Gönderen Konu: 2014 Mazda 3  (Okunma sayısı 3481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2014 Mazda 3
« : Ekim 21, 2014, 18:14:30 »
Arkadaşlar öncelikle merhaba.. yaklaşık 1 haftadır mazda 3 e kafayı takmış bulunmaktayım... forumlardan ve mazdanın sitesinden edindiğim bilgilere göre araç 1.5 skyactive denen bir motor teknolojisine sahip 120hp ve 150 nm tork üretiyor.. benim almayı düşündüğüm donanım power olarak geçiyor ve sadece 6 ileri otomatik şanzumanla alınabiliyor. bi-xenon farlar, lastik basınç sensörü,kör nokta uyarı sistemi,adaptif cruise control,bose ses sistemi,şehir içi frenleme sistemi,yokuş kalkış desteği,7inc renkli ekran,ısıtmalı koltuklar gibi benim aracımda olmayan donanımlar var.ayrıca 4000tl gibi opsiyon paketiyle viraja duyarlı farlar otomotik kısa-uzun var gbi opsiyonlarda eklenebiliyor. Bu yazdığım özellikler benim 2011 avensis aracımda maalesef bulunmayan özellikler.. ayrıca euroncaptan aldığı sonuçlarda şimdiki aracımdan yüksek puanlar şimdi sorularıma gelicek olursak;

1) avensis gibi bir araçtan c segmenti bir otomobile dönücem konfor sıkıntısı yaşıyabilirmiyim
2) daha önce otomotik şanzıman kullanmadım.. bu araçta kullanılan şanzıman hangi tiptir ve ileride problem yaratırmı
3)mazdanın sitesinde araç için 5.5lt/km gibi ortalama tüketim değerler gerçek hayatta ne kadar olabilir
4) 1.5 lt ünite 120bg ve 150nm tork değerlerine sahip şu andaki aracımdan performans olarak zayıf bir araç ve ayrıca otomatik şanzumana sahip performans olarak çok mu kötüdür? ve bu mazdanın yeni motorunun herhangi bilinen kronik problemi varmıdır?
5)araçta önde macpherson arkada ise bağımsız süspansiyonlar bulunmakta focusla aynı platformu paylaşıyor bildiğim kadarıyla bu aracın yol tutuşu nasılsır?
6) mazda toyota kadar sorunsuz bir markamıdır ve servis ağı parça sıkıntısı nasıldır?

--verdiğim linkte araç hakkında yapılan testler mevcut
http://www.ototest.tv/yeni-mazda3-tanitildi-iste-turkiyede-satilacagi-tarih/4210/
http://www.focusclubtr.com/topic/7658-mazda-3-15-120-ps-otomatik-test-s%C3%BCr%C3%BC%C5%9F%C3%BC-s%C3%BCr%C3%BC%C5%9F-izlenimi-foto%C4%9Frafl%C4%B1-ve-detayl%C4%B1/

Abilerim,kardeşlerim kısaca 2011 model aracımı satıp mazda 3 alırsam akıllıca bir iş olurmu ileride pişman olmak istemiyorum :)

Toyota Club Türkiye

2014 Mazda 3
« : Ekim 21, 2014, 18:14:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Mazda 3
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2014, 19:19:21 »
1- Avensis kadar konforlu olamayabilir. Neticede arada sınıf farki var. Ama çok büyük bir problem yaşamaz diye düşünüyorum.

2- Tork konvektörlü olması lazım fakat sıradan tork konvektörlulerden değil. Bu forumda daha önce bahsetmiştik sanırım. Sorunlu bir şanzıman olacağını sanmam.

3-Şehir içi 5.5 görmeniz biraz güç gibi fakat öyle aşırı bir tüketimi olmaz. Çok sıkışık, adim adim ilerleyen trafikte elbette ki çok yakar fakat normal şartlarda Avensis'ten pek farklı olmayacaktır.

4- Teknik verileri hakkında fazla bilgi sahibi degilim fakat performans anlamında 1.6 Avensis'ten çok farklı olmayacaktır.

5- Focus altyapısını kullanir. Bu platformun en başarılı olduğu kriter yol tutustur.

