Gönderen Konu: çukura girdim bir sıkıntı olurmu ?  (Okunma sayısı 38027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 536
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
çukura girdim bir sıkıntı olurmu ?
« : Ekim 22, 2014, 00:13:14 »
az önce eve gelirken hızımı tam hatıralmıyorum cukuru yakın bır mesafeden gördüm frene bastım yanlız yıne cukura gırdım bir sıkıntı varmıdır araba sallandı bıraz

aracım
toyota auris 1.4d active 2014 model
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Toyota Club Türkiye

çukura girdim bir sıkıntı olurmu ?
« : Ekim 22, 2014, 00:13:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: çukura girdim bir sıkıntı olurmu ?
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2014, 00:17:19 »
Çukurun boyutunu bilmediğimiz için kesin konuşamam ama tavsiyem bundan sonra çukura veya tümseğe frenle girmemeniz olur . Eğer çukura girmek kaçınılmaz ise frene basın fakat çukura girmeden ayağınızı frenden mutlaka çekin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2014, 00:18:34 »
Çukurun boyutunu bilmediğimiz için kesin konuşamam ama tavsiyem bundan sonra çukura veya tümseğe frenle girmemeniz olur . Eğer çukura girmek kaçınılmaz ise frene basın fakat çukura girmeden ayağınızı frenden mutlaka çekin .

bende tam görmedim bir refleksle bastım frene zaten ama yıne girmekten kurtulamadım fazla deırn bır cukur değildi yanlız ama araba ufak bır sarsılma oldu anı fren yapıncada olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2014, 00:21:45 »
Janta vurdu mu peki kut etti mi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2014, 00:23:13 »
bende tam görmedim bir refleksle bastım frene zaten ama yıne girmekten kurtulamadım fazla deırn bır cukur değildi yanlız ama araba ufak bır sarsılma oldu anı fren yapıncada olabilir

Yağız bey derin bir çukur değilse bir şey olmamıştır . Fakat dediğim gibi bundan sonra aklınızda bulunsun çukura veya tümseğe frenle girmeyin . Siz yavaşlamak için frene basıyorsunuz ama frenle çukura veya tümseğe girerseniz araç daha fazla zarar görür . Hiç fren yapmayın demiyorum eğe mesafe varsa tabi ki yapın ama yoksa yapmamanız araç için daha sağlıklı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2014, 00:23:27 »
Bundan birkaç ay önce yaklaşık 70-80 km/h ile giderken asfaltın kenarındaki kapağı açık mazgala girdim çıktım. Teker koptu sandım araba savruldu hafiften.  :-[ Sağa çekip baktım birşey yoktu. Devam ettim. Şimdiye kadar sorun oluşturmadı.

Sizin çukuru görmeden birşey diyemeyiz ama lastik balon yapmış olabilir. Kontrol edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2014, 00:24:12 »
Janta vurdu mu peki kut etti mi

tam hatırlamıyorum ama bır ses geldi cukur anayoldaydı cok derın değildi hemen girdi cıktı belki abs seside olabilir tak diye bir ses geldi yanlıs hatırlmyrsam eğer

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 00:25:28
Bundan birkaç ay önce yaklaşık 70-80 km/h ile giderken asfaltın kenarındaki kapağı açık mazgala girdim çıktım. Teker koptu sandım araba savruldu hafiften.  :-[ Sağa çekip baktım birşey yoktu. Devam ettim. Şimdiye kadar sorun oluşturmadı.

Sizin çukuru görmeden birşey diyemeyiz ama lastik balon yapmış olabilir. Kontrol edin.

benm hızımda en fazla 50 km falandı cukuru gordum anı fren yaptım zaten ama gırdı yıne çukur derın değildi

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 00:27:01
Yağız bey derin bir çukur değilse bir şey olmamıştır . Fakat dediğim gibi bundan sonra aklınızda bulunsun çukura veya tümseğe frenle girmeyin . Siz yavaşlamak için frene basıyorsunuz ama frenle çukura veya tümseğe girerseniz araç daha fazla zarar görür . Hiç fren yapmayın demiyorum eğe mesafe varsa tabi ki yapın ama yoksa yapmamanız araç için daha sağlıklı .

