Gönderen Konu: 1.6 lt Motora Fahiş Ötv Zamı  (Okunma sayısı 11518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 lt Motora Fahiş Ötv Zamı
« Yanıtla #60 : Ekim 18, 2014, 21:38:56 »
ben biraz iyimserim 1.6 da vergi artırmazlar diye düşünüyorum :blink: :nija:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 18, 2014, 21:38:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 18, 2014, 23:37:46 »
Ben hala Tüvtürk ün aldığı 165 Tl nin hangi "hizmet"in bedeli olduğunu anlamaya çalışıyorum. 

Henüz KDV ÖTV yi anlamaya sıra gelmedi anlayacağınız.

O kadar parayı bayılıyorsun suya da 1 Tl veriyorsun buarada.
harbiden ya biz orda ne için veriyoruz 165 tl yi .d 3 makınadan arac gecıyo die okadar para alıyolar. bali sorun çıkınca aracta eksıklerı kendılerı gıderseler  :D

Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2014, 23:42:23
yanlış anlaşılmasın araçların devlet eliyle kontrol edilmesi zaten buyuk bır ıhtıyacç ne insanlar var kendı ve dıyer ınsanların hayatlarını tehlıkeye atarak farsız ısıksız osu busu eksik arabalarla tırafıge cıkan. hatta 2 senede bır degıl her sene olsun ama zorunlu olarak yaptıgı muayenedende bukadar para almak cok sacma
iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 19, 2014, 00:22:36 »
Köküne kadar haklısın aslında ama suçu birazda kendimizde arayalım.
Misal amasya 6 çıktı biliyorsun geceden sıraya girip 2.500tl para verip alanların sayısı epeyce fazla. Sorsan 1500-2000 maaş alıyor ama gösteriş ve hovardalığından geri kalmıyor. Bastır kredi kartını al. Sonuç bankanın kucağına.
Aynı şey otomobil içinde geçerli. Bankacılar milleti ağına düşerebilmek için elinden gelen tüm cazibelerini kullanıyor. Al krediyi hoppp hemen sıfır araç. Hacizli mallar deposu yedieminler kredisini ödeyemiyen milletin arabaları ile doldu. Yok pahasına satılan bu araçların alıcılarıda hazır. Tepedekilerin yandaşları ve sırf bu işi yapan çakallar. Senin benim arabama bakmıyorlar bile.
Ev alışverişine diyecek birşeyim yok. Biz 2 kişiyiz markete her ay hiç yoksa 250 tl bayılıyorum. 4 kişi olsak batmışım ben. Elektrik su doğalgaz kira derken maaş bitti. El ele baş başa. Türk liramızın değeri kalmadı. Helal yolla kazandığımız üç kuruşu iş verenler artık helal mı etmiyor nedir? beti bereketi kalmadı paranın.
Bizleri yönettiklerini zanneden sıfatsızlara gelince (Artık beddua etmiyorum) Allah'a havale ettim. Ahiret gününde iki elim yakalarında olacağım. Hesaplarında olan o tek sevabı sahsım, ailem, sevdiklerim, dostlarım, arkadaşlarım, selam verip aldıklarım, Türkiye cumhuriyeti vatandaşları adına alıp cehenneme gidebilmelerinin yolunu açacağım. Hani onlar istanbulda anadoluyu avrupaya marmaray ile bağladılar ya, hani duble yol yaptık diye övünüyorlar ya bende onlara o yolu orada yapacağım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2014, 09:57:38
Kesinlikle haklısın. Bir zamanlar devletin darphanesi ne yapar diye sorar dururdum. Üniversitedeki hocam bir ekonomi anlattı meğersem at gözlüğü ile bakıyormusum hayata :lol:
Üretebilmek için önce dürüst olmamız lazım. Çiftçiye, hayvancılığa destek veriyorsun o üretmek yerine gidip aracını değiştiriyor, akşama kadar kahvede devletin verdiği parayı çatır çatır yiyor. Doğu bölgelerinde herşey kaçak elektirik su v.b. Bunun bedelini büyük şehirde yaşayan canım vatadandaş ödüyor. Niye? Bizler enayimiyiz. Devletin veya imkanları sağlayan firmanın gücü yokmu  gidip gerekeni yapsın. Nerede????
Kolayını bulmuşlar bizden çıkartıyorlar. Devlet baba seyirci !!!
Hadi üretim yapalım madenlerimi değerlendirelim hoppp ABD (arsız birleşmiş devletler) topluluğu hopp dur bakalım falanca antlaşmadan ötürü yapamazsın. Hadi araç üretelim hooppp x markalar bir baskı ne gerek var biz size bir fabrika yapalım hem işçide çalıştırır ekonominiz düzelir diyor.
Hadi elektronik bir alet üretelim bu seferde patent vermiyor?
Yani işin özeti devlette kolay yolunu bulmuş. Yapıştır vergiyi yoluncak kaz çok (80 milyon) Yol yol bitmez.
4 bir yandan ülkemizi işgal etmiş durumdalar ama biz farkında değiliz. Dış güçlerin izni olmadan adım atamıyoruz. Önce bunu aşmamız ve kendi ayaklarımız üzerinde durmamız lazım. Yaklaşık 50 yıllık ve sonrasında gelebilecek siyasilerin hepsi günü kurtarmanın derdinde kimse geleceği düşünmüyor. Biz bugün bunları söylüyoruz ama bizlerden sonraki nesil konuşamıyacak bile. Çünki saygı ve dürüstlükten birşey öğrenmemiş, kendini birşey zanneden, üretken yerine tüketken bir nesil yetişiyor. Bizlerde onları doğru olarak sistem yüzünden yetiştiremiyoruz.
Allah sonumuzu hayır eylesin.

