Gönderen Konu: 1.6 lt Motora Fahiş Ötv Zamı  (Okunma sayısı 11512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 lt Motora Fahiş Ötv Zamı
« Yanıtla #40 : Ekim 17, 2014, 11:35:18 »
Ötv vs işin sadece bir tarafı. Verginin de vergisinin alındığını unutmayalım(hangi bilim bunu açıklayacaksa). Ayrıca gelen elektrik vs faturasını kesen personellerin maaşını bile bizler veriyoruz(elektrik vs faturası ödeyen vatandaşlar), yani hepimiz birer patronuz, farketmeden işçi çalıştırıyoruz. ;) :) Eskiden siyah plakalı resmi araçlar vardı, öyle kafasına göre her yere gidemezdi o araçlar, şimdiki kamu görevi ile sorumlu araçların nerede, nasıl kullanıldığını, bunların yakıtlarını kim, nasıl takip ediyor acaba, insan merak ediyor. Hz. Ömer değil mi idi; kamu görevi bitince mumu söndürüp, kendi özel mumunu yakan ve kamu malını gözeten.
 Ha asıl üzücü ve düşündürücü olan ise; maddi ya da mevki kaygıları ile sesini çıkaramayanların olması. Ne mutlu ki; zamanında bırakın mevki ve madfiyatını, hayatını vereceğini bilerek bu vatanı korumak için çarpışanlara. Onlar da bilmez miydi hayatlarını sürdürüp bir yerlere gelmeyi, daha fazla yaşamayı, torunlarını görmeyi...

hz. ömerdi devlet işi yaparken devlet mumunu yakan misafir gelince devletin mumunu söndürüp kendi mumunu yakan.
ama ne değişti yeni bütçede cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 98 artırıldı.

Sonra meydanlarda bu ülkeye kefenimizle çıktık Allahtan başka korkumuz yok diyenleri görünce.
Yemin ediyorum ben iğreniyorum sesleri bile kulağımı tırmalıyor.

Ama tavsiyem şudur:
Biz bildiğimiz gibi doğrularımızla şerefimizle yaşamalıyız ki neslimiz de şerefli ve dirayetli olsun.Biz şerefimizi kaybedersek bizden sonra gelen nesilleri tanıyamayız bile
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 17, 2014, 11:35:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 17, 2014, 12:37:33 »
arkadaşlar adamada yuklenmeyın daha yeni uçak aldı adam para lazım para. hiç adamın halinden anlamıyorsunuz yahu. ''napalım yani halk refah içinde yaşasın diye katrilyonluk uçağadamı binmeyeggg '' dese ne diceniz.
iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 17, 2014, 15:41:26 »
Yapmazlarsa ,,,,,,,,.Daha ıyı gunlerımız.Hakıkaten cok.yazık.Neysr sıyasete gırmeyeyım.Allah vatanımı mılletımızı korusun.

Siyasetten başka bir şey konuşulmamış ki zaten, merak etme.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 17, 2014, 16:12:22 »
Siyasetten başka bir şey konuşulmamış ki zaten, merak etme.

Ya ne konuşulacaktı! Bıldırcını Koruma ve Yaşatma Derneği değil bu düzenlemeyi getirmeyi düşünen. Bu nasıl bir kafadır! Hükümetten başka kime atacaktık pardon da. Söyleyin eğer varsa fikriniz, dinliyor gibi yaparız. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 17, 2014, 16:20:18 »
Ya ne konuşulacaktı! Bıldırcını Koruma ve Yaşatma Derneği değil bu düzenlemeyi getirmeyi düşünen. Bu nasıl bir kafadır! Hükümetten başka kime atacaktık pardon da. Söyleyin eğer varsa fikriniz, dinliyor gibi yaparız. 