6-Mazda dünyanın en sorunsuz markasıdır. Servis ağı Toyota kadar geniş değildir. Fakat Focus altyapısını kullandığı için parça tedariğinde sıkıntı çekmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2014, 19:36:05 »
öncelikle güzel bir tercih yapmışsınız. uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız mantıklı bir tercih olabilir. her ne kadar sınıf düşüşü yaşayacak olsanız da yeni mazda 3 ile avensis ve corolla'nın aks mesafesi aynı. ayrıca iç mekânı oldukça iyileşmiş bir mazda 3 söz konusu. konfor olarak power donanımı ile gelecek 18" jantlardan dolayı bozuk zeminlerde biraz sarsıntı yaşarsınız. bunun dışında süspansiyonu başarılı sayılabilecek bir araçtır.

yeni mazda 3'te kullanılan şanzıman tork konvertörlü olarak anılıyor fakat birkaç yerde okuduğum kadarıyla 4-5-6. vitesler çift kavramalı (dsg gibi). bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. yakıt tüketim videoları internette mevcut, tahminimce avensis'in yakıtına denk bir tüketime sahip olursunuz. motor yeni olduğundan kronik problem duymanız biraz zor olabilir, yine de bugüne kadar ben bir şey duymadım. mazda forumuna üye olduysanız size yardımcı olacaklardır.

servis konusunda ise 6 ay bakım aralığı var. tek sıkıntısı bu sanırım. parça değişim aralıkları normal araçlar gibi olsa da kilometre sınırını doldurmadıkça yılda 2 kere garanti dışı kalmamak için servise uğramanız gerekir. yıllık servis maliyetlerinin buna rağmen pahalı olmadığını okumuştum. kendiniz de bir araştırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2014, 19:36:27 »
1- Avensis kadar konforlu olamayabilir. Neticede arada sınıf farki var. Ama çok büyük bir problem yaşamaz diye düşünüyorum.

2- Tork konvektörlü olması lazım fakat sıradan tork konvektörlulerden değil. Bu forumda daha önce bahsetmiştik sanırım. Sorunlu bir şanzıman olacağını sanmam.

3-Şehir içi 5.5 görmeniz biraz güç gibi fakat öyle aşırı bir tüketimi olmaz. Çok sıkışık, adim adim ilerleyen trafikte elbette ki çok yakar fakat normal şartlarda Avensis'ten pek farklı olmayacaktır.

4- Teknik verileri hakkında fazla bilgi sahibi degilim fakat performans anlamında 1.6 Avensis'ten çok farklı olmayacaktır.

5- Focus altyapısını kullanir. Bu platformun en başarılı olduğu kriter yol tutustur.

6-Mazda dünyanın en sorunsuz markasıdır. Servis ağı Toyota kadar geniş değildir. Fakat Focus altyapısını kullandığı için parça tedariğinde sıkıntı çekmezsiniz.
bu kadar donanımı d sınıfı bir araçta isterseniz 110-120 bin tl gbi rakamlar çıkıyor ortaya fiyatının opsiyonlar ile birlikte 77 bin tl olması beni cezbetti açıkcası tasarım olarakta toyotanın uzun bir süre bu kadar güzel bir tasarım yapmadıgını biliyorz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2014, 19:39:38 »
bu kadar donanımı d sınıfı bir araçta isterseniz 110-120 bin tl gbi rakamlar çıkıyor ortaya fiyatının opsiyonlar ile birlikte 77 bin tl olması beni cezbetti açıkcası tasarım olarakta toyotanın uzun bir süre bu kadar güzel bir tasarım yapmadıgını biliyorz
O zaman hayırlı olsun. [emoji4]

77 bin TL'ye çok güzel bir tercih. Tek sıkıntısı Mermerler Otomotiv gibi ultra başarısız bir distribütörü olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2014, 19:40:16 »
öncelikle güzel bir tercih yapmışsınız. uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız mantıklı bir tercih olabilir. her ne kadar sınıf düşüşü yaşayacak olsanız da yeni mazda 3 ile avensis ve corolla'nın aks mesafesi aynı. ayrıca iç mekânı oldukça iyileşmiş bir mazda 3 söz konusu. konfor olarak power donanımı ile gelecek 18" jantlardan dolayı bozuk zeminlerde biraz sarsıntı yaşarsınız. bunun dışında süspansiyonu başarılı sayılabilecek bir araçtır.

yeni mazda 3'te kullanılan şanzıman tork konvertörlü olarak anılıyor fakat birkaç yerde okuduğum kadarıyla 4-5-6. vitesler çift kavramalı (dsg gibi). bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. yakıt tüketim videoları internette mevcut, tahminimce avensis'in yakıtına denk bir tüketime sahip olursunuz. motor yeni olduğundan kronik problem duymanız biraz zor olabilir, yine de bugüne kadar ben bir şey duymadım. mazda forumuna üye olduysanız size yardımcı olacaklardır.

