Gönderen Konu: Ağır vasıtacılar buraya toplansak  (Okunma sayısı 57803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Ağır vasıtacılar buraya toplansak
« Yanıtla #60 : Kasım 10, 2014, 21:55:34 »
Hikayemiz aynı Yaşar abi bende src 3 ü tek sefer de aldım ama dediğin gibi zordu. Çoğu kişi alamamış. Benim de arkadaş gel dedi onunla bir çıktım öyle başladı serüven gerçi babadan da geliyor eski nakliyecilerden bizim peder bey :) Bu Actros'lar dijital ehliyet istiyor ben de almadım 100 lira civarı bir şey tutuyormuş ve zamlanacak diyorlar almak lazım..
Arkadaş almış geçen yıl başvuru yaptıktan sonra 75 tl Vakıfbank'a yatırmış yılbaşında izine gidecem o zaman unutmaz ise alırım  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 10, 2014, 21:55:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 10, 2014, 22:21:08 »
Bir soru daha sorayim [emoji4]

Türkiye'de Mack, İnternational gibi çekicileri kullanmak ne derece mümkün?

Tuhaf bir soru :) Kullanmak mümkün ama o araçları burada bulmak lazım ki çok zor hem bulsanız da yedek parça sıkıntısı yaşamakta mümkün. Ancak ne kadar kaliteli ağır olsa da günümüz teknolojisinde aktif kullanılan Scania Mercedes MAn DAf gibi araçlar bu araçlardan daha pratik daha kolay ve daha ucuz maaliyetlidir. O araçların sürüşü bambaşkadır. Kullanmadım ama burunlu araç kullandım ki zaten eski de olsa Dodge marka bir kamyonum var As950 sırf burnu sayesınde bana farklı bir hava veriyor ama tek eksiği en kalitelisinden bir körüklü havalı koltuk. Genellikle kafan tavana carpar carpar durur zıplamaktan :)

Mesela ben isterdim kapımda bir tane Peterbild olsun ama yine de çok büyük hevesim yok :)

Arkadaş almış geçen yıl başvuru yaptıktan sonra 75 tl Vakıfbank'a yatırmış yılbaşında izine gidecem o zaman unutmaz ise alırım  :)

Valla bizim şirkettekiler de aldı ama onlar Actros kullanıcısıydı ve yanılmıyorsam 85 lira tuttuğunu söylediler. Ben bide bilerek almak istemedim Actross lar 11-12 model Axor'lar 2014. Yeni her zaman yenidir :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Kasım 11, 2014, 22:12:39 »
Tuhaf bir soru :) Kullanmak mümkün ama o araçları burada bulmak lazım ki çok zor hem bulsanız da yedek parça sıkıntısı yaşamakta mümkün. Ancak ne kadar kaliteli ağır olsa da günümüz teknolojisinde aktif kullanılan Scania Mercedes MAn DAf gibi araçlar bu araçlardan daha pratik daha kolay ve daha ucuz maaliyetlidir. O araçların sürüşü bambaşkadır. Kullanmadım ama burunlu araç kullandım ki zaten eski de olsa Dodge marka bir kamyonum var As950 sırf burnu sayesınde bana farklı bir hava veriyor ama tek eksiği en kalitelisinden bir körüklü havalı koltuk. Genellikle kafan tavana carpar carpar durur zıplamaktan :)

Mesela ben isterdim kapımda bir tane Peterbild olsun ama yine de çok büyük hevesim yok :)

Valla bizim şirkettekiler de aldı ama onlar Actros kullanıcısıydı ve yanılmıyorsam 85 lira tuttuğunu söylediler. Ben bide bilerek almak istemedim Actross lar 11-12 model Axor'lar 2014. Yeni her zaman yenidir :)
Yeni araba gibisi varmı takograf işi karman çorman yeni kamyon ve tırlarda şeritten ayrılma ikazı standart eskilerde 2015 yılına kadar takılması için süre verilecek diye 2014 başında taslak çıktı ama ne oldu bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Kasım 11, 2014, 23:25:32 »
Allah allah yeni duydum bak onu. Abi ben onu geçtim de aracım 2014 model retarder bile koymamışlar. İnsafsizlar geçen 42 ton yük attilar. Araba zorla yürüyor zorla duruyordu.

Ama o şerit takip sistemi mükemmel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Kasım 11, 2014, 23:54:17 »
Allah allah yeni duydum bak onu. Abi ben onu geçtim de aracım 2014 model retarder bile koymamışlar. İnsafsizlar geçen 42 ton yük attilar. Araba zorla yürüyor zorla duruyordu.