Can Ahmet abide konuş birşey olmaz demek istemiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 17, 2014, 16:24:47 »
Can Ahmet abide konuş birşey olmaz demek istemiş :)

Yok Mesut Abi, net kinaye var burada. Önceki iletilerini de biliyorum. Kendisi de yapar açıklamasını zaten.  -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 17, 2014, 18:00:24 »
korumak gibi olmasın ama sorun sadece hukumettede degıl bızım devlet mantıgımızda var. halk devlet ıcın bızde. x hukumetıde gelse yıne aynı vergıler aynı tas aynı hamam. Düşünün ülke ekenomisinin yüzde 87 si vergiye dayalı.bütün devlet geliri hep vergi. üretken bi devlet olmadıkca böyle geldi böyle gider
iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 17, 2014, 21:21:33 »
Ogün Sen bare yapma. Benzin 10 tl felan bunu yapanların ekmeğine yağ sürme. Bunu duydukca zam yapmak isityorlar. Biz sustuğumuz sürece üzerimize gelecekler. Ondan sonra gelde vergi kaçırma, kaçakçılık-hırsızlık yapma. Zaten bunları yapan beyfendi ve iş adamı sıfatı alıyor.
Neredeyse zorla vergi kaçır diyor devlet bu politikaları ile. Eh onlarada
- Yeni konut
- Yeni en full+full+full+full benzinli ve zırhlı (kimden koruyorsa artık) en pahalı x marka makam araçları lazım. nede olsa ötv-kdv-yakıt derdi yok
- Yeni ceylan derisi koltuklar lazım (amma kımetli ******** varmış)
- He unutmadan onların asgari ücreti çok düşük 8000 tl maaş ile geçinemezler 10.000 olmalı en az. Karar vermek 35 saniye. Vatandaşa gelincede fiyat belirleyen kurul 6 ay çalışıp soba borusu (biryerlerinize kaçar inşallah) pamuk hesaba katıp net 843 tl maaş versin.
- Şakşakçılarına ve yandaşlarına ihaleler verip komisyonlar almaları lazım
Yaz yaz bitmez bunlar. He son olarak bunları yapmak içinde vatandaşın gecesini gündüzüne katarak kazandığı üç kuruşu cebinden almak lazım.
Bankaların kucağına ittikleri sistemden bahsetmiyorum bile >:( >:(

abi keşke olsa yaa 10tl bile az 20tl olsun inşallah.5tl olduda ne oldu sanki hala çatır çatır sıfır arabalar satılıyor hala piyasa hergeçen gün artan benzinli araçla kaynıyor ne degişti sanki 5tl ye çıkınca.trafik mi azaldı.daha beteride olur inşallah.yoksa insanların kötü gerçegi görecek gözleri yok.bi gelsinler ankarayada bu zihniyettekiler bizim paralarımızla neler yapıldıgını gösteriyim ben imam hatip liseleri saray gibi oldu abartmıyorum yani.zaten yeni yapılan konutu görmeden bilemezsiniz yani.diyorum  ya halkım malı deniz yemiyen keriz bu dönemde.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 18, 2014, 00:18:44 »
Ogüne katılıyorum , bu hükümet bize çok bile.

gelende değişik olmaz bu yüzden.

en önemli özelliğimiz okumak sorgulamak ama sağolsun onuda bırakmadılar.

bu çöküş durmaz bu yüzden. halk bilinçsizse tepedeki istediği yöne çeker çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 18, 2014, 00:27:15 »
millet ne dolmus arkadas, gülüyorum sadece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 18, 2014, 00:40:39 »

guluncek duruma dusmede Allah korusun.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 18, 2014, 00:46:19 »

Nerenizle diye sorsam kızarmısnız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 18, 2014, 00:48:59 »
Nerenizle diye sorsam kızarmısnız ?

Allah ayni sekilde kendisine guldurtmesin insallah
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 18, 2014, 00:56:48 »
Allah ayni sekilde kendisine guldurtmesin insallah

Ben gülecem de neremle gülsem bilemedim ondan sordum kendisi neresiyle güldüyse bende ona göre karar vereceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ekim 18, 2014, 01:02:34 »
Ben gülecem de neremle gülsem bilemedim ondan sordum kendisi neresiyle güldüyse bende ona göre karar vereceğim .