anladım Mahmut Bey inşallah bir sorun yoktur canım sıkıldı bir danısım dedım zaten anı refleks yanı ısteyerek basmadım zaten gördüm bastım yıne gırdı cukura

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2014, 00:50:49 »
az önce eve gelirken hızımı tam hatıralmıyorum cukuru yakın bır mesafeden gördüm frene bastım yanlız yıne cukura gırdım bir sıkıntı varmıdır araba sallandı bıraz

aracım
toyota auris 1.4d active 2014 model
Birşey yoktur hocam inşallah, bu kadarlık çukurlarda filan zaten bu arabalara özellikle alt takımlarına birşey olacaksa yakalım gitsin zaten, hoş ya şu da var bir Toyota'nın yuruyen aksam parçalarının bur Renault kadar sağlam olmasını da beklemiyorum haliyle..
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 22, 2014, 00:54:27 »
tam hatırlamıyorum ama bır ses geldi cukur anayoldaydı cok derın değildi hemen girdi cıktı belki abs seside olabilir tak diye bir ses geldi yanlıs hatırlmyrsam eğer

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 00:25:28
benm hızımda en fazla 50 km falandı cukuru gordum anı fren yaptım zaten ama gırdı yıne çukur derın değildi

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 00:27:01
anladım Mahmut Bey inşallah bir sorun yoktur canım sıkıldı bir danısım dedım zaten anı refleks yanı ısteyerek basmadım zaten gördüm bastım yıne gırdı cukura

O hızla hiiiiçbirşey olmaz gönlünüzü ferah tutun, en fazla jant yamulur diyeceğim ama 50km hızla o da çok çok zor bir ihtimal. Siz yinede kafanız rahatlasın diye jantlarınızı kontrol edin ve yolunuza devam edin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 22, 2014, 00:56:51 »
O hızla hiiiiçbirşey olmaz gönlünüzü ferah tutun, en fazla jant yamulur diyeceğim ama 50km hızla o da çok çok zor bir ihtimal. Siz yinede kafanız rahatlasın diye jantlarınızı kontrol edin ve yolunuza devam edin....

jantları kontrol ettim bir yamulma falan göremedim lastiklerde balonda yapmamıs ınme falanda yok tabi sıcagı sıcagına etkisini göstermi bilmiyorum sabah tekrar kontrol edecegim cukur'da cok derin bir cukur değil yanı gırıp cıkmam bır oldu tak diye bir ses geldi sadece oda abs diye düşünüyorum

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 00:58:34
Birşey yoktur hocam inşallah, bu kadarlık çukurlarda filan zaten bu arabalara özellikle alt takımlarına birşey olacaksa yakalım gitsin zaten, hoş ya şu da var bir Toyota'nın yuruyen aksam parçalarının bur Renault kadar sağlam olmasını da beklemiyorum haliyle..

inşallah diğer toyota aracımla öyle cukurlara gırdımki araba havayı kalktıgını bıle hatırlıyorum ona birşey olmadysa bu ufacık bir cukurdan birşey olmaz sanırım :) araba yenı olunca ınsan bıraz pımpırıklenıyor işte biyeri cizilse zoruna gıdıyor ınsanın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2014, 01:00:30 »

jantları kontrol ettim bir yamulma falan göremedim lastiklerde balonda yapmamıs ınme falanda yok tabi sıcagı sıcagına etkisini göstermi bilmiyorum sabah tekrar kontrol edecegim cukur'da cok derin bir cukur değil yanı gırıp cıkmam bır oldu tak diye bir ses geldi sadece oda abs diye düşünüyorum

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2014, 00:58:34
inşallah diğer toyota aracımla öyle cukurlara gırdımki araba havayı kalktıgını bıle hatırlıyorum ona birşey olmadysa bu ufacık bir cukurdan birşey olmaz sanırım :) araba yenı olunca ınsan bıraz pımpırıklenıyor işte biyeri cizilse zoruna gıdıyor ınsanın :D
Endişe etmekte çok haklısın hocam, yoktur birsey inşallah, ALLAH beterlerinden saklasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2014, 01:06:05 »
Endişe etmekte çok haklısın hocam, yoktur birsey inşallah, ALLAH beterlerinden saklasın.

