Gönderen Konu: Prins marka tüp nasıl? Nerde ve kaça taktırabiliriz? Tavsiye eder misiniz?  (Okunma sayısı 6361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • son aşkım VERSO MY LAST LOVE THE VERSO
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 7500
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Selam dostlar. 2011 model versom var. Yılda 10-12 bin km yol yapıyorum. Tüp taktırmalı mıyım? Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. Prins marka tüp nasıl? Nerde ve kaça taktırabiliriz? Tavsiye eder misiniz?
Efe67

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Yapacağınız km az görünüyor ben lpg tavsiye etmem. Ancak Prins iyidir, aşağıdaki linki ineceleyebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47902.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • son aşkım VERSO MY LAST LOVE THE VERSO
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 7500
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim. İnceliyorum hemen...
Efe67

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Hemen taktırın hocam.ortalama 15 bın kmde 1.5-2 bın tl arası yakıta daha az verırsınız.Taktırıp 15 bın sonra satacaksanız hıc bulasmayın.15-20 bın cıvarı anca kendını amortı eder.Prıns bence fazla pahalı.Brc landırenzo tartarını gıbı markalar fazlasıyla ısınızı gorur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
bende yılda okadar km yapıyorum ve fazlasıyla kardayım yani.prinsde tartışılmaz zaten kalitesi. önemli olan takıcak ustanız.o markayı bilen orjinal parça kullanan güzel işçiligi olan bir yer bulmanız lazım
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • ezaspormedikal
İki yıldır prince marka kullanıcısıyım, kesinlikle problemsiz, ama şu zamanda atiker taktıran arkdaşlarım da problemsizler. Ben paraya kıydım 2 yıl önce prince marka taktırdım. Haliçte. bakımları diğer markalara göre de pahalı ama % 50 daha fazla km sonra bakıma giriyor o da filtre deeğişmi 14-0 TL civarında.

Yanlış bilmiyorsam 2000 tl civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
İki yıldır prince marka kullanıcısıyım, kesinlikle problemsiz, ama şu zamanda atiker taktıran arkdaşlarım da problemsizler. Ben paraya kıydım 2 yıl önce prince marka taktırdım. Haliçte. bakımları diğer markalara göre de pahalı ama % 50 daha fazla km sonra bakıma giriyor o da filtre deeğişmi 14-0 TL civarında.

Yanlış bilmiyorsam 2000 tl civarı

@Emin Pehlivan (24745) Emin Bey, profil yer kısmına mesaj eklenmiş gibi duruyor düzeltirseniz daha iyi bir görüntü olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
6 aydır prins kullanıcısıyım daha önce BRC kullandım prins şüphesiz 1 numara arızalanma ihtimali çok az kullanılan enjektörler dünyanın en iyis (VS2 modeli keihn enjektör) ama bence de gereksiz pahalı gibi hem kit pahalı hemde bakım ücretleri  bu yaz başında 2 tane filitre değişimne 140 tl verdim ..hakkında pek bi bilgim yok ama forumda sürekli denk geliyorum  BRC MY11 konuları var ve kullananlar oldukça memnun
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Ven lovatocuyum brc sarmiyor beni.ramazan bey prinsi cok bilmem ama filtre degisimine cok para veriyorsunuz haberiniz olsun.anlamsiz pahalı bana biraz fazla kar elde ediyolar gibi geldi.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ben de lpg düşünüyorum fakat senelik 5-7 bin civarı yol yaptığım için gerek görmüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
Ven lovatocuyum brc sarmiyor beni.ramazan bey prinsi cok bilmem ama filtre degisimine cok para veriyorsunuz haberiniz olsun.anlamsiz pahalı bana biraz fazla kar elde ediyolar gibi geldi.

