0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzun yol işi böyledir Oğuz.Siz yük taşıyorsunuz ağzı var dili yok.Bizde yolcu bıktırmasına rağmen yola gitmeyi aramıyor değilim.Hatta işi daha ileri götürüp Ulusoy Turizm'in İstanbul-Almanya seferini yapan otobüslerinde çalışmayı planlamıştım ama Allah'ın izniyle bir iki haftaya evlat sahibi olacağım için vazgeçtim.İşe başlayıp sonra hemen ayrılmak bana ters bir davranış olduğu için vazgeçtim.Ama yol çok pis çekiyor arkadaşlar öyle böyle değil yani
Vay vay vay vay var bir şeyler özcan abicim hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün kaderi düzgün olsun inş. Ben de roybus kullandım güzel araç ama yanılmıyorsam 130 im hızı pek geçmiyordu en azından benim kullandığım öyleydi birde bu otobüs beni benden alıyor. Şu an en büyük isteğim büyük otobüslerden kullanmak. Daha hiç kullanmadım ve aşırı hevesliyim resmen süzüle süzüle gidiyor. Bir tane bulamam mi yahu şöyle 2 3 saat gezebileceğim
Baktım özcan abi baktım şahane bu arada arkadaşların çoğu rengi beğenmemiş gibi ama ben çok beğendim Yaşar abi ben travego tarzı birşey isterim açıkçası 302 cook eski yahu
Boyadan çıktığı ilk fotografları kimse beğenmemişti.Daha sonra yazılar falan takıldıktan sonra araç daha güzel oldu ve beğenildi.O302 gercekten bir efsane.Hele o egzoz sesi tarif edilemez bir keyif.Ama çok eski yenilerin de keyfini vermez ki? Yakın tarih model araçlar icinde kullanılabilecek en zevkli otobüs su an icin O403.Zaten ilk göz ağrım.En on dört koltuk yeni Travego'lardan daha geniş.Cunku o zaman AB yolcu araçları ile ilgili olarak standartları yayinlamamisti.Neoplani sevmem ama Starliner kullanmaya da hayır demem
Evet V8 diye geçiyor.En arkada camı yok.Arka koltukların arkası kaptan köşkü oluyordu...
Kim demişse bilmeden atmış.Ornek olarak sana Mercedes Travego 17SHD'nin motor özelliklerini yazacağımTip OM 502 LA, Turbo-Intercooler, EURO 5Silindir sayısı ve sıralanışı 8 Silindirli V tipi motorÇap/Strok 130 mm x 150 mmHacim 15.930 cm3Azami güç 476 PS DIN(350 kW) / 2000 dev/dakAzami tork 2100 Nm / 1080 dev/dakSoğutma sistemi Elektromanyetik kavramalı, 3 kademeli pervane ileYakıt sistemi Her silindir için bağımsız pompa (PLD)Püskürtme basıncı 1.800 barYakıt icin sana söyle bir ornek verebilirim.O403 540 LT yakıt alıyor.Ankara-G.Antep-Ankara güzergahında tam bir depo yakıt harcıyor.Şöyle ki;540LT /1.400KM =0,38 LT * 4.30 TL =1,62 TL0,38LT * 100 KM =38LT yakıyorTL bazında 1,62 Lira LT bazında ise 0,38 Yakıyor
Benim İsuzu'nun boşu 6 tondu Oğuz.3-3,5 ton derken neyi kastettin?
Yalniz oguz abi otobuslerin bos agirligi da yuksek bi oran bence ve bagaj yuku de var.
Travego'dan gidecek olursak eğer tek dinngilli olan 15SHD 18 ton + 4 ton 46 yolcu+bagaj, çift dinngilli 17SHD ise 24 ton + 4.6 ton 54 yolcu toplam ağırlığa sahipler.Yolcu hesabını 70 kg yolcu ve 15 kg'da bagaj olarak yaptım.
Buda yeni servis aracımız Bmc probus Euro 2 motor retarder
Mustafa istediği kadar olsun normal bir otobüs ortalama 11-12 ton gelir tır ise 14-15 ton arası gelir. Yani tır otobüsten daha hafif değil. Abi hesabında bir yanlışlık var. Sen zaten aracın azami yüklü kilosunu yazıp artı birde 4 ton koyuyorsun. Tek dingilli versiyon yolcu ve yükle beraber azami 18 ton gelir. Çift "muhterem aks kafasi" ise yine aynı şekilde 24 ton gelir. Azami yüklü olan bir tır'da 41,5 ton gelir. Bu durumda bu iki aracın neredeyse aynı yakmalarının tek sebebi şanzumandan kaynaklı geliyor bana ki tek dingilli travego da 6 silindirli...Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 15:54:40 Kaç kişilik bu yahu ! Midibüsten büyük otobüsten küçük duruyor Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 16:17:38 Yaşar abi senin işe gidecek yeni bir araç buldum. Ben daha yeni gördüm bu aracı. Mercedes Arocs...Mercedes-Benz Arocs 4142K test