0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabada gozukmeyen hasarlariniz olabilir. Bunu ancak arabayi balansa soktugunuzda anlarsiniz.Zarar gormesi olasi parcalar:Tasiyici yamulmasiAmortisor yamulmasiJant yamulmasiRot basinin ve kolunun zarar gormesiBilyalarin dagilmasiLastikte balon olmasiSuspansiyon kolunun yamulmasi. Z rotlarin zarar gormesi.Kule takozlarinin zarar gormesi.Bende bir olay yasadigim icin az cok biliyorum abi.
ilke güzel yazmışsında 50kmden bahsediyoruz
Benimkisi park halindeyken oldu abi Sol lastigimin altindaki topragin kaymasi sonucu yaklasik 30cm derinlik 1 metre genisligindeki cukura kaydi.
İlke sizin araba istisna onu karıştırma ciddi bişey olsa kendini belli ederdi. ben toyotada alaşım jantın kesilip ön düzene rot-balansa herhangi bir zarar gelmediğini gördüm korkacak bişey yok
Alttan ciddi bir darbe aldığını düşünmüyorsanız bir şey yoktur. Alışık olmamız lazım burası Türkiye..
geçen aynı yoldan geçtim denk geldi bir bakayım dedım rögar kapağıymış etrafında cukur ordan gecmısım ustunden gecerken tak diye bir ses gelmişti o gelen tak sesi nedir jant'ımı vurdum yoka baska birşeyın sesimi jant'a eğrilme cizik falan olmamıs lastikte bıraz sürmüş sanırım
Çukura girdiysen gelmiştir veya ani frenlediysen ondan. Olabilir böyle şeyler endişelenmene gerek yok.
Fren sesi olmadigna eminim tak diye bir ses geldi normal midir bu ses alt takimi vurma gibi bir durum olablirmi rögar kapagida vardi cunku
Rögar kapağına sürtmüş te olabilir altı o zaman. Yağ/su kaçağı yoksa sorun yok. Bende birkaç kez altını sürtmüştüm servise gösterdim bir şey yok dedi, endişelenmene gerek yok diye tekrarlayacağım yine Yağız. Yine de için rahat etmiyorsa aracı lifte kaldırt bakılsın altına.
Demek ki ADANA değil mesele her memlekette durum aynı yollar rezil durumda.Hergün söve söve dinden imandan çıktım artık.Bu arada arabayı aldığımda 33 psı olan lastiklerim servisten 1000 bakımından çıktıktan 1 hafta sonra baktığımda hepsi 29 psı olmuştu.Bunu servis yapmadıysa eğer bukadar dengeli bir biçimde 4 lastiğinde eşit inmesi imkansız.Ben de hepsini tekrardan 33 yaptım ama araba sanki taşa dönüştü.29 psı iken araba pamuk gibiydi.Acaba sevis bunu bilerek yapmış olabilir mi? Lastikçiye gittim petrol cihazı yanlıştır belki deyip yok 33 tam çıktı ama çok sert geldi bana ve binenlere.Bozuk yollarda at arabası gibi hissediyorum acaba 29 a dönmeli miyim?
Yollar o kadar kötü ki!!! Konfor bir yana araba dağılacak gibi oluyor bazen.Bunu düşününce lastik ve yakıt masrafım arabanın bu sarsıntılardan göreceği zarardan daha az olur gibi görünüyor.29 yapmam ama sanırım 31 psı deneyeceğim 1-2 gün.