Ogün bey bende farkındayım ama yapacak bişey yok bakımı biraz pahalı bu prinsin 100 ile 75 tl arası değişiyor filitre fiyatı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Ben de lpg düşünüyorum fakat senelik 5-7 bin civarı yol yaptığım için gerek görmüyorum

sahsi tavsiyem kac km yaptiginiza cok takilmamaniz cunku lpg sonrasi ne yapcaginizi kestirmeniz cok zor tadini alinca yaptiginiz km degisiyor.78-80tl ile nekadar yol yaptiginizi gorunce is değişiyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2014, 22:55:11

Ogün bey bende farkındayım ama yapacak bişey yok bakımı biraz pahalı bu prinsin 100 ile 75 tl arası değişiyor filitre fiyatı

ne solesem yalan olur ama bilmedigim bir yapisi varsa eger k.bakilmasin ama bildigimiz filtre yani nasil oluyorda lovatoda 30tl iken veya 40 prinsede 100un ustune cikiyor garip.elestri degil yanlis anlamayin sadece merak.gercekten pahaliymis cunku
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
sahsi tavsiyem kac km yaptiginiza cok takilmamaniz cunku lpg sonrasi ne yapcaginizi kestirmeniz cok zor tadini alinca yaptiginiz km degisiyor.78-80tl ile nekadar yol yaptiginizi gorunce is değişiyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2014, 22:55:11
ne solesem yalan olur ama bilmedigim bir yapisi varsa eger k.bakilmasin ama bildigimiz filtre yani nasil oluyorda lovatoda 30tl iken veya 40 prinsede 100un ustune cikiyor garip.elestri degil yanlis anlamayin sadece merak.gercekten pahaliymis cunku

estafurullah ne kusuru haklsınız diğer kitlerin fiyatını sordum 2 sini 60 70 tl arası değiştiriyorlar prinsin tek filitresi 70 tl bende elime alıp inceledim hiçbir farkı yok sıradan bi filitre gibi duruyor ..yan sanayi filitrelerde var ama onlara hiç bulaşmadım ..hocam yeri gelmişken sorim bu LPG borularının falan değişmesi lazım mı LPG için yaptırdığım tek bakım 15.000 de bi filitre değişimi bide kalbire ayarı bunun haricinde bişey yapmaya gerek var mı ? varsa filitresi 70 tl ise o dediklerim kim bilir kaça çıkar : )

not: http://www.prins.com.tr/filtre-unitesi  hocam filitre bu o siyah şey gaz falfi sanırsam onun için açıyorlar bilidğimiz filtre var onu değiştiriyorlar duruma göre gaz falfinide değiştiriyorlar o zaman fiyat daha da artıyor  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
estafurullah ne kusuru haklsınız diğer kitlerin fiyatını sordum 2 sini 60 70 tl arası değiştiriyorlar prinsin tek filitresi 70 tl bende elime alıp inceledim hiçbir farkı yok sıradan bi filitre gibi duruyor ..yan sanayi filitrelerde var ama onlara hiç bulaşmadım ..hocam yeri gelmişken sorim bu LPG borularının falan değişmesi lazım mı LPG için yaptırdığım tek bakım 15.000 de bi filitre değişimi bide kalbire ayarı bunun haricinde bişey yapmaya gerek var mı ? varsa filitresi 70 tl ise o dediklerim kim bilir kaça çıkar : )

konu hakkinda motorunuzun fotosunu cekip koyarsaniz daha saglikli yardimci olabilirim kendi tecrubelerim ile.ama size sole diyim ben 8senede eskitemedim o kablolari daha.orta dereceli kalin catlaklar olusmaya basladiginda degismesinde cok ciddi fayda var.birde size tavsiyem 15000de 20000de derler ama cikan filtrenin duruma bakip kendinizce yorum yapmaniz ve bidahakine ole degistirmeniz.sahsen ben 30000de degistiriyorum.yag degisimine gore planladim kafamda kalsin diye.3. Yag degisiminde degistiriyorum.20000yapmaktan korkmayin derim yada 30000. Katilmayan olcaktir ama dayaniyor filtreler yani. Size kalmis tabi.vayy arkadas altiustu ayni filtre
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
konu hakkinda motorunuzun fotosunu cekip koyarsaniz daha saglikli yardimci olabilirim kendi tecrubelerim ile.ama size sole diyim ben 8senede eskitemedim o kablolari daha.orta dereceli kalin catlaklar olusmaya basladiginda degismesinde cok ciddi fayda var.birde size tavsiyem 15000de 20000de derler ama cikan filtrenin duruma bakip kendinizce yorum yapmaniz ve bidahakine ole degistirmeniz.sahsen ben 30000de degistiriyorum.yag degisimine gore planladim kafamda kalsin diye.3. Yag degisiminde degistiriyorum.20000yapmaktan korkmayin derim yada 30000. Katilmayan olcaktir ama dayaniyor filtreler yani. Size kalmis tabi.vayy arkadas altiustu ayni filtre

