Gönderen Konu: 2008 DİZEL MMT BASKI BALATA DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 6466 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '08
  • 13 kere teşekkür etti
Ynt: 2008 DİZEL MMT BASKI BALATA DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2014, 12:34:30 »
Oraya 2 kez gittim , adamlar arıza olmayan ve arıza ışığı yakmayan ABS beyni bozuk dedi, Tokullara gittim ve bakımıda orada yaptırdım, usta güldü, bence Borovalı tam bir sahtekar, zaten müdürleriyle tartıştım ve Toyota Türkiye ye aktardım.

Teşekkür ederim Aydın Bey. Ayrıca Aliağa' da ikamet etmeme rağmen aracımın bakımlarını  Manisa Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Şahin Usta'ya yaptırıyorum.Tanıyor musunuz?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 13, 2014, 12:34:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 13, 2014, 12:34:58 »
Debriyaj işi sikintili bence serviste degistirin.
Yan sanayi parcanin ne oldugu belli olmuyor gidip dandigini takiyorlar sonra gene cebinizden para cikiyor.
3-5 fazla verin kafaniz rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 13, 2014, 12:38:27 »
Teşekkür ederim Aydın Bey. Ayrıca Aliağa' da ikamet etmeme rağmen aracımın bakımlarını  Manisa Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Şahin Usta'ya yaptırıyorum.Tanıyor musunuz?

Evet tanıyorum hocam. Su an benim aracımdada baskı balata ile ilgili bir sorun var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62323.0
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 13, 2014, 12:39:26 »
Bana kalsa forumdan   @Ufuk Sönmez (16363)  ile irtibata geçin derim. En azından malzeme hakkında bilgi alırsınız hangisi size uyarsa onu kullanırsınız.
Size yardımcı olacaktır,malzemeyi alıp iyi bir ustaya yaptırırsanız daha uygun fiyata halledebilirsiniz..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 13, 2014, 12:54:02 »
Evet tanıyorum hocam. Su an benim aracımdada baskı balata ile ilgili bir sorun var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62323.0

Geçmiş olsun. Forumu baştan sona okudum. Manisa' da ikamet ettiğinizden şehrinizde yetkili servis olmadığı için mecburen İzmir'e geleceksiniz. Bence yetkili servisten önce Alsancak'da ki Toyo Özel Servisi'ne de bir uğramanızı tavsiye ederim.31 Kasım'a kadar ücretsiz kontrol yapıyorlar. İyi, ilgili bir servise benziyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31744.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • http://vospar.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2014, 21:25:07 »
Sayfayı yeni okudum.Burada geçen parça fiyatlarını bayağı bir fazla goruyorum.Manisada özel gittiğiniz servisinize sordunuzmu nekadara maal olur die.parça fiyatı felan ne verdi hocam.
:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2014, 07:53:02 »
Sayfayı yeni okudum.Burada geçen parça fiyatlarını bayağı bir fazla goruyorum.Manisada özel gittiğiniz servisinize sordunuzmu nekadara maal olur die.parça fiyatı felan ne verdi hocam.

Her zaman bakımlarını yaptırdığım usta bana burada yapılırsa 1400-1500 lira gibi bir fiyat çıkacağını ama garantisi olmayacağını. Yetkili servis 2000 TL nin altında bir fiyat verirse orda yaptırmamı tavsiye etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2014, 08:03:57 »
Manisali kiymet bilmez. Toyotaninda kiymetini bilmediler. Anca Şendil anca ordu. Baska bise yok. O kadar toyota sahibi magdur oldu manisa gibi bi sanayi kentinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 18, 2014, 10:17:33 »
Cumartesi Alsancak Toyo servisine uğradım. Adnan usta vardı ve test sürüşüne çıktık. Baskı balatanın bitik olduğunu, araç dururken sarsıntılı durduğunu, bunun sebebinin de akuatordan yaptığını söyledi. Temizlenmesi gerekiyormuş. Ayrıca debriyaj seti değiştirilirken volanın da tornalanması gerektiğini söyledi. Tabiki bu ekstra işlemleri yetkili servisler yapmıyor, yenisini takıyorlar(Akuator 1600 TL, Volan 850 TL yedek parça fiyatları). Biraz pazarlıkla bütün bu işlemler için 1300 TL ye anlaştım. Cuma günü arabayı götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • http://vospar.com/
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 21, 2014, 09:36:30 »
Ülkenin çeşitli yerlerinde görev yapmam sebebiyle birçok bölgede bulundum ilk defa egeye geldim gecen sene, ama gördümkü okadar yer içinden yedek parça fiyatları olsun işçilik olsun ege çok pahalı geldi bana.en basititinden 2001 Corolla vvti aracımın conta değişimine manisada 1500 tl fiyat biçtiler.(conta seti olarak değişim)dışardan parça almıyor ve fiyatlar çok fahiş.aynı işlemi aksarayda (il olan) yağ değişimi felan dahil 350 tl ye yaptırdım.(sadece conta değişimi filtre ve yağ, ama sette değişse en fazla markaya göre 200 lira oynayacaktı) aradaki farka bakın lütfen.
:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 01, 2014, 11:03:50 »
21 Kasım da sadece baskı balata değişimi olacağını sanmıştım ama arabamda değişti.  :lol:  1 hafta sonra tekrar kalibrasyon için gittim. Verilen hizmetten memnun kaldım. İzmir'de Toyota aracı olupta özel servis arayanlara tavsiye ederim. Tek bir sorun kaldı. O da: Motor soğuk iken sadece 2 den 3. vitese geçişte hafif bir ''cart - cızzt" sesi geliyor. Araba ısınınca o sesi yapmıyor.Yine motor soğuk iken  2 den 3 e geçişteki sarsıntı 1 den 2 ye geçiştekinden fazla. Normalde vites değişimlerinde ayağımı gaz pedalından çeker sonra tekrar gaz veririm. Bir sabah denemek için ayağımı 2 den 3 geçişte gaz pedalından kaldırmadım ve vites 3 te takıldı. Ne yaptıysam düzeltemedim. Arabayı sağa çekip kontağı kapattığımda sorun düzeldi. 70 km uzaktan geldiğimden ve vaktim olmadığından 28 Kasım da ki kontrolde vites sorunu kendini göstermedi. Müsait bir zamanda servise gidip motoru 2-3 saatliğine soğutmam gerekecek. Sizce bu sorun neden olabilir?