hep aynı örnegi veriyorum ingiletere metroya zam geldi diye insanların hiçbiri 2gün binmedi ve metro acayip zarar etti diye fiyatları geri aşagı çektiler.onlarda insan bizde insanız işte.hükümete en ufak kızgınlıgım yok yani.hakediyoruz bunu.tabi bunlar kendi düşüncem benim.önceden bir araca 10 seneden aşagı binmezdik sıfır araba alırken 100kere düşünür uykularımız kaçar hatta çogu zaman alamazdık hep ikinci el bakardık.şimdi ikinci el piyasası durdu sıfır araçlar için sıraya giriyorsun.önceden 150bin tl ödeyip ev alırdık çok zor biriktirerek şimdi 400bin tl ye ev alıyoruz(alan var hemde bayaga var)önceden araçlarımıza lastik alırken en ucuz en iyi olanı seçmeye çalışırdık şimdi direk şu markadan alalım ya canımızı emanet ediyoruz diyoruz(trafikdede yolun canına okuyoruz nasıl emanet ediyolarsa kendilerini kemer takmaz yada hız kurallarına uymaz yüksek devir vs vs)bahane olsun işte o marka lastigi almaya.toplum olarak lüks yaşıyoruz devlette bunu görüyor vazgeçmicegimizide biliyor yapacak birşey yok diyor ödicekler nasılsa diyor dayıyor vergiyi.zaten üretim yapan toplum degiliz vergiyle ayakda duruyoruz bahane oluyor onada.başka hükümet olsaydı sadece vergi oranı degişirdi ama gene vergi olurdu.nişanlım bankacı benim asgari ödeme tutarında kartını tam yatıran yok.ama cebine bak son model telefon altında yeni arabalardan.zamlarıda yapsın vergileride koysun az bile bize.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2014, 00:25:10
ne oldu şimdi hallettik mi vergileri  ?

kabul ettik mi yeni vergimizi ?

