0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özel servislerden de fiyat alırsanız iyi olur . Ama şunu da göz önünde bulundurun aracınıza baskı değişiminden sonra kalibrasyon yapılması gerekecek ve bu sadece yetkili servislerde yapıyorlar diye biliyorum .
Artık heryerde yapılıyor.Hatta cihaza bile gerek kablo ipe OBDden kısa devre ile metodu bile var.
Bende de hiç uyarı ışığı yanmadı. Ama araba kendini belli ediyor. En basitinden 5. viteste giderken gaza sonuna kadar bas. Eğer hızın hemen artmamasına rağmen devir saatin aşırı yükselip sonrada düşüyorsa debriyaj kaçırıyor demektir. Bu arada İzmir' de ki her iki toyota servisinde kasım kampanyasında yararlanarak( %20 işçilik, %15 yedek parça) 1720 lira fiyat aldım.İndirimli halleri şöyle:İşçilik : 500Baskı Balata : 985Rulman : 138şanzıman Y : 100Özel bir servisten ise 1200 lira fiyat aldım. Bu kasım indirimi gayet iyi gibi duruyor. Arkadaşlar sizler ne düşünüyorsonuz?
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Karşılaştığım sorunlar şunlardı: Kırmızı ışıkta beklerken yeşilde gaza bastığımda vites kilitlendi araba hareket etmedi, manuel mod da fayda etmedi, kontağı kapatıp bir süre bekleyip tekrar çalıştırdığımda sorun gitti.( 1 kere başıma geldi)Vites değişimlerinde gaza biraz fazla yüklendiğimde vites sanki boşa düşüyormuşcasına devir 4500 leri görüp gazdan ayağımı hafif çektiğimde düzeliyor.(günde 1 kere karşılaşıyorum)Ender olsa da vitesin takıldığı 1 üst vitese geçmediği durumlarda oldu. Ayrıca ani hızlanmalarda vites sabit iken devir önce yükseliyor sonra normal devrine düşüp öyle hızlanıyor.Borovalı' da usta ile beraber test sürüşüne çıktık sadece son yazdığım durumla karşılaştık. Bana baskı balatanın değişmesi gerektiğini söylerken tekrar kalibrasyon yapıldığında da bir müddet daha idare edebileceğini ağzından kaçırdı. Arabamın 2. sahibiyim ve sadece 40.000 km bakımına kadar serviste işlem görmüş. Forever karttan pek indirim alabileceğimi zannetmiyorum. Yetkili servisin verdiği fiyat yüksek geldi. İzmir' de daha uygun fiyata kalibrasyon ve baskı balata değişimi yaptırabileceğim güvenilir servis tavsiyeleri bekliyorum arkadaşlar.
Şunu söylemeliyim ki Borovalı dan uzak durun, İzmir için Tokullar öneririm.
Sadece Çiğli' de 1 adet Toyota ustası bulabildim. Ondan da 1200 TL fiyat almıştım orjinal japon baskı balata için. Normal yağ değişimi ve servis için bile Manisa'ya gittiğim için İzmir' de hiç bildiğim usta yok.
@Ömer HANSU (30528) Ömer Bey, alttaki linki bir inceleyin ayrıca bu konuda forumda arama yaparsanız bir kaç başlık daha var.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31744.0
Önümüzdeki hafta için randevu alacağım. Sebebini öğrenebilir miyim?