:) gece gece iyi oldu gulcegim yoktu  :) ama bende karar veremedim simdi neremle gulsemki simdi yaaa :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2014, 01:05:37
Ogüne katılıyorum , bu hükümet bize çok bile.

gelende değişik olmaz bu yüzden.

en önemli özelliğimiz okumak sorgulamak ama sağolsun onuda bırakmadılar.

bu çöküş durmaz bu yüzden. halk bilinçsizse tepedeki istediği yöne çeker çünkü.

vallahi ole anil bitek araba degilki marketten ev alisverisi yapiyorum kucuk capli dunyanin parasi lpg olmus 2,34 elektrigi suyu hic saymiyorum zaten ev fiyatlarini ruyamda bile goremiyorum. Ne arac sayisi azaliyor ne bayiler bos kaliyor demekki hersey yolunda devletim yeteri kadar kazanmamis daha cok kazansin insallah.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 18, 2014, 01:15:13 »
hz. ömerdi devlet işi yaparken devlet mumunu yakan misafir gelince devletin mumunu söndürüp kendi mumunu yakan.
ama ne değişti yeni bütçede cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 98 artırıldı.

Sonra meydanlarda bu ülkeye kefenimizle çıktık Allahtan başka korkumuz yok diyenleri görünce.
Yemin ediyorum ben iğreniyorum sesleri bile kulağımı tırmalıyor.

Ama tavsiyem şudur:
Biz bildiğimiz gibi doğrularımızla şerefimizle yaşamalıyız ki neslimiz de şerefli ve dirayetli olsun.Biz şerefimizi kaybedersek bizden sonra gelen nesilleri tanıyamayız bile

bi indirilmiş din var birde uydurulmuş bir din var indirilmiş dinde derki; devlet malından bir hırka aşıran savaşta ölse dahi şehit sayılmaz
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ekim 18, 2014, 01:16:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 18, 2014, 09:40:18 »
abi keşke olsa yaa 10tl bile az 20tl olsun inşallah.5tl olduda ne oldu sanki hala çatır çatır sıfır arabalar satılıyor hala piyasa hergeçen gün artan benzinli araçla kaynıyor ne degişti sanki 5tl ye çıkınca.trafik mi azaldı.daha beteride olur inşallah.yoksa insanların kötü gerçegi görecek gözleri yok.bi gelsinler ankarayada bu zihniyettekiler bizim paralarımızla neler yapıldıgını gösteriyim ben imam hatip liseleri saray gibi oldu abartmıyorum yani.zaten yeni yapılan konutu görmeden bilemezsiniz yani.diyorum  ya halkım malı deniz yemiyen keriz bu dönemde.

Köküne kadar haklısın aslında ama suçu birazda kendimizde arayalım.
Misal amasya 6 çıktı biliyorsun geceden sıraya girip 2.500tl para verip alanların sayısı epeyce fazla. Sorsan 1500-2000 maaş alıyor ama gösteriş ve hovardalığından geri kalmıyor. Bastır kredi kartını al. Sonuç bankanın kucağına.
Aynı şey otomobil içinde geçerli. Bankacılar milleti ağına düşerebilmek için elinden gelen tüm cazibelerini kullanıyor. Al krediyi hoppp hemen sıfır araç. Hacizli mallar deposu yedieminler kredisini ödeyemiyen milletin arabaları ile doldu. Yok pahasına satılan bu araçların alıcılarıda hazır. Tepedekilerin yandaşları ve sırf bu işi yapan çakallar. Senin benim arabama bakmıyorlar bile.
Ev alışverişine diyecek birşeyim yok. Biz 2 kişiyiz markete her ay hiç yoksa 250 tl bayılıyorum. 4 kişi olsak batmışım ben. Elektrik su doğalgaz kira derken maaş bitti. El ele baş başa. Türk liramızın değeri kalmadı. Helal yolla kazandığımız üç kuruşu iş verenler artık helal mı etmiyor nedir? beti bereketi kalmadı paranın.
Bizleri yönettiklerini zanneden sıfatsızlara gelince (Artık beddua etmiyorum) Allah'a havale ettim. Ahiret gününde iki elim yakalarında olacağım. Hesaplarında olan o tek sevabı sahsım, ailem, sevdiklerim, dostlarım, arkadaşlarım, selam verip aldıklarım, Türkiye cumhuriyeti vatandaşları adına alıp cehenneme gidebilmelerinin yolunu açacağım. Hani onlar istanbulda anadoluyu avrupaya marmaray ile bağladılar ya, hani duble yol yaptık diye övünüyorlar ya bende onlara o yolu orada yapacağım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2014, 09:57:38
korumak gibi olmasın ama sorun sadece hukumettede degıl bızım devlet mantıgımızda var. halk devlet ıcın bızde. x hukumetıde gelse yıne aynı vergıler aynı tas aynı hamam. Düşünün ülke ekenomisinin yüzde 87 si vergiye dayalı.bütün devlet geliri hep vergi. üretken bi devlet olmadıkca böyle geldi böyle gider

