0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben hala Tüvtürk ün aldığı 165 Tl nin hangi "hizmet"in bedeli olduğunu anlamaya çalışıyorum. Henüz KDV ÖTV yi anlamaya sıra gelmedi anlayacağınız.O kadar parayı bayılıyorsun suya da 1 Tl veriyorsun buarada.
Köküne kadar haklısın aslında ama suçu birazda kendimizde arayalım.Misal amasya 6 çıktı biliyorsun geceden sıraya girip 2.500tl para verip alanların sayısı epeyce fazla. Sorsan 1500-2000 maaş alıyor ama gösteriş ve hovardalığından geri kalmıyor. Bastır kredi kartını al. Sonuç bankanın kucağına.Aynı şey otomobil içinde geçerli. Bankacılar milleti ağına düşerebilmek için elinden gelen tüm cazibelerini kullanıyor. Al krediyi hoppp hemen sıfır araç. Hacizli mallar deposu yedieminler kredisini ödeyemiyen milletin arabaları ile doldu. Yok pahasına satılan bu araçların alıcılarıda hazır. Tepedekilerin yandaşları ve sırf bu işi yapan çakallar. Senin benim arabama bakmıyorlar bile. Ev alışverişine diyecek birşeyim yok. Biz 2 kişiyiz markete her ay hiç yoksa 250 tl bayılıyorum. 4 kişi olsak batmışım ben. Elektrik su doğalgaz kira derken maaş bitti. El ele baş başa. Türk liramızın değeri kalmadı. Helal yolla kazandığımız üç kuruşu iş verenler artık helal mı etmiyor nedir? beti bereketi kalmadı paranın. Bizleri yönettiklerini zanneden sıfatsızlara gelince (Artık beddua etmiyorum) Allah'a havale ettim. Ahiret gününde iki elim yakalarında olacağım. Hesaplarında olan o tek sevabı sahsım, ailem, sevdiklerim, dostlarım, arkadaşlarım, selam verip aldıklarım, Türkiye cumhuriyeti vatandaşları adına alıp cehenneme gidebilmelerinin yolunu açacağım. Hani onlar istanbulda anadoluyu avrupaya marmaray ile bağladılar ya, hani duble yol yaptık diye övünüyorlar ya bende onlara o yolu orada yapacağım.Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2014, 09:57:38Kesinlikle haklısın. Bir zamanlar devletin darphanesi ne yapar diye sorar dururdum. Üniversitedeki hocam bir ekonomi anlattı meğersem at gözlüğü ile bakıyormusum hayata Üretebilmek için önce dürüst olmamız lazım. Çiftçiye, hayvancılığa destek veriyorsun o üretmek yerine gidip aracını değiştiriyor, akşama kadar kahvede devletin verdiği parayı çatır çatır yiyor. Doğu bölgelerinde herşey kaçak elektirik su v.b. Bunun bedelini büyük şehirde yaşayan canım vatadandaş ödüyor. Niye? Bizler enayimiyiz. Devletin veya imkanları sağlayan firmanın gücü yokmu gidip gerekeni yapsın. Nerede?Kolayını bulmuşlar bizden çıkartıyorlar. Devlet baba seyirci Hadi üretim yapalım madenlerimi değerlendirelim hoppp ABD (arsız birleşmiş devletler) topluluğu hopp dur bakalım falanca antlaşmadan ötürü yapamazsın. Hadi araç üretelim hooppp x markalar bir baskı ne gerek var biz size bir fabrika yapalım hem işçide çalıştırır ekonominiz düzelir diyor.Hadi elektronik bir alet üretelim bu seferde patent vermiyor? Yani işin özeti devlette kolay yolunu bulmuş. Yapıştır vergiyi yoluncak kaz çok (80 milyon) Yol yol bitmez. 4 bir yandan ülkemizi işgal etmiş durumdalar ama biz farkında değiliz. Dış güçlerin izni olmadan adım atamıyoruz. Önce bunu aşmamız ve kendi ayaklarımız üzerinde durmamız lazım. Yaklaşık 50 yıllık ve sonrasında gelebilecek siyasilerin hepsi günü kurtarmanın derdinde kimse geleceği düşünmüyor. Biz bugün bunları söylüyoruz ama bizlerden sonraki nesil konuşamıyacak bile. Çünki saygı ve dürüstlükten birşey öğrenmemiş, kendini birşey zanneden, üretken yerine tüketken bir nesil yetişiyor. Bizlerde onları doğru olarak sistem yüzünden yetiştiremiyoruz.Allah sonumuzu hayır eylesin.
ne oldu şimdi hallettik mi vergileri ? kabul ettik mi yeni vergimizi ?
