0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaşlar, büyük şehirlerde trafik sorunları olduğu herhalde aşikardır. Bu sorunlara çözüm önerileriniz nelerdir?Örneğin; Belli cm3 'den küçük araçlarda ötv düşürülmeli. Büyük şehir belediyelerinin sınırları içinde yakıt fiyatları diğer yerlerden belli oranda daha yüksek olmalı. Toplu ulaşım noktalarındaki otopark kapasiteleri arttırılıp, çok uygun fiyatlı olmalı.
edit: en güzeli her araçta km takip sayacının olması ve trafikde durma süresine göre vergilendirilmesi )) (istanbul için)
En kolay çözüm benimki... Büyük şehirden kaçtım, dertler bitti... Doğma büyüme İstanbul Kadıköylüyüm; hatta 5 kuşak geçmişime kadar İstanbulluyum (ötesini öğrenemedim ama ihtimâl onlar da İstanbulludur). Lâkin İstanbul'dan kaçıyorum artık... Geçenlerde 15 yıl aradan sonra gittim, gittiğime de pişman oldum... İstanbul yaşanmaz olmuş... İnsanlar tahammülsüz, birbirine karşı saygısız, her çeşit insan cirit atıyor, vs... Kaçın benim gibi siz de... Kurtulun büyük şehrin kaosundan...
Çok güzel, İstanbullu hemşehri görmek. Geçen bir sohbette kınusu geçti; şuranın yardımlaşma derneği, buranın lokali. Ben İstanbullular derneği görmedim hiç bir yerde, kursak mı?
Ücret, zaman ve sağlık olarak değerlendireceğim bu konuyu. Babamın işyeri ile ev arası yaklasik 10 km. Otobus ile gittimi 45 dk dan aşağı sürmüyor ve aktarma yapmak zorunda. Arabayla gidince 15 dk dan fazla sürmüyor. Ve o 16k nın ve 500t nin leş gibi pis havasını çekip hasta olmamış oluyor. Otobüse ücret olarakta yaklaşık 3.5 tl ye yakın bir ucret oduyor. Araba daha az yakmis oluyor. Ama merak etmeyin babam is yeri servisini kullaniyor Sadece isyerine bu sekilde gitseydi olacaklar buydu.Benim okul ile ev arası yaklasık 35 km. Bazen arabayı alıyorum. Tabi almadan once 3 arkadasimida ariyorum eger geleceklerse yakıt parasınıda cıkarmış oluyorum. Avantajım ne oluyor: Otobüste ayakta gitmemis oluyorum. Otobüsteki mikroplu havayı solumamış oluyorum. Otobüsten inip metroya yurumemis oluyorum. Metrodan inip marmaraya yurumemis oluyorum. Marmaraydan inip okula yurumemis oluyorum. Zaman acisindan bakarsak. Toplu tasima araciyla gittigimde 2-2:30 saat suruyor en az. Ama arabayla gittigimde sabah o trafikte bile en gec 1:30 saatte okulda oldum. Arabayı her zaman alamıyorum. Çalıştığım firma aylık akbil yaptı. Bende genelde bos olabilecek toplu tasima aracina yani herkesin binmedigi otobuslere. En cok kullandigim km28 ve e10 binmeye gayret gosteriyorum.
ilke arkadaşlarınla gittiğin gün zaten toplu taşıma yapmış oluyorsun...sanıyorum pek çoğumuz bu konuda benimle hemfikirdir.