga dalga yaptı ve vazgeçtim.Ne tür bir zarar verir acaba? Sonax markasına güvenip almıştım halbuki...
Kendiniz ellemeyin ve elletmeyin. Yetkili servise gidin ve şikayetlerinizi belirtin, halledeceklerdir. Araç içinde kimyasal temizleyici, koku kullanıldı mı hiç ya da güneşlik kullanıyor musunuz park esnasında?
Bariz belli oluyor Şenol Bey, ilginç hakikatten. Herhangi bir kimyasal da kullanmadım demişsiniz. Peki iç-dış oto yıkamacısına yıkattırdınız mı hiç? şunun için soruyorum, servise gidip göstereceksiniz bunu sonuçta onlarda kullanıcı hatasına sokmaya çalışmasınlar diye söyledim. Bu düzelmez ise komple ön panelin garantiden değişimine kadar gidebilir olay.
İç dış yıkamaya sadece bir kere soktum. O yıkamada da arabanın başında durdum ve iç temizlikte herhangi bi parlatıcı ve kimyasal kullanılmaması konusunda uyardım ki kullanmadılar bizzat izledim . Aracı alırken de bu konuda uyardılar özellikle herhangi bir parlatıcı kimyasal kullanmayın size tavsiyemiz nemli bezle silinmesi diye bende bu tavsiyelerini dikkate aldım bu süreçte ..
O zaman daha fazla vakit kaybetmeden servise gidin. 1 ay önce veya sonra fark etmez bence, sonuçta yeni araç ilgilenmeleri gerekir. Bu kadar kısa sürede bu hale gelmesi normal değil zaten. Benim aracın da yazın güneş altında kaldığı oldu ancak böyle bir şey yok.
Bu konunun neresinde kendilerini haklı gösterebilirler aklıma bişey gelmiyor. Aracı hergün güneş altında tutsan komple ön panelin rengi solsun neden sadece o kısım ve neden sadece güneşte belli oluyor ?Kimyasal parlatıcı veya başka bişey kullandın diyebilirler benim cevabım şu olur öle bişey yapsam tüm konsola uygulardım neden sadece orası? Sanırım bunlar ön paneli değiştirirler. Bu değişimde bi sıkıntı olabilir mi Aytaç bey? İlk montaj gibi olur mu ? araç satarken bundan ötürü fiyat değişimleri yaşanır mı ?
Bir gösterin bakalım önce ne diyecekler, belki solmanın giderilme durumu vardır. Olası bir değişimde ise teknik olarak sıkıntı olacağını sanmam, ayrıca aracın değerini de düşürmez, yetkili serviste kaydı olur her şey belli. Kayınpederimin aracının kadranına sinek girmişti servise gösterdi girmesi imkansız dediler garantiden kadranı değiştirdiler.
Peki bu iz baştan beri var mıydı, sonradan mı oluştu? Sanki kirli bir avuç içi ile bastırılmış gibi de duruyor ki öyle ise kolayca çıkar bu. Yani parçada renk değişiminden çok oraya dışarıdan renk gelmesi gibi duruyor. Gerçi bu ancak fotoğraftan görüldüğü kadarı ile yapılan bir yorum. En garantisi yetkili servise göstermek olur.
Merhaba araçta farkettiğim bazı aksaklıklar var çok mühim olmasa da aklıma takılıyor.1- Aracın önünde toyota amblemi çok sallanıyor ( ne yapmalıyım servis vb.)2-Bu geri vites lambası tek taraflımı bazı yerlerde okudum ben yeni farkettim araçta 3- Aracın ön konsol kısmında renk solması var Touch ekranının az üstünde ufak bir yerde ama göze batıyor( Gölgeli havalarda belli olmuyor ama güneşli havalarda hemen farkediliyor)Bunların nelerle alakalı olduğunu ve nasıl bu sorunları çözebileceğimi cevaplarmısınız?
Gögüs tarafina araba parfümu alkollu islak mendil gibi maddelerle sildiniz mi veya sıktiniz mi birseyler