napacazki başka anıl işte mecburen kabulediyoruz.daha fazla olur inşallah.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ekim 19, 2014, 00:27:01 »
Biraz komplocu düşünün.  Bu haberin ekim ayinda gelmesi manidar, şimdi zam gelecek diye yilsonu deli gibi arac satilir, hesapta otv indirimi bekleyenler vardi. Ölümü gösterip sitmaya razi etmektir bu. Dunyada heryerde böyle ortaya haber atarsin her konuda amacina ulastiktan sonra haberin önemi yoktur. Bu bindirim bence gelmeyecektir sadece otomobil firmalarinin ekmeğine yağ sürecektir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ekim 19, 2014, 01:55:53 »
Milletin azim ve kararı kurtaracak bizi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ekim 19, 2014, 11:11:09 »
Bu ülkede yaşanmaz oldu buna kesin karar verdim.

1Haftadır KKTC Deydim taksiler full mercedes ve eski felan değil e280 v6 dan tutun S350 ye kadar taksi.ÖTV Yok artı ticarilere ekstra bir indirim varmış.
Benzini Türkiyeden gelmesine rağmen 2 tl daha ucuz.
Askeri Ücret 1600 Tl
Ve daha neler neler.

Bizde kendi ülkemizde %90 ÖTV MTV ile uğraşalım zor zar alınan araaçlarıda satıp eşşek felan alalım ama onlarada zam gelir
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 19, 2014, 11:48:21 »
Bu ülkede yaşanmaz oldu buna kesin karar verdim.

1Haftadır KKTC Deydim taksiler full mercedes ve eski felan değil e280 v6 dan tutun S350 ye kadar taksi.ÖTV Yok artı ticarilere ekstra bir indirim varmış.
Benzini Türkiyeden gelmesine rağmen 2 tl daha ucuz.
Askeri Ücret 1600 Tl
Ve daha neler neler.

Bizde kendi ülkemizde %90 ÖTV MTV ile uğraşalım zor zar alınan araaçlarıda satıp eşşek felan alalım ama onlarada zam gelir

kıbrıs öyle ama diğer her şey pahalı hocam lpg satılmıyor araçlar hep lüks ve japon araçları suzuki toyota mitsu honda vs nedeni ne diye sordum abi bizim burada sanayi yok dediler bize arıza yapmayan araç lazım paramız yeterse merco alırız olmadı japon alırı diyorlar.
suziki swiftin zebellah olduğu yer kıbrıs çok şaşırmıştım  :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ekim 23, 2014, 09:19:06 »
Binmeyin arabalara arkadaş bisiklet denen bişey var demi. Hem biniyonuz hemde homur homur homurdaniyorsunuz. Ayıp valla
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 23, 2014, 09:57:40 »
abi keşke olsa yaa 10tl bile az 20tl olsun inşallah.5tl olduda ne oldu sanki hala çatır çatır sıfır arabalar satılıyor hala piyasa hergeçen gün artan benzinli araçla kaynıyor ne degişti sanki 5tl ye çıkınca.trafik mi azaldı.daha beteride olur inşallah.yoksa insanların kötü gerçegi görecek gözleri yok.bi gelsinler ankarayada bu zihniyettekiler bizim paralarımızla neler yapıldıgını gösteriyim ben imam hatip liseleri saray gibi oldu abartmıyorum yani.zaten yeni yapılan konutu görmeden bilemezsiniz yani.diyorum  ya halkım malı deniz yemiyen keriz bu dönemde.