servis konusunda ise 6 ay bakım aralığı var. tek sıkıntısı bu sanırım. parça değişim aralıkları normal araçlar gibi olsa da kilometre sınırını doldurmadıkça yılda 2 kere garanti dışı kalmamak için servise uğramanız gerekir. yıllık servis maliyetlerinin buna rağmen pahalı olmadığını okumuştum. kendiniz de bir araştırın.
aslında arka koltuğu sıklıkla kullanan biri değilim o yüzden boyut olarak biraz küçülmesi çok önemli değil... hatta avensis park ederken kimi zaman sorun olabiliyor.. yalnız benim merak ettiğim d sınıfından c segmentine geçince malzeme kaliteside düşermi?? ve yol sesi çok rahatsız edici düzeydemidir çünkü aracı 18inc jantlar güzel gösteriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2014, 19:45:12 »
aslında arka koltuğu sıklıkla kullanan biri değilim o yüzden boyut olarak biraz küçülmesi çok önemli değil... hatta avensis park ederken kimi zaman sorun olabiliyor.. yalnız benim merak ettiğim d sınıfından c segmentine geçince malzeme kaliteside düşermi?? ve yol sesi çok rahatsız edici düzeydemidir çünkü aracı 18inc jantlar güzel gösteriyor
Bu konuda biraz düşüş olabilir. Birazda sizin beklentinize bağlı bir durum. Avensis kadar kaliteli sessiz ve konforlu olmasını beklerseniz tatmin olmayabilirsiniz. Ama kendi segmentinde değerlendirirsek bu disiplinlerde başarılı bir araç olduğu kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2014, 19:53:53 »
Bu konuda biraz düşüş olabilir. Birazda sizin beklentinize bağlı bir durum. Avensis kadar kaliteli sessiz ve konforlu olmasını beklerseniz tatmin olmayabilirsiniz. Ama kendi segmentinde değerlendirirsek bu disiplinlerde başarılı bir araç olduğu kanısındayım.
benide korkutan o aslında sert süspansiyonlara sahip bir araçmış viraj kabiliyeti ve direksiyonun hisli olması artı ama kabine çok yol sesi alırsa biraz moral bozabilir en iyisi test sürüşüne çıkmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2014, 20:28:52 »
2) daha önce otomotik şanzıman kullanmadım.. bu araçta kullanılan şanzıman hangi tiptir ve ileride problem yaratırmı
3)mazdanın sitesinde araç için 5.5lt/km gibi ortalama tüketim değerler gerçek hayatta ne kadar olabilir
6) mazda toyota kadar sorunsuz bir markamıdır ve servis ağı parça sıkıntısı nasıldır?

Mazda, Toyota kadar başarılı ve kaliteli bir markadır. Sadece ülkemizde fazla bilinmeyen bir marka olduğundan dolayı yetersiz yatırımlar nedeniyle biraz pahalı kalmakta ve sonuç olarak 2. elde beklenen primi yapamamaktadır.

Mazda da kullanılan yeni nesil otomatik şanzıman melez ve sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
Bu şanzımanda kavrama olarak hem tork konvertör ve hemde çift debriyaj kullanılmış.

Tork konvertörü yüksek hızlarda güç kaybı yaşarken, MMT veya DSG'nin çok düşük süratlerde kafa aşağı yaşattığı durumu biliyoruz.
Yalnız buradaki çift kavrama Çelik Viskoz olarak kullanılmış.

Kalkış ve çok düşük sürat kavraması Tork Konvertör ile yapıldıktan daha sonraki hızlarda DSG kavramayı sağlıyor ve yüksek hızlarda hem  ekonomi hemde performans elde ediliyormuş.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2014, 20:33:03 »
benide korkutan o aslında sert süspansiyonlara sahip bir araçmış viraj kabiliyeti ve direksiyonun hisli olması artı ama kabine çok yol sesi alırsa biraz moral bozabilir en iyisi test sürüşüne çıkmak
Doğru biraz sert mizaçlidir. Ama kazık gibi değildir. Aslında kullandığı altyapının temelleri 1999 - Ford Focus 1'e dayanır.