Ama o şerit takip sistemi mükemmel olur.
Ülkemizi 3 dünya sınıfında görüyorlar birçok araçta Avrupa ile yerli üretim arasında donanım farkı var diğerlerini bilmiyorum Mercedes ve Man 2010 yılından sonra çıkan araçları bozdu 2010 yılında ilk etapta 5 adet sıfır Man 360 tgs geldi birini bana verdiler rahatlığı sağlamlığı klima vs çok güzeldi daha sonraki model yılları bozdular hep sorunlu çıktı burda 2010 model Axor 3340'lar var sürüşü vitesler direksiyon yağ gibi ithal 3354 Actros vardı kaportacı iç kapı döşemesini sökmek için akşama kadar uğraştı Scanıa Aksaray Konya arasında bi yer istedi fabrika için Mecedes fabrika müdürü Aksaray vali ve belediye başkanının yanına gitmiş arazi verilirse fabrikayı söker başka yere götürürüm diye ülkemiz böyle işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 12, 2014, 03:12:19 »
Buda benden olsun :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 12, 2014, 10:59:52 »
Arkadaşlar son yıllarda ağır vasıta reklamları ve gelişmeleri kızıştı biliyorsunuz ki Volvo ise son noktayı baya etkili koydu ::)

Lütfen baştan sona 1080ful hd izleyin ;)

Konunun özeti Volvo mega araclarda kullanılan çift kavramalı debriyajı kullanarak, yokuşlarda kalkışı desteklemiş, vites gecislerinde ki zaman ve enerji kaybını azaltmış bu sistemle.

Videonun sonunda ise köenigsegg one:1 in yarısı kadar hızlı oldugundan bahsediyor bu çok hoş bir final olmuş...

https://www.youtube.com/watch?v=PlFiKo64kQw

Bu arada köenigsegg one:1 (one to one)  dünyanın ilk mega aracı evet artık süpercar olarak gecen araclarında bi kaç tık üzerine çıktı olay ::) Aracı yalnızca kendi test sürüşü pilotları sürüyor. Araç ismini ise kilosu ile hpsi arasında ki baglantıdan alıyor araç 1360 kg ve 1360 beygircicicicik :lol: :lol:

Köenigsegg bu arada tamamiyle küçük bir fabrikada el yapımı olarak başlayan bir aile şirketi ve hala el yapımı olarak devam ediyor sanırım piyasada ki bütün belgesellerini izledim::)
Buyrun yeri gelmişken şu sanat eserinede bakın.

http://www.koenigsegg.com/models/one1/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 12, 2014, 14:08:25 »

İlk videoda çekiciden çıkan o müthiş ve çekici ses nedir öyle?
Accayip etkileyici bir ses çıkıyor.Mest oldum desem yeridir Ahmet :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Kasım 12, 2014, 14:25:46 »
İçimin yağları eridi. Bu volvo ne yapıyor böyle ya. Bir kabinin içine bu kadar güzel hava katılabilir mi ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 12, 2014, 14:49:26 »

Özcan Bey bu sesin duyabildiğim kadarıyla turbo sesi olma ihtimali çok yüksek. Gerçekten güzel bir ses. Bu arada detroid motorlara ait iki zamanlı motor sesini de dinlemenizi tavsiye ederim. Youtube da bulamadım ancak gerçekten güzel bir sesi vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Kasım 12, 2014, 14:51:07 »
Bana turbo değil de şaft sesi gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 12, 2014, 15:09:55 »

Yeri abi yeri hatta tam yeri ::)

İçimin yağları eridi. Bu volvo ne yapıyor böyle ya. Bir kabinin içine bu kadar güzel hava katılabilir mi ya :)

Aslında şehir içine girebilse range vs jeep alacagına alıcan bi fh arkayıda hafif kapalı kasa tarzı yapıcan :dans3: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Kasım 12, 2014, 17:12:43 »
 Valla burda axor la gezen bir dayım var. Ailesini topluyor sahile geliyor bi kaç defa denk geldim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Kasım 12, 2014, 22:01:49 »
https://www.youtube.com/watch?v=RjfNFo1M4YI çoğu kişiyi heveslendiriyor ama iş ile iç içe olunca pekte öyle olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Kasım 14, 2014, 10:15:43 »
https://www.youtube.com/watch?v=RjfNFo1M4YI çoğu kişiyi heveslendiriyor ama iş ile iç içe olunca pekte öyle olmuyor