hocam motorun üzerinde bi tane kablo vb bişey yok :D eski corollamızda her yerden bi kablo çıkıyordu .. resmini atsam da çok anlamı olmaz gibi ama siz işinizi bilirsiniz yollarım size .. tam onu dicektim bu konuda da dediğiniz olaydan dem vurulmuş http://forum.donanimhaber.com/m_75656928/tm.htm en son kalibre için gittiğim usta 3-4 bin sonra gel dedi (onu da filitreye bakarak değil lpg bakım kağıdına bakarak söyledi ) bence de 30.000 de gidebilir haklısınız opet vb katkılı yakıt almazsak gider ..

hocam prinsin orjinal sitesi : http://www.prinsautogas.com/en/products/components/filter/filter.html

buda Türkiye sitesi : http://www.prins.com.tr/filtre-unitesi

aynen çifte standart var bizim sitede hiç 25.000 yada 75.000 demiyor  ustalar 20.000 de gelin diyor :D ve elimde bulunan garanti kağıdında da 20.000 de gösteriyor : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Artik bi sekilde kapagin altinda vs bi yerde sakliyolar motorda ve hic gozukmuyor dogru ama motor kapagina vs baska yere isidan kaynakli zarar gelmesini engellemeye calisiyolar hep.ama genede aklinizda olsun cok isinan parcalar bunlar kapaga baska bi yere temas ediyorsa onlem almak lazim(isidan kaynakli kapaga vs zarar veriyor)
Lpg isinde en buyuk tavsiyem bakim masraflari olur cunku en kazik yediginiz islem bakim oluyor hep 15000de cagiriyorlar ama ben damla otoyla icli disli oldum artik 30000den once gelme diyolar zaten.cok hor kullanilmiyorsa hic gerek yok benim gozumde
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Selam dostlar. 2011 model versom var. Yılda 10-12 bin km yol yapıyorum. Tüp taktırmalı mıyım? Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. Prins marka tüp nasıl? Nerde ve kaça taktırabiliriz? Tavsiye eder misiniz?

merhaba isa bey

dönüşüme deper bir km yapıyorsunuz .kit tercihine gelince yıllarca sorunsuz ve performanslı araç kullanamak istyorsanız tercihiniz kesinlikle prins olsun .genel olarak bakım masrafı konusunda şikayet alıyor ama şunu herkesin bilmesi gerekiyor .kit farketmeksizin doğru ve tam olarakyapılan lpg bakımı en ucuz kit için dahi olsa 70 tl dir buhar ve likit filtresi değişimi .genel olarak piyasada 40-50 tl olarak değişen bakım ücretleri içinde likit filtresini değişen KAÇ servsis var ???? çok ama çok az eğer tam ve doğru bakım yapılırsa en ucuz kitin 10.000 km lik bakım masrafı 70 dir .prinse gelince orjinal filtreler olmak üzere 20.000 lik bakımı şuana 120.00 tl dir .

bir bakıma aslında prins bakımları en ucuz ktten daha ucuzdur .sadece bilgi eksikliği ve üstün körü bakım yapan servisler bu durumun ortaya çıkmasına neden oluyor tabi rakip firmaların karalamalarını söylemiyorum bile .

unutmayalım ki meyve veren ağaça taşlanır .