Bizde 2000 model Ford Focus vardı. Doğru düzgün balans tutmayan, 6 senelik, dişleri aşınmış Bridgestone İce Cruiser'larla buzlu yolda kaymamakta çok ısrarcı bir arabaydı. Ve Mazda 3'ün altyapısı esasında bu araca dayanıyor. Yani yol tutuş konusunda tereddütünüz olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2014, 20:38:59 »

yalıtım olarak mazda 3'te avensis'i aramazsınız. yol sesi ve darbe yansımasını daha iyi duruma getirmek için power'ın bir alt donanımı (sanırım motion) tercih edebilirsiniz. bu sefer de birkaç donanımdan mahrum kalabilirsiniz. diğer bir seçenek bayide iken 16" jant ile değişim talep edilebilir.

malzeme kalitesi olarak da son derece iyi bir duruma gelmiş. zaten içine bindiğinizde anlarsınız. bence iç mekânda tek dezavantaj 7 inçlik ekranın gizlenmemesi. mazda büyük ihtimâl olası arıza durumunu göz önünde bulundurarak bu tercihe gitmiştir.

mazda'nın yıllık araç kotası az olduğundan beğendiğiniz renk ve donanım kombinasyonu için aylarca beklemek durumunda da kalabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2014, 20:55:31 »
Önemli bir diğer konu da Small Overlap Crash Test verisi; Gelişmiş (başarılı)

http://www.youtube.com/watch?v=guUdsQMdh4I#t=36
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2014, 21:02:49 »
Önemli bir diğer konu da Small Overlap Crash Test verisi; Gelişmiş (başarılı)

http://www.youtube.com/watch?v=guUdsQMdh4I#t=36
Tekin bey bu bahsettiginiz test tam olarak nedir?? bide dsg gibi kuru tip sanzuman olmadigi icin sarsintilarda minimuma inmistir heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2014, 21:06:20 »
Tekin bey bu bahsettiginiz test tam olarak nedir?? bide dsg gibi kuru tip sanzuman olmadigi icin sarsintilarda minimuma inmistir heralde
Bu testi IIHS yapıyor.

Normalde önünüze birisi çıktığında sağa veya sola kirarsiniz. Fakat olur da kurtaramazsaniz çaprazdan çarpmış olursunuz. Bu durumu simule etmek için yapılıyor bu test.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 21, 2014, 21:15:06 »
14 e 1 ile dünyanın en iyi sıkıştırma oranına sahip motoru performansı avensisten aşağı değildir
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2014, 21:15:39 »
Bu testi IIHS yapıyor.

Normalde önünüze birisi çıktığında sağa veya sola kirarsiniz. Fakat olur da kurtaramazsaniz çaprazdan çarpmış olursunuz. Bu durumu simule etmek için yapılıyor bu test.
arac yanlis hatirlamiyorsam euroncap testinden surucuyu korumada  %94 almis bu oran avensiste %90 di fakat mazda daha yuksek puan almasina ragmen mankenin gogus bolgesi sari ile renklendirilmis avensiste ise yesil hala guvenlik konusunda biraz onyargilarim var :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 21:16:24
14 e 1 ile dünyanın en iyi sıkıştırma oranına sahip motoru performansı avensisten aşağı değildir
f1 araclari ile ayni sıkıstirma oranina sahipmis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2014, 21:21:02 »
focus alt yapısı derken... mazda ile ford arasında akrabalık varmı ki...
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 21, 2014, 21:22:17 »
arac yanlis hatirlamiyorsam euroncap testinden surucuyu korumada  %94 almis bu oran avensiste %90 di fakat mazda daha yuksek puan almasina ragmen mankenin gogus bolgesi sari ile renklendirilmis avensiste ise yesil hala guvenlik konusunda biraz onyargilarim var :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 21:16:24
f1 araclari ile ayni sıkıstirma oranina sahipmis
Euro NCAP eskisi kadar belirleyici değil bence. IIHS'nin testinden başarılı bir sonuç aldığına göre güvenilir bir araç.

Motor torkunu kaç devirden beri veriyor bilmiyorum fakat 150 nm çok iyi bir değer değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2014, 21:22:36 »
bildigim kadariyla kullandiklari şase ve suspansiyon elemanlari ayni

Mesaj Birleştirildi: Ekim 21, 2014, 21:23:28
Euro NCAP eskisi kadar belirleyici değil bence. IIHS'nin testinden başarılı bir sonuç aldığına göre güvenilir bir araç.

Motor torkunu kaç devirden beri veriyor bilmiyorum fakat 150 nm çok iyi bir değer değil.
avensisten 400 rpm daha once veriyo 4000 de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 21, 2014, 21:26:20 »
Evet.