Yorumun on numara Yaşar abi. İstediğin kadar heveslen istediğin kadar zevk al kısa süre içinde canını okumaya başlıyor bu meslek. Bunu anlamaları için yaşamaları lazım. Kimse yaşıma aldanmasın doğru resmi olarak son 1-1,5 yıldır uzun yola çıkıyorum yaşımdan dolayı ama ondan önce yıllarca bu işi yaptım hasat zamanı köylerden Ceyhan'a buğday mısır çektim. Yani demek istediğim erken yaşta bıktım ama şunu da belirtmeliyim ki tırcılık çok kötü bir hastalık ne onunla ne onsuz. İçinde olduğun zaman aksilikten yorgunluktan miden bulanıyor ama az uzakta kaldığın zaman hemen içinde bir hasret büyüyor başkasını bilmem ama bende durum böyle. Bazı arkadaşlardan da aynı yorumu almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Kasım 14, 2014, 14:05:46 »
Uzun yol işi böyledir Oğuz.Siz yük taşıyorsunuz ağzı var dili yok.Bizde yolcu bıktırmasına rağmen yola gitmeyi aramıyor değilim.Hatta işi daha ileri götürüp Ulusoy Turizm'in İstanbul-Almanya seferini yapan otobüslerinde çalışmayı planlamıştım ama Allah'ın izniyle bir iki haftaya evlat sahibi olacağım için vazgeçtim.İşe başlayıp sonra hemen ayrılmak bana ters bir davranış olduğu için vazgeçtim.Ama yol çok pis çekiyor arkadaşlar öyle böyle değil yani  :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Kasım 14, 2014, 21:35:31 »
Yorumun on numara Yaşar abi. İstediğin kadar heveslen istediğin kadar zevk al kısa süre içinde canını okumaya başlıyor bu meslek. Bunu anlamaları için yaşamaları lazım. Kimse yaşıma aldanmasın doğru resmi olarak son 1-1,5 yıldır uzun yola çıkıyorum yaşımdan dolayı ama ondan önce yıllarca bu işi yaptım hasat zamanı köylerden Ceyhan'a buğday mısır çektim. Yani demek istediğim erken yaşta bıktım ama şunu da belirtmeliyim ki tırcılık çok kötü bir hastalık ne onunla ne onsuz. İçinde olduğun zaman aksilikten yorgunluktan miden bulanıyor ama az uzakta kaldığın zaman hemen içinde bir hasret büyüyor başkasını bilmem ama bende durum böyle. Bazı arkadaşlardan da aynı yorumu almıştım.
Ben artık araç sürmekten bunaldım hele harfiyatta kendi aracımla 3.5 saatte eve gitmeme rağmen yol bitmeyecek  gibi geliyor temmuz ayında izine gittim abimin çocuklarıda geldi rahattım büyük olan araba sürmeye hevesli idi sürekli ona sürdürüyordum arkadaşım otobüse çok hevesli idi körük sesine hasta olurdu şimdi otobüs kullanıyor o hep şöyle derdi bu şöför koltuğuna bi oturdunmu o ömür boyu sürer derdi doğru kelimeymiş seninde dediğin gibi arkadaşım dışarı gidip gelelim diyor kararsız kaldım evde iki tane ihtiyar var başkada kimse yok bişey olsa hemen gelinmez dışardan şimdilik burya devam  :hoş:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2014, 21:39:34
Uzun yol işi böyledir Oğuz.Siz yük taşıyorsunuz ağzı var dili yok.Bizde yolcu bıktırmasına rağmen yola gitmeyi aramıyor değilim.Hatta işi daha ileri götürüp Ulusoy Turizm'in İstanbul-Almanya seferini yapan otobüslerinde çalışmayı planlamıştım ama Allah'ın izniyle bir iki haftaya evlat sahibi olacağım için vazgeçtim.İşe başlayıp sonra hemen ayrılmak bana ters bir davranış olduğu için vazgeçtim.Ama yol çok pis çekiyor arkadaşlar öyle böyle değil yani  :( :(
Otobüs kullanıyordun değilmi bi zaman bende Isuzu roybus c kullandım   biri sıcak biri soğuk biri yavaş biri hızlı biri müzik biri müziği kapat der adamın ömrünü yerler  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Kasım 14, 2014, 22:28:58 »
   99 km/h ile giderken 140-150 km/h ile gittiğimi iddia eden amcanın biri ile uğraşmıştım,takograftan aldığım hız zaman grafiğini yüzüne çarpmama rağmen  benimle tartışan amca,
18 derecede çalışan klimaya rağmen "kaptan klima çalışmıyor mu" diyen yolcular (bu arada aracın içi soğuk hava deposu gibi soğuk).
Kayınpederim yıllardır TIR kullandığı için kayınvalidemin hayali eşini kravatlı takım elbiseli otobüs kaptanı olarak görmek.Ama bu hayali hiçbir zaman gerçekleşmeyecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Kasım 15, 2014, 12:28:27 »
Vay vay vay vay var bir şeyler :) özcan abicim hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün kaderi düzgün olsun inş.

Ben de roybus kullandım güzel araç ama yanılmıyorsam 130 im hızı pek geçmiyordu en azından benim kullandığım öyleydi :) birde bu otobüs beni benden alıyor. Şu an en büyük isteğim büyük otobüslerden kullanmak. Daha hiç kullanmadım ve aşırı hevesliyim resmen süzüle süzüle gidiyor.

Bir tane bulamam mi yahu şöyle 2 3 saat gezebileceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Kasım 15, 2014, 13:11:09 »
Oğuz sağ ol kardeşim Allah razı olsun.Ufaklığın şeref vermesini bekliyoruz artık  :)

Bir ara bende en büyük İsuzu'lardan biri vardı.Travego gibi keyifli bir araç olmasa da midibüs grubu içinde en rahat en konforlu olanıydı.Roybus'lardan yüksek,geniş ve daha uzu bir araç. Arka cam,arka cam içi stoplar ve basamak halı tutucuları Mercedes Travego'ya aitti.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/338/img2769u.jpg/][/URL]

Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2014, 13:15:54
Bu arada bu linki incelemek istersin Oğuz ;)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43911.0#quickreply