Ogün sana katılıyorum ama 20 tl olursa sen ben bizler ne yaparız? Mesela hanım hamile hastaneye git gel en az 10 lt x 20 tl bitmişiz biz. 1.500tl maaş alan adam ne yapsın?
Emin ol o sıfır araçları alanlar (şakşakcı tayfası) biryerlerden birşeyler gelmese geleceğini bilmese almaz.
Örnek: Çalıştığım yerin sahipleri biri jettaya diğeri poloya biniyor. İstese 600 sel amg ye biner. (pintilikten değil emin olabilirsin) adamın yakıt sıkıntısıda yok. Para sıkıntısıda yok. Gösteriş meraklısı değil. Buda işimizi görüyor deyip geçiyor.
Sen ben olsak v12 den aşağısına binmeyiz em ol.
Gelelim bizi keriz yerine koyan koyduğunu sanan zihniyetlere;
Ses çıkarırız diye sesimizi kısmak için elinden geleni yaptılar,
Adalet sadece onların işini görecek şekilde tescillendi,
Hırsız,arsız,dolandırıcı iş adamı beyfendi sıfatı aldı,
Kendinden olanların hepsi paralarına para kattı,
Sen osun ben buyum diye din dil ırk ayrımı yaptı,
Kısaca hepimizin elini ayağını bağladı ve susturdu.
Şahsen sadece onlara şunu hatırlatıyorum;
"Kim ahiret hasatını (mahsulünü, kazancını) isterse, Biz onun kazancını artırırız. Kim dünya kazancını isterse, ona (da) ondan (dünya kazancından) artırırız (veririz). Ve onun ahirette nasibi yoktur." (ŞURA Suresi 20. ayeti)
ve iki elim yakanızda diyorum. Keser sap hesabı olacağını unutma!

Mesaj Birleştirildi: Ekim 23, 2014, 10:02:48
Ogüne katılıyorum , bu hükümet bize çok bile.

gelende değişik olmaz bu yüzden.

en önemli özelliğimiz okumak sorgulamak ama sağolsun onuda bırakmadılar.

bu çöküş durmaz bu yüzden. halk bilinçsizse tepedeki istediği yöne çeker çünkü.

Anıl bilinçli yada haklı olsan ne yapabilirsin. Elin kolun bağlı herşey seni yönetenlerin istediği gibi. Hadi farkında olanlar olarak bir araya gelelim neler yapabiliriz? (Biber gazı,cop, göz altı yemeden, devlete karşı örgüt kurmuş sayılmadan, hatta dahada ileri götürüp vatan haini sayılmadan? )
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ekim 23, 2014, 13:54:16 »
Sözcü soner yalçın biraz cevap veriyor aslında. Bugün 23 ekim.

Biz bir memlekette en değerli şeyiz. Biz herşeyiz. Herşey bizim için. Bilmiyorum an la ta biliyor muyum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ekim 23, 2014, 14:24:40 »
Sözcü soner yalçın biraz cevap veriyor aslında. Bugün 23 ekim.

Biz bir memlekette en değerli şeyiz. Biz herşeyiz. Herşey bizim için. Bilmiyorum an la ta biliyor muyum

Mevzu zaten orada yatıyor. En değerli şey (yolunacak kaz) gibi olduğumuzu zannedenler yüzünden böyleyiz.
Devlet demek millet demek. Devleti yönetmek demek sınırlarında yaşayanları memnun etmek demek.
Devlet haylaz bir baba bizlerde haylaz çocuklarıyız. İşin kolayına kaçıp hep çakkallık peşinde koşmaktan ve koşturtmaktan ne zaman vazgeçersek ozaman devlet ve millet oluruz.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ekim 23, 2014, 14:33:28 »
Biz bildiğimiz gibi doğrularımızla şerefimizle yaşamalıyız ki neslimiz de şerefli ve dirayetli olsun. Biz şerefimizi kaybedersek bizden sonra gelen nesilleri tanıyamayız bile...

+ 1000

:tamam:
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 26, 2014, 16:08:27 »
Can Ahmet abide konuş birşey olmaz demek istemiş :)
Mesut, anlamış bir beni :D

Yok Mesut Abi, net kinaye var burada. Önceki iletilerini de biliyorum. Kendisi de yapar açıklamasını zaten.  -_-

O kadarı da olsun Can Doğan. Yaptım açıklamamı da paşa paşa. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 26, 2014, 16:21:44 »
vw kadar çakal bir firma yok piyasada, twincharger 1.4 160lık motorlar kalkacak , bundan sonra singlecharger demelerine rağmen devam ediyorlar, demekki , çok önceden bu vergi düzenlemesinden haberleri var. Ben bunun yanında bir fiyat çalışması yaptım avensis için.