Bu ülkede yaşanmaz oldu buna kesin karar verdim.1Haftadır KKTC Deydim taksiler full mercedes ve eski felan değil e280 v6 dan tutun S350 ye kadar taksi.ÖTV Yok artı ticarilere ekstra bir indirim varmış. Benzini Türkiyeden gelmesine rağmen 2 tl daha ucuz.Askeri Ücret 1600 TlVe daha neler neler.Bizde kendi ülkemizde %90 ÖTV MTV ile uğraşalım zor zar alınan araaçlarıda satıp eşşek felan alalım ama onlarada zam gelir
abi keşke olsa yaa 10tl bile az 20tl olsun inşallah.5tl olduda ne oldu sanki hala çatır çatır sıfır arabalar satılıyor hala piyasa hergeçen gün artan benzinli araçla kaynıyor ne degişti sanki 5tl ye çıkınca.trafik mi azaldı.daha beteride olur inşallah.yoksa insanların kötü gerçegi görecek gözleri yok.bi gelsinler ankarayada bu zihniyettekiler bizim paralarımızla neler yapıldıgını gösteriyim ben imam hatip liseleri saray gibi oldu abartmıyorum yani.zaten yeni yapılan konutu görmeden bilemezsiniz yani.diyorum ya halkım malı deniz yemiyen keriz bu dönemde.
Ogüne katılıyorum , bu hükümet bize çok bile.gelende değişik olmaz bu yüzden. en önemli özelliğimiz okumak sorgulamak ama sağolsun onuda bırakmadılar.bu çöküş durmaz bu yüzden. halk bilinçsizse tepedeki istediği yöne çeker çünkü.
Sözcü soner yalçın biraz cevap veriyor aslında. Bugün 23 ekim.Biz bir memlekette en değerli şeyiz. Biz herşeyiz. Herşey bizim için. Bilmiyorum an la ta biliyor muyum
Biz bildiğimiz gibi doğrularımızla şerefimizle yaşamalıyız ki neslimiz de şerefli ve dirayetli olsun. Biz şerefimizi kaybedersek bizden sonra gelen nesilleri tanıyamayız bile...
Can Ahmet abide konuş birşey olmaz demek istemiş
Yok Mesut Abi, net kinaye var burada. Önceki iletilerini de biliyorum. Kendisi de yapar açıklamasını zaten.
vw kadar çakal bir firma yok piyasada, twincharger 1.4 160lık motorlar kalkacak , bundan sonra singlecharger demelerine rağmen devam ediyorlar, demekki , çok önceden bu vergi düzenlemesinden haberleri var. Ben bunun yanında bir fiyat çalışması yaptım avensis için.% 45 ÖTV İLE Aracın anahtar teslim fiyatı (Satış fiyatı + ÖTV + KDV + tescil)74200 TL(Satış fiyatı + ÖTV + KDV)72770 TL(Satış fiyatı + ÖTV)61670TL(Satış fiyatı)42530TL%90 ÖTV İLE(Satış fiyatı)42530TL(Satış fiyatı + ÖTV)80807TL(Satış fiyatı + ÖTV + KDV)95352 TL(Satış fiyatı + ÖTV + KDV + tescil)96780 TLyeni vergilendirme sistemimiz , vatana ve millete hayırlı olsun. Şimdi avensis passatla yarışır duruma gelebildi.
bugün memleket parçalanıyor dedim " hani nerede ? " diye cevap aldım. yani herşey yolunda gidiyor baştakiler için .