amin bundada birşey oldugu sanmıyorum endişe ettım sadece forumda okuyunca jant yamulması balon yapması rot ayarı bozulması gıbı sorunlar karşılaşan olmuş bir danışım dedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2014, 01:07:08 »
Allah başka dert vermesin :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2014, 01:07:31 »
Eşim 10 15 km hızla kaldırıma çıktı küt diye sol ön tekerleği de bir şey olmadı. 90la giderken daha beter çukurlara girdim zonguldak çıkışında yol yapım çalışmalarının olduğu yerde bişi olmadı. Sizinkine hayli hayli bir şey olmaz :)

Ben toyotanın sağlam olduğunu bilirim duyarım renault ya göre. Renultun daha sağlam olduğunu bilmiyordum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2014, 01:12:17 »
Eşim 10 15 km hızla kaldırıma çıktı küt diye sol ön tekerleği de bir şey olmadı. 90la giderken daha beter çukurlara girdim zonguldak çıkışında yol yapım çalışmalarının olduğu yerde bişi olmadı. Sizinkine hayli hayli bir şey olmaz :)

Ben toyotanın sağlam olduğunu bilirim duyarım renault ya göre. Renultun daha sağlam olduğunu bilmiyordum.

geçmiş olsun Mutlu Bey :) oluyor böyle ufak tefek kazalar .. cukura girip cıkmam bir oldu zaten zorlanma falan olmadı hıc derın bır cukurda değildi tanponu falan lastikleri kontrol ettım hıc bır cızılme yamulma balonlama yoktu zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2014, 02:52:19 »

Toyota her yönden sağlam dır buna şüphem yok, karoser, elektronik sistemleri, motor olarak vs. ama iş yürüyen aksama gelince alt takıma gelince gerçekten Renault bana göre çok önde, en basitinden Toyota daki disk ve balata sorunu bunu çevremdeki her toyota kullanıcısındanda duydum, 40 bin de 60 binde balatalar ve diskler bitiyor, bu hakikaten cok gülünç belki pazarlama stratejisidir, fakat sıfır aldığım clio 3 aracımda 75 km deyken bile balatalar ve diskler ilk günkü gibi durmakta idi. Tabi bu kulanima gore değişir fakat herkes de bitiremez ya, belki şu eski algı hala Toyota yı ayakta tutuyor, sorunsuz bir marka izlenimi, fakat ben bunu artık kaybettiğini dusunenlerdenim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2014, 07:10:18 »
Arabada gozukmeyen hasarlariniz olabilir. Bunu ancak arabayi balansa soktugunuzda anlarsiniz.
Zarar gormesi olasi parcalar:
Tasiyici yamulmasi
Amortisor yamulmasi
Jant yamulmasi
Rot basinin ve kolunun zarar gormesi
Bilyalarin dagilmasi
Lastikte balon olmasi
Suspansiyon kolunun yamulmasi.
Z rotlarin zarar gormesi.
Kule takozlarinin zarar gormesi.
Bende bir olay yasadigim icin az cok biliyorum abi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2014, 07:25:41 »
120 ile çukura girip arabanın altını vurmuştuk. [emoji4]  Hiçbirşey olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2014, 08:25:22 »
 Bu ve benzeri çukurlar maalesef yollarda karşımıza anlamsız şekilde çıkıyor. Hele üzerlerine yapılan bazı yamalar daha da vahim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2014, 09:06:47 »
birşey olmaz. Türkiye'de belediye çukurları bir hayli fazla. böyle herşeyi takarsanız paranoyaklaşırsınız.
mümkün oldukça düşmemeye çalışın çukura düşersenizde frene basmayın çapraz girmemeye çalışın. lastiğin en zayıf yeri yanaklarıdır. en sağlam yeri tabanı. tabandan girilen çukurlarda hem ön takım hemde lastik kolay kolay zarar görmez. ama açılı bir halde düştüğünüzde lastikler zarar görür.