selam ve sevgi ile ...
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
Dusuncelerinize saygim sonsuz Sönmez bey .8 senedir bi fiil lovato kullaniyorum 20000 degil 100000 km ye yaklasik yaptım hic 120tl bakim masrafi vermedim diger dediginiz filtre dahil.performans ve yakit tasarrufuna gelince cok cok buyuk farklar yaratan bir sistem degil sahsi dusuncemdir bu.ama malzeme kalitesi ve sorunsuzluk icin soluyorsak evet prinsdir gozumde.ama 8senede lovato ile de bi sikinti yasamadim.sanayiye birkez olsun surasi sole oldu tuple ilgili dedigim olmadi.sahsi dusuncemdir yani ama 120-150 arasi fiyata tup bakimi olmaz yani.hepimiz o siradan filtreyi kullaniyoruz.
Ayrica kendinizde soluyorsunuz sikayet aldigini fiyat ile ilgili.forum da dahil olmak uzere kendim gittigim bakim istasyonu olsun hepimiz prinsi kabul eder iyi oldugunu söyleriz. Meyve veren agacin taslandigi yok.amac reklam mi yoksa bilgilendirmemi.ayricaeminmisiniz 20000 km de iki filtreninde degistigine yoksa kacinilmaz son olan lph sektorunde artik bir ticaret kazanc noktasi mi olmustur filtre bakimi vs.hangi lpg firmasi markasi olursa olsun prinse atif olarak yazmiyorum.
Prins prinsdir dogru ama cokda abartilcak bi durum yoktur diyerek sahsi dusuncelerimi sonlandiriyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Dusuncelerinize saygim sonsuz Sönmez bey .8 senedir bi fiil lovato kullaniyorum 20000 degil 100000 km ye yaklasik yaptım hic 120tl bakim masrafi vermedim diger dediginiz filtre dahil.performans ve yakit tasarrufuna gelince cok cok buyuk farklar yaratan bir sistem degil sahsi dusuncemdir bu.ama malzeme kalitesi ve sorunsuzluk icin soluyorsak evet prinsdir gozumde.ama 8senede lovato ile de bi sikinti yasamadim.sanayiye birkez olsun surasi sole oldu tuple ilgili dedigim olmadi.sahsi dusuncemdir yani ama 120-150 arasi fiyata tup bakimi olmaz yani.hepimiz o siradan filtreyi kullaniyoruz.
Ayrica kendinizde soluyorsunuz sikayet aldigini fiyat ile ilgili.forum da dahil olmak uzere kendim gittigim bakim istasyonu olsun hepimiz prinsi kabul eder iyi oldugunu söyleriz. Meyve veren agacin taslandigi yok.amac reklam mi yoksa bilgilendirmemi.ayricaeminmisiniz 20000 km de iki filtreninde degistigine yoksa kacinilmaz son olan lph sektorunde artik bir ticaret kazanc noktasi mi olmustur filtre bakimi vs.hangi lpg firmasi markasi olursa olsun prinse atif olarak yazmiyorum.
Prins prinsdir dogru ama cokda abartilcak bi durum yoktur diyerek sahsi dusuncelerimi sonlandiriyorum
Ogün abiye sonsuz katılıyorum. 2005 civic sahibiyim ilk sahibinden aldım 2006 yılından beri üzerinde takılı yaklaşık 120 bin km dir araçta lovato marka tüp var ve aldığım adam her 10 binde tüp bakımı yapıldı ve ben de 1 kere yaptırdım 30 lira para verdim.

Şimdi gelelim sizin konuya. Prins taktırmayın o kadar para vermeyin derim bi nanesini görmedim ben. Geçen ay auris aldım 2010 makyajlı comfort extra ertesi gün ankaradakiler bilir ankarada dörtnal toyotaya gittim aklımda brc vardı işin açıkçası. Sadık abiye sordum kesinlikle brc taktırma dedi ince ayar yapılmıyormuş. Beni prins bayisine gönderdi ya prins ya da atiker takalım dedi. Ben prinse o kadar para vermenin saçmalık olduğunu söyleyip gözüm kapalı atiker taktırdım. (Şahsi düşüncem yanlış anlaşılmasın). Önemli olan ustanın iyi olması.

Şu konuya da değinmek istiyorum. Corollada brc, avensiste live star, bmw de milano, civicde lovata, passatta lovato, diye gidiyor birçok markada kullandım şu an da hergün 150 km yol yapıyorum yılda 35.000 civarı km yapar hepsi aynı şey. Fazla para vermeye hiç gerek yok. Asıl önemli olan usta, servis ağı ve sizin içinize sinmesi. Bir de gidin takan yerlerle konuşun burda fikir veren çok olur aklınız bulanmasın. Yanlış birşey söylediysem affola inşallah kendimi anlatabilmişimdir.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Bütün lpg dönüşüm kiti montaj parçaları sergilense EMİN OLUN prins ve brc nin farkını çocuklar bile anlar.Şunu da beliteyim şu an bütün firmalar rekabet halinde seçim müşteriye kalmış... ;)