% 45 ÖTV İLE

Aracın anahtar teslim fiyatı
(Satış fiyatı + ÖTV + KDV + tescil)
74200 TL

(Satış fiyatı + ÖTV + KDV)
72770 TL

(Satış fiyatı + ÖTV)
61670TL

(Satış fiyatı)
42530TL

%90 ÖTV İLE

(Satış fiyatı)
42530TL

(Satış fiyatı + ÖTV)
80807TL

(Satış fiyatı + ÖTV + KDV)
95352 TL

(Satış fiyatı + ÖTV + KDV + tescil)
96780 TL

yeni vergilendirme sistemimiz , vatana ve millete hayırlı olsun. Şimdi avensis passatla yarışır duruma gelebildi.
Demekki Almanya boşuna dinlemiyormuş bizi :)
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ekim 26, 2014, 21:53:17 »
neremle gülüyormuşum
neremle anlıyormuşum
bu kadar mı tahammülünüz, düşündüğünün hayalini kurduğunun aksini söyleyince hemen çirkefleşmeye ne gerek var?
yazdıklarınızı şimdi okuyun tekrar gözden geçirin.
http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/maliye-bakanindan-otv-aciklamasi-149112.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ekim 26, 2014, 23:05:46 »
gündemimizde yok dediyse eli kulağındadır. doğal gaz zamlarında da böyle oluyor, 2-3 hafta sonra elimiz mecbur diyerek zam yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ekim 26, 2014, 23:50:19 »
gündemde yoksa kesin gelecek demektir.

balık hafızalı olduğumuz için gazımızı bir güzel alıyorlar sonra söylediklerinin tam tersini yapmaya devam ediyorlar.

ama tebrik ediyorum , bu sıralar kıvırma işleri pek iyi gitmesede genel olarak iyi götürdüler.

bugün memleket parçalanıyor dedim  " hani nerede ? " diye cevap aldım. yani herşey yolunda gidiyor baştakiler için .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ekim 26, 2014, 23:54:03 »

bugün memleket parçalanıyor dedim  " hani nerede ? " diye cevap aldım. yani herşey yolunda gidiyor baştakiler için .

doğru demiş. hani memleket nerede ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ekim 27, 2014, 10:02:01 »
Gündemde yokmuş arkadaşlar ÖTV zammı, Mehmet Şimşek açıkladı. Zaten bu yıl yapılmıştı aynı yıl bir daha zor ama 2015 ne getirir ne götürür bilinmez..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ekim 27, 2014, 13:36:20 »
 Aynen, doğal gaz, elektrik için de her ay ''bu ayda zam yok'' açıklaması gibi. ;) :)

Ayrıca şu anda da, özellikle orta segment için zamlı da denebilir bir bakış açısına göre, tabi burada sadece siyasi otoriteden beklememek gerekir bazı yaklaşımları, üretici ve satış noktalarının da daha uygun yaklaşımlar göstermesi gerekir. Özellikle döviz kurundan otomotiv üretiminin daha az etkilenmesi için de katma değeri yüksek otomobil parçalarının da yeterince yerli üretilmesi gerekir.

Umarım kısa zamanda, küçük, elektrikli yerli otomobil üretimi, makul yaklaşımlar ile gerçekleştirilir ve bir çok insan işe, alış verişe gitmek için bu araçları kullanmaya başlar. Doğru yaklaşım gerçekleştirilebiir ise Ford'un ''T'' modeli olur Türkiye için.
 Tabi bu arada NiMh ve Liİon vb pil teknolojileri ile elektrik üretimi konusunda da yerlilik ve teknoloji gelişir, artar.