Kesinlikle haklısın. Bir zamanlar devletin darphanesi ne yapar diye sorar dururdum. Üniversitedeki hocam bir ekonomi anlattı meğersem at gözlüğü ile bakıyormusum hayata :lol:
Üretebilmek için önce dürüst olmamız lazım. Çiftçiye, hayvancılığa destek veriyorsun o üretmek yerine gidip aracını değiştiriyor, akşama kadar kahvede devletin verdiği parayı çatır çatır yiyor. Doğu bölgelerinde herşey kaçak elektirik su v.b. Bunun bedelini büyük şehirde yaşayan canım vatadandaş ödüyor. Niye? Bizler enayimiyiz. Devletin veya imkanları sağlayan firmanın gücü yokmu  gidip gerekeni yapsın. Nerede????
Kolayını bulmuşlar bizden çıkartıyorlar. Devlet baba seyirci !!!
Hadi üretim yapalım madenlerimi değerlendirelim hoppp ABD (arsız birleşmiş devletler) topluluğu hopp dur bakalım falanca antlaşmadan ötürü yapamazsın. Hadi araç üretelim hooppp x markalar bir baskı ne gerek var biz size bir fabrika yapalım hem işçide çalıştırır ekonominiz düzelir diyor.
Hadi elektronik bir alet üretelim bu seferde patent vermiyor?
Yani işin özeti devlette kolay yolunu bulmuş. Yapıştır vergiyi yoluncak kaz çok (80 milyon) Yol yol bitmez.
4 bir yandan ülkemizi işgal etmiş durumdalar ama biz farkında değiliz. Dış güçlerin izni olmadan adım atamıyoruz. Önce bunu aşmamız ve kendi ayaklarımız üzerinde durmamız lazım. Yaklaşık 50 yıllık ve sonrasında gelebilecek siyasilerin hepsi günü kurtarmanın derdinde kimse geleceği düşünmüyor. Biz bugün bunları söylüyoruz ama bizlerden sonraki nesil konuşamıyacak bile. Çünki saygı ve dürüstlükten birşey öğrenmemiş, kendini birşey zanneden, üretken yerine tüketken bir nesil yetişiyor. Bizlerde onları doğru olarak sistem yüzünden yetiştiremiyoruz.
Allah sonumuzu hayır eylesin.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 18, 2014, 21:02:29 »
ne oldu şimdi hallettik mi vergileri  ?

kabul ettik mi yeni vergimizi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 18, 2014, 21:38:50 »
Ben hala Tüvtürk ün aldığı 165 Tl nin hangi "hizmet"in bedeli olduğunu anlamaya çalışıyorum. 

Henüz KDV ÖTV yi anlamaya sıra gelmedi anlayacağınız.

O kadar parayı bayılıyorsun suya da 1 Tl veriyorsun buarada.